NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Nisam baš najbolje shvatio tvoje pitanje, ali pokušat ću ti pomoći.greenbrigade wrote:Imam sve uvjete koji su mi potrebni za podnošenje zahtjeva za nabavu.
Bit lovac mi je skup sport, više me zanima IPSC ali kako san vidio on nije zaveden u Streljačkon savezu.
Kako staviti za samobranu ili sportsko streljaštvo
zahvljujem
Dakle, ja imam pet komada oružja koje je registrirano kao lovačko. Budući da sam htio nabaviti i (serijsku) malokalibarsku pušku za bavljenje streljaštvom, morao sam dobiti potvrdu od Hrvatskog streljačkog saveza da se aktivno bavim streljaštvom. Uvjet za dobivanje te potvrde je da ti ime barem jedan puta godišnje izađe u biltenu nekog od službenih natjecanja HSS-a. Meni recimo bilten sa Sniper kupa nisu uvažili budući da se ne radi o službenom natjecanju HSS-a.
No, to mi nije bio problem jer sam imao bilten sa jednog od natjecanja Streljačkog saveza Zagreba
Dakle, ako nisi lovac, tj. nemaš lovačku iskaznicu, ili nisi nastupio na nekom od službenih natjecanja Hrvatskog streljačkog saveza po meni ipak nemaš uvjete za nabavnu dozvolu.
Ako ti je lov skup sport, onda se učlani u neko od streljačkih društava u tvojoj blizini (vidi web stranicu HSS-a), izađi na jedno od službenih natjecanja HSS-a ili županijskog streljačkog saveza, izvadi potvrdu da si aktivan strijelac (pronađi dokument pod nazivom "Odluka o potvrdama za oružje koje izdaje HSS" na web stranici HSS-a), obavi liječnički i onda kupuj brate
Što se tiče nabavne dozvole u svrhu samoobrane, to je već objašnjeno u starijim postovima.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Sta bilten od sniper kupa ipak ne vrijedi? Netko je rekao da moze proci...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Tako sam i ja čuo, međutim kada sam zvao HSS da provjerim dali će priznati bilten sa Sniper Kupa, gospođa (na žalost ne znam funkciju niti ime) sa druge strane mi je rekla da ga neće uvažiti. No, budući da sam imao bilten sa još jednog od službenih natjecanja, nije mi se dalo natezati i tražiti dodatna objašnjenja. Po meni bi trebalo kontaktirati tajnika HSS-a i njega tražiti da se očituje po tom pitanju, jer on je ipak najmjerodavniji…
Pozdrav koja je procedura kada zelim kupiti od nekoga pusku a on je udaljen dosta od mene dali moramo zajedno ici kod njega u postaju ili mozemo ispisat nabavnu sami i on odnese samo jedan papir i odjavi ?
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
Nabavnu može ispisati samo referent za oružje u tvojoj PP.
Pošalješ poštom prodavatelju sva tri primjerka - i novce - on ovjeri prodaju i odjavi oružje sa svog imena u njegovoj PP i pošalje ti natrag prvi primjerak - i oružje.
Pozz.
Pošalješ poštom prodavatelju sva tri primjerka - i novce - on ovjeri prodaju i odjavi oružje sa svog imena u njegovoj PP i pošalje ti natrag prvi primjerak - i oružje.
Pozz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

koliko znam oruzje moze ici i HP Expressom (propisno osigurano) ali ne i streljivo.
Da se mene pita ja bi to zabranio!Mike_Torello wrote:koliko znam oruzje moze ici i HP Expressom (propisno osigurano) ali ne i streljivo.
Puška - prazna - zatvarać odvojen - dobro spakirano - paket zalijepljen i vezan špagom, predstavlja samo komad željeza i malo drva, puno manje opasno nego plinske boce, cisterne benzina i tko zna kakvi još proizvodi se dnevno prevoze po našim gradovima!
I zašto bi ti to zabranio?
Sva sreća da te se ne pita!!
Nadamo se da i nebude!!
I zašto bi ti to zabranio?
Sva sreća da te se ne pita!!
Nadamo se da i nebude!!
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a zasto bi ti to zabranio? U cemu mislis da je problem?Deki wrote:Da se mene pita ja bi to zabranio!Mike_Torello wrote:koliko znam oruzje moze ici i HP Expressom (propisno osigurano) ali ne i streljivo.
Ne znam zašto bi to trebalo zabraniti? Gledaj na to sa, recimo, praktične strane. Kupio sam pušku od čovjeka iz Splita. Sve smo lijepo dogovorili telefonom, a on mi je pušku poslao HP Ekspresom. Time što nisam morao fizički otići u Split, uštedio sam barem 1.000,00 Kn. Frende, to je brdo metaka...Deki wrote:Da se mene pita ja bi to zabranio!Mike_Torello wrote:koliko znam oruzje moze ici i HP Expressom (propisno osigurano) ali ne i streljivo.
U tome jer je oružje ipak oružje ne igračka, nikad neznaš tko je poštar koji to nosi, što misli i dali zna šta je unutra. A pošto nisu oni od jucer nebi se cudio i da znaju šta je unutra (Znam iz osobnog islustva kad mi je poštar pozvonio na vrata i rekao ''stigla puška'' kad mi je došla airsoft replika).Mike_Torello wrote:a zasto bi ti to zabranio? U cemu mislis da je problem?Deki wrote:Da se mene pita ja bi to zabranio!Mike_Torello wrote:koliko znam oruzje moze ici i HP Expressom (propisno osigurano) ali ne i streljivo.
Neke stvari bi se jednostavno trebale predavati iz ruke u ruku, ne slati poštom.
- istra champion
- Cinker - bojna

Za prijevoz oružja je potrebno odobrenje, a oni koji ga prevoze trebaju imati dopusnicu za rukovanje oružjem, a HP Ex. to sigurno nema.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- Original_G
- Cinker - bojna

mislim da UPS ima, jer su mi ocarinili prek njih i samo oni dostavljaju, dobro nije bilo oružje ali ga je tak carina deklarirala
, pa je moralo tak ići, zg-čk 300kn za paket 1,5kg 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Mike_Torello wrote:Nabavka oružja
* zahtjev se podnosi na propisanom obrascu – obrazac br. 1, u policijskoj upravi /postaji prema mjestu prebivališta;
* uz zahtjev se prilaže 45,00 kuna u upravnim pristojbama;
* policijska uprava/policijska postaja utvrđuje ispunjava li stranka slijedeće uvjete:
1. da je navršio 21 godinu života; Iznimno, odobrenje za nabavu oružja može se izdati djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i kazneno-popravnih ustanova sa navršenih 18 godina života, koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, čuvarima koji na temelju zakona obavljaju zaštitarsku djelatnost za obavljanje te djelatnosti, te članovima športske streljačke udruge koji se aktivno natječu u streljaštvu, uz pismenu potvrdu Hrvatskoga streljačkog saveza i članovima lovačkih udruga za lovačko oružje.
2. da nije osuđen za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, za kazneno djelo protiv života i tijela ili protiv imovine kao i za druga kaznena djela s elementom nasilja. koristoljublja ili niskih pobuda ili ako je za takvo kazneno djelo pokrenut postupak;
3. da nije kažnjen za prekršaj, odnosno da se ne vodi postupak za prekršaj koji ukazuje da bi oružje moglo biti zlouporabljeno:
4. da ne postoje druge okolnosti koje ukazuju da bi oružje moglo biti zlouporabljeno, a osobito: češće i prekomjerno uživanje alkohola, teže poremećeni obiteljski odnosi. susjedski odnosi ili odnosi na radnom mjestu, disciplinske povrede propisa o lovstvu ili športskom streljaštvu i sl.;
5. da ima opravdani razlog za nabavku oružja.
* ukoliko stranka ispunjava navedene uvjete, upućuje ju se da u roku od 60 dana dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje ili držanje i nošenje oružja izdano od ovlaštenih zdravstvenih ustanova, ako je zahtjev za izdavanje odobrenja za nabavu oružja podnesen za držanje.
Ukoliko je zahtjev za nabavu oružja podnesen za držanje i nošenje u svrhu lova, sporta ili samoobrane, stranku se upućuje da u roku od 60 dana dostavi i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje ili držanje i nošenje oružja i dokaz da raspolaže tehničkim znanjem za pravilnu uporabu oružja te da poznaje propise koji se odnosi na držanje i nošenje oružja.
Da li ovo jos vrijedi posto vidim da je iz 2008? Imam pitanje usput, ako je neko voljan mi pomoci sa malo novijim info. Htio bih podnesti zahtjev za drzanje oruzja, sta sve treba, kakva je procedura tu u HR i kolko sve od prilike kosta? Nemam bas vremena citati pa se usput ispricavam jer sam u inozenstvu. Da li imam uopce mogucnosti dobit dozvolu te dal bi uzeli u obzir sto sam student na Visokoj policijskoj skoli u SLO, a oni imaju drasticno drugaciji zakon i ustav od nas, pa nisam u toku? Hvala!
uskoro ću dobiti potvrdu o aktivnom članstvu u streljačkom klubu.
mislim podnijeti zahtjev za nabavnu dozvolu i kupiti pištolj ukoliko odobre.
sad me zanima dali ja prvo čekam tu potvrdu od HSS-a, ili policiji podnosim prvo zahtjev pa će me oni naknadno tražiti da dostavim potvrdu, sukladno ovome:
mislim podnijeti zahtjev za nabavnu dozvolu i kupiti pištolj ukoliko odobre.
sad me zanima dali ja prvo čekam tu potvrdu od HSS-a, ili policiji podnosim prvo zahtjev pa će me oni naknadno tražiti da dostavim potvrdu, sukladno ovome:
Nadležno tijelo zatražit će od podnositelja zahtjeva koji ispunjava opće uvjete iz članka 10. stavka 2. ovoga Zakona da u roku od 60 dana dostavi dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz članka 10. stavka 3. točke 1. i 2. ovoga Zakona.
Pričekaj potvrdu od HSS-a i onda predaj zahtjev. Barem sam ja tako napravio, iako, mislim da ti bez te potvrde neće niti prihvatiti zahtjev za nabavnom dozvolom.
a jel liječnički moram isto prije podnošenja zahtjeva obavit?
što točno stavljam pod "vrsta oružja" - dali samo pištolj? (9 mm glock mislim kupiti)
što točno stavljam pod "vrsta oružja" - dali samo pištolj? (9 mm glock mislim kupiti)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ljecnicki napravi kad ti odobre zahtjev, nemoj prije jer ako ti ne odobre popusit ces lovu koju si dao za ljecnicki...
Pod vrstu napisi one podatke koje u tvojoj pp/pu zahtjevaju da navedes, negdje je dovoljno pistolj, negdje traze i kalibar... ako si vec odlucio sto ces uzeti onda napisi sve, samo sto bi to mozda moglo prouzrociti probleme ako ti recimo propadne kupovina toga sto si namjeravao kupiti pa kupis nesto drugo... ako si pisao pistolj u zahtjevu, a ipak se predomislio i zelis revolver, to moras ici u pu/pp da ti promjene napisano, kazu da to nije problem ako se mjenja ali nikad neznas jer smo se vise puta uvjerili da svaka pp/pu tumaci zakon na svoj nacin pa me vise nista nebi iznenadilo.
Pod vrstu napisi one podatke koje u tvojoj pp/pu zahtjevaju da navedes, negdje je dovoljno pistolj, negdje traze i kalibar... ako si vec odlucio sto ces uzeti onda napisi sve, samo sto bi to mozda moglo prouzrociti probleme ako ti recimo propadne kupovina toga sto si namjeravao kupiti pa kupis nesto drugo... ako si pisao pistolj u zahtjevu, a ipak se predomislio i zelis revolver, to moras ici u pu/pp da ti promjene napisano, kazu da to nije problem ako se mjenja ali nikad neznas jer smo se vise puta uvjerili da svaka pp/pu tumaci zakon na svoj nacin pa me vise nista nebi iznenadilo.