LUKSUZNE DRVENE KUTIJE - PRODAJEM

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
Post Reply
capsa
Civil
Civil

LUKSUZNE DRVENE KUTIJE - PRODAJEM

Post by capsa » 27 Nov 2010, 17:19

Izrađene CNC glodanjem iz TT drveta visoke kvalitete i laserom gravirane.
Više slika i detalja pogledati u rubrici GALERIJA od autora : capsa

Cijene :
K5........................................250 kn
K8........................................650 kn
K12 kutija........................................................850 kn
K12 kutija sa kožnom ručkom...............................900 kn
K12 kutija sa kožnom ručkom i okovom...................950 kn

Sve cijene su maloprodajne sa uključenim PDV-om i troškovima poštarine za slanje pouzećem na teritoriju RH. Sve ostalo po dogovoru.
Attachments
oglas LV 1_4 izgled.jpg

capsa
Civil
Civil

Re: LUKSUZNE DRVENE KUTIJE - PRODAJEM

Post by capsa » 26 Jan 2011, 23:29

PROMJENA CIJENA NA KUTIJAMA

KARTE.......................450KN
PIŠTOLJI....................650KN

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2011, 00:00

capsa wrote:PROMJENA CIJENA NA KUTIJAMA - KARTE.......................450KN
na koji model kutija se odnosi nova cijena, tj. koja je bila stara cijena? Nadam se da se nova cijena ne odnosi na K5 koja je kostala 250kn prije? ili?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 27 Jan 2011, 00:44

ne želim biti zločest, ali ove cijene su malo previsoke.

koliko sam po slikama vidio, stvarno se radi o kvalitetnim kutijama i činjenica je da svaka roba ima kupca, ali slične kutije se na ebay-u za pištolje vrte 25-75 USD bez shipementa koji je 17-25 USD...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2011, 01:20

patch wrote:ne želim biti zločest, ali ove cijene su malo previsoke.
pogotovo za nase trenutne financijske mogucnosti i financijsko stanje, no svatko cijeni svoj posao i zeli zaraditi za svoj opstanak i koricu kruha, cijenim covjekov trud i rad, rado bih imao jednu takvu kutiju ali si ju nazalost po toj cijeni nemogu prisustiti... no kakvo mi je trenutno stanje nebih si ju mogao priustiti niti sa 50% popusta. =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 27 Jan 2011, 09:33

slazem se. svakako bi, obzirom na recesiju i kupovnu moc, mogle biti jeftinije.

capsa
Civil
Civil

Post by capsa » 29 Jan 2011, 01:55

Nove cijene se odnose na kutije za karte K8 i pištoljske K12. Male kutije K5 su rasprodane u vrijeme novogodišnjih darivanja a proizvodnja nove količine započinje ovih dana.

Slažem se da bi kutije mogle biti jeftinije...
kada bi bile ljepljene od dasaka a ne glodane iz punog drveta,
kada bi materijal od kojeg su izrađene bio klasično sušeno drvo a ne ovaj koji je,
kada bi ju bilo moguće napraviti bez upotrebe CNC stroja (3D reljefni detalji), nego samo cirkularom i bušilicom,
kada bi se proizvodila u Kini (jedan kolega mi je predložio upravo to) a ne u Hrvatskoj, i još nekoliko tih "kada bi" ali onda to više nebi bile "scraba" kutije kako sam ih ja zamislio.

Teško da ćeš se na ebay-u ili bilo gdje drugdje naći kutije ovakve namjene , izrađene iz MASIVNOG PUNOG DRVETA, po ovakovim cijenama. Dapače sumnjam da ćeš ih uopće naći ali ako ti to uspije, molim te objavi slike a ja šaljem jednu K5 na poklon za uloženi trud!

Malo hipotetske računice:
"ebay" kutija....................75USD (valjda ove moje nisu bitno lošije)
shipment - recimo.............25USD (ova moja je teška 2,5~3kg)
carina - recimo.................20USD
UKUPNO .........................120USD ~ 650kn ?!

E sad , možda je ta od 75USD puno bolja - ne mogu reći ali bi ju volio vidjeti pa ako imaš koju sliku ili link, pošalji.

U međuvremenu evo nekih od adresa koje su meni poslužile za usporedbu kada sam razmišljao o pokretanju ovog projekta. Možda sam subjektivan ali mi se čini da ove moje kutije nisu ništa lošije.
http://cowboyneeds.com/casesjj.html , http://www.treetobox.com/page/guncases , http://www.cal-graf.com/displays.html
Attachments
8.jpg
6.jpg
3.jpg
5.jpg
6.jpg
2.jpg
7.jpg
5.jpg

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Jan 2011, 17:42

Ma sve što si napisao stoji. Kao što sam napisao - mišljenja sam da je cijena možda trebala biti više prilagođena realnim uvjetima življenja u RH.

Ali opet populacija koja si kupuje ove lijepe kutije je bolje platežne moći i standarda pa si tu cijenu može i priuštiti. Kada sam si nabavljao XDm-a razmišljao sam o takvoj kutiji, ali meni je za IPSC, obzirom na potreban broj spremnika (cca 5 kom) nedostatno i kao bolje rješenje se pokazuje range bag.

Poznajući tehnologiju CNC glodanja, a do sada sam napisao i vidio malo više od jednog programa za obradu, znači da bi ta izrada trebala i morala biti jeftinija jer omogućava izradu beskonačno velike serije visoke kvalitete i to jednakih komada. A lijepljenje kao proces je dugotrajniji od CNC-a. U konačnici ne i lošiji, jer se kao rezultat dobije kompozitni materijal.

To da se radi ručno u potpunosti, znači svaki komad unikatan sa posebnim "štihom", onda je neka sasvim druga priča.

Ovo nije napisano s lošom namjerom niti s ciljem rušenja cijene, stoga te molim bez ljutnje. :A20:

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 29 Jan 2011, 21:42

Samo jedno pitanje, kako si rješio uporabu i korištenje imena, tj. znaka HS Produkta, znam da neki imaju problema kad to koriste bez dozvole? čisto me samo zanima da ne bi mislio da prigovaram ili nešto tako
Tested in fire

capsa
Civil
Civil

Post by capsa » 30 Jan 2011, 14:10

Nema ljutnje.Inače se bavim CAD-CAM-om (Solidworks-Esprit) uključujući 5 osnu simultanu obradu.CNC izrada je (zbog cijene sata koja uključuje i troškove programiranja) jeftinija samo kad imaš velike serije , kvalitetne stezne naprave (nisu jeftine) i kvalitetnu pripremu "sirovaca" jer jedino to garantira ponovljivost rezultata (pitanje pravovremene kontrole nećemo spominjati). Kutije se nažalost ne rade u velikim količinama ali je steznu napravu i pripremu sirovaca (kalibriranje debljine na cilindričnoj brusilici) trebalo ozbiljno riješiti a zahtjevi za preciznost izrade su neuobičajeno "oštri" za drvo (gnijezda za kopče i pantove u toleranciji 0,2mm). Kod nas je još uvijek malo CNC strojeva za drvo , sa automatskom izmjenom alata i mogućnošću dovoljno brze 3D obrade i cijena sata im je bitno veća nego kod onih za obradu metala.Malih poluprofesionalnih portalki sa ručnom izmjenom alata ima dosta ali im je problem snaga motora i "slabe" upravljačke naprave , time i male brzine rada i nisu primjerene za dugotrajni radu pod punim opterećenjem.
Ljepljenje ima svoje prednosti ali takovih kutija je "more" i Kinezima je nemoguće konkurirati. Ja sam želio kutiju od punog drveta a pravo je pitanje "Zašto ih već netko ne radi i zašto ih nema na tržištu?" Odgovor je malo duži jer ima dosta razloga pa o tome nekom drugom prilikom.Vjerovao ili ne ova nova cijena je više promotivna nego ekonomska.Žao mi je da je i takova za većinu previsoka ali to je naša stvarnost.
Znak HS je isključivo na kutijama koje su sada u vlasništvu HS Produkta i nema ih u prodaji a fotke su nastale uz prethodno dopuštenje. Nadam se da mi gospoda iz HS-a neće zamjeriti ako ti pokažem i vanjsku stranu kutije pa ako se jednog dana odluče da ti ju poklone ili prodaju onda će to biti to.
Attachments
1.jpg
4 i 5 osi simultano da ne ostane na priči
4 i 5 osi simultano da ne ostane na priči

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 30 Jan 2011, 15:01

znaci kolega po struci :A28:

Post Reply