s&w M&P

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
don555
Pozornik
Pozornik

s&w M&P

Post by don555 » 28 Jun 2010, 15:30

Jeli itko ima iskustava s tim pištoljem?????????

Namjeravan ga kupiti!

fricky
Desetnik
Desetnik

Re: s&w M&P

Post by fricky » 28 Jun 2010, 23:01

Pistolj odlican, savrseno pogođen- izbalansiran, te meni savrseno lezi u ruci, manje trza od XD i XDM, i opet po meni precizniji!
Ima tu par vlasnika pa valjda ce se javiti s komentarima :D

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Jun 2010, 07:01

nemoj se ljutiti, ali ovo ce svatko reci za svog ljubimca.... eto, ja sam pucao iz njega i usporedjivao s xdm-om i uopce me nije odusevio.... a i bolje grupe sam imao sa xdm-om....to ce prije biti do strijelca nego do gana. :mrgreen:

pistolj je dobar, ima ambideksternih detalja koje xdm nema....osim njega gledao sam jos nekoliko komada.... svakako dobar izbor, a i cjenovno u rangu sa xdm-om i glockom (ok ovisno o duljini cijevi 4,25 ili 5" ima razlika)...

don555
Pozornik
Pozornik

Post by don555 » 29 Jun 2010, 10:45

Uzimam pištolj u kalibru 40 s&w, dugo sam se dvoumio između xdm ili m&p. Ali ću ipak uzeti m&p.
;)

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Jun 2010, 12:40

dobar izbor... mislim da neces pogrijesiti.
ja sam uzeo 9mm jer ga ima na svakom koraku...

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 29 Jun 2010, 12:59

don555 wrote:Uzimam pištolj u kalibru 40 s&w, dugo sam se dvoumio između xdm ili m&p. Ali ću ipak uzeti m&p.
;)
Nemožeš pogriješiti između ta dva.

Patch, kažeš da si uzeo 9 mm, XDM ili S&W?
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

don555
Pozornik
Pozornik

Post by don555 » 29 Jun 2010, 15:50

Prvi mi je izbor bio sig sauer P226, ali ga nisam nigdje u hrvatskoj našao.

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 29 Jun 2010, 21:18

don555 wrote:Prvi mi je izbor bio sig sauer P226, ali ga nisam nigdje u hrvatskoj našao.
I to ti je bio dobar izbor, ja sam isto imao dilemu identičnu tvojoj između XDM-a, S&W M&P i sig sauer P226 ali sam je ja brzo riješio iz finansijskih razloga i uzeo XDM.
Naime kod nas u BiH nema carine za proizvode iz Hrvatske tako da je XDM osjetno jeftiniji od ova dva a u kvaliteti je to tu negdje.
Mi smo sretni što nemamo kao u HR porez na luksuz što osjetno poskupljuje oružje.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 29 Jun 2010, 21:46

Jopan sretni ste vi sto kad zavrsite trening kupite jeftine cigarete i sjednete u kafic pa zapalite i komentirate, a mi po terasama i na snijegu;)

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 29 Jun 2010, 21:53

Zaboravio sam napisati da je sig sauer P226 u startu odpao jer sam za njegovu cijenu mogao kupiti XDM-a i 2000 metaka.

Hebi ga ja prestao pušiti pa biram kafiće gdje nema dima tako da mi neka EU pravila gode. :mrgreen:

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 29 Jun 2010, 21:57

Ako, vise para za municiju. Samo nemoj prestati i pucati;)

omega
Skupnik
Skupnik

Post by omega » 29 Jun 2010, 23:13

Imam M&P9 već negdje oko godinu dana. Imao sam prilike koristiti dobar dio plastičnjaka koji se kod nas pojavljuju prije kupnje tako da izbor nije bio slučajan. Iako sam ljubitelj 1911 ovaj pištolj sam uzeo prvenstveno zbog kalibra, a i htio sam jednog plastičnjaka.
Moj izbor M&P naspram drugih je zbog:
-Materijal izrade je stainless sa Melonite finišem, što trenutno ne nudi niti jedan drugi nama dostupni proizvođač.
-Kut rukohvata je kao kod HS-a (znači sličan 1911), što mi je zgodno jer sam naučen na taj kut.
-Rukohvat je isto tako odlično dizajniran i još k tome ima više izmjenjivih obloga. Na primjer kod XDM-ovog rukohvata me smetaju oni Megalock zarezi, jer su mi neudobni i urezuju mi se u šaku.
-Okidanje je skoro isto kao kod HS-a, jedino što je u početku nešto grublje.
-Nema kočnice na rukohvatu, što je po meni suvišno na HS-u.
-Leži niže u šaci nego HS, sličniji je tu Glocku.
-Ima bravicu za zaključavanje u kućištu, što mi je dosta korisno jer bilo gdje da dođem, jedan okret ključem i siguran sam da nitko ne može napravit sr... sa mojim pištoljem.
-Kapacitet je 17 kom. što je sasvim dovoljno. XDM ima 19 kom. ali mu je zato rukohvat smiješno predugačak i problem kod skrivenog nošenja. Zato su u HS-u skratili cijev i navlaku na 3.8 i ostavili rukohvat :A23: :A23:
- Da se vratim na obloge rukohvata. Kad se skine obloga pištolj i dalje ima rukohvat. To me je na primjer smetalo kod P30 jer kad se skine obloga vidi se opruga udarača i pištolj nije ni ugodan ni siguran za korištenje na taj način. Znam da ovo ne znaći puno sportskim strijelcima, ali ja kad biram oružje uzimam sve opcije u obzir.
-Pištolj je potpuno ambideksteran, što je korisno ali ne i nužno na ovakvom pištolju. Meni osobno od ambideksternih komandi na pištolju treba samo mehanička kočnica koju M&P tako ionako nema. (barem ne ovaj model).
-Izvlakač je dosta dobar jer je masivan i ima dodatnu izbočinu koja sprečava da odleti iz navlake ako slučajno pukne.
-Spremnik isto tako je nešto drukčiji jer završava zapravo kao jednoredni i leži dosta visoko u kućištu tako da su meci u dosta dobroj ravnini sa ležištem, slično kao na Beretti m92.
Na kraju pištolj je Smith & Wesson što meni znači puno jer jako cijenim njihove proizvode, barem što se vatrenog oružja tiče.
EDC llk.JPG
I evo ljepotana uživo :A13: :

don555
Pozornik
Pozornik

Post by don555 » 30 Jun 2010, 11:23

Lijep pištolj, i hvala na informacijama!!! :A03:

Post Reply