prodaja-pomoč

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
keko
Civil
Civil

prodaja-pomoč

Post by keko » 21 Jul 2009, 19:52

Bok dečki
Možda netko od vas ima iskustva oko prodaje startno-plinskog pištolja, naime prodao bi pištolj ko ji je naravno prijavljen nakon kupnje u PU a neznam koja je procedura jer po nekoj logici i onaj koji ga kupi mora ga očito isto prijaviti na sebe, jer nedaj bože napravi s njim neki prepad a pištolj prijavljen na mene. E sad ako tko ima iskustva oko prodaje ili kupnje iz druge ruke molim vas da mi kaže kako je to izveo?

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: prodaja-pomoč

Post by k.horvat » 25 Jul 2009, 17:13

Vjerujem da je naj bolje da provjeris u svojoj policijskoj postaji detalje.

Zakon je isti za sve ali primjena nazalost nije.

Robi_02
Skupnik
Skupnik

Post by Robi_02 » 18 Aug 2009, 16:21

i mene to zanima, ja bi naime kupio polovni plinski pištolj.

Pitam u dućanu za novi, kažu mi treba doći u dućan (u ZG) sa osobnim dokumentima i potvrdit da si stariji od 18 god. (a taj put me košta više od pištolja) a onda u roku od 8 dana od kupnje prijavit na svoju PU. Onda zovem drugi dućan, ovi će mi bez problema poslat poštom pouzećem, no adresu s jmbg ionako ostavljam na njihovom web shopu kad se registriram, dobro a ako upišem lažni jmbg pitam? a, to je kažnjivo dijelo i za to mogu odgovarat kažu. hm? dobro, ima smisla.

Onda zovem na mup-u i pitam šta trebam da kupim polovni plinski p. ako je već registriran - neznam, kaže službenik, moram se raspitat jer taj slučaj još nisam imao - sigurno, kad svi to kupuju i prodaju ko igračke - bez miješanja mup-a - samo ja izgleda kompliciram. Onda ih pitam a šta ako mi ga prodaje čovjek koji ga nije prijavio (jer ga je kupio prije 2007 kad nije trebalo prijavit) - pa opet nezna jer ga je on trebao prijavit u roku od 1 g. kad je 2007 izašao novi zakon po kojem je to sad oružje C kategorije (a prije je valjda bilo samo igračka - dok netko nije s takvim opljačkao mjenjačnicu) i on ga sad ima ilegalno. Pitam ja a kako je čovjek mogao znati da se zakon promjenio i da je sad u ilegali. Pa kad čovjek kupuje oružje onda se valjda informira malo..., kaže - da, samo onda on nije kupovao oružje nego igračku kojom je jednom pucao na svatovima i od onda mu stoji u ormaru. A čovjek nikad nije imao posla sa oružjem ni sa zakonom o istom. Da mu je netko rekao onda da je to oružje, vjerojatno ga ne bi ni kupovao.

Znači, treba valjda redovito čitat N.N. i pratit sve promjene zakona da bi se vidjelo jesu li još koju igračku prekrstili u oružje i onda trčat brzo na mup i prijavljivat (a ta prijava usput košta 70 kn biljega!!) moram pogledat zadnje promjene zakona da mi nisu možda u međuvremenu i zračnicu stavili u neku kategoriju za koju treba dozvola, jer inače sam ilegalni posjednik oružja, a kad sam ju kupovao je bila "samo" igračka...

...i onda se čudimo kad se ljudi ne drže zakona!! ...a kad se poželiš držat, sve ti iskomliciraju (i naplate) do kraja..

i sad novi ne mogu kupit jer ih nema u dućanima jer je ljeto a roba dolazi krajem 9. mjeseca (a pitanje je i šta), polovni isto ne mogu kupit jer na mup-u ne znaju kako to izvest a raspitat će se nakon godišnjih jer su svi na moru... i šta mi onda preostaje??? ..nije teško zaključit.

tako ti je to kod nas - kad imaš novac, pošten si i želiš poštovat zakon, a nedaju ti... joooj! vruće je i još se moram nervirat, a želim samo poplašit mačke koj mi se motaju oko kuće... izgleda da ću to ipak morat na stari dobri način - praćkom! Ili i za nju treba dozvola??

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Aug 2009, 19:18

Robi_02 wrote:a želim samo poplašit mačke koj mi se motaju oko kuće... izgleda da ću to ipak morat na stari dobri način - praćkom! Ili i za nju treba dozvola??
plaseci mackom plinske pistolje =) mozes samo poplasiti susjede i zaraditi prijavu za remecenje javnog reda i mira, sacuvas koju petardu od nove godine i iskoristis u te svrhe, puno jeftinije i manje brige a jednako mozes zaraditi prijavu, dakle ne treba ti sva ta sila peripetija, prijava ovoga onoga kad mozes na jednostavan nacin bez da se jako bacis u trosak. A mozes bacati i kamenje za njima, provjereno, radi, odu u susjedovo dvoriste, tamo se pocnu derati, ti vise nemas dometa s kamenjem a i frka te da ne razbijes susjedu prozor, pa se legnes u krevet i cekas njegovu reakciju da ih on potjera u necije drugo dvoriste (po mogucnosti od nekog udaljenijeg susjeda a ne natrag u tvoje dvoriste)

=) PEACE! =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 20 Aug 2009, 14:46

...kupi psa :mrgreen:

kana
Razvodnik
Razvodnik

Post by kana » 21 Aug 2009, 11:43

keko wrote:Bok dečki
Možda netko od vas ima iskustva oko prodaje startno-plinskog pištolja, naime prodao bi pištolj ko ji je naravno prijavljen nakon kupnje u PU a neznam koja je procedura jer po nekoj logici i onaj koji ga kupi mora ga očito isto prijaviti na sebe, jer nedaj bože napravi s njim neki prepad a pištolj prijavljen na mene. E sad ako tko ima iskustva oko prodaje ili kupnje iz druge ruke molim vas da mi kaže kako je to izveo?
Dođeš sa kupcem u PU (PP), vratiš onaj papir (dozvolu) koji si dobio prilikom prijave plinskog pištolja i ti si odjavio pištolj (najvjerovatnije plačaš 20 kn za odjavu oružja). Kupac podnosi zahtjev za registraciju oružja i plati propisane biljege. U slučaju da kupac neman prebivalište na području tvoje PP, referent za oružje di si odjavio oružje kontaktira kolegu referenta u mjestu prebivališta kupca, a kupac je dužan pojaviti se u svojoj PP i prijaviti plinski pištolj.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 22 Aug 2009, 16:29

Jao koje kompliciranje i filozofiranje, očito ovi koji su donijeli zakon nisu razmišljali o tome, nego je to ostavljeno vama poštenim korisnicima ( koje iznenađenje da je to prvi takav zakon)
magisches schwein

Post Reply