Lagana i precizna zracna puska
Moderator: karabalic
Re: Lagana i precizna zracna puska
Pa imaju i telefon i može se dobiti informacija ako znaš što želiš kupiti .... ja sam čak išao tamo kao i Mike, no dobiš informaciju preko telefona jer imaju i oružara, mada im je prodaja zračnog slabija više se radi s pravim!!! vrijedi probati!!obg wrote:Zaboravize za dotičnog i nabavku HW preko njega neki dan je na drugome forumu bila velika rasprava oko toga, više manje ignoriraju upite za zračno oružje mada su distributeri HW za RH.
Procitao sam to ,zalosno ,ako ne moze nista uvesti neka netko drugi bude zastupnik ,zato sam i pitao ima li gdje u HR za kupiti Weihrauch .
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Nasao sam danas br. od Domjankovica ,mozda sutra nazovem pa da vidim sta ce i oni reci gledam malo po netu i HW30 mi se cini super puskica za mene .Za Shura ,ja sam gledao BSA u Sekstagonu imaju dobre slike pa se lijepo vide modeli cijene su 2000-3000 kn.
Malo sam bacio oko na reecenzije o pušci, dajem ruku u vatru da se Slavia 634 s pravim dijabolama bez ikakvih problema može parirati HW30
Volim crno pa makar i ofarbano.......
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Domjankovica morate zvati ako zelite neke odgovore, mail slabo igra po tom pitanju.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Znaci Slavija 634 je po preciznosti ko i Weihrauch HW30, a kolika bi bila razlika u kvaliteti i izradi ?karabalic wrote:Malo sam bacio oko na reecenzije o pušci, dajem ruku u vatru da se Slavia 634 s pravim dijabolama bez ikakvih problema može parirati HW30
Ako si u Zagrebu, možeš se prošetati do Induchema pa pogledati uživo na što liče BSA puškice.
Iz Krizevaca sam, nejdem bas cesto u ZG, jesi li ti vidio BSA puske uzivo, ako jesi kako su te se dojmile?
Vidio sam ih prije možda i godinu dana (ako ne i više). A što da kažem, lijepe puškice. Ali nisam ih puno zagledao i nisam bio previše zainteresiran.
Danas sam nazvao Domjankovica, javila se neka zenska i rekla da kroz dva tjedna dolaze svi modeli Weihraucha od modela HW50 do HW100. Od J.Fanzoja jos nisam dobio odgovor na upit za Weihrauch, ali dobro tek sam jucer poslao upit.
Živi bili, pa vidjeli. To pričaju svima više od godinu dana, a u tgovini nemaju niti jednu pušku. 
Procitao sam to na nekom forumu, vidjet cu kroz koji tjedan jel posiljka stigla ili ne, mozda mi se posreci pa da vidim tu Weihrauch kvalitetu, bas me zanima kako bi mi u ruci lezala HW50 a i koji drugi njihov model, steta sto nisu narucili i manje modele npr. HW30
Lijepo izgleda, brzina u 5,5 265 m/s isto lijepo ako je istinito a i 3,2 kg nije puno, sad samo treba znat kakve je kvalitete jer 2500 kn nije malo. Danas sam bio u lovcu i preporucili mi kalibar 4,5 pitao sam koji je bolji, vele da je 4,5 precizniji
Baš me zanima jesu li to tako preporučili zato jer su sve natjecateljske puške u 4,5mm 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako je brzina zrna kod te puske preko 330m/s u kalibru 4,5mm, a 265m/s u 5,5mm kalibru... ja bih rekao da je u tom slucaju 5,5mm precizniji, osim ako ces koristiti neke vrlo teške 4,5mm diabole da im brzina malo padne na prihvatljiviju razinu... cim je je brzina zrna vrlo blizu brzini zvuka tu mozes ocekivati pad preciznosti... "transsonic problem"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to je isto kao ono sto su neki rekli da je zracna puska najpreciznija puska na 10m =)shuro wrote:Baš me zanima jesu li to tako preporučili zato jer su sve natjecateljske puške u 4,5mm
Citam dosta po forumima i puno ljudi zeli 5,5 kalibar, bio sam i u nekoliko trgovina tamo su mi preporucali 4,5 kalibar, po mojem 4,5 je jeftiniji, precizniji, precizniji i na vece udaljenosti ako nema vjetra a i to se da rijesit s tezim diabolama, sa jacim puskama i dvoljno probojan, 5,5 je skupllji, ima dosta manju brzinu, mozda precizniji na dalje ako malo puse vjetar, jedino sto se meni svidja kod 5,5 je sto radi vecu stetu tj. probojniji je, samo zbog toga me privlaci ali mislim da je 4,5 pametniji izbor pogotovo za slabije puske ispod 300 m/s, razgovarao sam i s jednim tipom koji ima Dianu 350 znaci 360 m/s i veli da je super zadovoljan. 
Last edited by Mike_Torello on 13 Apr 2011, 10:09, edited 1 time in total.
Reason: popravljen pravopis radi lakseg citanja...
Reason: popravljen pravopis radi lakseg citanja...
Ma sve je to relativno ali za pucanje na više udaljenosti trebaju kvalitetne i skuplije puške a za plinkanje na 10 m može i niža klasa zadovoljavati, pa je moja preporuka ako imaš lovicu uzmi dvije ili tri puške i uživaj!!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

360m/s je malo prevelika brzina za zracne puske u smislu da ce na tolikoj brzini i snazi trpiti preciznost... da uzimam D-350 Magnum, svakako bih ju uzeo u 5,5mm kalibru... Taj tip sto ima dianu, kaze da je zadovoljan, ali to je sirok pojam, netko je zadovoljan sa grupom od 10cm promjera na 30m, a netko NIJE zadovoljan ni sa grupom promjera 5cm na 50m... sve zavisi sto ocekujes... samo po ovom tvojem "LAGANA i precizna", D350M sigurno ne spada u tu skupinu pusaka koje ti namjeravas kupiti, a sto se preciznosti tice, prilicno "HOLD SENSITIVE" puska...obg wrote:Citam dosta po forumima i puno ljudi zeli 5,5 kalibar, bio sam i u nekoliko trgovina tamo su mi preporucali 4,5 kalibar, po mojem 4,5 je jeftiniji, precizniji, precizniji i na vece udaljenosti ako nema vjetra a i to se da rijesit s tezim diabolama, sa jacim puskama i dvoljno probojan, 5,5 je skupllji, ima dosta manju brzinu, mozda precizniji na dalje ako malo puse vjetar, jedino sto se meni svidja kod 5,5 je sto radi vecu stetu tj. probojniji je, samo zbog toga me privlaci ali mislim da je 4,5 pametniji izbor pogotovo za slabije puske ispod 300 m/s, razgovarao sam i s jednim tipom koji ima Dianu 350 znaci 360 m/s i veli da je super zadovoljan.
U skupnu lagana i "navodno" precizna:
(cijene su za gotovinu)
- Gamo CFX (4,5 ili 5,5mm) ,3kg, 2000kn
- Slavia 634. (4,5mm), 3,1kg, 1400kn
- Diana 280, (4,5mm), 3,2kg 2000kn
- Norica Storm (4,5 ili 5,5mm), 3,2kg, 2000kn
A sad: koji kalibar, koju snagu, koliko para imaš... to je tvoja odluka.
(cijene su za gotovinu)
- Gamo CFX (4,5 ili 5,5mm) ,3kg, 2000kn
- Slavia 634. (4,5mm), 3,1kg, 1400kn
- Diana 280, (4,5mm), 3,2kg 2000kn
- Norica Storm (4,5 ili 5,5mm), 3,2kg, 2000kn
A sad: koji kalibar, koju snagu, koliko para imaš... to je tvoja odluka.