HS Echelon 9x19

Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme...
rbanic
Pozornik
Pozornik

Re: HS Echelon 9x19

Post by rbanic » 15 Feb 2024, 17:42

Ariel wrote:Ako je tvornica jeftinija 1,9%, to je ajde valjda ok, plus što postoji i opcija plaćanja karticama i sl. Iako sam mislio da smo napokon kao dućani ipak jeftiniji.

Streljivo je poskupjelo zbog određene nestašice i rata (tako nam kažu) te redovne inflacije.

A pištolj mi se jako svidio, zapravo prvi do sad koji bih radije imao od oba P-10 koja imam. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog tehničke znatiželje jer je zaista puno toga novog i dobrog u njemu. Iako je na SAD tržištu preko godinu dana i o njemu je snimljeno i napisano jako puno toga, još uvijek ima ljudi koji gotovo ništa ne znaju o njemu i čude se odakle sad to. Pa dođu pogledati, kažu razmislit će i ne pojave se. Duboko neko razmišljanje, a radi se o nečem najboljem što je HS do sad napravio.
U tvornici se samo transakcijski placa btw. Dobis barkod za mbanking i plati. A za streljivo imam opremu za punjenje, jos da samo postavim sve.
jolly wrote:
Ariel wrote: a radi se o nečem najboljem što je HS do sad napravio.
Do sad sam pucao iz XDM, HS2000, HS9, SF-19, H11.
Ako se pouzdanost pokaze na toj razini, uz dodatnu funkciju modularnosti, onda je zaista najbolji proizvod do sad.
Uz komentar da modularnost ne treba svakome, to jest nekog ce sasvim zadovljiti HS9, na primjer.
Kolko sam shvatio, sve se stare linije budu gasile. A nema ni smisla da samo ne proizvode najbolji proizvod sta imaju u toj kategoriji.
Ariel wrote:Echelon nije samo modularnost.

Niža os cijevi, daleko udobnija drška, tricijski ciljnici čak i na standardnoj izvedbi, prihvat red dot ciljnika bez ikakvog adaptera, odličan okidač, odlično orebrenje navlake.

Glock kao mjerilo više nema čime nadmašiti Echelon, osim višegodišnjom prisutnošću i velikom broju dodataka na tržištu. ALi ako je tako dobar, zašto dodaci? :)
Drska mi je cudna al ajde do sad sam samo iz onog 5.25 XDM-a pucao. Tricij je kul. A montaza optike je cisti seks. Okidac isto nije opce spongy.
Bump636 wrote:Super, cekam vev par mjeseci da se pojavi, i sad sam u problemu jer bi volio imati hs S5 acp. A Echelon izgleda kao nesto idealno za ceste odkaske na streljanu, mozda najbolje sa ovom opcijom s navojem na cijevi?
Realno uvijek mozes i drugu cijev uzet s jos jednom nabavnom (kolko ja znam), rekli su ak zelim bez navoja da ih samo kontaktiram i pripremim dozvolu. Iso bi ja cesce da nije streljivo tolko skupo, kazem, moram krenut punit.
Marin223 wrote:

Niža os cijevi, daleko udobnija drška, tricijski ciljnici čak i na standardnoj izvedbi, prihvat red dot ciljnika bez ikakvog adaptera, odličan okidač, odlično orebrenje navlake.

Glock kao mjerilo više nema čime nadmašiti Echelon, osim višegodišnjom prisutnošću i velikom broju dodataka na tržištu. ALi ako je tako dobar, zašto dodaci? :)
Dodao bi još da su konačno makli onu kočnicu na rukohvatu zbog koje moram pištolj ljepit izolirkom.
jolly wrote:meni bas grip safety fali. :A00:
A nema tog ni na H11. To nije novost.
Well kolko sam skuzio zalili su se da zapne prljavstinja i raznorazne pizdarije u tome, pa valjda zato. Al meni osobno nije smetala.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by Marin223 » 15 Feb 2024, 18:21

Meni je nekak dovoljna ova interna kočnica i ona na okidaču. Kroz ovu na gripu mi zna i ulje curit kad očistim unutrašnjost rukohvata pa bi uvijek imo masne ruke... ali nije na svim pištoljima pravila probleme, na nekim modelima nikakve smetnje nebi imao kako god uhvatim, ali na HS9 mi je okidač konstantno zapinjao kod uzastopnog pucanja zbog te kočnice jer bi se malo otpustila.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 15 Feb 2024, 21:44

Eh,to su stvari koje su me zanimale....

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 15 Feb 2024, 23:34

I moj ce slijedeci tjedan. :mrgreen:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Feb 2024, 17:28

Mario_Zg wrote:I moj ce slijedeci tjedan. :mrgreen:
Prijatel , slike obavezno ! :mrgreen:

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 16 Feb 2024, 21:35

Zar sumnjas u mene? :mrgreen:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Feb 2024, 21:39

Mario_Zg wrote:Zar sumnjas u mene? :mrgreen:
Ni slučajno!
Ma samo da slučajno ne zaboraviš :lol:

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 17 Feb 2024, 17:27

Meni je grip safety najgora stvar bila na HS pistoljima, to su uveli zbog one tuzbe u SADu, ok je za pocetnike, ali vidio sam dosta ljudi da samo stave kuhinjske gumice preko nje.

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 17 Feb 2024, 22:57

A koja ti je velicina donjeg dijela i moze li se birati u tvornici?

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 19 Feb 2024, 22:26

Echelon se isporučuje s M veličinom, a ostale se kupuju odvojeno.

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 22 Feb 2024, 11:29

Hm, držao sam taj model HS u ruci. Nije me dojmio. Kada ga primiš u ruku, nema onaj wau efekt.
U usporedi sa ćezom Shadow 2, nije mi baš nešto. A, i ostali modeli nisu na razini.

Kod ekipe prolazi zato kaj je solidno dobar, te jeftin. Međutim, nije sve u novcima.
:A25:

ak' nekoga zanima, imam jednu insajdersku informaciju vezano za tu tvornicu. Neka mi se netko javi u privante poruke, ak ga to baš zanima.
dzg

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 23 Feb 2024, 15:29

MatijaX wrote:Hm, držao sam taj model HS u ruci. Nije me dojmio. Kada ga primiš u ruku, nema onaj wau efekt.
U usporedi sa ćezom Shadow 2, nije mi baš nešto. A, i ostali modeli nisu na razini.

Kod ekipe prolazi zato kaj je solidno dobar, te jeftin. Međutim, nije sve u novcima.

ak' nekoga zanima, imam jednu insajdersku informaciju vezano za tu tvornicu. Neka mi se netko javi u privante poruke, ak ga to baš zanima.
Mozes je napisat i javno.

Da ti je stalo da je insajderska, ne bi javno napisao.

Mudri
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mudri » 24 Feb 2024, 08:23

MatijaX wrote:Hm, držao sam taj model HS u ruci. Nije me dojmio. Kada ga primiš u ruku, nema onaj wau efekt.

Pa jebate kako možeš uspoređivati dva proizvoda ako jedan duplo više košta,najbolje sad da HS produkt ide prema lošijoj kvaliteti svakog novog modela ,a što se tiče informacije dobro ti je čovjek rekao,bio bi red da je podijeliš sa svima nama....

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Feb 2024, 10:13

Lipi moji......
Progutali ste udicu......

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 09 Mar 2024, 21:44

Stigao je brzo i na forgotten weapons.
https://www.youtube.com/watch?v=NlMGdeMdzfc
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 12 Mar 2024, 23:36

Moj se tek proizvodi, bit ce za 10-15 dana. :mrgreen:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 12 Mar 2024, 23:39

Mario_Zg wrote:Moj se tek proizvodi, bit ce za 10-15 dana. :mrgreen:
Ti to nama mast vadiš :lol:

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 12 Mar 2024, 23:51

Nema ih uopce na stanju u tvornici (TB verzija). Ostalih ima.

Mudri
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mudri » 13 Mar 2024, 07:28

Ja ih nekidan gledao kod nas na pampasu u oružarnici,ima svih modela,doslo mi da prodajem moj s&w 686.....

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 13 Mar 2024, 09:43

Moguce da ih ima po ducanima jos ali je velika potraznja TB modela.

Post Reply