Kalibar zračnice
Moderator: karabalic
Kalibar zračnice
Volio bi čuti mišljenje cjenjenih kolega sa ovog foruma o kalibru 6,35, namjera mi je kupiti zračnu pušku Gamo Hunter u navedenom kalibru, pa ako netko ima kakvo iskustvo nek napiše molim.
Sokol ga nije volio
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Kalibar zračnice
jako slab izbor streljiva kod nas, i dosta skupo ako me pamcenje sluzi, uglavnom samo jedna vrsta diabola EEEEEEEEEEEventualno dvije, odlukuje ga mala brzina ali velika energija zbog tezine zrna, odlican za "pest control".
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Kutija streljiva npr. Gamo Huntera je u cal 6,35 200 kom - 40 kn, u 5,5 250 kom - 30 kn, a mislim da je u 4,5 250 kom - 25 kn.
Dakle ako ne pucas po cijele dane (kao neki
) onda nije to tolika razlika za streljivo.
Jedino je problem sto je mali izbor vrsta streljiva.
Ne znam, ja mislim da je 5,5 ok i za vjezbu i za "pest control".
Dakle ako ne pucas po cijele dane (kao neki
Jedino je problem sto je mali izbor vrsta streljiva.
Ne znam, ja mislim da je 5,5 ok i za vjezbu i za "pest control".
Hvala na komentarima, evo ipak sam uzeo pušku u kalibru 6,35, al ne Hunter kako sam htio, nego sam uzeo Gamo ViperMax. Nekak mi izgleda opakije, pa kad je već bal, nek je maskembal.
Sokol ga nije volio
- Knife_maniac
- Satnik

Najs ! Ajd javi se kasnije sa dojmovima 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

SRETNO! =)buldog62 wrote:Hvala na komentarima, evo ipak sam uzeo pušku u kalibru 6,35, al ne Hunter kako sam htio, nego sam uzeo Gamo ViperMax. Nekak mi izgleda opakije, pa kad je već bal, nek je maskembal.
Hvala na dobrim željama, javim se kad ulovim malo vremena sa slikama, sad još moram nabaviti optiku za tu pušku.
Sokol ga nije volio
Sretno sa puskom
ja imam Huntera Realtree u 6,35 i moram priznati da je super za vece udaljenosti, mozes jako fino grupirati na npr 40+ metara. Izbor diabola je sveden samo na jednu vrstu
(barem ja nisam naisao na nesto drugo) ali nije ni to lose, upucas ju na sa tim diabolama i sve je ok. Zrno nema veliku probojnost, ali energija koju preda (npr. maketi zeca) je fatalna
.
Jedan savjet, kad pucas cvrsto ju primi (ne drzati ju kao "obicnu" zracnicu) jer jako lupa, zrno ima malu brzinu, pa sam udar opruge moze imati utjecaj na preciznost.
Optika 3-9X40 je kao stvorena za nju
na 50m plonkas pikse pive iz stojeceg stava bez problema.
Javi dojmove
Nadam se da mislis na maketu zeca (kao sto sam i ispravio u tekstu) a ne na zivu metu... k.horvat
Jedan savjet, kad pucas cvrsto ju primi (ne drzati ju kao "obicnu" zracnicu) jer jako lupa, zrno ima malu brzinu, pa sam udar opruge moze imati utjecaj na preciznost.
Optika 3-9X40 je kao stvorena za nju
Javi dojmove
Nadam se da mislis na maketu zeca (kao sto sam i ispravio u tekstu) a ne na zivu metu... k.horvat
Nadam se da mislis na maketu zeca (kao sto sam i ispravio u tekstu) a ne na zivu metu... k.horvat[/quote]
Cuj, neznam gdje na uredjenom strelistu mozes naici na zeca tako da ...
ja svojega isprintam pa gadjam 
Cuj, neznam gdje na uredjenom strelistu mozes naici na zeca tako da ...
k.horvat wrote:![]()
Tako je, to sam ipravio glede pozitivnih zakona RH.
Naravno, sve po PS-u
Evo konaćno sam ulovil malo vremena za slikanje. Wiper Max u kalibru 6,35 doslovce rastura.
Na limenu kutijicu sam ispalio pet dijabola sa distance od 25 koraka.
Na limenu kutijicu sam ispalio pet dijabola sa distance od 25 koraka.
Sokol ga nije volio
- Knife_maniac
- Satnik

Buwahahahah !!
Topcina kida
Ima li onaj kompenzator/prigusivac kakvog efekta osim sto ima drzac za bateriju ??
Inace jako lijepa puskica. Samo da je nabaviti neku potiku i ko sisa
Topcina kida
Ima li onaj kompenzator/prigusivac kakvog efekta osim sto ima drzac za bateriju ??
Inace jako lijepa puskica. Samo da je nabaviti neku potiku i ko sisa
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
Ma nisam još isprobaval pucati bez kompenzatora tak da ne znam razliku, al se dosta opruga čuje, sa onim karakterističnim zvukom.
Da, sad mi je na redu nabavit neku optiku koju ovaj top nebu razbil.
Da, sad mi je na redu nabavit neku optiku koju ovaj top nebu razbil.
Sokol ga nije volio
Naravno da se može, poslal sam ti broj moba na PP pa se javi.
Sokol ga nije volio
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

evo da se pohvalim sa svojim 4,5mm kalibrom na 40m udaljenosti vs. limeni krov pod kutem cca 45-50° na susjedovom starom sjeniku (predvidjenom za rusenje) =)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tragovi su od svih vrsta streljiva sto imam, tu testiram kuda koji nosi...
rupe su u manjoj kolicini od Diana High Power, a vecina od JSB Exact...
a ovo je napravljeno sa istom tom puskom... ista udaljenost samo ne lijevi nego desni cosak sjenika...
za ovo sam koristio Crosman Premier a meta je boca od Bavarije koju sam pronasao na tom istom cosku =)
rupe su u manjoj kolicini od Diana High Power, a vecina od JSB Exact...
a ovo je napravljeno sa istom tom puskom... ista udaljenost samo ne lijevi nego desni cosak sjenika...
za ovo sam koristio Crosman Premier a meta je boca od Bavarije koju sam pronasao na tom istom cosku =)
Uf ovo je stvarno mrak puška, sa velikom početnom brzinom i velikom energijom zrna.

Sokol ga nije volio
-
bert30-06
Ma ovo gore na krovu je bila petica fino čokirana
A kaj se tiče 6.35 po meni je mana kaj imaš dvije vrste diabola tupe i špic od iste firme
još ostali nisu počeli sa time jer im se neisplati raditi nove cilindre i još jače opruge
A kaj se tiče 6.35 po meni je mana kaj imaš dvije vrste diabola tupe i špic od iste firme
još ostali nisu počeli sa time jer im se neisplati raditi nove cilindre i još jače opruge