Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Kad bi i makar tako bilo - dobro bi bilo. Samo ovaj "orange piece of shit" ne spašava utopljenika. Njega za utopljenika nije briga. On bi samo njihove resurse, ali nikakve garancije ne daje da će utopljenika i spasiti.Mirok wrote:Kramp je kao spasilac koji spašava utopljenika.
Ali prije nego mu glavu izvuče iz vode,traži da mu prepiše imovinu.
Jer,bolje ti je da mi prepišeš ,nego da te pustim da se utopiš.
Ako se utopiš,što će ti imovina....
Gnjus !
Kad Zelenski pita "dobro, a hoćete li dati garancije da putler neće i dalje napadati?" - ovi odgovaraju da iskazuje nepoštovanje prema njima.
A on je pitao jer zna s kim ima posla. Nebrojene sporazume je s putlerom potpisao i on i njegovi prethodnici da neće biti agresije, neprijateljstava i putler je to sve prekršio. Unatoč silnim potpisanim papirima, ipak je napao suverenu europsku državu u cilju pljačke i aneksije.
Normalno je onda da pita za garancije nekog drugog, a garancije "orange piece of shit" ne daje. On utopljenika ni ne spašava.
Slažem se da mi ne možemo nikako pomoći, ali im ne moramo ni odmagati.jolly wrote:Ja i ti moj dragi prijatelju taj rat ne mozemo zaustaviti.Human wrote: Radi se i o kineskim, iranskim i sjevernokorejskim koje obilno šalju rusiji oružje i streljivo.
......
Sve je to "najašilo" na suverenu europsku državu, a mi potpomažemo pljujući po njihovoj korupciji.
Ja sam dao samo svoju procjenu situacije u sporedivsi dva sustava proizvodnje. Ovi svi koje si naveo imaju drzavnu prozivodnju vojne tehnike.
A u ovom sukobu, obje strane imaju saveznike (kompatibilnih drustvenih sustava).
Korupcija koju si spomenuo, ne pomaze situaciji, ali o tome su pisali mnogi izvori, i spominju je cesto razni strani drzavnici.
Mi se trebamo pobrinuti za sebe jer se "orange piece of shit" okrenuo rusiji (i srbima, posredno). A srbi se naoružavaju kao da sutra ne postoji.
Samo sad čekam nekoga da mi odgovori sa "neće srbi, nebi oni nikad!".
Podsjeća me na jednu priču s otkazima. Djelatnici su bili u nekoj firmi cijelo desetljeće, sve super, gazda bajan, cvate ljubav. Promijenilo se tržište, postali su tehnološki višak i dobili poslovno uvjetovani otkaz, firma otpustila pola osoblja. I odjednom gazda đubre, mi njemu ne značimo ništa, pa trebao bi nas i dalje plaćati ili, kako se ovdje piše "orange piece of shit".
Pa ranije ste pričali kako su SAD nagovorile Ukrajinu na rat.
Ako su nagovorile,onda bi bio red da plaćaju i ratuju.
Od kuda sada odjednom pila okrenuta naopako?
Ako su nagovorile,onda bi bio red da plaćaju i ratuju.
Od kuda sada odjednom pila okrenuta naopako?
Kakva je trenutno situacija, orange piece of shit bi ako već ništa drugo trebao prestati kamatariti žrtvu i agresora nazvati agresorom. 500 milijardi dolara je kamata od preko 400% na uložene US dolare.Ariel wrote:Podsjeća me na jednu priču s otkazima. Djelatnici su bili u nekoj firmi cijelo desetljeće, sve super, gazda bajan, cvate ljubav. Promijenilo se tržište, postali su tehnološki višak i dobili poslovno uvjetovani otkaz, firma otpustila pola osoblja. I odjednom gazda đubre, mi njemu ne značimo ništa, pa trebao bi nas i dalje plaćati ili, kako se ovdje piše "orange piece of shit".
Orange piece of shit ni jednom riječju nije agresora osudio niti ga nazvao agresorom.
Nije važno jel orange piece of shit ruski špijun ili nije ruski špijun. Nije važno zato jer se ionako ponaša kao da je.
Rusi su se petljali i u prve njegove izbore, a vjerojatno su se i u sadašnje. Povijest će pokazati. Jednom će se saznati.
A neke će biti sram kao što se nijemci danas srame Hitlera.
Moguće da im se osvećuje jer su s Britancima potpisali stogodišnji sporazum, koji bi mogao uključivati i minerale.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15559821
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15559821
Za taj sporazum se samo nagađa.
Ako bi to bila istina ,mislim da bi Kramp to javno rekao.
Ali nije.
Ali nije.
Jako malo toga mi znamo, temeljiti zaključke na toliko nekompletnim informacijama niti je zahvalno niti točno. Miješaju se tu razni interesi i jedino u što sam siguran da nikog tu nije briga za nekakva načela, principe i humanost. Gledaju se vlastiti interesi, a pogotovo ne bih vjerovao Britancima i Francuzima i njihovom ogromnom zalaganju za neku tobožnju pravdu.
Evo Milanovićevih 5 točaka:
1. Postizanje mira u Ukrajini je u interesu Republike Hrvatske i stoga treba prihvatiti svaku inicijativu koja tome pridonosi.
2. Hrvatski vojnici neće sudjelovati ni u kakvim aktivnostima na teritoriju Ukrajine.
3. Pomoć Ukrajini ne smije biti na štetu održavanja i razvoja sposobnosti Hrvatske vojske.
4. Niti jedna financijska odluka ne smije štetiti standardu građana Republike Hrvatske, što se odnosi i na odluke o sankcijama.
5. Kod bilo kakve rasprave o jačanju europske vojne industrije i povećanju vojnog proračuna treba se osigurati da u tome sudjeluje i hrvatska industrija.
Što o tome mislite?
1. Postizanje mira u Ukrajini je u interesu Republike Hrvatske i stoga treba prihvatiti svaku inicijativu koja tome pridonosi.
2. Hrvatski vojnici neće sudjelovati ni u kakvim aktivnostima na teritoriju Ukrajine.
3. Pomoć Ukrajini ne smije biti na štetu održavanja i razvoja sposobnosti Hrvatske vojske.
4. Niti jedna financijska odluka ne smije štetiti standardu građana Republike Hrvatske, što se odnosi i na odluke o sankcijama.
5. Kod bilo kakve rasprave o jačanju europske vojne industrije i povećanju vojnog proračuna treba se osigurati da u tome sudjeluje i hrvatska industrija.
Što o tome mislite?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Ili situacija jos nije razjasnjena.Mirok wrote:Za taj sporazum se samo nagađa.
Ali nije.
Pa vlada Brianije je je objavila na sluzbenim stranicama.
https://www.gov.uk/government/news/uk-a ... enerations
Today’s announcement builds on the £12.8 billion package of support the UK has given Ukraine, including £7.8bn of military assistance, a commitment for £3bn in military aid until as long as it takes,
U narednom periodu, 100 godina, 3 miljarde godisnje, kolko god treba.
Inace, kad UK udje u takve ugovore i odnose, obicno ostaju malo duze prisutni. i obicno imaju neki ekonomski interes.
recimo 1898 potpisali su 100 godina ugovor sa Kinom da preuzmu Hong Kong, i ostali do 1997.
Inace to je bilo produzenje situacije, ukupno su bili u hong kongu oko 150-160 godina.
https://en.wikipedia.org/wiki/Conventio ... _Territory
Inace City of London je bankarski centar (Svijeta?), posluje sa svim velikim korporacijama, krediti, start upovi, nova trzista i tako dalje. ovo se pogotovo ucvrstilo nakon povlacenja iz kolonija.
Znamo dalje pricu o prezaduzenost zemalja treceg svijeta.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Postizanje mira u Ukrajini nije samo u interesu Hrvatske nego je u interesu svakog normalnog na ovom svijetu. I zato agresor treba dobiti po labrnji ili mira neće biti.Ariel wrote:Jako malo toga mi znamo, temeljiti zaključke na toliko nekompletnim informacijama niti je zahvalno niti točno. Miješaju se tu razni interesi i jedino u što sam siguran da nikog tu nije briga za nekakva načela, principe i humanost. Gledaju se vlastiti interesi, a pogotovo ne bih vjerovao Britancima i Francuzima i njihovom ogromnom zalaganju za neku tobožnju pravdu.
Što o tome mislite?
Neće biti mira ako Ukrajinci prestanu ratovati, kao što ga nema već preko 10 godina unatoč bezbrojnim potpisanim sporazumima. Rat nije počeo 2022. nego 2014. okupacijom i aneksijom Krima.
Postizanje mira tamo znači i da neće svaki "lokalni šerif" doći na ideju pokrenuti neki svoj lokalni rat i "proći lišo". Postizanje mira u Ukrajini nije samo za dobrobit Ukrajine nego za dobrobit cijelog svijeta. Ne zato jer će TAMO prestati ginuti nego jer neće početi ginuti drugdje. A to drugdje je ono što brine svakog normalnog na ovoj kugli zemaljskoj.
Britancima ne bih vjerovao, i ne samo to već bi ih totalno ignorirao, htjeli ste Brexit pa sada si ga držite i ne gurajte se gdje vam nije mjesto.Ariel wrote:Jako malo toga mi znamo, temeljiti zaključke na toliko nekompletnim informacijama niti je zahvalno niti točno. Miješaju se tu razni interesi i jedino u što sam siguran da nikog tu nije briga za nekakva načela, principe i humanost. Gledaju se vlastiti interesi, a pogotovo ne bih vjerovao Britancima i Francuzima i njihovom ogromnom zalaganju za neku tobožnju pravdu.
Što o tome mislite?
2.točku bih malo prepravio, za sudjelovanje u sklopu europskih snaga (ne NATO) ako se radi o održavanju mira
Mislim da od kažnjavanja Rusije više nema ništa. AKo nije išlo uz američku pomoć, bez nje će još manje ići. Tko će je kazniti i kako? Čime? Kaja Kallas? Francuska vojska? Sankcije? Pola njemačkih firmi bi sve dalo da im se vrati ruski plin. Ogromnoj većini stanovnika EU se ne ide u rat. I političari se kolebaju, odlučnost je sigurni na bitno nižoj razini nego što je bila uz Bidenov SAD.
Onda smo, da prostiš, najebali. Ne Ukrajinci, nego mi, ostali mali narodi.Ariel wrote:Mislim da od kažnjavanja Rusije više nema ništa. AKo nije išlo uz američku pomoć, bez nje će još manje ići. Tko će je kazniti i kako? Čime? Kaja Kallas? Francuska vojska? Sankcije? Pola njemačkih firmi bi sve dalo da im se vrati ruski plin. Ogromnoj većini stanovnika EU se ne ide u rat. I političari se kolebaju, odlučnost je sigurni na bitno nižoj razini nego što je bila uz Bidenov SAD.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Gledajuci iz perspektive onog sto sam prethodno napisao, svrha brexita je vjerojatno bila financijska neovisnost, za jedan od najjacih bankarskih sustava u svijetu, city of London.andrej wrote: Britancima ne bih vjerovao, i ne samo to već bi ih totalno ignorirao, htjeli ste Brexit pa sada si ga držite i ne gurajte se gdje vam nije mjesto.
Citaj "kao Svicarska". Mejdunarodne investicije.
Zamisli da im sad neka EC nesto propisuje i diktira?
Turn better into best!
Na koji nacin to mislis ?Human wrote: Onda smo, da prostiš, najebali. Ne Ukrajinci, nego mi, ostali mali narodi.
Istina ali na čelu pregovora EU bi morali biti Francuska i Njemačka a britanci neka čekaju sa nama nebitnimajolly wrote:Gledajuci iz perspektive onog sto sam prethodno napisao, svrha brexita je vjerojatno bila financijska neovisnost, za jedan od najjacih bankarskih sustava u svijetu, city of London.andrej wrote: Britancima ne bih vjerovao, i ne samo to već bi ih totalno ignorirao, htjeli ste Brexit pa sada si ga držite i ne gurajte se gdje vam nije mjesto.
Citaj "kao Svicarska". Mejdunarodne investicije.
Zamisli da im sad neka EC nesto propisuje i diktira?
Na taj da će "svak doći po svoje". Ako je prihvatljivo agresijom napadati i anektirati slabije, onda smo i mi najebali. Srbi će doći po svoje, Mađari po svoje, Talijani po svoje.Marin223 wrote:Na koji nacin to mislis ?Human wrote: Onda smo, da prostiš, najebali. Ne Ukrajinci, nego mi, ostali mali narodi.
I kad bi i tu stalo, ajde dobro, koga briga za naš mali Balkan. Ali svaki fašistički diktator u svijetu će "krenuti po svoje". Svaki fašistički diktator (i ne samo diktator) u svijetu svršava od sreće na putlerove postupke. Pa i naši ekstremni desničari isto tako.
Edit:
I da, ako je prihvatljivo agresijom anektirati slabije, onda tko je taj moralni autoritet koji će malome reći da nek se NE naoružava nuklearno? Ako svi vide kako prolaze slabiji naravno da će se svaki pokušati opskrbiti bar jednom nuklearkom (ne elektranom).
Svaki nekakvi mali lokalni diktator će nastojati pribaviti pokoju nuklearku "da se zaštiti".
Ako nismo pod nuklearnim kišobranom "saveznika" onda ćemo sami nabaviti "nuklearni kišobran". Evo Francuska već planira povećati svoj nuklearni arsenal.
Nadam se da ne misliš da je to pozitivno.
Ukrajina će završiti podijeljena, ratom ili pregovorima. Mislim da je to realnost.
Ostatak Europe se mora naoružati i sklopiti stvarne saveze, interesne, lokalne ili kakve već. Procijeniti tko je stvarni neprijatelj i od koga prijeti ugroza, mislim da i tu ima puno potrebe za analizom i planiranjem. I kao što je Milanović napisao, paziti da se ne slabi hrvatska vojna moć i gospodarstvo.
Edit: mislim da je napravljena greška u Plenkovićevom prevelikom busanju protiv Rusije, to su nam zapamtili.
Ostatak Europe se mora naoružati i sklopiti stvarne saveze, interesne, lokalne ili kakve već. Procijeniti tko je stvarni neprijatelj i od koga prijeti ugroza, mislim da i tu ima puno potrebe za analizom i planiranjem. I kao što je Milanović napisao, paziti da se ne slabi hrvatska vojna moć i gospodarstvo.
Edit: mislim da je napravljena greška u Plenkovićevom prevelikom busanju protiv Rusije, to su nam zapamtili.
Ovo je jedan od argumenata, ali mi ne izgleda baš realističan. "doći po svoje" mogu samo jaki totalitarni režimi (jer jedini mogu prisilit svoje građane na to), a mi ih u Europi imamo 2, Rusija i Bjelorusija, koja je vojno ekonomski 0, može biti samo priljepak Rusiji.Human wrote: Na taj da će "svak doći po svoje". Ako je prihvatljivo agresijom napadati i anektirati slabije, onda smo i mi najebali. Srbi će doći po svoje, Mađari po svoje, Talijani po svoje.
I kad bi i tu stalo, ajde dobro, koga briga za naš mali Balkan. Ali svaki fašistički diktator u svijetu će "krenuti po svoje". Svaki fašistički diktator (i ne samo diktator) u svijetu svršava od sreće na putlerove postupke. Pa i naši ekstremni desničari isto tako.
Teško da u današnje vrijeme EU država koja nije totalitarni režim može ić "po svoje"... s kime ? Ne mogu zamislit moderne EU građane da idu u rat, prije će se razbježat ili srušit vlast koja želi rat. Srbija je u kaosu zbog neke nadstrešnice...
Tako se i meni čini, to da će rat završit ukrajinskom pobjedom i vraćanjem svog teritorija mi je skroz nerealno bez obzira tko šta poduzimao.Ariel wrote:Ukrajina će završiti podijeljena, ratom ili pregovorima. Mislim da je to realnost.