Crvena zastava popravak

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Ranger
Pozornik
Pozornik

Crvena zastava popravak

Post by Ranger » 26 Dec 2009, 22:56

Imam zračnu pušku crvena zastava M56,4.5mm. (ak treba mogu poslat sliku pa pogledajte)
Znači zanima me tko bi mogao popraviti ovu pušku pošto živim u okolici Samobora,a da cijena nije ogromna.
Problem: kada je hoću napesti jednostavno prođe,kao da nema nikakve opruge,stvarno neznam šta je :A22:
P.S:šta mislite o ovoj pušci,kakva je preciznost i to,ja sam je dobio od jednog lovca još kad sam bio mali,i imam je još uvijek,makar nisam pucao još
s pravim metcima i sada bih htio. :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Crvena zastava popravak

Post by Mike_Torello » 27 Dec 2009, 01:17

BOXI nudi takve nove ne korištene za 350kn, tako da cijena popravka u svakom slucaju nebi trebala biti veća. tebi treba nova opruga i nova brtva klipa, i ako se moze pronaci novi o-ring i puska ce opet biti "kao nova", vrlo precizna i super puska za napucavanje meta i plinkanje oko kuce =) cuvaj si to
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 27 Dec 2009, 11:42

Ma mislim kad je več imam zašto je nebi osposobio,umjesto da novu kupujem :A12:
Thx,odnjet ću je nekom puškaru :A13:

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 27 Dec 2009, 15:19

Mislim da imam takvu oprugu.

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 27 Dec 2009, 20:19

@Mike_Torello a zastava ima sve kvalitetno,moj tata ima njihovom TT-ca.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 27 Dec 2009, 20:23

Ranger wrote:@Mike_Torelli a zastava ima sve kvalitetno,moj tata ima njihovom TT-ca.
Ovo je biser tjedna

:A02: :D
magisches schwein

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 27 Dec 2009, 22:52

Armalite Kid wrote:
Ranger wrote:@Mike_Torelli a zastava ima sve kvalitetno,moj tata ima njihovoG TT-ca.
Ovo je biser tjedna

:A02: :D
Ispravak

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 27 Dec 2009, 22:54

I dali netko zna nekog puškara u okolici,Samobora,i kakve su cijene u onoj puškarnici u Velikoj Gorici (Kavur)???

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Dec 2009, 23:29

Ranger wrote:@Mike_Torello a zastava ima sve kvalitetno,moj tata ima njihovom TT-ca.
a jesi me lijepo nasmijao =) koliko ti je godina uopce? =) "tetejac" kao mjerilo kvalitete? =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 28 Dec 2009, 00:15

Mike_Torello wrote: "tetejac" kao mjerilo kvalitete? =)
Iz mog iskustva sa ''tetejcima''( CZ M-57, originalnog stanja), mogu reći da su ''kvalitetni''; pouzdani, precizni, nemaju kvarova (izostavio bi kvalitetu površinske zaštite koja ne utječe na funkcionalnost) i ne pucaju dijelovi, što se nemože reči i za neke pištolje novije generacije sa desetogodišnjom evolucijom :mrgreen:
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Dec 2009, 00:50

istra champion wrote:'kvalitetni''; pouzdani, precizni, nemaju kvarova (izostavio bi kvalitetu površinske zaštite koja ne utječe na funkcionalnost) i ne pucaju dijelovi
tipicno za sovijetska oruzja! no sad bas da je tetejac precizan... ok, ne kazem da ne postoje ali vecina ih je za pucati na kravu na 25m. I ne kazem da je tetejac globalno gledano kvalitetno VOJNO oruzje, ali da je mjerilo neke kvalitete to sigurno nije, da je rekao robusno ili neunistivo onda ok. Zastava ima solidnog oruzja daleko od toga, no finalna obrada materijala i povrsinska obrada su im daleko od kvalitetnog. A da su na vojnom oruzju kromirali cijevi (to je sada prica za sebe zasto nisu) prica bi bila drugacija. http://www.zastava-arms.rs/cms/assets/g ... anizam.jpg ako pogledas ovu sliku sve ti je jasno, kao sto je jasno da tetejac nikada nije bio mjerilo kvalitete iako je IMHO mozda jedan od najboljih zastavinih primjeraka iz civilnog asortimana.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 28 Dec 2009, 00:54

O preciznosti TT-a se već raspravljalo ak` se ne varam i Nobile je dobro rekao da TT-jac jest precizan pištolj, samo da oni koji ga upotrebljavaju to rade loše, dakle ne znaju pucati. :A03:

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=30&t=1618

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 28 Dec 2009, 02:10

Tako je Tomy!
TT ( u originalnom stanju koji nije bio naknadno bruniran i koji nije bio izgoren :mrgreen: ) je precizan pištolj,ispitano i dokazano. Ko ne zna pucat neče pogoditi ni kravu na 25m :lol: i to sa bilo kojim pištoljem.
Prije par godina na TT-KUP-u u Rijeci, sa jednim ''tetejcem'' koji je imao nagriženu cijev od cca 90%, stvarnog kalibra 7.66mm i sa originalnim streljivom PPU 84, pogodio sam 182 (96+86) kruga u disciplini ''VK'' pištolj 10+10 na 25m, što znači da je precizan! Takav rezultat, u pravoj disciplini pištolj VK 10+10 (od 9.00-11.43) na prvenstvima Hvatske mogu možda pet-šest strijelaca pogoditi i to sa pravim natjecateljskim pištoljima.
Morao sam se malo pohvaliti :A03:, nemojte zamijeriti!
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 28 Dec 2009, 11:39

Ovo proljeće prije početka lova na krupnu divljač imali smo kontrolu preciznosti dugog oružja i upucavanja optike koja je nakon gotovo cjelodnevnog druženja prerasla u zayebanciju i pucanje u metu na 20 m (iz pištolja) po načelu posljednji sa najslabijim rezultatom plaća rundu. Rezultati su bili svakojaki, od onih koji nebi pogodili niti kravu ma 20 metara do dosta solidnih tj poneki bi i pogodio po 2-3 u "crno".
kako je bilo jako puno i "gledaoca" i pozvanih "djelatnih osoba" budući na se je vrtila "životinja na štapu" među istim se je našao jedan koji nam je pokazao da nije stvar u oružju nego u strijelcu. Sa mojim TT-ejcem, a sa kojim sam ja "rasipavao" po meti na 20 metara i jedva pogodio 2 kom u crno isti je u metu koja je bila postavljena na 50 m sprašio svih 6 kom (više nije bilo municije) u "crno". Svi smo ostali posrany, a on se sam nasmijao i rekao: dečki samo trening, trening i trening. Ali heby ga on trenira za vrijeme radnog vremena a država mu plaća municiju.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 28 Dec 2009, 13:16

Moj stari ima onog običnog cijelog crnog...no vratimo se na temu,pa zar nitko nezna
nekog puškara koji radi ovak sa strane???
btw:idem nazvat ove u kavuru i malo se raspitat kolko bi me došao popravak,pa vam javim
:A31:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Dec 2009, 19:13

bojim se da ce te popravak tamo kostati vise nego da kupis novu od BOXI-a, radije onda kupi samo dijelove pa zamjeni sam, nije neka nauka, samo obrnuti redosljed od rastavljanja.

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 28 Dec 2009, 23:52

Zamijenio bih sam samo sam zvao i kaže da nema te opruge,i da je nema nigdje za nabaviti,pa da može rastegnuti postoječu...odnjeti ću
pa vidjeti šta će reč,a di bi mogao nabaviti dijelove i imaš li možda neki tut o rastavljanju?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Dec 2009, 01:32

netko ti je ovdje napisao da ima oprugu za tvoju pusku,
a ja imam PDF manual za odrzavanje te zracne puske, ne sjecam se a neda mi se gledati, ali mislim da ima kako se rastavlja.
Attachments
Pravilo-JNA-1957-Vazdusna-Puska-4,5mm-M56.pdf
(3.65 MiB) Downloaded 82 times

Ranger
Pozornik
Pozornik

Post by Ranger » 29 Dec 2009, 12:32

Nisam našao kako se rastavlja :cry:
Al ja najvjerojatnije odnesem tamo samo da vele šta je ,i cijenu.
Jel ako je i brtva klipa neznam gdje bi to našao,a tamo možda imaju od neke stare puške. :A25:
LP :A31:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Dec 2009, 16:41

brtva klipa je kožna i kao zamjena se stavlja koža od pumpe za bicikl, koje imas u dvije velicine, obicno su prodavaci u trgovinama koje jos uvijek drze takve stvari dobro upoznati pa kad dodjes traziti kozu za pumpu za bicikl onda pitaju jel za pumpu ili za zracnu pusku? =) jos jedino ona brtva na spoju cijevi i cilindra, ako je jako rasturena trebalo bi ju zamjeniti.

Post Reply