Rocky Mountain Hawken
Moderator: BoB
- Rusan Junior
- Razvodnik

Rocky Mountain Hawken
Al se dimilo iz nje...
Punjeno je crnim barutom Vesuvit, 90 greina (blizu gornje dozvoljene granice preporučene od strane proizvođaća puške).
Prvo se pucalo sa kuglicom (.535) i krpicom (0.25 mm), kao što se preporučuje u upuststvima.
Rezultat se vidi na prvoj meti, udaljenost 50 metara.
Nakon toga isprobana su zrna, "custom made by Rusan", nešto između Minie i Maxi.
Stražnji dio zrna promjera je točno kao promjer polja cijevi, a prednji dio zrna tj jedan prsten promjera je žlijebova, da brtvi. Zrno se dosta teško nabija u cijev.
Rezultat je na drugoj meti, pad je očigledan zbog puno veće težine od kuglice.
Udaljenost ista.
Težina zrna je oko 570 greina, a kuglice 230 greina.
To je više manje to, ko ima pitanja nek digne ruku
Za kraj jedna animacija... Imam i par filmića snimljenih, ali treba to prvo obradit, pa stavit na you-bi-to...
Punjeno je crnim barutom Vesuvit, 90 greina (blizu gornje dozvoljene granice preporučene od strane proizvođaća puške).
Prvo se pucalo sa kuglicom (.535) i krpicom (0.25 mm), kao što se preporučuje u upuststvima.
Rezultat se vidi na prvoj meti, udaljenost 50 metara.
Nakon toga isprobana su zrna, "custom made by Rusan", nešto između Minie i Maxi.
Stražnji dio zrna promjera je točno kao promjer polja cijevi, a prednji dio zrna tj jedan prsten promjera je žlijebova, da brtvi. Zrno se dosta teško nabija u cijev.
Rezultat je na drugoj meti, pad je očigledan zbog puno veće težine od kuglice.
Udaljenost ista.
Težina zrna je oko 570 greina, a kuglice 230 greina.
To je više manje to, ko ima pitanja nek digne ruku
Za kraj jedna animacija... Imam i par filmića snimljenih, ali treba to prvo obradit, pa stavit na you-bi-to...
Re: Rocky Mountain Hawken
Ova zrna u kutiji u lijevom pretincu su tvoja "custom" ???
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Rusan Junior
- Razvodnik

Da. Zašto?
Prva verzija nije imala "rupu" kao Minie, pa smo u toku pucanja išli doradit par komada, napraviti udubinu i malo smanjiti vanjski promjer, jer u izvornoj verziji su se ipak malo pre teško nabijala zrna.
Inaće, na ideju za ta zrna smo došli slučajno, jer smo prvo krenuli radit (tokarit) zrna za Sharp-ice.
Sharpice od Armi Sporta imaju promjer cijevi malo veći od kalibra, i zato standardna zrna za taj kalibar nisu baš dobra, pre mala su.
Oblik i dimenzije sam otprilike skinuo od zrna za Sharp.
Tak smo došli na ideju da to zrno prilagodimo za nabijanje s prednje strane i isprobamo na Rocky Mountain Hawken.
Prva verzija nije imala "rupu" kao Minie, pa smo u toku pucanja išli doradit par komada, napraviti udubinu i malo smanjiti vanjski promjer, jer u izvornoj verziji su se ipak malo pre teško nabijala zrna.
Inaće, na ideju za ta zrna smo došli slučajno, jer smo prvo krenuli radit (tokarit) zrna za Sharp-ice.
Sharpice od Armi Sporta imaju promjer cijevi malo veći od kalibra, i zato standardna zrna za taj kalibar nisu baš dobra, pre mala su.
Oblik i dimenzije sam otprilike skinuo od zrna za Sharp.
Tak smo došli na ideju da to zrno prilagodimo za nabijanje s prednje strane i isprobamo na Rocky Mountain Hawken.
Pa pitam samo da nebi bilo zabune. Možda bi bilo dobro ako si u mogućnosti metnuti samo veću fotku običnog zrna i modificiranog.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
moja Rocky Mountain Hawken se baš ne ponaša predobro sa ovim zrnima .535 koje Pedersoli preporučuje za nju i to testiranjem svih mogućih i nemogućih debljina i materijala krpica.
ove . 535 su 13,58mm i mislim da su predebele jer same idu preteško u cijev pa zapravo i nema baš previše mjesta za krpicu.a i žljebovi te puške su prilično duboki (oko 14mm promjer cijevi koji je teško izmjeriti zbog neparnog broja žljebova)pa i to bi trebalo nešto zabrtviti...
ima li netko neki manji promjer zrna .530, .520, .500...ili nešto između?
i ima li još netko takvu pušku da razmijenimo iskustva?
hvala na odgovorima.
ove . 535 su 13,58mm i mislim da su predebele jer same idu preteško u cijev pa zapravo i nema baš previše mjesta za krpicu.a i žljebovi te puške su prilično duboki (oko 14mm promjer cijevi koji je teško izmjeriti zbog neparnog broja žljebova)pa i to bi trebalo nešto zabrtviti...
ima li netko neki manji promjer zrna .530, .520, .500...ili nešto između?
i ima li još netko takvu pušku da razmijenimo iskustva?
hvala na odgovorima.
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
Čovječe dragi pa ti tapkaš u mraku, kupi si bateriju (adekvatnu literaturu na internetu, po mogućnosti iz italije) jer sa tom puškom se inače postižu vrhunski rezultati na 100 m. Kad je i najprljavija kugla bez krpice mora proletjeti kroz cijev! 
Do you feel lucky? well...do ya...punk?
Magwin kako napreduješ sa svojom Rocky Mountain Havken, ima li rezultata na bolje? 
Do you feel lucky? well...do ya...punk?
malo.na 50m je ok ali na 100 baš i ne. sa kuglama 530 koje idu gole u cijev i kad je najprljavija.
Impresivno, nema što. Svaka čast! Koliko treba vježbe da se elementarno ovlada Hawkenom?
ma nikakve vježbe.kao i sve ostale puške.veći je problem njega nagovorit da ide kako treba.
- Rusan Junior
- Razvodnik

Lijepa grupa, svaka čast.
Ovo večina lovaca ne može s karabinom i meh. nišanima.
Ovo večina lovaca ne može s karabinom i meh. nišanima.
ma naravno da može.nisam ja nekakav strijelac.ležeći položaj sa naslonom.ma ko stalak si ali bez stalka.to je samo proba da vidim kakvu grupu ima.