ANKETA: STO VAS KAO VLASNIKA ORUZJA ZANIMA
Lovci i putovanje zrakoplovom
Pozdrav i sretna ti Nova godina!
Ti su putovao na neka daleka i egzotičnja mjesta u lov. Pretpostavljam, preko nekih od EU zračnih luka. Pa me zanima, budući da si bio u lovu i pucao, da li si ikad imao problema s kontrolama na ulazu, zbog mogućih barutnih čestica na odjeći i prtljagi.
Nešto i ja razmišljam da odem, možda u Tursku, na divlje svinje, pa bih želio znati da li bi to mogao biti problem kad putujem.
Sve nabolje!
Hvala
Ti su putovao na neka daleka i egzotičnja mjesta u lov. Pretpostavljam, preko nekih od EU zračnih luka. Pa me zanima, budući da si bio u lovu i pucao, da li si ikad imao problema s kontrolama na ulazu, zbog mogućih barutnih čestica na odjeći i prtljagi.
Nešto i ja razmišljam da odem, možda u Tursku, na divlje svinje, pa bih želio znati da li bi to mogao biti problem kad putujem.
Sve nabolje!
Hvala
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Lovci i putovanje zrakoplovom
Nema tu problema.
oruzje se prijavi kad bukiras kartu.
I onda opet prijavis kad dodjes na check in.
Policija na aerdromu provjeri serijski broj i ostalu dokumentaciju i nakon tog letis na destinaciju.
neugodnih iskustava nemam.
Kofer od puske mora biti zakljucan, ide u prtljagu u avion.
Municija mora biti odvojena i zakljucana u kutiji, odvojena od puske, ide u prtljagu.
maksimum je 5kg (mislim bruto sa kutijom za municiju)
Dakle oruzje i municija ne nosi se u kabinu.
Dokumentacija:
Avionska karta
Oruzni list
Putovnica
EU oruzna propusnica
Lovni ugovor, ili poziv u lov.
Za neke zemlje, moze se traziti jos ponesto, ili neki obrazac, ali to ce ti reci lovni agent, ili putna agencija
Vazno:
Nije svaki kalibar ni svaka puska dozvoljena za lov u nekoj zemlji
Provjeri lokalne propise sa cim smijes loviti na destinaciji prije nego ides na put.
Za Tursku, ne znam detalje.
Preporuka: svu dokumentaciju imaj fotokopiranu, jer ce mozda negdje policijski sluzbenici traziti. Time lakse prolazis nego da oni moraju okolo ici u kancalriju da fotokopiraju. Ici ce lakse.
Nego falio si pod-forum i temu, ovo je anketa a ne tema putovanja s oruzje,
Sad si sve zaspamao.
Mogao si otvoriti thread na nekom drugom mjestu.
Mogao si ovdje otovriti temu:
viewforum.php?f=9
oruzje se prijavi kad bukiras kartu.
I onda opet prijavis kad dodjes na check in.
Policija na aerdromu provjeri serijski broj i ostalu dokumentaciju i nakon tog letis na destinaciju.
neugodnih iskustava nemam.
Kofer od puske mora biti zakljucan, ide u prtljagu u avion.
Municija mora biti odvojena i zakljucana u kutiji, odvojena od puske, ide u prtljagu.
maksimum je 5kg (mislim bruto sa kutijom za municiju)
Dakle oruzje i municija ne nosi se u kabinu.
Dokumentacija:
Avionska karta
Oruzni list
Putovnica
EU oruzna propusnica
Lovni ugovor, ili poziv u lov.
Za neke zemlje, moze se traziti jos ponesto, ili neki obrazac, ali to ce ti reci lovni agent, ili putna agencija
Vazno:
Nije svaki kalibar ni svaka puska dozvoljena za lov u nekoj zemlji
Provjeri lokalne propise sa cim smijes loviti na destinaciji prije nego ides na put.
Za Tursku, ne znam detalje.
Preporuka: svu dokumentaciju imaj fotokopiranu, jer ce mozda negdje policijski sluzbenici traziti. Time lakse prolazis nego da oni moraju okolo ici u kancalriju da fotokopiraju. Ici ce lakse.
Nego falio si pod-forum i temu, ovo je anketa a ne tema putovanja s oruzje,
Sad si sve zaspamao.
Mogao si otvoriti thread na nekom drugom mjestu.
Mogao si ovdje otovriti temu:
viewforum.php?f=9
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”