Nema kod nas zajebancije

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Nema kod nas zajebancije

Post by Tomy » 03 Jan 2010, 23:41

Nije smiješno. Nekada su se i zračnice prijavljivale, što ne znači da se povijest neće ponoviti.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 04 Jan 2010, 19:00

Tomy wrote:Nije smiješno. Nekada su se i zračnice prijavljivale, što ne znači da se povijest neće ponoviti.
Jedna od bizarnijih stvari koje primjetiš kada recimo uzmeš bilokoji povijesni udžbenik ovog prostora, je da se povijest redovito ponavlja, tako da ćemo i to doživjet, a netko je i napisao kak je u jugi završilo prijavljivanje zračnica
magisches schwein

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 04 Jan 2010, 20:44

Nažalost istina. :A01:

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 04 Jan 2010, 22:57

meni tu nesto u tom clanku smrdi. oni su njega izazvali na sukob, na sto on izlazi van sa zracnicom. i ispaljuje vise hitaca u noge i ruke (ili kako vec). pri tome niti jedan od njih nije potrcao prema njemu (naime ne radi se on djeci od 14-15 godina) i nalupao ga s tom zracnicom- a opet su ostali i cekali da ih gada. mislim, u ovoj prici su sva trojca za ludnicu. iako mislim da ce novinar biti taj koji je za ludnicu.... moje osobno misljenje, naravno, ali mislim da je covjek koji je pisao clanak neinformiran i da je lose prepisao zapisnik policije. ili su mu prodali predobru foru i sada vriste od smjeha :D

eh da, i zalosno je to da netko dode tebi u tvoje dvorsite te zvati na "dvoboj" (odnosno troboj ) i da jedino sto ti mozes i smijes napraviti jest pozvati policiju i nadati se da ti nece pocet bacat kamenje po kuci. po meni je privatno vlasnistvo svetinja, i tu nema razgovora o krsenju javnog reda i mira, nego bi to trebala biti kaznena prijava- oni su prakticki provalili u njegovo dvoriste i prijetili mu- to nije remecenje javnog reda i mira. iako iz ovog clanka nemogu zakljuciti da su oni upoce usli u njegovo dvoriste i da su vikali, mozda su ga mobitelom zvali ispred vrata :)

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 04 Jan 2010, 23:29

Pa prva stvar koja se mora znat je da se novinarima ne može uvijek vjerovati, pa to recimo odmah vidiš kad pišu o nećemu o čemu su neupućeni, recimo oružju, pa tipa imaš na slici neku jurišnu pušku a oni napišu strojnica itd.
Uvijek postoje 2 strane priče, a ovdje u izvještaju nije navedena nijedna niti njihovi motivi
magisches schwein

sniper
Pozornik
Pozornik

Post by sniper » 05 Jan 2010, 01:50

Da li je netko upućen,navodno početkom ove godine slijede izmjene i dopune zakona o oružju???

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 05 Jan 2010, 13:30

Pa taj zakon i nebi bio tako los jer danasnje zracnice sa brzinom od 300m/s nisu bas bezazleno oruzje. Pogotovo u krivim rukama.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 05 Jan 2010, 19:24

toni_u wrote:Pa taj zakon i nebi bio tako los jer danasnje zracnice sa brzinom od 300m/s nisu bas bezazleno oruzje. Pogotovo u krivim rukama.
Ajoj, nisam ovo očekivao na ovakvom siteu
magisches schwein

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 05 Jan 2010, 19:52

Zasto? Svakom pravom zaljubljeniku u oruzje ili sportskom strijelcu nece biti problem podnjeti zahtjev za nabavu oruzja i imati ga legalno. Pa bila to zracnica ili nesto drugo. Ne vidim u cemu je problem?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Jan 2010, 20:43

Slazem se sa Tonijem, ako ces ju koristiti u skladu sa zakonom nebi trebao imati problema bila ona registrirana ili ne, a ako budes radio sranje svejedno ti je registrirana ili ne najebao si!

Jedino sto ce si drzava malo podebljati proracun na racun ljubitelja oruzja po Bog zna koji put. Vec vidim da ce prijava kostati cca 70kn drzavnog biljega. Pa gle situaciju sa plinskim oruzjem, ono koje je kupljeno prije zakona i dan danas vecinom nije registrirano jer je takav zakon jako tesko provesti retroaktivno tako ce biti i sa zracnicama ako to stupi na snagu, prijavljivat ce se samo one novo kupljene a one koje su kupljene prije??? sto s njima? kako natjerati ljude da dodju prijaviti posjedovanje iste i jos za to platiti npr 70k? mislim da nema sanse.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 05 Jan 2010, 23:27

mene osobno zanima smisao tog zakona, osim budetni. evo, ovako si ja pretpostavljam kako bi to moglo ici(ovo je moja pretpostavka jer ja inace nemam srece :) ):

1. kupim zracnicu, prijavim ju, dok ju susjed ima neprijavljenu, i nema ju nitko osim mene i njega u ulici (teoretski gledano :) )
2. jednog dana, djeca se igraju i galame po ulici, trgaju i rade sranja koja inace danasnja djeca rade
3. nakon pola sata galame, jedno djetetu fali oko
4. nakon narednih pola sata stize policija direktiva meni na vrata, privode me, i vrse pretres kuce, oduzimaju mi ne samo zracnicu, nego i svo ostalo oruzje iz kuce- bilo moje, bilo od nekog ukucana i odoh ja s njima da popricamo po koju

i kako da ja njima dokazem da nisam ja pucao, nego netko drugi, kada za sustav samo ja imam zracnicu u svojoj ulici?

i jos "jedno" pitanje, ziblja ne provokativno nego najcisce informativnog tipa:sto sustavu znaci to sto netko ima prijavljeno plinsko oruzje? kakva se to evidencija vodi i cemu ona sluzi? na ovo bih zbilja volio cuti smislen i razuman odgovor koji ce drzati vodu, barem malo, barem do sljedecih izbora. da li to europska unija diktira te zakone, jer cini mi se da sto smo blizi uniji, to vise restrikcija postoji za oruzje, bilo kakvo. za pet- deset godina ce mi koljena i laktove odrezati jer su potencijalno opasna po zivot (moj ili tudi :D )

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Jan 2010, 23:48

Kad to pogledas sa te strane, potpuno imas pravo.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 06 Jan 2010, 18:08

klik wrote: Ne znam odkuda ova informacija svake godine u ovo doba.
Ima li netko nešto opipljivo?

Pozdrav
To smo nagađali da bi se to moglo dogodit, al očito se i bude dogodilo pri sljedećim izmjenama kad neki iznose otvorenu potporu tome, može bit da su oni malo bolje informiraniji o budućim izmjenama.
magisches schwein

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 11 Jan 2010, 13:21

Breadfan wrote:^^Pa nije lik ništa "branio" nego je izašo ispred kuće i sa zračnicom počeo pucat po ekipi.
To mi baš ne liči na nikakvu obranu, a najmanje na onu nužnu.
Kad citam onaj clanak vidim trojicu razbojnika koji su usli na posjed cetvrte osobe i zvali ga na obracun s namjerom da ubiju boga u njemu. E sad ova cetvrta osoba izlazi sa zracnicom (glup potez) da otjera razbojnike, no ovi krecu s napadom gdje jedan popije tri metka.
Nije bilo svjedoka pa ne mozemo znati sto se stvarno dogodilo, no bio bih sretniji da sam procitao kako je lik izisao s bejzbol palicom i polomio ruke i noge svoj trojici.
Svaki dan na ulici sve vise hordi idiota, a mi prozivamo ljude koji se brane. Samo nemojte reci da svi trebamo biti kokosi i gurati glavu u pijesak.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Jan 2010, 16:28

evo neki dan bio u ZG, BoB i ja se vracamo iz kafica i stojimo na krizanju, razgovaramo kad horda balavaca pije bambus na autobusnoj stanici i pocnu bacati grude snijega nekoj zeni u prozor na 4 katu zgrade, ona izadje na prozor i kaze im da to vise ne rade na sto dvojica opet bace grude u prozor a jedan u zelenoj spitki sa kapuljacom na glavi digne desnu ruku na pozdrav, onda zena zaprijeti policijom na sto oni ponovo uzvrate sa par gruda u prozor, zena ponovo izadje na prozor, ovaj put sa djetetom u narucju i kaze im ajde frajeri pricekajte tu jos 2 minute ako ste face, na sto oni opet bace par gruda i poberu se sa stanice i prođu pored nas i cujem kako pricaju, "joj kuzis ono kak' bi se potrgal od smijeha da nam tvoj stari dodje u patroli kuzis ono ee kako bi se potrgal ono" dakle, jednom od njih je i tajo pandur koji nema pojma sto sincic radi a da ga netko zasamara njegov sin bi bio nevinasce u cijeloj prici, i tako oni prolaze pored nas preseravajuci se, a preko ceste prolazi neki decko sitnije građe i dvije cure s njim, i netko od ovih idiota baci grudu na njih dok su prelazili cestu. Tocno vidis kako su frajeri dok su u coporu a i tada biraju zrtve za koje znaju da su slabije od njih, kako to da na Bob-a i mene nisu bacili grudu snijega? =) normalno da nisu kad izgledamo kao da bi im zapalili bozicnu jelku, posrali se u dimnjak i popisali u carapu! =)

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 11 Jan 2010, 17:57

^^Jedanput će im ta gruda (figurativno rečeno) skliznuti iz ruke i pogodit nekoga koga nisu imali u planu i koji s njima neće dijeliti isti smisao za humor.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Jan 2010, 00:10

nadam se da ce njih kad budu stariji i nemocni maltretirati ista takva neodgojena derišta!

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 12 Jan 2010, 01:07

Mike_Torello wrote:nadam se da ce njih kad budu stariji i nemocni maltretirati ista takva neodgojena derišta!
Sad govoriš ko babe iz tramvaja
magisches schwein

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Jan 2010, 16:13

Da, i? A ti svaki put bespotrebno quotas text koji se nalazi u postu iznad!

Post Reply