Zašto neko ko živi u BiH može glasat za predsjednika RH?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Zašto neko ko živi u BiH može glasat za predsjednika RH?

Post by Breadfan » 10 Jan 2010, 13:15

Aha..ima putovnicu..to je to. :twisted:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Zašto neko ko živi u BiH može glasat za predsjednika RH?

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 13:20

Otprilike tako.

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 10 Jan 2010, 13:58

pa i kandidati su iz BiH :roll:

Solider
Razvodnik
Razvodnik

Post by Solider » 10 Jan 2010, 14:03

upitnik wrote:pa i kandidati su iz BiH :roll:
Da istina,a kaj je i najgore ljudi pljuju po Bandicu jer vele kaj ce nam bosanac vodit drzavu,ak nis drugo Josipovic je purger...
I to sam cuo vec danas 100 puta..
A nemaju pojima da ovaj ima korijene i u Srbiji i u Bih. :A21:
Vuk na vuka ni u toru neće,a kamo li brat na brata svoga...

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 10 Jan 2010, 14:07

Da al i Bandić i Josipović i žive i rade u RH i plaćaju doprinose i poreze u RH, a netko tko živi i radi u BiH ne daje ništa za RH osim glasa na izborima, pa ne znam zašto glasaju za predsjednika države u kojoj ne žive.

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 10 Jan 2010, 14:40

iz istog razloga ko i mi da bi im bilo bolje(gore) :roll:

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 10 Jan 2010, 15:09

Tomy wrote:Da al i Bandić i Josipović i žive i rade u RH i plaćaju doprinose i poreze u RH, a netko tko živi i radi u BiH ne daje ništa za RH osim glasa na izborima, pa ne znam zašto glasaju za predsjednika države u kojoj ne žive.
Upravo tako. I da su ti roditelji došli iz Kine, ako imaš državljanstvo i još važnije, živiš i plaćaš poreze u RH, ti si građanin iste sa svim pravima pa i pravima da glasaš. Baš me zanima koliko od onih intervjuiranih Mostaraca živi, radi i plaća poreze u RH.
I zamisli sad, makar samo teoretske takve šanse bile, da jedan takav donese prevagu u korist ovog ili onog kandidata pa ti je praktički neko sa strane donio odluku ko će ti bit predsjednik.

Iskreno, mene bi sramota bilo da glasam, npr. da imam slovensku putovnicu, za njihovog predsjednika pa makar zakonski uživao to pravo..to je više stvar principa: ne živiš u mojoj kući i nemaš se šta baćat u moje poslove!

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 10 Jan 2010, 16:26

Budući da je 4 mil glasača u hrv. a u inozemstvu ukupno 400 000 tisuća, tj. 10 %, a i od tih izađe valjda ni trećina,
ne vidim u čemu je problem ?
Iseljeništvo je (nažalost) dugo dio hrv. tradicije, i ako nemate ništa protiv love koja se šalje iz vana (a šalje se masa deviza, ko i recimo u Srbiju, Bosnu i ostale susjede, i to im je dobro za ekonomiju)
onda ne bi trebali imati ni protiv toga da ti ljudi glasaju.
Nema obitelj u hrv. da nema nekoga bližeg ili daljnjeg koji je neko vrijeme ili je trenutno u iseljništvu.

Čini mi se ovo kao debelo mazanje očiju od recimo stvarnog problema da u Hrv. izađe na glasanje manje od pola reg. glasača.Tako ispada da se busaju kandidati u prsa sa osvojenim izborima, a recimo za ovog profesora je glasalo 15% ukupnog biračkog tijela, znači 0.6 milijuna ljudi nametne svojeg kandidata ostalim 3.9 milijuna ljudi ?

Zašto nitko ne priča o tome (u medijima) ?
magisches schwein

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 10 Jan 2010, 18:13

Armalite Kid wrote:Budući da je 4 mil glasača u hrv. a u inozemstvu ukupno 400 000 tisuća, tj. 10 %, a i od tih izađe valjda ni trećina,
ne vidim u čemu je problem ?
Problem je u principu. Uopće se ne radi o brojkama i postocima. Pročitaj još jednom moj prijašnji post.
Iseljeništvo je (nažalost) dugo dio hrv. tradicije, i ako nemate ništa protiv love koja se šalje iz vana (a šalje se masa deviza, ko i recimo u Srbiju, Bosnu i ostale susjede, i to im je dobro za ekonomiju)
onda ne bi trebali imati ni protiv toga da ti ljudi glasaju.
Imam apsolutno puno toga protiv da ti ljudi glasaju. Jedno je slati devize a drugo je odlučivati o političkoj budućnosti zemlje u kojoj ne živiš niti radiš niti plaćaš poreze. Pravo glasa se ne kupuje ulaganjem i donacijama sa strane.
Čini mi se ovo kao debelo mazanje očiju od recimo stvarnog problema da u Hrv. izađe na glasanje manje od pola reg. glasača.Tako ispada da se busaju kandidati u prsa sa osvojenim izborima, a recimo za ovog profesora je glasalo 15% ukupnog biračkog tijela, znači 0.6 milijuna ljudi nametne svojeg kandidata ostalim 3.9 milijuna ljudi ?

Zašto nitko ne priča o tome (u medijima) ?
E, i šta sad da recimo da glasači iz BIH izađu u velikom broju u takvoj jednoj situaciji i onda primjetno utječu na ishod izbora? Smatraš da je tako nešto u redu? Eo ja si sad sredim preko rođaka od rođaka koji ima frenda od frenda koji je dobar s ovim iz konzulata koji zna osobu koja mi može sredit BH putovnicu i ja sutra kad tamo budu izbori lijepo izađem na glasačko mjesto i zaokružim nekog kandidata.

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 11 Jan 2010, 08:18

Breadfan :A25:

Post Reply