Prigušivač...

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Prigušivač...

Post by Mike_Torello » 17 Jul 2009, 21:43

gutenberg wrote:Netko je gore spomenuo lovočuvare - krivolovce. I za to ima rješenje: lovočuvar - vegetarijanac :lol:
znam da se salis, no moram prokomentirati, vegani su najcesce iz razloga zato sto ne zele jesti ubijeno, tj da se ubija da bi oni jeli, tj opcenito su protiv ubijanja zivotinja, a kako lovocuvar nerijetko mora rijesavati pse i macke skitnice, bolesnu divljac i slicno mislim da lovocuvar vegetarijanac ne postoji... mozda u pricama za laku noc... onaj sto je izbavio baku i crvenkapavicu zive i zdrave iz vukovog trbuha...
A što se tiče bačava od 200 litara, bolje ih je imati pune rakije nego trpati u njih automobilske gume :P
=) u tom slucaju kad je instalacija vidljiva i javna, i montirana na streljani gdje ju svi mogu koristiti, a sluzi u svrhu da se smanji razina buka (neloše u sredinama gdje je oko streljane naselje) ideja i nije losa, dakle nije nesto sto mozes staviti ispod kaputa i imati zle namjere... stovise mislim da bi cak na svakoj streljani trebala biti jedna takva instalacija za jace i glasnije puske, jer kako su antifoni obavezni, ovo moze biti samo dobrodosla pomoc a ne smetnja...
a ovo sto si rekao "teorija da - praksa ne" potpisujem, upravo zbog toga sto si rekao, da se i one koji nesto znaju o tome (jer ionako se na sve vlasnike oruzje gleda kao na potencijalne kriminalce) mogu biti jos vise gledani poprijeko a tko zna kakve to jos posljedice moze iznjedriti, dakle ljudi manite se ćoravog posla.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

smola
Pozornik
Pozornik

Post by smola » 17 Jul 2009, 21:57

bok !
ne znam dal imam loš vid ili se ne koncentriram dobro dok čitam zakon o oružju , al nikako ne mogu uhvatiti taj dio koji govori o zabrani prigušivača.
molim pomoć , bez teških riječi.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Jul 2009, 23:33

Oružje kategorije A su: (Ono zabranjeno)
1. vojni projektili s eksplozivnim punjenjem i bacači,
2. automatsko vatreno oružje,
3. vatreno oružje koje je skriveno u drugim predmetima,
4. streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim projektilima te projektili za takvo streljivo,
5. streljivo za pištolje i revolvere s projektilom koje ima ekspanzijski učinak i meci za takvo streljivo osim streljiva za lov ili športsko oružje za osobe kojima je dozvoljeno koristiti ga,
6. vojno oružje,
7. eksplozivno oružje i njegovi dijelovi,
8. posebna oprema sukladno posebnom zakonu,
9. oružje koje je izrađeno ili prerađeno bez odobrenja za promet s oružjem, osim oružja iz točke 3. kategorije C i točke 2. kategorije D,
10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.

---------------

30) Prepravljanje oružja je prilagođavanje oružja drugom streljivu, zamjena ili ugradnja bitnih dijelova oružja i drugi zahvati na oružju kojima se utječe na njegovo funkcioniranje ili na tehnička svojstva.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

smola
Pozornik
Pozornik

Post by smola » 17 Jul 2009, 23:38

sori i dalje sam stivi vonder,moralo bi striktno pisati prigušivač , a ovo čitanje između redova svako čita drugačije.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Jul 2009, 02:37

gle, poslusaj razum i nemoj se natezati sa zakonom. "I fought the law and law won!"
je da je stvar tumacenja zakona na ovaj ili onaj nacin,
ali u oba nacina su prigusivaci ilegalni, negdje sam to cak i procitao ali nemogu jos pronaci, netko ce vec pronaci.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 18 Jul 2009, 07:46

Ovo je iz starog zakona o oružju:

Zabranjena je nabavka, držanje, nošenje, proizvodnja, popravljanje i prepravljanje, promet i prijevoz:

1. svih vrsta automatskog oružja,

2. dugog poluautomatskog oružja sa kapacitetom spremnika većim od 10 naboja,

3. svih vrsta oružja s integralnim prigušivačem, prigušivača namijenjenih oružju, dijelova za prigušivače,

4. oružja koje je namijenjeno izbacivanju eksplozivnih projektila,

5. oružja koje ima oblik predmeta druge namjene, tako da po svome vanjskom izgledu nije prepoznatljivo kao oružje,

6. rasprskavajućeg oružja,

7. streljiva čija je osnovana namjena probijanje oklopa, streljiva s eksplozivnim, zapaljivim ili otrovnim projektilima,

8. streljiva za koje nije dobiveno odobrenje za stavljanje u promet prema odredbma Zakona o eksplozivnim tvarima za gospodarsku uporabu ("Narodne novine", br. 12/94.).

Ministar unutarnjih poslova odredit će i drugo oružje koje građani ne mogu nabavljati, držati, nositi, proizvoditi, popravljati i prepravljati, prevoziti ili na drugi način stavljati u promet.

Interesantno, u starom je bilo izričito navedeno da je prigušivač zabranjen, u novom to ne piše.
Hm, veliki stručnjaci koji su ga pisali su zaboravili...

Po pravnoj znanosti, sve što nije izričito zabranjeno, dozvoljeno je.
Kako u novom zakonu ne piše da je prigušivač zabranjen, trebalo bi tražiti da netko registrira oružje s prigušivačem, baš me zanima što bi mu odgovorili u referadi za oružje?????
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

smola
Pozornik
Pozornik

Post by smola » 18 Jul 2009, 08:49

e o tome ja pričam, čisto o pravnoj strani, inače ne se ne volim pripetavati pa često niti ne ulazim u nadmudrivanja, ali toliko puta čitam zabranjeno, zabranjeno, a moguće je da niti nije tako. Čitao sam da u njemačkoj možeš u slobodnoj prodaji kupovati priusivace, ali samo za mali kalibar.
Last edited by Mike_Torello on 18 Jul 2009, 11:54, edited 1 time in total.
Reason: ispravljena gramatika

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Jul 2009, 11:55

i u engleskoj ih mozes kupovati za mk u slobodnoj prodaji, samo sto su zbog poreza i dadzbina skupi ko' sv. Petra gajgana... 500-1000 funti komad

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 19 Jul 2009, 15:47

Pod uvjetom da uopće imaš dozvolu za oružje, što je tamo lutrija, tako da ta legalna kupnja i nije neka privilegija.
magisches schwein

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 20 Jul 2009, 00:49

Znam da je u Francuskoj slican zakon kako je nekto od vas na pocetku rasprave predlagao.
Treba ga registrirati,teško se dobiva,bla,bla,bla...
Uostalom nije mi jasno zašto bi itko sam sebi ogranicavao prava kada
ionako imamo dosta neprijatelja.
Zašto izmišljati razloge zbog kojih je zabrana iti jedne kategorije oružja
tobože "opravdana" kada ima onih koji ce o tome misliti.
Na nama je da zakon poštujemo,ali tko nam brani dasvojim savjetima,zahtjevima i
željama legalno pokušamo postići potpuno pravo na sve vrse oružja!

A što je sa Finskom?!
Cuo sam da imaju najbolje zakone na svijtu?

Post Reply