MAUSER C96
Moderator: BOXI
MAUSER C96
Želja mi je nabaviti MAUSER C 96 u kalibru 7,63 mm Mauser ili 9 mm Luger (Red nine) kako bi popunio prazninu u kolekciji. Pojavio se jedan C 96 koji je prema obavijesti vlasnika ispravan, s oruiginalnim dijelovima, cijev je u odličnom stanju ali je naknadno bruniran. Što mislite koliko bi vrijedio jedan takav Mauser, najviše me muči nova brunura, kaže da je dobro urađen, da žigovi i oznake nisu dirane. Da li tko posjeduje C96?
Re: MAUSER C96
Pa ako ti je želja ga imati, mislim da ti brunaža nebi trebala smetati, ja bi uzelg i hrđavog.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
to je vjerovatno "rječki" komad ? prvo i osnovno, moraš ga pogledati pa tek onda donijeti odluku. tip koji ga prodaje mi se čini ok. a to što je bruniran?? od moja dva komada jedan je isto naknadno bruniran ali je komad dobar. mislim da to treba uzeti, ako je ok, jer teško je naći dobar komad kod nas, pogotovo taj model. javi šta si riješio.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako je bruniran naknadno rusi mu se kolekcionarska vrijednost... meni osobno to nebi smetalo jer ga nebi da stoji u vitrini nego da se dodje s njim krehati na streljanu... a koliko novaca trazi taj tip za taj pistolj ako nije tajna? (i ja bi radije RED 9 al, nebih se zalio ni na 7,63 =))
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ja sam isto zainteresiran za kupnju, pa ako ti odustaješ daj neki kontakt broj i ja nastupan. Koliko traži????
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

BOXI, prosim lepo, stani u red... 
Red iza mene ne postoji
, nadam se, sve je dogovoreno. Ostalo je tajna, za sada
.
Više sreće drugi put
.
Više sreće drugi put
I jesi li ga nabavio!?
Ja sam imao jednoga u perfektnom stanju,mislim cak s full-auto
selektorom paljebe u 7,63mm.
Tocnije bio je osobno naoružanje mog pradjeda kao casnika A-U mornarice,
preživio je talijansku i partizanksu pljacku iz WW2
ali ga je policija oduzela nedugo nakon DR
Cak mislim da ga je stari predao,ali se ne mogu zakleti.
Mislim da je bio onaj model sto se punio od dole,vise sam zaboravio.
Previozan je kao puška,roka kao lud i predobro izgleda.
Mislim se cak da si kupim jednoga...
Ne shvacam zašto bi ti nova brunaža bila nešto loše,NAPROTIV !
Ja sam imao jednoga u perfektnom stanju,mislim cak s full-auto
selektorom paljebe u 7,63mm.
Tocnije bio je osobno naoružanje mog pradjeda kao casnika A-U mornarice,
preživio je talijansku i partizanksu pljacku iz WW2
ali ga je policija oduzela nedugo nakon DR
Cak mislim da ga je stari predao,ali se ne mogu zakleti.
Mislim da je bio onaj model sto se punio od dole,vise sam zaboravio.
Previozan je kao puška,roka kao lud i predobro izgleda.
Mislim se cak da si kupim jednoga...
Ne shvacam zašto bi ti nova brunaža bila nešto loše,NAPROTIV !
Vrijeme je da predstavim Mauser C96, godina proizvodnje 1904, kalibar 7,63 mm Mauser. Cijev je u vrlo dobrom stanju, čekam Wolff gunssprings opruge, extra power, pa ću ga probati. Oslabio sam za 20 % nekoliko 7,62 mm TT metaka jer su originalni prejaki za uporabu u Mauseru.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

predivan je, ljubomoran sam
pozdrav i drago mi je da se C 96 usidrio u mirnoj i sigurnoj luci! budi oprezan kod rastavljanja.
Dali je predni nišan naknadno rađen?!
Neobicno je za njemacko oružje da se vide tragovi mašine.
Zanimljiv primjerak.
Neobicno je za njemacko oružje da se vide tragovi mašine.
Zanimljiv primjerak.
specifičnost Mausera C 96 je da se vide tragovi frezanja na njemu, taj ornament je jako zanimljiv i pojavljuje se samo na tom djelu koji se vidi i to s obje strane. pojedini modeli su i tu polirani ali se uglavnom radi o exkluzivnim komadima za poklon. prednji nišan je originalnog oblika a jeli nešto rađeno na njemu trebalo bi pogledati izbliza.
Oerlikon, dobro si zamijetio. Prednji nišan je stanjen. Uskoro ću ga dovesti u prijašnje stanje jer ne volim nikakve dorade na oružju, isključivo originalno stanje koliko je to moguće. Ovaj primjerak nisam mogao propustiti.
Sigurno ima razlog zašto je bio staljen,neke ratna rane ili tako nešto?
Kako samo volim ove pištolje!
Da si bar bliže pa da odemo na streljanu...
uostalom pucaš li iz starog oružja ili ne!?
Kako samo volim ove pištolje!
Da si bar bliže pa da odemo na streljanu...
uostalom pucaš li iz starog oružja ili ne!?
Naravno da pucam iz starog oružja, to mi predstavlja veliki gušt. Staro oružje imam na oružne listove jer su svi u odličnom stanju pa ih je šteta držati na kolekcionarsku dozvolu upravo iz razloga pucanja i nabavljanja streljiva. Mauser sam probao neki dan, tek nekoliko oslabljenih TT metaka i radio je savršeno, gotovo bez trzaja. Valjda je punjenje bilo minimalno za otvaranje zabravljenog zatvarača. Poseban pištolj.
Moj čovjek. I ja imam staro oružje registrirano na dozvolu i stvarno mi je gušt otići na streljanu. Drugačiji je feeling kad pucaš iz starog oružja nego iz novog. Stvarno nešto posebno.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

koliko $$$ te kostao?Luger wrote:Ovaj primjerak nisam mogao propustiti.