moje prvo kovanje =)

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
Post Reply
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

moje prvo kovanje =)

Post by Mike_Torello » 07 Apr 2009, 23:18

znam za 2 lokalna majstora, oba imaju 75g.... jedan ima cak i power-hammer =) i isao sam prvo kod njega ali on ima neku baustelu kod kuce pa ne kuje bas, to kad mu se skupi pa onda malo lupa... ovaj drugi ima skromnu radionu i sve starinsko, cak ima i kovacki mjeh ali ga ne koristi i nije upogonjen, radi na pedalu sa remenom pogonjenim puhalom, kao singerica... a i blize mi je doma a i dobro se pozna s mojim starim =) pa sam otisao kod njega izravnati federplate od kojih imam u planu napraviti nesto... dvije deblje je izravnao on, ja sam malo pomagao a zadnju tanju sam ja sam... pa sam usput probao i malo lupati po vrucem zeljezu, bezveze, tek da malo steknem osjecaj... i osjecaj je dobar... izmlatio sam komad zeljeza za armiranje, bezveze i onda posao raditi neki klin ili tockalo od njega, samo ga na kraju nisam dobro zakalio, poslije sam ga doma izturpijao malo i obradio... jos bo mogao i mini cekic napraviti od toga =) LOL ... ljudi bi se iznenadili da vise trpi ona ruka koja drzi predmet nego ona koja lupa cekicem... poslije me bilo strah staklenu casu uzeti u ruku da ju ne zdrobim =) hehehe evo par slikica... jos su mi ostala 3 najdeblja komada za poravnati, a onaj aluminij na kraju planiram iskoristiti za stitnike, a onaj valjak je od masivnog aliminija on ce biti za "petu" na drski... vidjet cu jos sto smislim... polako...
Attachments
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: moje prvo kovanje =)

Post by Legion66 » 07 Apr 2009, 23:42

Bravo Mike, samo tak nastavi. Imaš sreće da imaš pomoć i poduku pravog majstora, ja sam sve moral sam. Nedavno sam nešto kovao i drugi dan mi je lijeva ruka, jer sam otkivak držao u ruci umjesto kliještima, tolko drhtala ko starom alkiću.
Samo naprijed i nemoj odustati.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 08 Apr 2009, 08:49

dobro došao i još bolje ostao.
za ruku ne brini, nakon malo prakse i koordinacije ruku, iskoristiš nakovanj da preuzme sve vibracije i udarce.
:A29:
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Apr 2009, 09:43

ma ne boli mene ruka od vibracija, vec od grcenja kako sam stiskao kljesta jer sam radio s malim komadom pa da mi ne frkne ko metak kroz radionu kad ga razvalim cekicem...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply