Kupujem Mauser C96

Mijenjaj, kupuj, prodaj... a nabolje poklanjaj :-D
Post Reply
Kormoran
Civil
Civil

Kupujem Mauser C96

Post by Kormoran » 30 Dec 2011, 17:17

Vjerujem da je već sami naslov natjerao na kolutanje očima, pa se unaprijed ispričavam na ovako ofucanom, vjerojatno bezbroj puta viđenom postu ali zaista, više ne znam gdje pitati.
Ja nisam klasični kolekcionar, nije mi u interesu sakupiti sve starine nekog perioda. Što se militarije tiče, mene zanimaju samo i isključivo četiri stvari iz Velikog Rata, od kojih sam nabavio sve osim, na moju nesreću najtraženijeg i najcjenjenijeg komada - Mauser C96. Pa, ako na ovom forumu postoji netko tko je voljan odvojiti se od svoje devedesšestice, bio bih beskrajno zahvalan. Naravno, uz financijsku zahvalnost!

Idealna bi bila ranija, prijeratna ili ratna verzija - duža cijev, nišan na podešavanje, crvena devetka također - sa kundakom. No, znam da su vremena teška pa daj što daš.

Cijena, dok je unutar realnih granica vrijednosti tog oružja, nije bitna. Neopisivo želim taj dio prošlosti i nadam se da ovdje postoji netko tko će se smilovati, da tako kažem i prodati mi jednog.

Puno hvala!

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Kupujem Mauser C96

Post by Tomy » 30 Dec 2011, 21:23

Bio jedan na prodaju prije par mjeseci. Šteta, malo si zakasnio.

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=7&t=3734

PS
Nadam se da će ti naletit neki :)

Kormoran
Civil
Civil

Post by Kormoran » 30 Dec 2011, 22:41

Na žalost, znam... Slučajno sam preko Google-a pronašao taj thread valjda niti mjesec dana nakon što je pištolj prodan i živ se pojeo. I to još s kundakom, za te novce... Eh.
Ako ništa, barem me to dovelo ovdje.

I hvala! :)

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 01 Jan 2012, 13:10

Pa zaleti se do Slovenije i kupiš ga bez problema za solidnu cijenu.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Kormoran
Civil
Civil

Post by Kormoran » 04 Jan 2012, 14:20

Ali gdje? Ovdje barem znam nekoliko ljudi, a i postoji ovaj forum dok u Sloveniji ne bih znao gdje pitati.

Vucibatina
Pozornik
Pozornik

Post by Vucibatina » 05 Jan 2012, 19:13

Evo, kolegi spamam temu, uz isprike... I mene bi zanimalo gdje se to u Sloveniji može pronaći C96 po razumnoj cijeni. Pratim strelec.si (i opet, ne reklamiram forum, samo spominjem), raspitujem se kod Rebeca i nigdje nisam naišao na takvu ponudu. Može li nešto detaljnije, lijepo molim?

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 09 Jan 2012, 09:39

Pogledaj njihove oglasnike ili bohla.si
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Kormoran
Civil
Civil

Post by Kormoran » 13 Jan 2012, 02:58

Pogledah na bohla, strelec i još neki nasumce nađen oglasnik i... nema. No, možda jednostavno ne znam gdje i kako tražiti, nisam baš na ti sa slovenskim djelićem interneta. Iskreno, nije mi palo na pamet gledati van Lijepe Naše jer bi, pretpostavljam, prenašanje oružja preko granice bilo jedno dramatično iskustvo uprkos svim dozvolama, knjižicama i papirima koje sam (jedva) ishodovao. Pogotovo slovenske, gdje mi je i blatnjav auto znao biti nepremostiv problem. . .

Tako da, da - pridružujem se Vucibatininoj molbi.

Inače, možda će nekome ovo biti od kakve koristi: http://www.zelenysport.cz/scripts/zbozi ... bozi&KID=6

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 13 Jan 2012, 10:39

To ti je Murphyev zakon.Kad nešto tražiš onda toga nema, a kad ne tražiš onda ima stalno.
Ja kad idem na "Hrelić" nešto kupiti onda to obično ne nađem iako svaki put prije toga iste stvari nađem kad mi ne trebaju.
Moj prijatelj kaže da kad ideš nešto tražiti da kupiš.... da je najbolje tražiti "kazetu od Mozarta" koju nebudeš našao ....ali ćeš zato "slučajno" naći ono što ti baš treba.

Kormoran
Civil
Civil

Post by Kormoran » 13 Jan 2012, 16:34

Točno tako...

Prije nešto više godina - još se nisam sasvim upustio u ovaj "sport" - obilazeći Hrelić, naišao sam na brkatog starca ogrnutog kožunom koji je prodavao, izložene u prastarom kožnom koferu, dva revolvera (mislim da su bili Nagant '85) i jedan hrđav ali koliko se dalo vidjeti, sasvim čitav C96. 300kn za komad pojedinačno, 1000 za sve (valjda sa koferom?). Razmišljao sam, obilazio druge "štandove", razmišljao, i dok sam dva sata i dvije lepinje kasnije napokon ipak riješio kupiti Mauser, starom je ostao još samo jedan revolver.
300kn! A sada bih dao i... Ma.

Danas jedino iole zanimljivo što se od tzv. militarije tamo može vidjeti jesu daleko precijenjene tričarije poput ordenja, jugo šljemova, čizama i praznih okvira. Tamo na na kraju sajmišta, uz ogradu, stacionirano je nekoliko velikih trgovaca kaoratnog smeča ali od kada sam promatrao kako jedan od dotične gospode čovjeku nije htio spustiti cijenu od 500 na 300€ za izgorjeli ostatak Nagant, zaobilazim ih u širokom luku. Bajuneti od 500 do 1000kn, šljem 1500, uokvirena fotografija njemačkog vojnika 2000kn.

Kormoran
Civil
Civil

Post by Kormoran » 24 Jan 2012, 22:49

Da, također sam zainteresiran za bilo šta vezano uz C96 pa ako netko ima nešto takvo - kudak, futrolu, punjače, kofer možda, svejedno - a voljan je prodati, neka mi se slobodno javi jer kupujem. Hvala!

Post Reply