Kako ćeš..ku'ćeš past ispit tri'es puta?!

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Kako ćeš..ku'ćeš past ispit tri'es puta?!

Post by Breadfan » 23 Dec 2009, 01:53

Eo sad vidjeh na vijestima reportažu o nekom profesoru koji je navodno svoju studenticu 30 puta rušio na ispit.
Prvo sam pomislio da student može jedino namjerno past 30 puta ispit i da nema drugog objašnjenja, a opet, ko bi bio toliki mazohist :mrgreen: priuštit si takvo jedno iskustvo? Nešto mi tu nikako ne štima.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Kako ćeš..ku'ćeš past ispit tri'es puta?!

Post by Original_G » 23 Dec 2009, 09:23

ko 30 puta padne na ispitu stvarno nije za taj fakultet, ali s obzirom da se radi o politologiji možda baš je za taj fakultet, a i metode roditelja :?:
武士道

Ognjem i mačem.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 23 Dec 2009, 10:42

tu svakako nešto ne štima, po mom sudu ona nema pojma ni o čemu već je čekala da dosadi profesoru ili profesorima pa da ju puste da je više ne gledaju. znam da nakon pet (tri?) neprolazaka na jednom ispitu kod istog profesora kandidat-student ima pravo tražiti od rektorata posebnu komisiju da se ocijeni znanje tako da profesor ne može baš na svoju ruku rušiti studenta oko nekoliko puta više nego je normalno. ako student ne zatraži komisiju, a oni jako dobro znaju svoja prava, znači da nije spreman za ispit. a to što se tom profesoru to događa već nekoliko puta, pa i on bi se morao zamisliti gdje je pogriješio, a s druge strane da pušta studente bez obzira na njihovo znanje dobili bi u budučnosti političare kakove i danas imamo na "društveno političkoj sceni" koji nam stalno spominju "rad i poštenje", a ko će o poštenju nego ja...
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 23 Dec 2009, 11:01

Ako je tako "pametna" da toliko puta izlazi na ispit, bolje joj je da ide negdje raditi kao čistačica ili nešto slično a ne da zaye... ljude, sada na faksu, a danas-sutra kao političar u državi.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 23 Dec 2009, 11:26

Tomy wrote:Ako je tako "pametna" da toliko puta izlazi na ispit, bolje joj je da ide negdje raditi kao čistačica ili nešto slično a ne da zaye... ljude, sada na faksu, a danas-sutra kao političar u državi.
...ili političarka...
...ili premijerka... :mrgreen:

Anegdota s prometnog fakulteta;
jedan dobar poznanik wrote:Kod jednog profesora, ja, i nekolicina nas, nikako nismo mogli proći kolokvij.
Koliko god znao, koliko god učio, jednostavno nije išlo.
Ali zato je imao svoje miljenike, koji gotovo ništa nisu morali znati za prolaz, ili kakvu bolju ocijenu.

Na jednom kolokviju, on sjedi za katedrom, čita novine, asistenata nigdje na vidiku.
Prepisujem sve od slova do slova, od jedne njemu drage kolegice.
Ispit nam je po završetku bio gotovo identičan, razlikovao bi se samo po rukopisu.

Na dodijeli ocijena, kolegica je dobila 3, a ja sam dobio 1, uz obrazloženje da je potrebno više znanja za prolaz kolokvija.
Na moju zamolbu, ne sluteći, fotokopirao sam kolokvij od kolegice.
Kad smo ostali na samo, pokazao sam fotokopiju kolokvija s vrlo dobrom ocijenom, uz priložen svoj kolokvij i zatraženje objašnjenja.
Jedini odgovor je bio, da se takvim provincijalnim metodama nemožemo služiti u akademskoj ustanovi...
Ovaj citat je šturi opis onoga što sam ja dobio od jednog svojeg dobrog poznanika.
Možda i nije problem uvijek u studentu, već i u novinama.
A svi znamo da hrvatski novinari ne pišu o onome u čemu su najbolji, već o onome o čemu pojma nemaju.

Osobna sugestija kolegi je bila pomalno nasilna i vulgarna, no na takav stupanj bezobrazluka, odgovor je samo razgovor u četiri oka u šekretu.
Ako ga nije sjeb*la afera Index, naići će na nekoga, tko takav neakademski odnos trpjeti neće.

lijep pozdrav

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 23 Dec 2009, 21:13

Original_G wrote:ko 30 puta padne na ispitu stvarno nije za taj fakultet, ali s obzirom da se radi o politologiji možda baš je za taj fakultet, a i metode roditelja :?:
Da nije možda profesor Tonći K. ? :D
Čini se da je tamo postalo dio brucoške inicijacije s prelaska na studenta, da pretučeš ili pokušaš barem pretući dotičnog.

Inače, ove priče od "30 puta pao ispit" mi se čine kao urbana legenda,
isto kao što se o nekim profesorima zna pričat sranja tipa "rušio je rođenog sina 10 puta" i slično,
magisches schwein

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 23 Dec 2009, 22:53

Ma i ja mislim..30 puta izać na ispit..nema šanse..nek su u mjesecu dva roka i svaki mjesec nek se održavaju, to je 2*12 = 24, znači cijelu godinu bi moro izlazit na jedan te isti ispit i opet nije tries puta.. :twisted:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 24 Dec 2009, 00:13

Naravno da je pao 30 puta, 30 puta ga prijavio a pitanje je koliko je puta IZASAO na ispit !!!
Imam i ja neke ispite koje sam "polagao" 7 puta a 1 sam izasao na ispit :A03:
Slijedeci puta ako ga polozim to je onda 8. put a ne 2.

Lako je pijavljivati ispite i tako studirati, neka uci pa ce proci.
Ali da ima govana od predavaca IMA.
Jedan me je rusio 8 puta na usmenom jer me nije volio ili je bio nervozan (naravno nijednom nisam naucio nego se svaki put svercao - svercevi ruleZ !!! :A27: ) 9. put je bio dobre volje i konacno sam ga skinio s karine :A23:

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 24 Dec 2009, 02:12

Po bolonjskom sustavu nema šanse 30 puta, 8 puta i ako neznaš pa-pa sa faksom.A ako je po starom čak i da je prijavio 30 puta kolko mi je poznato to se plaća prijava, a ako je netko sad išao ispit prijavit recimo 20 puta i to sve platio a nije izašao to, nema nikakve logike.
magisches schwein

shelby-eleanor
Desetnik
Desetnik

Post by shelby-eleanor » 27 Dec 2009, 17:06

Breadfan wrote:Eo sad vidjeh na vijestima reportažu o nekom profesoru koji je navodno svoju studenticu 30 puta rušio na ispit.
Prvo sam pomislio da student može jedino namjerno past 30 puta ispit i da nema drugog objašnjenja, a opet, ko bi bio toliki mazohist :mrgreen: priuštit si takvo jedno iskustvo? Nešto mi tu nikako ne štima.
ovo je nemoguce. student ima pravo izaci 8 puta na ispit (s tim da na komisiju izlazi 4. i 8. put, na nekim fakultetima samo 8. put) i ako ne polozi ispit niti taj 8. put onda gubi pravo studiranja. doduse, nemam blage veze kako stvari funkcioniraju na privatnim fakultetima.. moguce je da tamo mozes izlazit na ispite dok god ne bankrotiras :A03:
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."

Post Reply