Zakon jačeg

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Hawk
Satnik
Satnik

Re: Zakon jačeg

Post by Hawk » 03 Sep 2012, 19:20

lex-lutor wrote:Postaje sve zanimljivije ......postavlja se jedno obicno pitanje ?

STO je meni kao pojedincu dozvoljeno da se zastitim od nasilnika, idiota, i XY slucajeva kada sam opravdano ugrozen po zivot i zdravlje ?

Kako stvari stoje NISTA ?
Pa imaš institucije pravne države... :A19: :A18:
tako bi ti naši političari odgovorili...

Ali Lex, što nan odavno nije jasno da si kao imalac legalnog vatrenog oružja debelo hendikepiran u ovakvin slučajevima, u odnosu na one koji oružje nemaju...???
U običnoj birtijskoj prepirci, ako je poletila šaka, bez da je i bilo oružja u igri, moreš ostati bez oružja koje ti je doma, dok onaj ko ga nema neće, njemu se neće toliko ni zamiriti.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Sep 2012, 21:25

Pa sve dok imamo nedorecene zakone, i dok se organizirano ne izborimo da SVE BUDE JASNO i CRNO NA BIJELO, tako nam i treba.

A zamisli da u svakom gradu netko prijavi po dva tri uhljebljene guzonje koje znas sa oruzijem da su prijetili, brzo bi se taj clanak regulirao a vjerovatno i izbrisao....
Nemoguće je Nemoguće

Tuareg
Pozornik
Pozornik

Post by Tuareg » 03 Sep 2012, 23:37

Ne znam je li problem u zakonskim odredbama ili u tumačenju istih, ali sam i sam čuo za oduzimanje oružja nakon prepirke u kojoj je kazana riječ više, bez uporabe sile ili kako to hawk zorno opisuje "poletile šake", pa čak i za neku vrstu preventivnog oduzimanja oružja za vrijeme razvoda braka. Nadam se da je ovo zadnje samo birtaška priča.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 Sep 2012, 09:12

Tuareg wrote:Nadam se da je ovo zadnje samo birtaška priča.
Ne mora biti, jer i ja znan za jednu takvu priču... preventiva kod razvoda...

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 04 Sep 2012, 11:12

Tuareg wrote:Ne znam je li problem u zakonskim odredbama ili u tumačenju istih, ali sam i sam čuo za oduzimanje oružja nakon prepirke u kojoj je kazana riječ više, bez uporabe sile ili kako to hawk zorno opisuje "poletile šake", pa čak i za neku vrstu preventivnog oduzimanja oružja za vrijeme razvoda braka. Nadam se da je ovo zadnje samo birtaška priča.
Nije.
Ja ZNAM za slučaj gdje je vlasnik oružja policiji prijavio prijetnju (dakle vlasniku oružja je prijetio netko drugi!) i policija mu je iz ''predostrožnosti'' privremeno oduzela oruže.
Ja ne znam dali igdje u svijetu postoje takvi apsurdi kao kod nas.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Sep 2012, 14:02

sin wrote:....Ja ZNAM za slučaj gdje je vlasnik oružja policiji prijavio prijetnju (dakle vlasniku oružja je prijetio netko drugi!) i policija mu je iz ''predostrožnosti'' privremeno oduzela oruže.
Ja ne znam dali igdje u svijetu postoje takvi apsurdi kao kod nas.
Daj reci da se salis? Znas li mozda sto je pisalo na rijesenju o oduzimanju oruzja, to me stvarno zanima i vjerujem da mora biti jako smisleno napisano...... ili je pak ekipa dosla onako ..mi dosli po oruzje bez ikakvog papira, rijesenja i naloga ?>???
Nemoguće je Nemoguće

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 05 Sep 2012, 08:54

Na žalost se ne šalim. To se dogodilo u Slavonskom Brodu prije tri-četiri godine. Što je pisalo u riješenju o oduzimanju, ne znam, ali čovjek kojem je oduzeto oružje je ispričao da mu je policajac kojem je predao oružje rekao da u takvim skučajevima prakticiraju oduzimanje oružje kako ''se pravda ne bi uzela u svoje ruke''.
Ne znam detalje, tj. čuo sam verziju samo jedne strane. Možda je i ovaj kojem je oduzeto oružje rekao nešto ''što nije trebalo'', ali činjenica je da je on prijavio prijetnju i da mu je nakon toga oduzeto oružje.

Kako god okreneš, kao vlasnik oružja ne smiješ si dozviliti nikakav konflikt. Niti verbalni, a još manje fizički. Jer bio ti kriv ili ne…zbogom oružje.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 05 Sep 2012, 08:56

sin wrote:Kako god okreneš, kao vlasnik oružja ne smiješ si dozviliti nikakav konflikt. Niti verbalni, a još manje fizički. Jer bio ti kriv ili ne…zbogom oružje.
Ovo stoji i to je jako važno zapamtiti...

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 05 Sep 2012, 16:38

Da se malo našalim (iako nije baš smiješno).

Dakle ako kojim slučajem imam oružje za samoobranu i netko mi prijeti, ne smijem to prijaviti policiji jer ne samo da me neće zaštititi nego će mi još i oduzeti oružje kojim bih se mogao obraniti :A21:
Možda je još najbolje u takvom slučaju riješiti prijetnju samostalno i za svaki slučaj uzeti odmah i tuđi novčanik.
Pa ako na kraju nađu da si ti kriv, možeš tvrditi da si u biti htio opljačkati čovjeka i da je bio zločin iz koristoljublja a ne da si se htio obraniti.
Na kraju biti kriminalac iz nužde je vjerojatno veća olakotna okolnost nego obraniti svoj život od potencijalnog napadaća :?:

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 05 Sep 2012, 18:35

:A27:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 05 Sep 2012, 21:31

možda je taj čovjek kojem je netko prijetio bio iz kruga obitelji, pa je policija oduzela oružje na temelju poremećenih obiteljskih odnosa kako piše u zakonu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Sep 2012, 21:49

Nije iz kruga obitelji, to im je uobicajena praksa...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 05 Sep 2012, 22:55

onda mora da je "sukob s okolinom"
al da ga meni tako dođu uzet pa prije bi oružje rastavio i zakopao na 3 različita mjesta u šumi nego njima dopustio da mi ga oduzmu!

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 06 Sep 2012, 12:09

Hackerivs wrote:onda mora da je "sukob s okolinom"
Da, to je jedna od najčešćih formulacija koju policija koristi kad oduzima oružje.

Post Reply