CZ 83
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: CZ 83
Sta nije bilo DO 25% a ne "barem 30%"? Negdje sam cak nasao stranicu gdje se moze kupiti to jace streljivo dok sam vrsio istragu oko tog streljiva... ali ju sada nemogu pronaci.nobile157 wrote:Česi su imali svoj pištolj, Češku zbrojovku kalibar 7,62x25 ali barem 30% jačeg punjenja i konstrukcije s valjčićima za odbravljivanje/zabravljivanje zatvarača.
u ovoj temi se raspravljalo o tome
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=943
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma ne, ne cijepim dlaku, cisto informativno
U literaturi se spominje da jedna kutija češkog streljiva 7,62 x 25 mm razdrma Yugo M57 skoro do neuporabljivosti. Kako i ne bi kad se svaka cijev ispituje s maksimalnim pritiskom 30 % većim od uobičajenog.
Prijatelj mi traži VZ 52 pa ako netko ima nek se javi.
Prijatelj mi traži VZ 52 pa ako netko ima nek se javi.
Hmm, ja sam svojevremeno imao seriju 7,62x25 navodno Čehoslovačkih, koji su bili osijetno jači.Luger wrote:U literaturi se spominje da jedna kutija češkog streljiva 7,62 x 25 mm razdrma Yugo M57 skoro do neuporabljivosti. Kako i ne bi kad se svaka cijev ispituje s maksimalnim pritiskom 30 % većim od uobičajenog.
Osim standardnog plamena koj poprati svaki hitac tetejca, ovo stvori impozantan bljesak i popriličnu količinu iskri.
Također 30% jači od uobičajenog 7,62x26 je bio i standardni Ruski 7,62x25 za PPSh.
Također, ne bih se složio da baš rasklima pištolj
Ako nađem još koj primjerak istoga snimit ću na streljani efekat "modernoga" Bellota i "starije" (cirka 70te) jače punjene municije...
lp
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

E, aj procitaj onaj topic sto sam postavio link par postova iznad, tamo ima rasprave o 7,62x25 streljivu pa se mozete preseliti tamo trkeljati dalje po toj temi =)