kupujem streljivo u kalibru 7.9

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
debeloguzi dikatator

kupujem streljivo u kalibru 7.9

Post by debeloguzi dikatator » 20 Apr 2008, 11:57

Kao što naslov kaže kupujem streljivo u gore navedenom kalibru

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: kupujem streljivo u kalibru 7.9

Post by BOXI » 20 Apr 2008, 15:29

Prijavi postCitiraj (i odgovori) kupujem streljivo u kalibru 7.9
Postao/la debeloguzi dikatator dana ned tra 20, 2008 11:57 am

Kao što naslov kaže kupujem streljivo u gore navedenom kalibrudebeloguzi dikatator
Civil
Vojnu municiju 7,9 ??? ili 8x57 ???
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 20 Apr 2008, 15:59

BOXI wrote:
Prijavi postCitiraj (i odgovori) kupujem streljivo u kalibru 7.9
Postao/la debeloguzi dikatator dana ned tra 20, 2008 11:57 am
Kao što naslov kaže kupujem streljivo u gore navedenom kalibrud
Vojnu municiju 7,9 ??? ili 8x57 ???
sad ce opet krenuti rasprava... ja tvrdim da je to jedno te isto... jer ako 7,9mm ima tolerancije odstupanja zrna od nekih 7,82 do 8,02 to sve govori... cak sam negdje imao tu tablicu a mislim da ima i debeloguzi... ako pucas iz K98/M48/M24 slobodno rokas 7,9mm i 8mm... to sranje treba vec jednom demistificirati... oces mozda reci da postoji razlika izmedju .308-Win i 7,62x51-Nato ?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 20 Apr 2008, 16:00

da se nadovezem na samog sebe... ako je dilema u tome sto kupuje... kupuje vojnu municiju 7,9mm... ako je dilema o tome dali je to isto streljivo... procitati gore navedeno...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 20 Apr 2008, 18:17

Ma bez ljutnje, mislio sam dali kupuješ vojnu municiju ili lovačku. Ja sam uz svoj karabin kad sam ga kupio dobio nešto vojne municije. Kad sam upucavao optiku istu sam upucao na "Nobel" koju i koristim za lov. Budući da vrlo rijetko idem na krupnu divljač ne igra mi cijena municije ulogu, jer dvadesetak komada mi je dovoljno za moju godišnju potrebu.
Drugim riječima ovih 50-tak vojnih 7,9 ti mogu dati (ako te to spašava) cijena.....prava sitnica.....kapucino i sok.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 20 Apr 2008, 20:03

Khmmm .... :A13: :A13:

Nedavno sam kupovao dijabole u jednoj specijaliziranoj trgovini (ime necu spominjati) i ulazi lik u odjelu i baloneru, bradica fino podrezana, sesir na glavi...

- dobar dan
- dobar dan izvilite...
- uzeo bih navlaku za lovacki karabin...
- koji imate ?
- imam obican lovacki ( :A02: ), papovku i tandzaru...
- aha...
- uzeo bih i streljivo za tandzaru...to je 7,9 kalibar ?!
- (prodavac zbunjeno gleda i kaze) NEEE ! 8x57.

:A03: :A02: :A28:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 20 Apr 2008, 20:16

Knife_maniac wrote:Khmmm .... :A13: :A13:

Nedavno sam kupovao dijabole u jednoj specijaliziranoj trgovini (ime necu spominjati) i ulazi lik u odjelu i baloneru, bradica fino podrezana, sesir na glavi...

- dobar dan
- dobar dan izvilite...
- uzeo bih navlaku za lovacki karabin...
- koji imate ?
- imam obican lovacki ( :A02: ), papovku i tandzaru...
- aha...
- uzeo bih i streljivo za tandzaru...to je 7,9 kalibar ?!
u trgovinama nemozes kupiti 7,9mm, 8x57 iako identicno streljivo se koristi kao "zamjena" ali doci ce vremena kada se za oruzje koje ima naveden 7,9mm kalibar nece moci kupiti 8x57 jer nemas oruzje regano na taj kalibar... tako si ja mislim da po tome neces moci kupovati .308 ako imas pusku reganu na 7,62x51, nego ces morati traziti bas streljivo s tim natpisom na kutiji... besmislice ako mene pitate...

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 20 Apr 2008, 20:32

Knife_maniac wrote: - uzeo bih i streljivo za tandzaru...to je 7,9 kalibar ?!

Nije ništa... frend (specijalac i još u uniformi) otišao u neku trgovinu sa lovačkom opremom da si kupi patrone za sačmaricu... sad on gleda tamo nove puške i ulijeće lik sav nabrijan i onako pun sebe "naruči" kutiju metaka... Ženska na šanku ga pita oružni list. Tip mrtav ladan pa zar za to treba oružni list!?

*click-clack* :A26:

Evo ti ga Glock repetiran u jednoj ruci iza leđa, a drugom tapša tipa po ramenu i pita ga da li ima dozvolu za držanje. Ovaj se niti ne okrene i kaže kao to je za frenda on ima... Glock je sada uperen u tipa i ovaj mu "čita prava", stavlja lisice i pretresa ga... i šta je bilo... za pasom utaknut Makarov devulja (bar mislim, devetka je bila sigurno)... oružni list ni "O" od toga a kamo li dozvola za nošenje.

E sad, jel tip potpuni debil ili je bio u planovima za neku "akciju" pa je zaboravio na zdrav razum, ne znam... al tako pasti ko zadnji debil... YaaY!!! :A28:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 20 Apr 2008, 20:37

mislim da to repetiranje pistolja na nekoga tko bez oruzanog dodje u trgovinu kupiti metke nepotrebno, moglo se to i delikatnije rijesiti... no eto u ovom slucaju se pokazalo ispravnim...
BTW. Makarov je devetka ali ne duga i ne ni kratka... on je 9x18mm, "duga" deva je 9x19, a kratka je 9x17 ako se ne varam...

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 20 Apr 2008, 20:54

Mike_Torello wrote:mislim da to repetiranje pistolja na nekoga tko bez oruzanog dodje u trgovinu kupiti metke nepotrebno, moglo se to i delikatnije rijesiti... no eto u ovom slucaju se pokazalo ispravnim...
BTW. Makarov je devetka ali ne duga i ne ni kratka... on je 9x18mm, "duga" deva je 9x19, a kratka je 9x17 ako se ne varam...
Ovaj repetira pištolj i na ekipu koja mažnjava po trgovinama, tako da... :A02:
Inače, to je bilo 2-3 dana nakon onih famoznih smaknuća pri pljačci banke pa su svi bili ekstra nervozni, al ovaj moj frend je stvorio pravilo da prvo legitimira pištolj :A28: pa sebe :A27: nakon što su ga ranili tokom neke rutinske racije tamo krajem devedesetih. Taj sad nosi postere sa likom od pokojnog Koradea na streljanu za mete.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

debeloguzi dikatator

Post by debeloguzi dikatator » 21 Apr 2008, 18:01

Da pojasnim,
streljivo mi treba za trening i natjecanje tako da ako se može naci par 100-ak komada bio bih jako sretan :A02: :A03: :A25:

miro-27-sb
Civil
Civil

Post by miro-27-sb » 28 May 2010, 08:19

I JA BI TREBAO JEDNO PAR 100 KOM 7.9 AKO KO IMA TREBA MI DA OCISTIM CIJEV
Last edited by istra champion on 28 May 2010, 11:52, edited 1 time in total.
Reason: ispravljen krivi cal. streljiva od 7.91 na 7.9

Dado Tornado
Razvodnik
Razvodnik

Post by Dado Tornado » 31 May 2010, 11:00

bok, prodajem streljivo 7,9 kal dvije kune komad dogovor na pp

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 31 May 2010, 11:04

miro-27-sb wrote:I JA BI TREBAO JEDNO PAR 100 KOM 7.9 AKO KO IMA TREBA MI DA OCISTIM CIJEV
koju? onu "zavarenu" na šarcu a?

nevermind
Razvodnik
Razvodnik

Post by nevermind » 31 May 2010, 20:56

mozda ima 2 :A02:
Audi multa, loquere pauca!

miro-27-sb
Civil
Civil

Post by miro-27-sb » 01 Jun 2010, 07:37

ma nemam 2 nego jedan municija mi treba za karabin tj za lov al ok nabavio sam hvala dobrim ljudima

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 01 Jun 2010, 13:41

miro-27-sb wrote:ma nemam 2 nego jedan municija mi treba za karabin tj za lov al ok nabavio sam hvala dobrim ljudima
Neznam kakav si ti lovac ili kako si dosao do lovackog ispita, ali strogo je zabranjeno loviti divlje životinje sa vojnom municijom!
Inace i lovnik u Hrvatskoj zna pogledati koju municiju koristite u lovu, da jadan zbog ovakvih Hrvatskih lovaca ne ide po nekoliko dana traziti ranjenu divljac po lovištu i upisivati stetu!!

Zbog toga je VELIKA razlika između 7,9 i 8x57 u lovackoj trgovini, zrno od vojne municija uglavnom prostrijeli divljac , dok zrno od lovacke municije expandira u divljaci zbog konstrukcije zrna koje je mekse od vojnog i formira se u oblik gljive pri udaru u tkivo!
Last edited by istra champion on 01 Jun 2010, 14:13, edited 1 time in total.
Reason: ispravak krivog cal. od 8,57 na 8x57

miro-27-sb
Civil
Civil

Post by miro-27-sb » 03 Jun 2010, 17:17

prijatelju nemoras mi govorit o oruziju i lovu neznamo se pa onda bolje !!!! vijerujem da si dobar covijek al savijete sacuvaj za djecu tj za pocetnike lovce i vecinu dijece u hr vojsci cast iznimkama !!! nakon 4 terena u afganistanu i slicnim drzavama mislim da dovoljno znm o tome bar mislim mada je cinjenica da covjek uci dok je ziv a umre tupav !!!! tako cu i ja sigurno no hvala ti za savijet zaista no eto znam sto sam trazio i to sam nasao pozdrav kolegama!!!! i vidimo se skoro neka vas bog cuva kao do sada !!!!

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 03 Jun 2010, 19:14

Pa to ti nedaje nikakvo pravo da krivolovis, u ostalom 99% lovaca su bili vojnici , a i znaju sto je etika!!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Jun 2010, 19:44

No, covjek nigdje nije napisao da mu trebaju za lov/krivolov, vec za prociscavanje cijevi... ja sam također lovac pa imam 90% vojnickog streljiva i 10% lovackog... vojnicko je za napucavanje po streljanama a lovacko za lov... jer necemo pucati Normu od 20kn/kom u papirnatu metu zar ne? jedno je upucavanje optike a drugo je napucavanje meta =)

U ostalom, pravom lovcu ne treba 100kom metaka za lov? Zar ne? =)

Post Reply