Hrvatski NRA
Re: Hrvatski NRA
Gosn Bukvić, gdje si ti išao a gdje ja..druge uprave, drugo osoblje..Krešo Bukvić wrote:Ja nemam pojma o toj situaciji. Predavao sam i po 7 zahtjeva odjednom, istina da je referentica malo čudno pogledala, ali je lijepo odradila posao i nije se bunila. Evo baš sam danas dobio potvrde pa moram predati za nabavne.Breadfan wrote:Meni su to govorili kad sam prvi put vadio dozvolu.Krieghetzer wrote: Osim toga
vidio sam kako "tete" na salterima odbijaju ljudima izdavanje nabavnih s obrazlozenjima "... to vam ne treba..."
Ja kad sam prvi put išao bilo je onih pitanja "Što će vam oružje?" pa "Ja ne volim oružje iako radim ovaj posao" itd.
BTW u našem zakonu stoji da podnositelj zahtjeva za posjedovanje oružja mora pokazati znanje rukovanje istim.
Čik pogodi? Mene nikad niko tamo nije pitao znam li ja rukovati s tim oružjem, ni prvi put kad sam išao, ni posljednji.
Pročito zakon o oružju i tolike sate proveo vježbajući rastavljanje, te osnovna pravila sigurnosti itd itd. (ja mislio bit će razgovor/test neki) kad ono šipak..nisu se valjda sjetili..ali su se sjetili da me propitkuju što će to meni te meni to ne treba te ovo te ono..
Tako ti je to kod nas..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Traze potvrdu kojom dokazujes da znas osnove rukovanja oruzjem.
Netko od kolega ce ti napisati tocno kako se zove potvrda.
A sad, zanimljivo, ne govorim o svom slucaju gdje sam nakon 7 god.
djelatne vojne sluzbe trebao ici na predavanje o rukovanju oruzjem,
nego je zanimljivo da netko tko je sportski strijelac, aktivan 30, 40 ili vise godina.
Kad zeli oruzje za samoobranu, mora ici na isto to predavanje!
A za sport moze imati "litl tenk" sa poluautomatskim oruzjem 12,7 mm!
Netko od kolega ce ti napisati tocno kako se zove potvrda.
A sad, zanimljivo, ne govorim o svom slucaju gdje sam nakon 7 god.
djelatne vojne sluzbe trebao ici na predavanje o rukovanju oruzjem,
nego je zanimljivo da netko tko je sportski strijelac, aktivan 30, 40 ili vise godina.
Kad zeli oruzje za samoobranu, mora ici na isto to predavanje!
A za sport moze imati "litl tenk" sa poluautomatskim oruzjem 12,7 mm!
sad smo se malčice skrenuli s teme, ali sve ovo navedeno samo potvrđuje potrebu za osnivanjem NRA, kao i drugi i ja bi želio biti član i jedino što trenutno mogu napraviti za udrugu je informiranje drugih što vlasnika oružja, što ljudi čiji posao je vezan uz oružje(još uvijek imam veze u zaštitarskoj djelatnosti), do sada tjekom razgovora s nekolicinom ljudi o osnivanju udruge dobivao sam samo pozitivne odgovore odnosno reakcije, dobar dio njih je izrazio želju za članstvom, isto tako mogu razgovarati i s raznim firmama i dučanima o možebitnom sponzorstvu ali moram imati nešto konkretno, mislim nemogu reći mi smo udruga u osnivanju ljudi se za interesiraju i onda ćorak! možda sad sve zvuči jako entuzijastički ali smatram da nam je udruga više nego prijeko potrebna jer jedino na taj način možemo barem malo promijeniti negativan stav prema oružju i ljudima koji ga posjeduju, te napraviti nešto pozitivno za sve nas i nama sličnima!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Ili s druge strane dobiti biljeg skupine tipa gay zajednice.
Pa živimo već s tim biljegom. Čim nekom rekneš da se baviš streljaštvom i da imaš oružje (koje ispaljuje prave metkepatch wrote:Ili s druge strane dobiti biljeg skupine tipa gay zajednice.
- Original_G
- Cinker - bojna

malo da potaknem. dakle boc-boc
ide ova ideja kamo, za netko nešto o tome
ide ova ideja kamo, za netko nešto o tome
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Izgleda da ide kao i ostali dogovori kod nas.
Sto vise cujem informacija oko svega sto se desava sve sam tuzniji
i razocaraniji medjuljudskim odnosima u nasoj "streljackoj druzini" u RH.
Nadam se da ce konacno doci do neke kriticne mase ljudi koji zele
streljastvo razvijati kao sport a ne kao vlastiti interes.
Sada sam nasao nekolicinu slicnih "bedaka" pa se s njima i druzim
i zadovoljavam trenutno svoje animalne-lovne instinkte pucajuci
u papirne mete. Dakle ja sam jos samo jedan fikus...
Sto vise cujem informacija oko svega sto se desava sve sam tuzniji
i razocaraniji medjuljudskim odnosima u nasoj "streljackoj druzini" u RH.
Nadam se da ce konacno doci do neke kriticne mase ljudi koji zele
streljastvo razvijati kao sport a ne kao vlastiti interes.
Sada sam nasao nekolicinu slicnih "bedaka" pa se s njima i druzim
i zadovoljavam trenutno svoje animalne-lovne instinkte pucajuci
u papirne mete. Dakle ja sam jos samo jedan fikus...
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

"National rifle association" bi bilo "Nacionalna povezivost puške"
Državna organizacija posjednika oružja bi recimo bilo podnošljivo
ili
Nacionalno udruženje oružjefila
ili k tome slično
Državna organizacija posjednika oružja bi recimo bilo podnošljivo
ili
Nacionalno udruženje oružjefila
ili k tome slično
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Eo dok sam jeo jednu bosansku poslasticu, pade mi na pamet:
HALVA = Hrvatska Asocijacija Legalnih Vlasnika Oružja

HALVA = Hrvatska Asocijacija Legalnih Vlasnika Oružja
Nacionalno puškarsko udruženje, jer kada je osnovana, o oružju je znalo nešto malo kvalificiranih puškara. Od toga je počelo. Iako to možda ne bi trebalo doslovno shvatiti. A teško je i doslovno prevesti.
Ime možemo tražiti do besvijesti, uvijek se nekome neće sviđati i oko toga će se gubiti vrijeme i snaga. Ime je nebitno, bitni su strateški ciljevi i način na koji se oni mogu postići.
Prema tome, nemojte gubiti vrijeme bez veze, shvatite da grupa anonimusa ne može napraviti organizaciju na razini države samo tako, bez obilate potpore zainteresiranih. A nitko od nas takvu potporu neće dobiti. Udruga građana koja prestaje na rubu sela nam ne treba, a ako netko misli da mu treba, neka si je napravi, to barem nije problem..
Ime možemo tražiti do besvijesti, uvijek se nekome neće sviđati i oko toga će se gubiti vrijeme i snaga. Ime je nebitno, bitni su strateški ciljevi i način na koji se oni mogu postići.
Prema tome, nemojte gubiti vrijeme bez veze, shvatite da grupa anonimusa ne može napraviti organizaciju na razini države samo tako, bez obilate potpore zainteresiranih. A nitko od nas takvu potporu neće dobiti. Udruga građana koja prestaje na rubu sela nam ne treba, a ako netko misli da mu treba, neka si je napravi, to barem nije problem..
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ha neće jer se odma na startu ne da nikom ništa napravit. Eo mogu ja isto reći da nema ništa od toga, a jesam li mrdnuo prstom da ipak probam nešto napravit? Nisam. Eto. Lako je reći nema, neće..to može svako, defetizam odma na startu. I onda se čudimo što nas zajebavaju kako stignu i umiju.nobile157 wrote: A nitko od nas takvu potporu neće dobiti.
Hajde jedno lagano pitanje: hoće li HSS, HLS i bilo tko od relevantnih faktora kod nas (a napisao sam koji su to) podržati nekakvu udrugu koju je osnovalo par anonimusa radi promicanja uporabe vatrenog oružja?
Neće.
Bez njihove potpore, kao i potpore HS produkta i uvoznika i dilera oružja kod nas, n e m a nikakve šanse nešto učiniti.
I to nije defetizam, nego realnost.
Nitko sretniji od mene da imamo takav savez i da preko njega možemo utjecati na zakone i propise.
Neće.
Bez njihove potpore, kao i potpore HS produkta i uvoznika i dilera oružja kod nas, n e m a nikakve šanse nešto učiniti.
I to nije defetizam, nego realnost.
Nitko sretniji od mene da imamo takav savez i da preko njega možemo utjecati na zakone i propise.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
A kakav profil/osoba bi trebala biti pokretać udruge da zadobije
podršku kako-tako respektivnih organizacija poput HSSa i HLSa
pa ćak i vojske i policije?!
Po mom skromnom mišljenu netko tko je lovac,strijelac,ratni veteran
i po mogučnosti djelatni/bivši policajac,netko tko zna raditi s ljudima
i novcima i tko zna prezentirati svoju ideju,po mogucnosti netko tko ima prijatelja
na vaznim mjestima!
Velika podrška i financijska pomoć bi se mogla dobiti ako bi bio otvaren kontakt sa
policijom i vlasti putem medija(i tu treba "veza",a vjerujem da ima postenih
i normalnih novinara,ma kako to zvucalo!) tako da se izrazi volja za sudjelovanje
u prevenciji ilegalnog posjedovanja,nesreca i kriminala...da se preotme uloga needuciranih novinara u reagiranju na neke tragedije i sl.
Da se svaki put reagira na iracionalnu paniku u medijima kada se nesto dogodi,
jer u nas,na srecu,gotovo i nema kvazi-argumentiranih anti-gun hajki.
Pri tom mislim na planirane izjave i "argumente" u medijima koji zvuce istinito i racionalno
malogradjanima (ispod)prosjecne inteligencije a zapravo su totalno nebuozne,
pravi primjer za to je film "Bowling for columbine".
Kod nas se (na srecu) pri takvim reakcijama iznose totalno neutemeljene i
nebulozne tvrdnje (malogradjanska panika vulgaris) koje je lako opovrgnuti!
Ukratko hoću reći da kod nas još nema anti-gun organizacija
(sto je pravo cudo,pogotovo iza nekog rata) kao u USA i EU
vec je gotovo uvijek rijec o primitivnim ispadima.
Dali se slažete!?
podršku kako-tako respektivnih organizacija poput HSSa i HLSa
pa ćak i vojske i policije?!
Po mom skromnom mišljenu netko tko je lovac,strijelac,ratni veteran
i po mogučnosti djelatni/bivši policajac,netko tko zna raditi s ljudima
i novcima i tko zna prezentirati svoju ideju,po mogucnosti netko tko ima prijatelja
na vaznim mjestima!
Velika podrška i financijska pomoć bi se mogla dobiti ako bi bio otvaren kontakt sa
policijom i vlasti putem medija(i tu treba "veza",a vjerujem da ima postenih
i normalnih novinara,ma kako to zvucalo!) tako da se izrazi volja za sudjelovanje
u prevenciji ilegalnog posjedovanja,nesreca i kriminala...da se preotme uloga needuciranih novinara u reagiranju na neke tragedije i sl.
Da se svaki put reagira na iracionalnu paniku u medijima kada se nesto dogodi,
jer u nas,na srecu,gotovo i nema kvazi-argumentiranih anti-gun hajki.
Pri tom mislim na planirane izjave i "argumente" u medijima koji zvuce istinito i racionalno
malogradjanima (ispod)prosjecne inteligencije a zapravo su totalno nebuozne,
pravi primjer za to je film "Bowling for columbine".
Kod nas se (na srecu) pri takvim reakcijama iznose totalno neutemeljene i
nebulozne tvrdnje (malogradjanska panika vulgaris) koje je lako opovrgnuti!
Ukratko hoću reći da kod nas još nema anti-gun organizacija
(sto je pravo cudo,pogotovo iza nekog rata) kao u USA i EU
vec je gotovo uvijek rijec o primitivnim ispadima.
Dali se slažete!?
Pa naravno da par anonimusa ne mogu ponijet cijelu stvar ali ako ćemo tako razmišljat, čekat da padne s neba neki super savez HS Produkta i HSS-a onda stvarno neće biti ništa od toga. No, ono što se može je krenut od nečega, pa ajd sad tih par anonimusa skupi još "par" potpisa pa se s time ode negdje nekome predoči..od nečeg se mora krenuti. Sigurno neće neko iz HS Produkta visit na netu i čitat ovaj forum i reć "Aha dečki oće NRA, idemo im ju dati!".
Imamo topik od pun kupus stranica i sve je unaprijed palo u vodu bez da je iko išta pokušo. Zašto? Upravo zbog te spike da je sve uzaludno da smo mi mali i beznačajni i eto ga. Kraj priče.
Šta ima veze i da na kraju nekakvu kikiriki udrugu napravimo pa propadne, barem možemo reći da smo pokušali, a ovako je filozofija, nije ni napravljen prvi potez šahovske partije a već se zna ko će pobijedit/izgubit.
Sigurno neće niko od tih velikih imena koje spominješ na svoju inicijativu nama pomoći i na pladnju nam dati što želimo. Oni ni ne znaju za nas..neko ih treba uputit da smo tu, organizirat po svim klubovima aktivne natjecatelje, vidjet interno popise napraviti..napravit prvi korak.
Šta je gore? Pokušat i ne uspijet ili uopće ne pokušat?
Ako je tako onda neka se zalocka ovaj topik i zdravo đaci..više da ne pričamo o nekakvim "apstrakcijama" jer ispade da ćemo prije poslat Dalmatinca na Mjesec nego osnovat takvu jednu udrugu.
Imamo topik od pun kupus stranica i sve je unaprijed palo u vodu bez da je iko išta pokušo. Zašto? Upravo zbog te spike da je sve uzaludno da smo mi mali i beznačajni i eto ga. Kraj priče.
Šta ima veze i da na kraju nekakvu kikiriki udrugu napravimo pa propadne, barem možemo reći da smo pokušali, a ovako je filozofija, nije ni napravljen prvi potez šahovske partije a već se zna ko će pobijedit/izgubit.
Sigurno neće niko od tih velikih imena koje spominješ na svoju inicijativu nama pomoći i na pladnju nam dati što želimo. Oni ni ne znaju za nas..neko ih treba uputit da smo tu, organizirat po svim klubovima aktivne natjecatelje, vidjet interno popise napraviti..napravit prvi korak.
Šta je gore? Pokušat i ne uspijet ili uopće ne pokušat?
Ako je tako onda neka se zalocka ovaj topik i zdravo đaci..više da ne pričamo o nekakvim "apstrakcijama" jer ispade da ćemo prije poslat Dalmatinca na Mjesec nego osnovat takvu jednu udrugu.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Počnimo onda tako da najavimo prezentacijski skup na Dolcu (jer nam neće dati ni blizu markova trga). Složimo promo video clipove na DVD-je i printajmo letke koje ćemo podijelit ljudima i medijima. Svatko ovdje neka pozove svakoga koga zna tko ima ili podržava oružje. Školujmo ljude - Neka videeee... da nas imaaaaaaa!
Tijek događaja će se odvijati ovako.
Od 5000 najavljenih uzvanika pojavit će se njih 16. Povratna karta do zagreba nije nešto što se može uklopit u kućni budžet prosječnog vlasnika oružja.
Bolje da se kupi kutiju metaka za te pare... nije bitno što ih se nema gdje ispucati, al nek se nađu, nikad se ne zna kad će mi netko drugi omogućiti strelište u blizini mjesta prebivališta.
Od toga će ih se 6 zapit u lokalnoj birtiji jer se nisu vidjeli godinama pa eto idealne prilike da se zalije ponovno sjedinjenje.
1. Nitko neće imati tinte ni tonera da printa letke al to će se ionako svi složit da je glupa ideja jer nitko nije imao mašte da napravi promo letke. Pisačka kriza, valjda.
2. Donešen je DVD player za vrtit promo DVD al televizor nitko nije donio jer od dvojice volontera koji su se javili da će donijet televizore jedan nije od straha da ga neće znati opet spojiti kad ga vrati, a drugome nije dala žena.
- ni to nije problem jer nema promo štanda budući da nitko nije uzeo zaozbiljno ponudu iznajmljivača štandova na kojoj je pisalo 50% avansa prije postave štanda. A tko bi skupio tih 200 kuna za jedan dan najma štanda?
3. petoro od sudionika će nadrkano otići šetati zagrebom do povratnog autobusa. Kakav izgubljen dan.
4. Dvoje od preostalih sudionika će pokušat na crno iz koferića prodavat rabljene nožiće, holsteriće, literaturu i sličnu parafineliju - kad su već tu da se nešto izbunari. Ne znajući da se u ZG kumice stavljaju na doživotnu robiju zbog pokušaja prodaje polovnog para hlača, dogodit će se isto.
5. Preostali sudionici će pokušati prezentaciju ljubitelja oružja korištenjem pantomime i nevještih pokreta. Dobit će prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira i dovođenja života u opasnost.
6. Predstavnici medija će izvijestiti o grupi pretilih srednjovječnih muškaraca iz provincije koji su dio terorističke organizacije koja je došla terorizirat metropolu - ponašali su se obsceno i nanosili teške fizičke ozljede prolaznicima jer su pod utjecajem nasilnih video igara. Samo je pravodobna intervencija združenih snaga interventne i pravosudne policije, te USKOKA spriječila masakr većih razmjera.
Za svaku djelatnost treba novca. I treba puno volontiranja za višu stvar. Kod nas kad čovjek da bilo šta od rečenog, odmah misli da je to njegovo. Sa financiranjem članarinama bi takva organizacija crkla od gladi jer nitko ne vidi potrebe da plati da se netko bori za njegova prava.
Čak ako nije ni lova u pitanju onda je uspjeh. Da se nešto pokrene i da se počnu mijenjat zakoni nabolje, cijela organizacija bi se raspala jer je to netko drugi postigao uspjeh a ne sitne duše negdje od sredine prema dnu lanca. Nitko ne trpi tuđi uspjeh. Al to je Hrvatska... Mala zemlja za veliku zavist!
Izvolite gospodo, osnujte tu NRA kad se to može samo tako. Vidjet ćete ono što mi koji smo ikada išta pokušali u ovoj državi osnovat i održat znamo puno više od vas o uzaludnosti tih projekata. Ako vam nekim slučajem uspije i krenu stvari nabolje, rado ćemo vam svi platit članstvo. Ali samo dotle dok se nešto radi. A moje poznavanje hrvatskog entuzijazma je da ubrzo potone pred punjenjem hrvatskog džepa.
Tijek događaja će se odvijati ovako.
Od 5000 najavljenih uzvanika pojavit će se njih 16. Povratna karta do zagreba nije nešto što se može uklopit u kućni budžet prosječnog vlasnika oružja.
Bolje da se kupi kutiju metaka za te pare... nije bitno što ih se nema gdje ispucati, al nek se nađu, nikad se ne zna kad će mi netko drugi omogućiti strelište u blizini mjesta prebivališta.
Od toga će ih se 6 zapit u lokalnoj birtiji jer se nisu vidjeli godinama pa eto idealne prilike da se zalije ponovno sjedinjenje.
1. Nitko neće imati tinte ni tonera da printa letke al to će se ionako svi složit da je glupa ideja jer nitko nije imao mašte da napravi promo letke. Pisačka kriza, valjda.
2. Donešen je DVD player za vrtit promo DVD al televizor nitko nije donio jer od dvojice volontera koji su se javili da će donijet televizore jedan nije od straha da ga neće znati opet spojiti kad ga vrati, a drugome nije dala žena.
- ni to nije problem jer nema promo štanda budući da nitko nije uzeo zaozbiljno ponudu iznajmljivača štandova na kojoj je pisalo 50% avansa prije postave štanda. A tko bi skupio tih 200 kuna za jedan dan najma štanda?
3. petoro od sudionika će nadrkano otići šetati zagrebom do povratnog autobusa. Kakav izgubljen dan.
4. Dvoje od preostalih sudionika će pokušat na crno iz koferića prodavat rabljene nožiće, holsteriće, literaturu i sličnu parafineliju - kad su već tu da se nešto izbunari. Ne znajući da se u ZG kumice stavljaju na doživotnu robiju zbog pokušaja prodaje polovnog para hlača, dogodit će se isto.
5. Preostali sudionici će pokušati prezentaciju ljubitelja oružja korištenjem pantomime i nevještih pokreta. Dobit će prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira i dovođenja života u opasnost.
6. Predstavnici medija će izvijestiti o grupi pretilih srednjovječnih muškaraca iz provincije koji su dio terorističke organizacije koja je došla terorizirat metropolu - ponašali su se obsceno i nanosili teške fizičke ozljede prolaznicima jer su pod utjecajem nasilnih video igara. Samo je pravodobna intervencija združenih snaga interventne i pravosudne policije, te USKOKA spriječila masakr većih razmjera.
Za svaku djelatnost treba novca. I treba puno volontiranja za višu stvar. Kod nas kad čovjek da bilo šta od rečenog, odmah misli da je to njegovo. Sa financiranjem članarinama bi takva organizacija crkla od gladi jer nitko ne vidi potrebe da plati da se netko bori za njegova prava.
Jer kod nas svaki ideal propadne kad se počne pričat o lovi. Al ne o "lovi" već o sitnišu. Čim ima love odmah je pranoja da to netko troši za sebe. Onda se stvaraju odbori da se smijeni vodstvo tako da onaj tko je osnovao odbor dođe da on troši lovu. Budući da mu je samo lova u glavi, sve propada. To je ukratko hodogram kako se stvari kod nas rade.nije ni napravljen prvi potez šahovske partije a već se zna ko će pobijedit/izgubit.
Čak ako nije ni lova u pitanju onda je uspjeh. Da se nešto pokrene i da se počnu mijenjat zakoni nabolje, cijela organizacija bi se raspala jer je to netko drugi postigao uspjeh a ne sitne duše negdje od sredine prema dnu lanca. Nitko ne trpi tuđi uspjeh. Al to je Hrvatska... Mala zemlja za veliku zavist!
Izvolite gospodo, osnujte tu NRA kad se to može samo tako. Vidjet ćete ono što mi koji smo ikada išta pokušali u ovoj državi osnovat i održat znamo puno više od vas o uzaludnosti tih projekata. Ako vam nekim slučajem uspije i krenu stvari nabolje, rado ćemo vam svi platit članstvo. Ali samo dotle dok se nešto radi. A moje poznavanje hrvatskog entuzijazma je da ubrzo potone pred punjenjem hrvatskog džepa.
A čuj, onda je nećemo osnovat i sve pet. Ali onda sljedeći put kad jedna od onih dviju tajnica
pooštri zakon o oružju ili mediji udare po nama, niko ovdje ne bi smio imati pravo dignut ijedan post/temu i da se žali kako mu je teško i kako mu je učinjena nepravda. Jednostavno bi trebali zaobilazit takve teme i pravit se da ih nema..jer nam niko osim nas samih, nije kriv.
Onaj ko se ne želi borit za svoja prava ih niti ne zaslužuje..
Onaj ko se ne želi borit za svoja prava ih niti ne zaslužuje..
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Istina. Al objasni mi zašto ne uspijevaju ni oni koji se bore. Samo sindikata imamo preko stotinu.Breadfan wrote: Onaj ko se ne želi borit za svoja prava ih niti ne zaslužuje..
Udruga imamo na tisuće. Jebote, svi se bore za svoja prava i ne uspijevaju. A udruga poslodavaca je samo jedna. Jel netko shvaća ovdje u čemu je problem?
I tko uspijeva u svojoj borbi? Oni koji se drže skupa. Homoseksualci imaju jednu jedinu udrugu. Zove se iskorak. Progutajte malo svoj muški ponos i predrasude pa otiđite i vidite kako se vodi udruga i širi ideja. Imaju posjećen web sajt, međunarodne veze, političke veze. Samo zato jer ne rade jedni drugima o glavi. Složni su. Može? Može! Ne može, ne može! Al u guzicu uvijek može! I u usta ponekad. Pa nije njima došao neki Milić Vukašinović i rekao, e dečki sada si tamo napravite gay paradu a mi ćemo vam poklonit 300 interventnih da vas čuvaju od onih čudaka što vole pi*ku. Oni su se izborili za to. Godine rada, lobiranja!
Pogledajte malo njih. Oni nemaju stotinu lovačkih društava, streljačkih saveza i sličnih ustanova. Tamo je hijerarhija. Jednoumlje. Diktatura. Sve ih vezuje ista ljubav prema analnom otvoru.
Kod nas svatko ima pravo na svoje malo mišljenje. Svatko se ljuti i osniva svoju udrugu ako njegovo malo mišljenje ne prolazi. A kao sve nas povezuje strast i interes prema oružju.
Pa ajmo se malo zamislit.
Onaj tko osniva ideološku udrugu i onda ide prodavat sitniš, nema kredibilitet.
To je problem - kredibilitet se stiče i održava konstantom ideologije. Ako netko širi ideologiju i onda ispod stola skuplja sitniš, uvijek će ostat malen i sitan. Zato mi nikad nećemo bit lopovi, uvijek ćemo ostat cigani. Al ako netko širi ideologiju i pod tom ideologijom se razvija ideja i kapital, onda treba samo jednom gurnut ruku u vreću i izvući će se više nego u 20 godina sporadičnog ciganjenja. Kad ima onda je lako podijeliti. Al balkanska bolest su pohlepa i nestrpljenje. Treba uzet odmah ulog sa stola da ne bi slučajno moralo dijelit profit sa nekime!
Uvijek se sjetite one stare formule za uspijeh: Tito je krao al je i nama dao!
- blackpowder
- Nadnarednik

Mr.Cab pogodio si u srž problema. jedan od bitnih je svojevrsni "silenzio stampa" za sve što je pozitivno vezano uz oružje. Tko se sjeća Faka? No Koradea svi pamte. U ovoj državi smatra se politiučki korektnim biti protiv oružja pa makar to bilo i sportsko. Najveći protivnici oružja u Hr su saborski zastupnici koji su po "duhu svetom" stekli zavidne kolekcije oružja a u javnosti se bore za restrikcije prema legalnim vlasnicima oružja istovremeno odlazeći u lovove gdje se puca na sve živo što se kreće a padaju bome i ministri ili vukući dividende iz prometa oružjem i streljivom.
Donose se zakoni koji se obrazlažu sintagmom "tako mora biti, Evropa to traži" istovremeno nam je Evropa sve dalja a naši "evropski zakoni" restriktivniji su od izvornika jer mi smo "veći katolici od Pape".
Proglašavaju nas najnaoružanijom nacijom sa naših 3-5 % stanovnika koji posjeduju oružje dok u normalnim demokratskim državama taj postotak je puno veći.
U nemogućnosti da se nosi sa ilegalnim oružjem Vlast se okomila na legalne posjednike jer "oni su uvijek na raspolaganju" - njih je najlakše kontrolirati provjeravati administrirati dok ne odustanu od nabave ili posjedovanja oružja.
Što se tiče NRA, nekoliko puta je pokretana inicijativa za osnivanje no uvijek se slomilo u trenutku kad je trebalo svojim imenom i potpisom stati iza ideje i izložiti se sudu (osudi) javnosti, svaka čast pojedincima ali .......Najbliže što se došlo je prijedlog statuta usklađen za Hr zakonima o osnivanju udruga koji su prokomentirali i korigirali ljudi spremni stati iza takvog projekta. Stvar je stala zbog nemogućnosti iz razno-raznih razloga da se na jednom mjestu na par sati okupe pojedinci koji bar slično razmišljaju o ovoj materiji. Nadam se samo privremeno........kad se skupite za osnivačku skupštinu, zovite nas, donosimo skoro gotov statut .
Donose se zakoni koji se obrazlažu sintagmom "tako mora biti, Evropa to traži" istovremeno nam je Evropa sve dalja a naši "evropski zakoni" restriktivniji su od izvornika jer mi smo "veći katolici od Pape".
Proglašavaju nas najnaoružanijom nacijom sa naših 3-5 % stanovnika koji posjeduju oružje dok u normalnim demokratskim državama taj postotak je puno veći.
U nemogućnosti da se nosi sa ilegalnim oružjem Vlast se okomila na legalne posjednike jer "oni su uvijek na raspolaganju" - njih je najlakše kontrolirati provjeravati administrirati dok ne odustanu od nabave ili posjedovanja oružja.
Što se tiče NRA, nekoliko puta je pokretana inicijativa za osnivanje no uvijek se slomilo u trenutku kad je trebalo svojim imenom i potpisom stati iza ideje i izložiti se sudu (osudi) javnosti, svaka čast pojedincima ali .......Najbliže što se došlo je prijedlog statuta usklađen za Hr zakonima o osnivanju udruga koji su prokomentirali i korigirali ljudi spremni stati iza takvog projekta. Stvar je stala zbog nemogućnosti iz razno-raznih razloga da se na jednom mjestu na par sati okupe pojedinci koji bar slično razmišljaju o ovoj materiji. Nadam se samo privremeno........kad se skupite za osnivačku skupštinu, zovite nas, donosimo skoro gotov statut .
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Original_G
- Cinker - bojna

Za početak, svi smo u pravu
HR-NRA (u nedostatku boljeg naziva) ne smije, ne može i neće biti samo jedna od udruga, članstvo u takvoj udruzi treba zavrijediti, a ne "dobiti" uplatom članarine, predsjednik i eksponirane osobe te udruge moraju biti "jake" osobe koje su već medijski poznate (pada mi na pamet nekoliko članova ovog foruma, aktivnih i ne aktivnih).... počasno članstvo je rezervirano za osobe koje su svojim djelovanjem zavrijedile to članstvo....
Sve to skupa nije ništ ako imenom i prezimenom svaki član ne stoji iza djelovanja udruge, isto tako nula bodova ako udruga ne radi ništ nego glumi fikus....
O kojoj lovi se mi razgovaramo, članarina za takvu udrugu mora biti pristojna, ne prevelika ali opet ne simbolična, dovoljna da plati troškove medija (pršut, sir, alkohol) i troškove službenim osobama udruge.... kad i ako udruga naraste, dovoljno love će biti i za medijske kampanje (jumbo plakati, oglasi i sl...)... ako se nekom isplati tu lovu maznut, nek mazne
Krenimo s ovim forumom, osnujmo udrugu pa ak ništ drugo onda možemo reći da smo pokušali, ja stojim svojim imenom i prezimenom, dovodim i neke koji nisu članovi foruma a "jake" su osobe (lokalna samouprava, MUP), po meni članstvo se za početak mora zavrijediti i potvrdom o nekažnjavanju
Nobile kolko je minimum ljudi za osnivanje udruge? BP idemo sa statutom ako nikak drugačije onda na PP
Fiškali, stručnjaci, entuzijasti; vrijeme je da se krene
HR-NRA (u nedostatku boljeg naziva) ne smije, ne može i neće biti samo jedna od udruga, članstvo u takvoj udruzi treba zavrijediti, a ne "dobiti" uplatom članarine, predsjednik i eksponirane osobe te udruge moraju biti "jake" osobe koje su već medijski poznate (pada mi na pamet nekoliko članova ovog foruma, aktivnih i ne aktivnih).... počasno članstvo je rezervirano za osobe koje su svojim djelovanjem zavrijedile to članstvo....
Sve to skupa nije ništ ako imenom i prezimenom svaki član ne stoji iza djelovanja udruge, isto tako nula bodova ako udruga ne radi ništ nego glumi fikus....
O kojoj lovi se mi razgovaramo, članarina za takvu udrugu mora biti pristojna, ne prevelika ali opet ne simbolična, dovoljna da plati troškove medija (pršut, sir, alkohol) i troškove službenim osobama udruge.... kad i ako udruga naraste, dovoljno love će biti i za medijske kampanje (jumbo plakati, oglasi i sl...)... ako se nekom isplati tu lovu maznut, nek mazne
Krenimo s ovim forumom, osnujmo udrugu pa ak ništ drugo onda možemo reći da smo pokušali, ja stojim svojim imenom i prezimenom, dovodim i neke koji nisu članovi foruma a "jake" su osobe (lokalna samouprava, MUP), po meni članstvo se za početak mora zavrijediti i potvrdom o nekažnjavanju
Nobile kolko je minimum ljudi za osnivanje udruge? BP idemo sa statutom ako nikak drugačije onda na PP
Fiškali, stručnjaci, entuzijasti; vrijeme je da se krene
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.