ASTRA 300
Moderator: BOXI
Re: ASTRA 300
Neznam cini mi se da ima neke zigove a neda se rastaviti. Nije bio zakopan nego na tavanuistra champion wrote:Na slikama je primjer ''neovlaštene'' prerade cijevi koja nije obilježena žigom i zbog toga je oružje bilo zakopano
Nemozes zato sto je sve zahrdano. Ko bi pucao iz togaSnajperista wrote:Kaj bi bilo da puknes iz toga?
Izmjerim sutraTomy wrote:To nije originalna cijev od Astre 300. Najvjerojatnije je netko stavio cijev od Astre 600 (dužina 135 mm u kalibru 9x19 mm). Izmjeri dužinu cijevi i provjeri si ležište metka pa javi.
Ili je kiparija kao što kaže Istra.
Meni izgleda kao da bi se još i mogao rastaviti, al treba viditi uživo. Malo WD-a i probaj.
- istra champion
- Cinker - bojna

+ rolcangeTomy wrote:Malo WD-a i probaj.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Rastavljen je. Cijev je duga 12cm i kalibar je 9mm dugi ako se ne varam. 9mmK upadne preduboko u cijev. Cijev nema nikakvih zigova. Ovaj pistolj se inace moze rastaviti na dva nacina. Morao sam upotrijebiti papagajke jer drugacije nije islo ali sam ja zastitio metal 
Jesam rekao da ništa bez kliješta. Ona su obavezni alat za rastavljanje ovog pištolja.
Da li cijev pri vrhu ima uzdužne ureze?
PS
Sad kad si ju izvadio pofotkaj ju i stavi slike.
Da li cijev pri vrhu ima uzdužne ureze?
PS
Sad kad si ju izvadio pofotkaj ju i stavi slike.
BTW, bez obzira kakva je cijev, 1000 % nije original. Astra 300 se NIKADA nije proizvodila u kalibru 9x19 mm.
Budem poslikao ako stignem danas. Imam kolinje pa je malo guzva. Slican je sistem rastavljanja kao na Browningu 1910. Dalo bi se to lijepo rastavit da nije zahrdan. Fali mu dosta dijelova ali se da repetirat. Igla je zahrdana skroz.Uostalom budu slike pa cete sve vidjeti. 
Stavi slike direktno na forum jer onda ostaju tu i preglednije je.Mario_Zg wrote:Budem poslikao ako stignem danas. Imam kolinje pa je malo guzva. Slican je sistem rastavljanja kao na Browningu 1910. Dalo bi se to lijepo rastavit da nije zahrdan. Fali mu dosta dijelova ali se da repetirat. Igla je zahrdana skroz.Uostalom budu slike pa cete sve vidjeti.
Budem stavio. Ovi izrezi na tvojoj su orginal, nisu nastali od nekog alata
Ova cijev to nema.
Znači da nije od nikakve Astre, kao što sam i pretpostavio kad si spomenuo dužinu cijevi. Na mojoj su originalni urezi uzdužni, a oni okomiti su nastali vjerojatno od neizostavnog alata za rastavljenje Astri-kombinirke ili sl. 
Mogel si i pozvat na čvarke, ja i Tehnotezak bi sigurno došli.Mario_Zg wrote:Budem poslikao ako stignem danas. Imam kolinje pa je malo guzva.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Prijatelju moj u petak navecer moja firma (dm) imala u Jaski bozicnu. Pijem od petka od 17h do subote ujutro do 9. Nisam bas svoj ovih dana... Budem ti donio jedan lunch paket kad budem dolazio 
-
tehnotezak
- Razvodnik

Hehe! 100% obozavam čvarke!BOXI wrote:Mogel si i pozvat na čvarke, ja i Tehnotezak bi sigurno došli.Mario_Zg wrote:Budem poslikao ako stignem danas. Imam kolinje pa je malo guzva.
Mozda su svabe imali seriju tih astri za spec.namjene,duga cijev prigusivac itd.Nista nije nemoguce.
Zaboravih napomenuti da je doticna astra garant pripadala visokom oficiru wehrmachta
Pozdrav!
-
tehnotezak
- Razvodnik

Diskutabilno. Podzvucna municija ima vrlo mala punjenja,e pa sad ko bi znao ko je tu cev nametal i zakaj.
Od pištolja Nijemci su tvornički prerađivali Češku zbrojevku P 27 za oružje sa prigušivačem koja je imala duži cijev za 50 mm, ali taj pištolj je bio u kalibru 7,65. koristili su ga u SS-u i tajnim službama. Za taj pištolj korišten je metak sa smanjenim punjenjem i težim zrnom. Imali su još i pištolje u kalibru 6,35 sa duljim cijevima narezanim za montažu prigušivača.
Nisu koristili pištolje u kalibru 9x19 sa prigušivačima, ali je postojala podzvučna municija u tom kalibru i ne zna se za šta su ju koristili.
Nisu koristili pištolje u kalibru 9x19 sa prigušivačima, ali je postojala podzvučna municija u tom kalibru i ne zna se za šta su ju koristili.
-
tehnotezak
- Razvodnik

Pa jel opce stane v tu astru 9x19? Nemam ju jos pa neznam.Mislim da u pistolje 765x17 i 9x17 nemres bas samo tak ugurati 9x19? Mislim na sanzer,kaj ne?
Naravno da ne stane, al vidi par postova gore, Mario je naveo da je cijev u kalibru 9x19.
-
tehnotezak
- Razvodnik