ZABRANJENO HLADNO ORUŽJE, S&W 2.5"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: ZABRANJENO HLADNO ORUŽJE, S&W 2.5"
ja sam imao malo tuniranog fićeka sa dodatnim hladnjakom naprijed zatvorenim u metalnu "kutiju" pa je izgledao ko' zvučnik... pa su mi pitali sta je to... pa su vidili neku zelenu kutiju u autu koja je izgledala ko' od patrona za sacmaricu, a u njoj pakne od kocnica, pa sam i to morao izvadit iz vrecice i otvoriti kutiju, pa kutijice od uljnih cilindara, pa sam haubu morao dizati dva puta, pa "od čega ti je ovo crijevo", jos sam umjesto zadnjih sjedala imao bocu s kisikom za dodatni šus pa su me i za to pitali što će mi to itd itd... nekom drugom prilikom s drugim autom su me zaustavili, 6 policajaca, 2 u uniformi i 4 u civilu, stajali na krizanju, neka akcija valjda... van iz auta i isprazni sadrzaj dzepova na haubu... reko necu na haubu da izgrebem boju, moze na vas auto =) morao osobno otvoriti i pokazati sve pretince, gepek i to... inace vrlo ljubazni tjekom pregleda osim sto kad je sve bilo gotovo kad sam pitao u cemu je problem i zasto sve to, jedan kao malo nabrijan mi je rekao da to nije moja briga. reko ok, hvala lijepo doviđenja i ugodan dan vam zelim =) ocito je bila neka akcija za drogu ili tako neku pizdariju....
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Uvijek si kriv makar ništa nisi napravio.To mi se ne sviđa kod naše policije. I arogancija kod večine.magwin wrote:a šta ako se u đžepu nađe nekakav odvijač-šrafciger,križni,ravni,torx ili tak nešta od alata.....?
baš jednom prilikom popravljao kolegi auto.par kolometara od mene i potrajalo je to do 1,2 u noći.zaustave me s rotirkom na povratku.sve uredno ali pitam kako zašto sam kriv,osumnjičen.....pa 2 sata su u noći i blablabla.... ali to mi se ne poklapa sa pitanjima: -šta će ti pajser u gepeku? -veliki čekić? ogdovorio sam samo pitanjima: a štaće mi ovolike rolcange? ključ za kotače? ovolike gedore, dizalica.....?
Jesi imao nož za vrijeme pretraživanja?Mike_Torello wrote:ja sam imao malo tuniranog fićeka sa dodatnim hladnjakom naprijed zatvorenim u metalnu "kutiju" pa je izgledao ko' zvučnik... pa su mi pitali sta je to... pa su vidili neku zelenu kutiju u autu koja je izgledala ko' od patrona za sacmaricu, a u njoj pakne od kocnica, pa sam i to morao izvadit iz vrecice i otvoriti kutiju, pa kutijice od uljnih cilindara, pa sam haubu morao dizati dva puta, pa "od čega ti je ovo crijevo", jos sam umjesto zadnjih sjedala imao bocu s kisikom za dodatni šus pa su me i za to pitali što će mi to itd itd... nekom drugom prilikom s drugim autom su me zaustavili, 6 policajaca, 2 u uniformi i 4 u civilu, stajali na krizanju, neka akcija valjda... van iz auta i isprazni sadrzaj dzepova na haubu... reko necu na haubu da izgrebem boju, moze na vas auto =) morao osobno otvoriti i pokazati sve pretince, gepek i to... inace vrlo ljubazni tjekom pregleda osim sto kad je sve bilo gotovo kad sam pitao u cemu je problem i zasto sve to, jedan kao malo nabrijan mi je rekao da to nije moja briga. reko ok, hvala lijepo doviđenja i ugodan dan vam zelim =) ocito je bila neka akcija za drogu ili tako neku pizdariju....
- Original_G
- Cinker - bojna

ZABRANJENO HLADNO ORUŽJE, S&W 2.5
Gle mali kriv si samo ako nešto zaje.eš, ak si na krivom mjestu u krivo vreme to je peh.
S policijom isto kak i na grani je najbolje, iskreno, pogled u oči i napraviš kaj traže od tebe, neznaju ni oni s kim posla imaju.
Ak te zaustave, daš osobnu, ak ti vele da isprazniš đepove, veliš ne hvala i zašto? Ak ti daju normalan razlog onda isprazniš đepove po mogućnosti uz prisustvo svjedoka. A ak te već na "ne hvala" prebiju, onda zoveš odvjetnika i omastiš brk.
S policijom isto kak i na grani je najbolje, iskreno, pogled u oči i napraviš kaj traže od tebe, neznaju ni oni s kim posla imaju.
Ak te zaustave, daš osobnu, ak ti vele da isprazniš đepove, veliš ne hvala i zašto? Ak ti daju normalan razlog onda isprazniš đepove po mogućnosti uz prisustvo svjedoka. A ak te već na "ne hvala" prebiju, onda zoveš odvjetnika i omastiš brk.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

lako moguce da sam imao svicarca ali ocito su trazili nesto drugo... super ljubaznost i profesionalizam sa njihove strane, a i sa moje vrhunska suradnja i ljubaznost, cist sam, prav zdrav pa mi je sve to bilo cak i zabavno, sve 5 osim TONA kojim sam dobio nakon pitanja o cemu je rijec, no opet s druge strane to sto greg kaze, neznaju ni oni s kim imaju posla pa mi vjerojatno nisu htjeli nista reci valjda da ne rastrubim okolo da im ne propadne akcija na sto god da je bila...Jimmy23 wrote:Jesi imao nož za vrijeme pretraživanja?
EDIT: ako se dobro sjecam pregledali su mi i novcanik...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Razumijem da im je to posao i da je u pitanju njihova sigurnost ali ne sviđa mi se arogantnost.
Da vam kažem nešto, s 8, 9 godina sam 30 m od kuće, u slijepoj ulici, s prijateljom crtao kredama po cesti. Nismo crtali svastike ni spolne organe nego neke aute. Prijatelj je otišao 10m ispred mene a ja sam krede kupio po podu. Dovezla su se dva policajca. Dobro da batine nisam dobio. Zapisali su samo mene, ispitivali su me ko da sam nekog zaklao. Uplašio sam se. Kad su me pitali za broj od kuće ja sam mu par puta dao broj telefona od kuće u kojoj živim. Policajac se samo derao: "Ne to, kućni broj!" Da je imao malo kulture objasnio bi mi kućni broj npr. "Vukovarska 11. I dan danas moje susjede crtaju p cesti i nikome ništa. Po školi klinci pišu prostote pred svima i nikome ništa. Jbg.
Druga neugodna situacija je bila prošle godine kada sam pozvao gazdaricu stana u stan u kojem sam bio podstanar. Nakon zahlađenja izbila je plijesanj. Htio sam lijepo u miru raskinut ugovor po kojem je otkazni rok mjesec dana. Ona je došla pijana, počela napadat, derat se, prijetila je da će sve u smeće bacit ako odmah ne odnesem.. Te večeri sam došao u Zagreb i bilo je kasno. Nisam imao kuda. Ona je sve više dizala ton. Pozvao sam 112 da pitam da li me ona može izbacit van. Pitala me žena za podatke, rekla da je poslala policijsku jedinicu i poklopila mi je. Policija je došla, uzela podatke i onda je ona počela show. Pričala im je da ja nju napadam, derem se na nju, uništio sam joj stan (što je nemoguće jer je plijesanj bila očito prefarbana i bilo je pitanje vremena kad će probit). Ja sam samo šutio i stajao sa strane sve dok nije prestala jer je skužila da ju ne šljivim 5%. Nakon toga sam ju pitao da li sam ja nju napao, derao se na nju ili joj prijetio. Rekla je pred policajcima da nisam. Nakon toga je policajac u poluprijetnji meni rekao da ako dobe još jedan poziv (koji sam ja uputio BTW) da ćemo provest noć u čeliji a onda ćemo razgovarat.
Sad si ti na mojem mjestu zamisli da ti takvi nađu nož. Pojeli bi te i kad nisi kriv. Samo čekaju da nešto nađu. Mirna sam osoba, volim popričat i obično lako uđem u razgovor no ovi su za mene granit. Nikad nisam radio nikakve probleme i vjerojato zbog toga i nisam imao probleme. Ne volim nož vadit u javnosti ni ako je švicarac jer je to ipak nož i djeluje zastrašujuće na puno ljudi. Držim se nekih osnovnih pravila ponašanja s nožem. Vjerojatno zato do sada nije bilo problema. Bojim se onog "što ako" i "što bi bilo kada".
Da vam kažem nešto, s 8, 9 godina sam 30 m od kuće, u slijepoj ulici, s prijateljom crtao kredama po cesti. Nismo crtali svastike ni spolne organe nego neke aute. Prijatelj je otišao 10m ispred mene a ja sam krede kupio po podu. Dovezla su se dva policajca. Dobro da batine nisam dobio. Zapisali su samo mene, ispitivali su me ko da sam nekog zaklao. Uplašio sam se. Kad su me pitali za broj od kuće ja sam mu par puta dao broj telefona od kuće u kojoj živim. Policajac se samo derao: "Ne to, kućni broj!" Da je imao malo kulture objasnio bi mi kućni broj npr. "Vukovarska 11. I dan danas moje susjede crtaju p cesti i nikome ništa. Po školi klinci pišu prostote pred svima i nikome ništa. Jbg.
Druga neugodna situacija je bila prošle godine kada sam pozvao gazdaricu stana u stan u kojem sam bio podstanar. Nakon zahlađenja izbila je plijesanj. Htio sam lijepo u miru raskinut ugovor po kojem je otkazni rok mjesec dana. Ona je došla pijana, počela napadat, derat se, prijetila je da će sve u smeće bacit ako odmah ne odnesem.. Te večeri sam došao u Zagreb i bilo je kasno. Nisam imao kuda. Ona je sve više dizala ton. Pozvao sam 112 da pitam da li me ona može izbacit van. Pitala me žena za podatke, rekla da je poslala policijsku jedinicu i poklopila mi je. Policija je došla, uzela podatke i onda je ona počela show. Pričala im je da ja nju napadam, derem se na nju, uništio sam joj stan (što je nemoguće jer je plijesanj bila očito prefarbana i bilo je pitanje vremena kad će probit). Ja sam samo šutio i stajao sa strane sve dok nije prestala jer je skužila da ju ne šljivim 5%. Nakon toga sam ju pitao da li sam ja nju napao, derao se na nju ili joj prijetio. Rekla je pred policajcima da nisam. Nakon toga je policajac u poluprijetnji meni rekao da ako dobe još jedan poziv (koji sam ja uputio BTW) da ćemo provest noć u čeliji a onda ćemo razgovarat.
Sad si ti na mojem mjestu zamisli da ti takvi nađu nož. Pojeli bi te i kad nisi kriv. Samo čekaju da nešto nađu. Mirna sam osoba, volim popričat i obično lako uđem u razgovor no ovi su za mene granit. Nikad nisam radio nikakve probleme i vjerojato zbog toga i nisam imao probleme. Ne volim nož vadit u javnosti ni ako je švicarac jer je to ipak nož i djeluje zastrašujuće na puno ljudi. Držim se nekih osnovnih pravila ponašanja s nožem. Vjerojatno zato do sada nije bilo problema. Bojim se onog "što ako" i "što bi bilo kada".
Ukratko . !8 svibnja Guverner američke savezne države New Hampshire Gosp. John Lynch,( demokrata ) potpisao je novi zakon o oštricama na prijedlog Gđe. Jennifer Coffey (Republikanka).
Nema više zakona!!
Ovim potpisom legalizirane su sve oštrice u N.H.
Lovački noževi, preklopni, sve četiri vrste bodeža, skakavci, komarci i leptiri, se mogu kupiti, držati i sakupljati.
Ako neko od forumaša hoće pratiti američke zakone glede oštrica evo stranice:
http://www.kniferights.org/index.php?op ... 9&Itemid=1
Poz.
Nema više zakona!!
Ovim potpisom legalizirane su sve oštrice u N.H.
Lovački noževi, preklopni, sve četiri vrste bodeža, skakavci, komarci i leptiri, se mogu kupiti, držati i sakupljati.
Ako neko od forumaša hoće pratiti američke zakone glede oštrica evo stranice:
http://www.kniferights.org/index.php?op ... 9&Itemid=1
Poz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
-
spetsnaz-156
- Pozornik

ja uglavnom vucem Leatherman, gun, baterijsku svjetiljku s rezervnim uloskom, i CS Woyager ili SpikeJimmy23 wrote:Kad bi barem postojala, znali bi na čemu smo, ovako ovisiš o volji policajca (ako već dođe do pretrage). Imamo gori zakon nego UK a njih smatraju ogromnim šupcima jer su prerigorozni.
@Papilon: Nož je najstarije oruđe. Vjerujem da nemaš pojma koliko ljudi dnevno nosi nož a nisu ubojice, budale, opterečeni oružjem ili psihopati. Imaš ga jer ti često zatreba. Naravno, možeš i bez njega, ali s njim je lakše. Ja nosim skoro svakodnevno. Nekad ne, jer mi se ne da ili zaboravim, i ne osjećam se ugroženo/ranjivo. Nemam nikakvi super taktički nož koji se otvara automatski. Normalan nož koji koristim za jelo (ne volim se mučit s tupim noževima. često izleti nešto s tanjura kad imaš tup nož. previše se mučiš i tiskaš a ono nikud nikam), za otvaranje pošte, rezanja konaca s majice, otvaranje ambalaže itd.
Nemoj me hvatit krivo, mislim da nož nema što tražit u školama i vikendom u disko klubovima, no nije netko kriv što živi u gradu gdje ima puno ljudi pa je to kao javno mjesto, a isto je javno ko i ulica negdje na selu samo što se tamo tolerira jer je to ipak selo.
Nekad nismo imali mobitele i bilo je ok. Danas možeš bez njega, ali teško, jer si naučen na njega. Tako ti je i s nožem, lampicom, multialatom i ostalim muškim điđama. Kad počneš nosit ne znaš kako si prije mogao bez toga i kad nemaš tu stvar, igrom slučaja ti baš tada zatreba.
P.S.- Ne vučem sa sobom miltialat, lampicu, torbu punu survival opreme etc.
nikad ne znas kam te posel odvede
Da se i ja ukljucim u raspravu, od 97-me nosim lethermana na opasacu, ovo mi je sada 3 (stari su jos uivjek u ladici dobri i ostri kao prvog dana) i nikada nisam imao problema, uredno ga izvadim iz futrole i predam kada idem u sticene objekte mada cak mi nekad aga i uredno vrate kao netreba ga ostaviti.
Tako da nije noz problem, nego osobni stav i naravno okolnosti kao sto je dosta ljudi napisalo da su bili u krivom trenutku na krivom mjestu.
Policajci krajnje tolerentni u mojim slucajevima uvijek bili na imanje lethermana jer iako je noz on se prvenstveno tretirao kao pomocni alat, i ako nekome u svakodnevnom zivotu treba nozic (a treba vecini) tako nesto uglavno rednovno ne izaziva nikakve porbleme a sluzi svrsi
pozdrav svima
Tako da nije noz problem, nego osobni stav i naravno okolnosti kao sto je dosta ljudi napisalo da su bili u krivom trenutku na krivom mjestu.
Policajci krajnje tolerentni u mojim slucajevima uvijek bili na imanje lethermana jer iako je noz on se prvenstveno tretirao kao pomocni alat, i ako nekome u svakodnevnom zivotu treba nozic (a treba vecini) tako nesto uglavno rednovno ne izaziva nikakve porbleme a sluzi svrsi
pozdrav svima