Flobert 4 mm

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
nan
Pozornik
Pozornik

Flobert 4 mm

Post by nan » 13 Aug 2011, 15:52

Ili nevidim ili nepostoji nešto o 4 mm. Već sam napisao kao pitanje u tuđoj temi, ali bez ikkvog odgovora.
Koliko sam do sada na internetu uspio shvatiti snaga tog oružja je negdje u rangu zračnice oko 7,5 J, ali je po našem zakonu to ipak vatreno oružje i treba dozvola. Šta napisati: Za samo obranu nije, za sport hm - nisam baš zagrijani da ćesto idem na streljanu. Tjeo bi imati, najgluplji mogući razlog, ali bi tjeo imati. Kad upišem u tražilicu flobert 4 mm ima svašta ali ne ono najzanimljivije. Koliko je dugačka cijev na kojoj se testira taj metak, do tih podataka je jako teško doći, bar meni. Recimo to je problem i za pravo oružje pa možemo nači da su kinetička energija za pištolj .45 ACP i za atomat Tompson isti oko 500 J, što očito nije istina jer je razlika u dužini cijevi možda i 20 cm, a metak je isti. Gledao sam na tim kratkim filmičim razna pucanja pa onaj jedan baćuška puca u flašu s udaljenosti oko 3 metra 2 puta pogodi, a flaša ostane cijela i on kaže. "Germanska patrona, a nije probila", pucao je iz revolvera cijev mislim da je duža od 4". Još nisam naišao na zračnicu koja s te daljine nije razbila flašu, što više imao sam nekad slaviju prije 20ak godine, na 20 metara bi svaki put probila flašu od Radenske, a flaša se nebi od prvog dijabola razbila, ali bi se probušila kroz obje stijenke. Dade se vidjeti Flobert revolver .22, rupa u bubnju mala kao metak, ali cijev je valjda 1 cantimetar. Dali je nešto slično i na 4 mm pa je sva sreća da ona mala kuglica i izađe iz cijevi, a na tri metra je pravo umjeće pogoditi flašu.

Jednostavno želim kupiti Flobert revolver 4 mm i želim upoznati to oružje, ko zna nešto o tom oružju da napiše biti ću zahvalan.
Pravi razlog zašto ga žekim imati, nemam, ali bi ponekad išao na gađanje, puška mi je prevelika, iz zračnog pištolja mi je problem pogoditi na 10 metara i samu metu jer previše trese, a o crnom polju nesmijem ni razmišljati. Predpostavljam da Flobert 4 mm ne trese, ali me zabrinjava ta jadna snaga. Nekadašnje stare Zastavine zračnice su bile slabe, ali je bilo zanimljivo iz njih pucati.

Flobert revolver 4 mm cijev 4 cola: Ko zna nešto - Hvala.
Osveta je jedini nčin da se zadovolji pravda

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Flobert 4 mm

Post by Mike_Torello » 14 Aug 2011, 12:27

Ako ti se zracni pistolj trese i s njim nemozes nista pogoditi, zasto ocekujes da bi onda sa 4mm flobertom pogodio?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Post by ruger357 » 14 Aug 2011, 13:06

imal ga,riješil ga se..igračka! s 4 cola cijevi ako pogodiš krug 20cm na 10m super a snaga nikakva..pucal sa kuglama br.7 od rws-a. kuriozitet kod nas,vani je više popularan,kod nas nema šanse da najdeš metke za to a i tak nisu baš badava,ak se dobro sjećam 100kom me koštalo 25 DEM nekad u austriji..

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 14 Aug 2011, 18:16

Mike_Torello wrote:Ako ti se zracni pistolj trese i s njim nemozes nista pogoditi, zasto ocekujes da bi onda sa 4mm flobertom pogodio?
- Zato što ni Drulov .22 lfb jednopuc ne trese, a na 25 metara u metu od zračne puške 10 metaka sve sam pogodio u crno - ukupno 81 bod. Sa zračnim pištoljem Norkonia nisam nikad ni na 10 metara tako pogodio. Drulov mi se sviđa, lijepo je gađati njime, ali je malo preveliki, možda bi bio dobar za čak nešto i uloviti, ali mi lov nije zanimljiv.

- Znči da je Flobert 4 mm ipak preslab. Oružje za gađanje ipak bi trebalo moći na 3 metra razbiti flašu. O cijeni municije nisam ni razmišljao, hvala na upozorenju.

- Ako bi tražio dozvolu za Flobert .22 lfb, šta bi bilo uvjerljivo napisati zašto mi treba - za samoobranu imam TT 7,62 to đubre sam kupio kada su bili po 400 DEM, a sada mi samo smeta. Puca prejako, pa više ni ne pucam, ali što se tiče snage sa 5 metara svaki put probuši lipu promjera 22 cantimetra, dođe mi da ne povjerujem pa sam ponavljao više puta, to je stvarno alat za ubijanje - hoću nešto za razonodu, normalno kad me primi volja toliko da odem i do streljane, ne za svakodnevnu upotrebu.

Hvala

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 14 Aug 2011, 20:08

Mike_Torello wrote:Ako ti se zracni pistolj trese i s njim nemozes nista pogoditi, zasto ocekujes da bi onda sa 4mm flobertom pogodio?
Malo za rapšic... :A18:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 15 Aug 2011, 21:21

Papilon wrote:
Malo za rapšic... :A18:
Ti bokca rpšic
www.youtube.com/watch?v=vALUu4d89j0&feature=related

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 16 Aug 2011, 14:58

nan wrote:- Zato što ni Drulov .22 lfb jednopuc ne trese, a na 25 metara u metu od zračne puške 10 metaka sve sam pogodio u crno - ukupno 81 bod.

Mislim da je ovo malko preozbiljan forum za pisanje ovakvih bajki.

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 17 Aug 2011, 10:09

Jako sam zntiželjan, što želiš reči?

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 17 Aug 2011, 15:13

Jos stignes ostvarit normu za London i zlato ti je osigurano :D

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 17 Aug 2011, 18:45

Nan, možeš li reći koji je to zračni pištolj kojim si pucao i koji tako jako trza? Jesi li pucao sa još kakvim zračnim pištoljem osim ovog kojeg si spomenuo? Kao trener streljaštva sam mnogo puta čuo da se s nekim oružjem ne može pogoditi meta i pri tome se ljudi osjećaju nezadovoljno prerano izvlačeći zaključke, jer razloga za konačni neuspjeh može biti mnogo.
p.s.
ako želiš možeš doći kod nas u klub i probati pucati pa da vidimo što je stvarni problem, možda je na tome pištolju kojim si pucao nešto puklo pa tako jako trza.

nan
Pozornik
Pozornik

Post by nan » 18 Aug 2011, 15:25

Još nikad nisam razgovarao s trenerom u stvari s nikim ko dobro poznaje oružje, pa ako neko ime napišem krivo nadam se da mi nećeš uzeti za zlo i da ćeš me razumjeti.
Nekad davno sam imao svoj zračni pištol "Vostok", bio je to što se tiče pištolja najjači pištolj iz kojeg sam ikad pucao i kd sam ispucao oko 3000 diabola shvatio sam da je to za pucanje u nešto veliko kao što je to na primjer neko drvo koje raste. Kada bi pucao u metu na 5 metara postavljenoj na neka stara vrata onda bi odprilike polovina diabola promašila metu, a pogoci bi bili uglavnom u nekoj elipsi oko 25 cm visokoj i oko 10 cm širokoj. Predpostavio sam da je loše zato što pištol trese - prodao ga i kupi zrčnicu "Slavija" nesjećam se točno koji tip bila je jača od Zastavine zračnice, ali se sa zastavinom na oko 20 metara moglo bolje pogoditi. Imao sam ju neko vrijeme jako se razglodala brava ispod cijevi, ostao veliki trag od štifta koji bravi cijev kada se zaklopi, sve se to rasklimalo, pustila me volja za pucanjem, riješio se toga.
Sada sam u penziji neznam kud sa sobom - u Slavoniji vidio kako ljudi pucaju iz zračne puške, pištolja, bilo je tu i pravog oružja i primila me ponovo mladenačka želja za nečim ni sam neznam još što. Pružila mi se prilika isprobati "Norconia" nesjećam se točne oznake, na 10 metara, 10 diabola uspjeh je pogoditi 15 do 25 krugova. "Weihrauch" sa kundakom, 5 puta pucao u limenku od piva oko 7 metara sve pogodio, ružan je i veliki - neznaš dali je to puška ili pištolj. "Weihrauch" HW70 relativno lijep pištolj oko 30 cm možda malo duži - gađao bundevu na oko 15 metara, promašio i pogodio susjedovu kokoš na oko 30 metara, bilo je još po jedan ili po nekoliko diabola iz različitih, no jedan mislim da se zove "Blov" ili tako nekako s njim sam na 5 metara pogodio desetku na meti, 10 dijabola 43 kruga, za meene neviđeno dobro. Istim pištoljem na 15 metara 2 puta pogodio bundevu, diabola jedva probila tvrdu koru bundeve, jako slabo ili slab pištolj ili feder nešto nije dobro.
Pružila mi se prilika da pucam iz Floberta lfb "Drulov" na jedan metak posebno se nakon punjenja mora nategnuti udarać na njega vrlo ružno i nezgrapno tipično za seoskog kovaća smontiran dalekozor mislim da je 1,5x15 ili sam nešto krivo vidio, nemoj me držati za riječ, ne približi puno, ali se nevjerojatno lijepo čisto vidi meta i izgleda čak da je meta malo veča nego što je, nišan je samo jedna okomita crta kao da si čaval okrenio naopako i ništ drugo, nema nikakvog križa - vrh tog čavla su pogoci. Zalegao iza panja davno srušenog drveta, na panj okomito stavio šaku lijeve ruke, na šaku cijev kako god se to ne preporučuje ja sam napravio, stiskajući šaku cijev se diže ili spušta, rukohvat pištolja na panj, sve korekcije samo lijevom rukom 10 metka 25 metara sve u crno, da se nisam ljuljao i ono malo dok ne dišem bio bi još bolji. Taj pištolj osjetiš kad opli, ali ta trešnja je kad pukne, a zračni najprije zatrese i onda tek dijabolo izleti van pa zato promašim. Lijep pozdrav

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Aug 2011, 15:50

između ostalog, jedino si sa "flobertom" pucao sa naslona a sa svim ostalim nisi, to po meni nije mjerilo niti preciznosti oruzja niti spretnosti strijelca, kad uspoređujes razultate postignute sa razlicitim oruzjem u razlicitim uvjetima gađanja,.... zasto sve ove zracne pistolje i puske onda nisi isprobao sa naslonom kao i ovaj flobert koji između ostalog na sebi ima i optiku za razliku od ovih prije spomenutih...

kuzis, za voznju po kisi je bolji FIĆO od kabrioleta MERCEDESA sa spustenim krovom... jeli fićo bolji? Glupa usporedba jelda?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Flobert 4 mm

Post by Original_G » 18 Aug 2011, 21:28

Zračni je "trzal" prije opaljenja zbog krivog hvata, stava a posebno okidanja koje je nauka za sebe naročito na lošim (tvrdim) okidacima.
武士道

Ognjem i mačem.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 18 Aug 2011, 22:38

Nan, odakle si? Nemaš lokaciju navedenu.

Ponekad ljudi grubi okidač koji poskakuje - grebe krivo predočuju kao trzanjem. To je ponekad jako frustrirajuće pogotovo ako je okidač jako tvrd što je kod rekreacijskog oružja (za razliku od natjecateljskog) čest slučaj prvenstveno radi grbave proizvodnje radi ukupne izlazne cijene (okidač grebe) a sa druge strane iz sigurnosnih razloga (okidač ne grebe ali je jako tvrd) Baci pogled na stranice našeg forumaša Shure - http://shuro.blog.hr/ Vidjet ćeš da samo sistematskim riješavanjem problema možeš napredovati. Drugim riječima; UVIJEK ISTA DALJINA, UVIJEK ISTI OBLIK METE, UVIJEK (za početak) ISTO ORUŽJE I STRELJIVO. Dakako, po principu od lakšeg prema težem, i od jednostavnijeg prema složenijem. Spomenuo si da si pucao iz naslona. Ok.Ponovi to sa dobrom zračnom puškom. Budi uporan i ne odustaj. Uspijeh ne može izostati. Makar u početku pušku stegnuo u škrip 3 metra daleko od mete. Drži se pa nam javi kako je bilo i što si zapazio.
Pozdrav
:A27: :A25: :A27: :A25: :A27:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Flobert 4 mm

Post by Original_G » 18 Aug 2011, 23:33

Ako želi pištolj možda neki zračni ala gamo ili kakva beretta u .22?
武士道

Ognjem i mačem.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 18 Aug 2011, 23:54

G, znaš i sam da je zrak zakon za početak.

Post Reply