Dost zanimljivo
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Dost zanimljivo
Na streljani ce ti priskociti najvjerojatnije, ako sta zapne, i kazes da prvi put si s novom puskom.Bump636 wrote:
Kako izbjec tu situaciju? Ja sam recimo imao prakticni dio, znam rukovati s oruzjem, ali tek cekam prvi samostalan odlazak u streljanu sa svojim oruzjem kojeg sam kupio i lagana mi je trema da me isto ne gledaju ko idiota
Prije streljane.
Pogledaj na YT neki test tvoje puske.
I jako vazno: A to si sigurno propustio. Kupi skolske metke, dummy rounds, pufferi za tvoju pusku.
To su meci s kojima treniras punjenje i praznjenje oruzja i okidas na prazno bez da ostetis oruzje.
Prodi kroz prirucnik ili user manual od oruzja, morao si to dobiti s puskom
I kad si bavio pripremne radnje:
Simuliraj doma punjenje, repetiranje, i praznjenje oruzja sa skolskim mecima. Iakonekome moze zvucati smjesno, dry fire je dobro raditi pred ogledalom,
Prije odlaska na streljanu, nabavi si antifone, zastitu za usi.
Imaj dovoljno municije.
Ne znas unparijed kako ce se nova puska ponasati, trebali mozda upucavati nisane, oces li s prvim metkom uopce biti u meti, itd.... Imaj dovoljno municije, da ti ne ponestane na strelistu. Znao sam cesto puta vidjeti, da dodje neki lovac s nekoliko metaka upucati pusku, i kad upucavanje ne ide po planu, nakon 5 metaka nema vise s cim upucavati.
Na vecini novih pusaka koje sam ja kupio, mehanicki nisani nisu bili upucani, a na jednoj su zahtjevali puskarski servis jer je puska sa mehanickim nisanom bacala skoro 1 metar ispod mete na 50 metara. To se ne moze podesiti s fixnim nisanom.
Uglavnom, s te strane, s novom puskom, moze biti potrebe malo proraditi, pa imaj streljiva sa sobom.
Ako imas optiku, i glanc novu pusku pretpostavljam da je sve upucano i montirano u puskarskoj radionici?
Cesto puta se neke puske u trgovini nude s montiranom optikom. U tom slucaju ne ocekuj da je upucana. Polovne puske takodjer lako mogu biti rastelanih nisana. Ne znam sto si kupio, ali ovo su neke varijante iz prakse. Prvi put na strelistu s novom puskom, svakojaka tehnicka iznenadjenja mogu biti.
Prije prvog metka, otvori zatvarac i pogledaj kroz cijev da nema nesto unutra.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pufferi su u planu, jedino neznam jel dosta uzeti par komada ili desetak da mogu simulirati kao cijeli spremnik punjolly wrote:Na streljani ce ti priskociti najvjerojatnije, ako sta zapne, i kazes da prvi put si s novom puskom.Bump636 wrote:
Kako izbjec tu situaciju? Ja sam recimo imao prakticni dio, znam rukovati s oruzjem, ali tek cekam prvi samostalan odlazak u streljanu sa svojim oruzjem kojeg sam kupio i lagana mi je trema da me isto ne gledaju ko idiota
Prije streljane.
Pogledaj na YT neki test tvoje puske.
I jako vazno: A to si sigurno propustio. Kupi skolske metke, dummy rounds, pufferi za tvoju pusku.
To su meci s kojima treniras punjenje i praznjenje oruzja i okidas na prazno bez da ostetis oruzje.
Prodi kroz prirucnik ili user manual od oruzja, morao si to dobiti s puskom
I kad si bavio pripremne radnje:
Simuliraj doma punjenje, repetiranje, i praznjenje oruzja sa skolskim mecima. Iakonekome moze zvucati smjesno, dry fire je dobro raditi pred ogledalom,
Prije odlaska na streljanu, nabavi si antifone, zastitu za usi.
Imaj dovoljno municije.
Ne znas unparijed kako ce se nova puska ponasati, trebali mozda upucavati nisane, oces li s prvim metkom uopce biti u meti, itd.... Imaj dovoljno municije, da ti ne ponestane na strelistu. Znao sam cesto puta vidjeti, da dodje neki lovac s nekoliko metaka upucati pusku, i kad upucavanje ne ide po planu, nakon 5 metaka nema vise s cim upucavati.
Na vecini novih pusaka koje sam ja kupio, mehanicki nisani nisu bili upucani, a na jednoj su zahtjevali puskarski servis jer je puska sa mehanickim nisanom bacala skoro 1 metar ispod mete na 50 metara. To se ne moze podesiti s fixnim nisanom.
Uglavnom, s te strane, s novom puskom, moze biti potrebe malo proraditi, pa imaj streljiva sa sobom.
Ako imas optiku, i glanc novu pusku pretpostavljam da je sve upucano i montirano u puskarskoj radionici?
Cesto puta se neke puske u trgovini nude s montiranom optikom. U tom slucaju ne ocekuj da je upucana. Polovne puske takodjer lako mogu biti rastelanih nisana. Ne znam sto si kupio, ali ovo su neke varijante iz prakse. Prvi put na strelistu s novom puskom, svakojaka tehnicka iznenadjenja mogu biti.
Prije prvog metka, otvori zatvarac i pogledaj kroz cijev da nema nesto unutra.
Svaki moguci filmić na YT sam pogledao prije kupovine, kupio sam zastavu pap g 7.62x39, malo rabljenu jer novu nisam uspio nac. Isti dan sam ju rastavio u najsitnije dijelove i pocistio kako ju prijasnji vlasnik nije nikad. Inace sam jako pedantan oko svojih stvari a tako ce i biti s orižjem. Vidim da je održavanje cijevi nauka sa posebnim otapalima za cađu, bakar i sta sve ne i jos uz to endoskop. Iako mislim da za ovaj tip puske to nije potrebno
Vec sam narucio nosac i ici ce red dot gore u skorije vrijeme ali za pocetak zelim se naviknuti na mehanicke nišane, e sad dal prije dati puškaru da provjeri stanje nišana ili jednostavno otic na streljanu pa ce tamo netko iskusniji odma znati otprilike kakva je situacija.
Kolicina muniicije za streljanu, razmisljao sam oko 60-70 kom to je valjda ok?
Budem otvorio svoju temu u galeriji kad se razdjevicim
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
A, dobro, ja vec mislio da imas neki fensi smensi karabin, a metak da se prodaje po zlato.
Imas dovoljno municije za prvu probu.
papovka je "potcijenjena" puska.
Da neko danas napravi takvu novu pusku, od malo boljeg drva i zeljeza, malo oblikuje kundak, u rasponu kalibara, i tako jednostavnu za odrzavanje, to bi bila puska od 3-4000 eur.
Ako ne i vise.
Nisan mozes sam stelati (elevacija).
Ako je potreba za stelanjem prednjeg nisana, postoji navojni alat koji ga pomice.
Evo ponude. Doduse u beogradu ali negdje sam vidio i u Hrvatskoj. (probaj nazvati trgovinu Turkalj u OSijeku, znali su prodavati dijelove za Zastavu)
https://www.halooglasi.com/sport-i-rekr ... 5634445715
Dovoljno ti 5 pufera.
Good luck, shooting!
Imas dovoljno municije za prvu probu.
papovka je "potcijenjena" puska.
Da neko danas napravi takvu novu pusku, od malo boljeg drva i zeljeza, malo oblikuje kundak, u rasponu kalibara, i tako jednostavnu za odrzavanje, to bi bila puska od 3-4000 eur.
Ako ne i vise.
Nisan mozes sam stelati (elevacija).
Ako je potreba za stelanjem prednjeg nisana, postoji navojni alat koji ga pomice.
Evo ponude. Doduse u beogradu ali negdje sam vidio i u Hrvatskoj. (probaj nazvati trgovinu Turkalj u OSijeku, znali su prodavati dijelove za Zastavu)
https://www.halooglasi.com/sport-i-rekr ... 5634445715
Dovoljno ti 5 pufera.
Good luck, shooting!
Turn better into best!
Pa sta nije PAP G AK platforma?
Ponesi ti samo vise streljiva ako imas. Nekad ti bas dodje da se ispucas dobro. Lako vratis kuci ako ne ispucas.
Otvori svoju temu pa ce o tamo pisati da tu nismo van tematike.
Ponesi ti samo vise streljiva ako imas. Nekad ti bas dodje da se ispucas dobro. Lako vratis kuci ako ne ispucas.
Otvori svoju temu pa ce o tamo pisati da tu nismo van tematike.
u međuvremenu, evo dobar revolver u ponudi za nešto malo love
https://www.livecen.shop/products/osnov ... ection_1.1
Revolver Taurus .38 Specijal, sa 100 metaka dođe 70 Eura. Poštarina gratis. Plaćanje pouzećem
Ne traže ni Nabavnu, ni osobnu, a isporuka na kućnu adresu. A jbt, di su ovi bili kad san bija mlađi ???
https://www.livecen.shop/products/osnov ... ection_1.1
Revolver Taurus .38 Specijal, sa 100 metaka dođe 70 Eura. Poštarina gratis. Plaćanje pouzećem
Ne traže ni Nabavnu, ni osobnu, a isporuka na kućnu adresu. A jbt, di su ovi bili kad san bija mlađi ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Za početak samo jedan i to ovaj inox, da ga vidimo uživo, onda ćemo daljeMirok wrote:Pa uzeti deset komada.......
Neka se nađe.....
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Dobiješ plastični za djecu,ljepo upakovan i onda trčiš za poštarom da ti vrati lovu ,,,