Baikal IZH MP-46M
Baikal IZH MP-46M
Nakon duuugog čekanja i još dužeg odlučivanja (trener mi je lijepo rekao. Kupio sam ja njega, samo to još ne znam
pa čemu se onda odupirati) napokon je stigao.
Jutros ga pokupio i odmah na vikendicu. Nažalost bilo je nekog posla pa se nisam družio s njim koliko sam htio, ali eto bar nekoliko slika.
Jutros ga pokupio i odmah na vikendicu. Nažalost bilo je nekog posla pa se nisam družio s njim koliko sam htio, ali eto bar nekoliko slika.
- Attachments
-
- Kutija u kojoj pištolj dolazi, s lijeve strane garantni list s upisanim serijskim brojem pištolja i knjižica s uputama, a s desne strane tri tube Pellgunoila. Pištolj s desne strane i pribor koji dolazi uz pištolj: šipka za čišćenje, alat za sve vijke, tocilo (ili kako se to već zove) za izbijanje štiftova pri rastavljanje, rezervna brtva za klip, dvije rezervne brzve za zatvarač, dvije mušice različitih debljina za prednji ciljnik, jedna zamjenska pločica s dva utora različitih širina za zadnji ciljnik.
-
- Prikaz okidača i vijaka za podešavanje okidača. S desna na lijevo. Vijek ispred okidača je za podešavanje hoda prije faze okidanja (podešavanje prve faze). Vijak iza okidača je za određivanje hoda nakon opaljenja, a treći po redu je vijak za podešavanje dužine hoda potrebnog za okidanje (druge faze). Vijak na štitniku okidača je za podešavanje sile okidanja. Na slici se može vidjeti rupa bočno na okidaču. Tu se skriva vijak za podešavanje pozicije okidača (naprijed ili nazad). Vijke za podešavanje prve i druge faze treba zajedno podešavati da ne dođe do "lažne druge faze". Inače meni je okidač savršen. Jedino mislim da će možda trebati povećati silu okidanja jer mislim da je ispod dozvoljenog minimuma.
-
- Otprilike bi ovako trebali izgledati ciljnici pri ciljanju. Prednji u fokusu i po sredini utora zadnjeg ciljnika. Trebao bi biti malo više da vrh bude poravnat s vrhom zadnjeg ciljnika. Zadnji ciljnik malo mutan jer fokus mora biti na prednjem ciljniku. Ovdje je bilo problema jer sam pištolj držao lijevom rukom dok sam desnom pokušavao okinuti fotku. Obzirom koliko je sve nespretno, čudim se kako sam uspio dobiti toliko dobru poziciju. Inače kad ciljam prednji ciljnik mi je nešto udaljeniji od oka pa izgleda deblje nego što je na slici.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Baikal IZH MP-46M
Koliko muzike?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ha, mislio sam da si zaboravio taj dio razgovora. Nadam se da se nećeš razočarati. U utorak ga doneseš na trening?shuro wrote:Nakon duuugog čekanja i još dužeg odlučivanja (trener mi je lijepo rekao. Kupio sam ja njega, samo to još ne znampa čemu se onda odupirati) napokon je stigao.
@Mike
Očekivao sam da će me ispasti oko 300€. Kad sam napravio narudžbu krajnja cifra je trebala biti 2400 kn i mislio sam da je to najviša cijena na koju bih pristao. No zbog nepredviđenih komplikacija troškovi su se povisili i krajnja cijena je 2940 kn. No uz gun sam dobio i tri tube Pellgunoila besplatno.
Sad kad ga imam, nije mi žao tih dodatnih 500-600 kn zbog kojih bi u početku odustao. Na kraju ispada da sam za 700-800 kn više mogao nabaviti rabljeni FWB 100. Pištolj jednakih performansi i preciznosti (prema onom što sam uspio naći na netu) ali vjerojatno nešto bolje kvalitete izrade i lakše dostupnog servisa. No nije mi žao, za razliku u lovi (kad je skupim) ću kupiti naočale (okvir točnije rečeno) i imam novi pištolj koji mi je zapeo za oko.
Zbog tečajnih razlika sad bi cijena bila nešto malo viša. Ako će netko ići naručivati, čini mi se da bi najpovoljnije (dakle s poštarinom) moglo biti na http://www.straightshooters.com no svakako treba provjeriti.
@zdebat
Zaboravio... pa to mi je bilo jedno od opravdanja da ga naručim
Naravno da ga donesem... Treba mu podesiti silu okidanja i najvažnije pohvaliti se
Na kraju treba vidjeti i koje su mu loše strane.
Očekivao sam da će me ispasti oko 300€. Kad sam napravio narudžbu krajnja cifra je trebala biti 2400 kn i mislio sam da je to najviša cijena na koju bih pristao. No zbog nepredviđenih komplikacija troškovi su se povisili i krajnja cijena je 2940 kn. No uz gun sam dobio i tri tube Pellgunoila besplatno.
Sad kad ga imam, nije mi žao tih dodatnih 500-600 kn zbog kojih bi u početku odustao. Na kraju ispada da sam za 700-800 kn više mogao nabaviti rabljeni FWB 100. Pištolj jednakih performansi i preciznosti (prema onom što sam uspio naći na netu) ali vjerojatno nešto bolje kvalitete izrade i lakše dostupnog servisa. No nije mi žao, za razliku u lovi (kad je skupim) ću kupiti naočale (okvir točnije rečeno) i imam novi pištolj koji mi je zapeo za oko.
Zbog tečajnih razlika sad bi cijena bila nešto malo viša. Ako će netko ići naručivati, čini mi se da bi najpovoljnije (dakle s poštarinom) moglo biti na http://www.straightshooters.com no svakako treba provjeriti.
@zdebat
Zaboravio... pa to mi je bilo jedno od opravdanja da ga naručim
Naravno da ga donesem... Treba mu podesiti silu okidanja i najvažnije pohvaliti se
Na kraju treba vidjeti i koje su mu loše strane.