moja kolekcija
moja kolekcija
Kao prvo pozdravljam sve članove foruma. Većina me već zna pod imenom mladen-zd, vuky-zd. Ljubitelj sam sablji i zahvaljujući Loginu bajoneta
Kad uhvatim vremena stavit ću slike svoje kolekcije.
Re: moja kolekcija
Ove sablje su prekrasne, mogu samo zamisliti koliko je traženja, vremena i novca potrošeno. Jesi li ih nakon kupnje dodatno uređivao ili su takve kakve su bez diranja? Pod diranje mislim na poliranje, podmazivanje čišćenje od hrđe i sl....
Jedinio je ova Dragounska malo "čišćena" jer je bila ofarbana(oštrica) u sivu boji u kojoj su se nekad farbale peći radi ruzine. Sa A-U mornaričke samo skinuta prašina i masnoća. Inače sablja NDH, Dragounska i A-U mornarička su sablje sa "pričom". Znam porjeklo, tko ih je nosio i povijest istih što im dodatno kod mene daje čar.Ima još par sabljica i "koja" bajoneta pa kad stignem stavim ostatak fotki. 
Lijepo..
Baš me toliko sablje i bajonete ne zanimaju, prodao sam moju kolekciju toga prije 10 godina, ali ove su jako lijepe, a obzirom na povijest i priču, time vrijednije.
Baš me toliko sablje i bajonete ne zanimaju, prodao sam moju kolekciju toga prije 10 godina, ali ove su jako lijepe, a obzirom na povijest i priču, time vrijednije.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- stari-nakovanj
- Desetnik

hvalevrijedna kolekcija, sretno sa tim. kazes postoji povijest, slobodno napisi, mislim da ce forumasima to biti zanimljivo, mene bi posebno zanimalo ako znas kakve podatke o materijalima, majstorima...
Evo nabrzinu slike bajoneta za nestrpljivog Logina. Ima još par komada ali jednostavno nemam mjesta za njih.
Prvi puta vidim tvoju kolekciju na okupu.. i mogu reci samo - VAAAAUUUU!!
pa čovječe koliko si ti toga navukao.. ovo je strasno. stvarno svaka cast..
(hehe ni mjesta nemas vise
)
pa čovječe koliko si ti toga navukao.. ovo je strasno. stvarno svaka cast..
(hehe ni mjesta nemas vise
I ja ću se pridruziti Loginu. Vau, koliko bajuneta. Modela, koliko ti srce voli.
- Fleet Admiral

srednji red - 5 s lijeve strane, moze li malo detaljnije o tome? slika ostrice izvucene i to? hvala =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Mauserica mesarka... 1898/05 imam ja jednu bez kurtona, vidio si je već, ima glavurdu ko mesarski nož... zato je i imamMike_Torello wrote:srednji red - 5 s lijeve strane, moze li malo detaljnije o tome? slika ostrice izvucene i to? hvala =)
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Jel misliš na mauser tkz "teleći jezik". Sutra popodne mogu pofotkati. I ujedno hvala na komplimentima 
- Knife_maniac
- Satnik

Najliepša je NDH sablja 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da se "STARIJE OSOBE" s godinama smanjuju a ne rastu =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Kako tko...

NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN