Ormari, sefovi i koferi za držanje oružja
Re: Ormari, sefovi i koferi za držanje oružja
ja imam dvokrilnu metalnu kasetu. jedna strana za garderobu a druga uređena za 5 pušaka iznad je polica na kojoj odlažem pribor između ostalog i rosfrajnu kutiju sa ključem za municiju. Pištolj je u koferčiču sa lokotom iza pušaka. Mislim da je to najbolje ako bi gledali ULOŽENO/DOBIVENO + što tu kaetu još možeš prerađivati i osiguravati do mile volje. Ja mislim da je ovo moje sasvim ok, što se tiče sigurnost, kaseta lokot, municija pod ključem i sve zaključano u posebnoj prostoriji.
Red bull daje ti krila, rakija pogon na sve četri
Meni baš danas došli u kontrolu, drveni dvokrilni ormar 200x100x50 sa jednom stranom za odjeću i ostalu lovačku opremu, druga strana za pet pušaka i malim pretincem za streljivo. Sve se posebno zaključava svojim ključem.
ZADOVOLJAVA KRITERIJE.
ZADOVOLJAVA KRITERIJE.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Mislim da je od velike važnosti imati municiju pod ključem, što sam vidio da kod večine kolega nije slučaj. Znači u tom sefu... Ja nemam sef nego kao što rekoh kutiju od risfraja(debelog) pod ključem. Mislim da bi ga samo fleksom mogao otvoriti.
Ključ od ormara držim na jednom a od municije na drugom mjestu. Neko ima na ključevima od auta. Ja ne jer su mi ključevi lako dostupni. Nemam neki osječaj sigurnosti.
Ključ od ormara držim na jednom a od municije na drugom mjestu. Neko ima na ključevima od auta. Ja ne jer su mi ključevi lako dostupni. Nemam neki osječaj sigurnosti.
Red bull daje ti krila, rakija pogon na sve četri
meni su ključevi uvijek pri ruci s ostalima, a radi klinaca (koji se lako mogu domoći ključeva koji vise na vješalici) mi je dodatna sigurnost lokot na šifru.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
ja imam dva kljuca i jedan je uvijek uz mene a drugi u sefu u banci uz ostale "vrijednosti"
edit: zanimljiv clanak s jos zanimljivijim naslovom lopovi i varalice izradjuju ormare za cuvanje oruzja
edit: zanimljiv clanak s jos zanimljivijim naslovom lopovi i varalice izradjuju ormare za cuvanje oruzja
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Nisam i Sarajeva, Iz srednje Bosne sam. Idem poslom u Sarajevo najmanje dva puta mjesečno, a imam i rođaka studenta u Sa. koji može vidjeti šta ti treba. Nije problem usluga.Mike_Torello wrote:Nisam primjetio jeli TUŠ u Bihaću ima takvu ponudu?
Nego, ti si iz Sarajeva? Jel bi mi mogao provjeriti nesto?
Nisam tamo vidio velike kase prikladne za tebe.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma ne zbog kase, javim ti se na pp kasnije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Pri otvaranju sefa uobičajena je upotreba i TNT -a.nobile157 wrote:metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Nigdje u zakonu ne piše da sef mora biti pričvršćen za zid ili pod, iako svaki sef za oružje u pravilu ima takvu mogućnost. Nemojmo pretjerivati više od samog zakonodavca.
No Peace without Justice !
imam jednog prijatelja (više poznanika) koji svoje oružje stalno vozi u autu, bila mu kontrola dvaput kod kuće, nisu ga našli al su dobili broj mob-a, nazvali ga i pitali gdje je oružje, on im odgovorio da je kod njega u autu i da baš ide u lov, a kad ga policija zaustavi na cesti onda ide iz lova, tako već godinama. ima karabin, sačmaricu i lov. pištolj. gledajući u zakonu on ne krši zakon ni po jednom članu. oružje prevozi u futrolama, streljivo odvojeno. 
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Zašto bi ga kršio?
Sve u redu, sigurno ne spava u autu.
Ne treba pretjerivati sa nekakvim nebuloznim tumačenjima što bi kada bi...
U vašem stanu možete raditi s vašim oružjem što hoćete, osim pucanja, naravno.
Sve u redu, sigurno ne spava u autu.
Ne treba pretjerivati sa nekakvim nebuloznim tumačenjima što bi kada bi...
U vašem stanu možete raditi s vašim oružjem što hoćete, osim pucanja, naravno.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Pozdrav!
Želio bih se nadovezati na temu iako je dosta stara... Zanimaju me konkretne zakonske odredbe u vezi ormara za oružje, točnije da li moraju biti fiksirani u pod ili zid? Uskoro bi član obitelji morao produžiti oružani list, ali pošto dosad nikako policija nije bila u kontroli, želio bih se informirati da u zadnji tren ne bi došlo do kakvih zavrzlama. Po dosad pročitanom ormar ne bi trebao biti fiksiran, ali pošto je tema dugo bez novih pitanja, a i po nečijim pričama to je sada obavezno, molio bih nekoga sa više informacija da se priključi.
Konkretno se radi o ormaru za 5 kom dugog oružja sa odvojenim prostorom za streljivo, tako da je s te strane zakonska norma ispunjena. Eto, ako niste umrli od dosade od pustog čitanja, slušam...

Želio bih se nadovezati na temu iako je dosta stara... Zanimaju me konkretne zakonske odredbe u vezi ormara za oružje, točnije da li moraju biti fiksirani u pod ili zid? Uskoro bi član obitelji morao produžiti oružani list, ali pošto dosad nikako policija nije bila u kontroli, želio bih se informirati da u zadnji tren ne bi došlo do kakvih zavrzlama. Po dosad pročitanom ormar ne bi trebao biti fiksiran, ali pošto je tema dugo bez novih pitanja, a i po nečijim pričama to je sada obavezno, molio bih nekoga sa više informacija da se priključi.
Konkretno se radi o ormaru za 5 kom dugog oružja sa odvojenim prostorom za streljivo, tako da je s te strane zakonska norma ispunjena. Eto, ako niste umrli od dosade od pustog čitanja, slušam...
- istra champion
- Cinker - bojna

Zakonski, ne moraju biti fiksirani u pod ili zid!Shime wrote:Zanimaju me konkretne zakonske odredbe u vezi ormara za oružje, točnije da li moraju biti fiksirani u pod ili zid?
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Evo, ja u baumaxu vidio mali sef kao za novce a namijenjen je drzanju pistolja
i streljiva a cijena je 160 kuna.
i streljiva a cijena je 160 kuna.
https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
Nisam siguran dali ce ti taj sef proc...vec je bilo rasprave na forumu o njima i da ne zadovoljavaju sve sigurnosne uvjete!
Iskreno ako se strogo držimo slova zakona ova mala kasa zadovoljava uvjete.
Članak 30.
Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
To što neki policijski službenici drugačije tumače zakon prilikom utvrđivnaja uvjeta za držanje oružja je njihova greška i greška onih koji su ih tako instruirali. Međutim ako je vlasnik dobro upoznat sa svojim pravima i obavezama po mom iskustvu neće biti problema.
Članak 30.
Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
To što neki policijski službenici drugačije tumače zakon prilikom utvrđivnaja uvjeta za držanje oružja je njihova greška i greška onih koji su ih tako instruirali. Međutim ako je vlasnik dobro upoznat sa svojim pravima i obavezama po mom iskustvu neće biti problema.
Omega, u pravu si. No ako ti oni ne daju prolaznu ocjenu ne prolaziš makar si u pravu.
Pa ne baš. Naravno slijedi sudski postupak, ali nepoštivanje zakona od strane bilo koga, pa čak i države u demokratskom sustavu ne prolazi.
Problem je u tome što naši ljudi nemaju volje, vremena i najvažnije novaca da se spore sa državom oko sefa koji košta oko 100-150 eura i svakako je lakše i jeftinije uzet ono što ti kažu i bok.
Ali istina je da iz nekog nepoznatog razloga uvijek kod provjere pitaju da li je sef ili ormar zašerafljen u zid. Mene su to skoro svaki put pitali.
Problem je u tome što naši ljudi nemaju volje, vremena i najvažnije novaca da se spore sa državom oko sefa koji košta oko 100-150 eura i svakako je lakše i jeftinije uzet ono što ti kažu i bok.
Ali istina je da iz nekog nepoznatog razloga uvijek kod provjere pitaju da li je sef ili ormar zašerafljen u zid. Mene su to skoro svaki put pitali.
Razlog je jasan; mogu ti maznuti cijeli sef. To se i desilo, dvije su romkinje maznule sef - pisalo u novinama. Mislim da je netko to i ovdje na forumu priložio.
Ja sam to napisao - ako se jos dobro sjecam - dogodilo se u Osijeku. Ne sjecam se vise jesu li bile Romkinje, ali bile su zene. Nosile su skupocjene bunde i sef izmedju sebe. Osim par pusaka, navodno je bilo novca i nakita. Uhvatio ih je lokalni bobi.
Eto vidiš. Zato sam ja za to da se ormar ili sef dodatno učvrsti bez obzira na to da li zakonodavac to traži ili ne. Znam da je nekim ljudima to mučno - bušit i šerafat ormar u zid ili pod. Ali da je sigurnije, sigurnije je.