Crosman 1377c projekt
Crosman 1377c projekt
Nabavljeni Crosman 1377c odmah da napišem nekoliko riječi o tom pištolju.
Na prvi pogled plastika na njemu ko na dječjim pištoljima iz kineskih dućana na drugi pogled potvrđeno da je na njemu plastika katastrofalna, mislim na rukohvat i rukohvat pumpe.
U ruci djeluje robusno (osim plastike) prednji dio teži i sa dugačkom cijevi cca 26 cm i dugom nišanskom linijom.
Nišani loši, podešavanje zadnjeg nišana skoro nikakvo, kombinacija plastike i lima, prednji nišan plastičan nema mogućnost podešavanja.
Prvo pucanje nakon 5 pumpanja ugodno iznenađenje skoro da nema trzaja, preciznost skoro nikakva na 10 m, Nakon što sam stražnji nišan spustio skroz do kraja jedno ručnim hvatom radim grupu u 12 cm što je isključivo moja greška što uviđam kad sam pucao sa dvije ruke i počeo raditi grupu u 6 cm a kad sam pucao iz naslona uspio sam na 10 m 3 metka staviti u grupu od 3 cm.
Sa 10 pumpanja pištolj i dalje nema skoro nikakav trzaj ali je jako glasan.
Ako to ima ikakvi iskustva sa ti pištoljem slobodno neka napiše svoja iskustva
Pošto ameri rade puno prerada odlučio sam i ja nešto sam pokušati te ću to podijeliti sa vama.
Za početak ću raditi kundak iz bukve, te sam spreman za savjete i kritike.
Evo par slika koliko sam do sada uradio.
Na prvi pogled plastika na njemu ko na dječjim pištoljima iz kineskih dućana na drugi pogled potvrđeno da je na njemu plastika katastrofalna, mislim na rukohvat i rukohvat pumpe.
U ruci djeluje robusno (osim plastike) prednji dio teži i sa dugačkom cijevi cca 26 cm i dugom nišanskom linijom.
Nišani loši, podešavanje zadnjeg nišana skoro nikakvo, kombinacija plastike i lima, prednji nišan plastičan nema mogućnost podešavanja.
Prvo pucanje nakon 5 pumpanja ugodno iznenađenje skoro da nema trzaja, preciznost skoro nikakva na 10 m, Nakon što sam stražnji nišan spustio skroz do kraja jedno ručnim hvatom radim grupu u 12 cm što je isključivo moja greška što uviđam kad sam pucao sa dvije ruke i počeo raditi grupu u 6 cm a kad sam pucao iz naslona uspio sam na 10 m 3 metka staviti u grupu od 3 cm.
Sa 10 pumpanja pištolj i dalje nema skoro nikakav trzaj ali je jako glasan.
Ako to ima ikakvi iskustva sa ti pištoljem slobodno neka napiše svoja iskustva
Pošto ameri rade puno prerada odlučio sam i ja nešto sam pokušati te ću to podijeliti sa vama.
Za početak ću raditi kundak iz bukve, te sam spreman za savjete i kritike.
Evo par slika koliko sam do sada uradio.
- Attachments
Pištolj je bolje imati a ne trebati, nego ne imati a trebati.
Re: Crosman 1377c projekt
Pozdrav, i ja posjedujem isti.
nemogu pogoditi ništa s njime tj grupe ako se mogu tako nazvati su kao da sam baci šaku dijabola rukom, ali to najviše prepisujem lošim nišanima.
Ima dosta dugu cijev, možeš pucati s 3-5-7-10 pumpanja mjerio sam Cronyem i jako dobro i konstantno.
E sad ono bitno improvizirao sam nosač za red dot i na 5 metra sve u 5 cm, znaći pištolj je ok, samo mi falšamo.
Pitanje:? POŠTO SI KRENUO U IZGRADNJU KUNDAKA I RUČKE ZANIMA I MENE DALI BI USLUŽNO UZ NAKNADU NAPRAVIO I MENI, NIJE POTREBNO BOJANJE NITI FINA OBRADA, A MOŽE I U KOMPLETU.
NISAM TI SLAO NA PM JER MI SE SVIĐA KADA SI NETKO DA TRUDA I PODJELI S SVIMA.
nemogu pogoditi ništa s njime tj grupe ako se mogu tako nazvati su kao da sam baci šaku dijabola rukom, ali to najviše prepisujem lošim nišanima.
Ima dosta dugu cijev, možeš pucati s 3-5-7-10 pumpanja mjerio sam Cronyem i jako dobro i konstantno.
E sad ono bitno improvizirao sam nosač za red dot i na 5 metra sve u 5 cm, znaći pištolj je ok, samo mi falšamo.
Pitanje:? POŠTO SI KRENUO U IZGRADNJU KUNDAKA I RUČKE ZANIMA I MENE DALI BI USLUŽNO UZ NAKNADU NAPRAVIO I MENI, NIJE POTREBNO BOJANJE NITI FINA OBRADA, A MOŽE I U KOMPLETU.
NISAM TI SLAO NA PM JER MI SE SVIĐA KADA SI NETKO DA TRUDA I PODJELI S SVIMA.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Ma nešto ćemo dogovoriti dok ovaj završim, sada će ići polako jer opet nemam puno vremena a i nisam kod kuće pa će nastavak radova biti kroz tjedan dva.
E daj molim te poslikaj kako si improvizirao nosače za red dot jer ja imam neku TASCO 4X32 optiku koju ne koristim pa bi ju pokušao staviti na ovaj "mini karabin".
E daj molim te poslikaj kako si improvizirao nosače za red dot jer ja imam neku TASCO 4X32 optiku koju ne koristim pa bi ju pokušao staviti na ovaj "mini karabin".
Na zadnji vijak od nišana sam zavrnuo nosać i stavio red dot, ali ništa posebno, dao sam tokaru da mi napravi od Weaver šine original utor tako da će biti kao u fabrici, pa onda poslikat, ovo je zasad samo bila proba dali valja pištolj. 
Volim crno pa makar i ofarbano.......
stari model i to dobar..ne velim samo ja.naišel sam na puno testova u časopisima i netu i svi ga hvale..isprobal ga i dosta fine grupe se daju napraviti sa 5-6 pumpanja pogotovo dok se nasloniš..jedino plastika ružna,smeđa,jeftina,nišani ne vrli..sve se to da srediti,i ti si sam lepo počel sam te truda i vremena košta..vredi tih 690kn kolko je u detonexu..
Evo imam jedno pitanje za znalce, majstore. Koliko bi došlo da mi netko izradi ovo ne znam kako bi to nazvao ameri to zovu "Steel Breech".
Ovaj vikend pronašao 2 sata pa sam radio na rukohvatu kundaka , završen osnovni oblik sada je potrebna fina obrada. Da ne duljim evo par slika
sad smirgle kolega i udri lagano grubo pa fino
a nije lose dao si mi jednu ideju

a nije lose dao si mi jednu ideju
Malo se radilo na ručici pumpe, a sad najdosadnije šmirglanje.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

A najvise posla ima sa smirglanjem, a vidim da tebe ceka jos puuuuno posla =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Da smirglanje
, ovaj put se nije ništa radilo, ali stigli su nosači za optiku pa je ista na montirana :biggrin:
Optika je jeftinjak "Tasco 4x32c" iz DX. Ali pošto pištolj nema trzaja sasvim zadovoljava za prvu silu.
Optika je jeftinjak "Tasco 4x32c" iz DX. Ali pošto pištolj nema trzaja sasvim zadovoljava za prvu silu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

u ovom slucaju buduci da ima dovoljno mjesta si mogao uzeti niske dvodjelne nosace, posto nema trzaja pa nema bas ni neke potrebe za jednodjelnim nosacem, a spustili bi os optike blize osi cijevi...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Prihvaćam kritiku i sugestiju, ali pošto su nosači bili na akcijskoj ponudi "bog plati" bolje nije išlo
Niži nosači malo uzimaju mjesto za stavljanje dijabole ali opet ništa strašno, većinom zbog tog razloga stavljaju više nosače. http://www.pyramydair.com/cgi-bin/zoome ... el_id=1563
Ali sve što si ti naveo stoji i u potpunosti je točno.
Niži nosači malo uzimaju mjesto za stavljanje dijabole ali opet ništa strašno, većinom zbog tog razloga stavljaju više nosače. http://www.pyramydair.com/cgi-bin/zoome ... el_id=1563
Ali sve što si ti naveo stoji i u potpunosti je točno.
Što ste vi kipari, kad imate tako smisla za napraviti. 
Osveta je jedini nčin da se zadovolji pravda
Gotov je kundak bio već pred par mjeseci samo nikako da ga poslikam i stavim slike pa evo ih 
-
spetsnaz-156
- Pozornik

imam taj pistolj nekih 2-3 godine,
obzirom na cijenu nikakvih prigovora,
plastika drek, preciznost zadovoljavajuca,
kcer kad ga se ulovi ispuca bar 100 diabola dok joj ne dosadi
obzirom na cijenu nikakvih prigovora,
plastika drek, preciznost zadovoljavajuca,
kcer kad ga se ulovi ispuca bar 100 diabola dok joj ne dosadi
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Što se tiče kundaka, izvrsno napravljeno, iskreno izgleda predobro!!
Samo nastavi tako!!
Samo nastavi tako!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- Original_G
- Cinker - bojna

Možda ako se odlučim napraviti nešto drugo za sada se nisam još izguštao