Crvena zastava, položara, 16 cal. PROCJENA
Re: Crvena zastava, položara, 16 cal. PROCJENA
Budući da si sa visa malo sam ti daleko da bi ti ja to radio ali u globalu nije to skupo,a ako je budeš koristio po vlažnom vremenu zaštiti je da ti kroz oštećenja ne vuče vlagu ispod laka,a možda već i jest(vidi se ako je drugačija boja drveta u nijansama)tu gdje je oštećen lak.
Nema na čemu
I drugi put
PS.Ako oštećenja na laku nisu velika,možeš ih prije odlaska u prirodu zaštititi tako što ih pređeš bezbojnim lakom za nokte.
I drugi put
PS.Ako oštećenja na laku nisu velika,možeš ih prije odlaska u prirodu zaštititi tako što ih pređeš bezbojnim lakom za nokte.
Odvoji drvo od metala i nanesi gel za skidanje laka. Pričekaj pola sata i sve ukloni grubom krpom,vrećom od krumpira i sl. Ako nije sve čisto ponovi. Zatim sve prođi brusnim papirom različitih granulacija,naravno zadnji je najfiniji (1500-2000). Onda uzmi Pronto ulje (tamnije ako voliš) i finom krpom utrljaj dobro u nekoliko slojeva. To je to,mora biti kao nova. Okani se "majstora",uštedi koju kunu i uživaj .Kal.16. je prva liga i ne bježi od njega,ta puška ima odličan posip i ako nisi neki cjepidlaka služiti će odlično. M90 puni svašta za nju tako da nemaš brige.
Je se može odvojit glava od kundaka nerazumijem kako odvojit drvo od metala i Pronto ulje dali je to sigurno da netreba ponovo lakirat nego samo to ulje i koliko ulje to stoji dali se to ulje može slučajno skinuti tjekom čišćenja oružja. Novi sam pa mi nemojte zamjerit ako pišem gluposti u vezi ovog.
Hvala
Hvala
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

skines onu gumu/plastiku/bakelit na kraju kundaka i vidjet ces vijak koji prolazi kroz kundak skroz do glave...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Pišem drugi put isto nije htjelo postati
Znači odvojiš sve metalne djelove da bi mogao raditi na drvetu.
Ako ga planiraš raditi samo sa uljem to bi kasnije moglo stvoriti problem ako se predomisliš pa budeš htio lakirati.Ja kundak ako radim sa uljima potopim u lanenom ulju i vakum pumpom prisilno sabijem ulje u kundak dok god potpuno ne bude drvo natopljeno a onda radim sa ostalim uljima i pastama za poliranje kojekakvih naziva.
Samo da napomenem nisam majstor ali volim raditi sa drvetom i od
drveta sve i svašta.
Znači odvojiš sve metalne djelove da bi mogao raditi na drvetu.
Ako ga planiraš raditi samo sa uljem to bi kasnije moglo stvoriti problem ako se predomisliš pa budeš htio lakirati.Ja kundak ako radim sa uljima potopim u lanenom ulju i vakum pumpom prisilno sabijem ulje u kundak dok god potpuno ne bude drvo natopljeno a onda radim sa ostalim uljima i pastama za poliranje kojekakvih naziva.
Samo da napomenem nisam majstor ali volim raditi sa drvetom i od
Samo ti kolega napravi kako sam ti rekao,ne treba kundak potapati u ulje jer će se sje... Kad ga fino izbrusiš nanesi u nekoliko slojeva do željene nijanse,trljaj dok ti ne dojadi pa drugi dan ponovi.Pronto ulje je u bočici sa smeđim čepom i stvarno je ok.
Ovo sa brusenjem i mene znaima no nesto mi nije jasno:
1. Sto znaci kada ga fino izbrusis, koja gradacija brusnog papira bi bila za taj zadnji sloj? ( kada se brusi autolimarija tamo ima stvarno svega, 500-1000-1200-1500-2000) predpostavljam da za drvo nije ista oprema ???
2. Trljati sa uljem,,,,do iznemoglosti....cime ?? Vatom, pamucnom krpom, spuzvom, ????????
Vidio sam neke ludo napravljene kundake i dugo mi je trebalo da se uvijerim kako nije u pitanju neki polimer ili foto-tapeta koliko je obrada bila dobra.....
1. Sto znaci kada ga fino izbrusis, koja gradacija brusnog papira bi bila za taj zadnji sloj? ( kada se brusi autolimarija tamo ima stvarno svega, 500-1000-1200-1500-2000) predpostavljam da za drvo nije ista oprema ???
2. Trljati sa uljem,,,,do iznemoglosti....cime ?? Vatom, pamucnom krpom, spuzvom, ????????
Vidio sam neke ludo napravljene kundake i dugo mi je trebalo da se uvijerim kako nije u pitanju neki polimer ili foto-tapeta koliko je obrada bila dobra.....
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Možda je to polituralex-lutor wrote:Vidio sam neke ludo napravljene kundake i dugo mi je trebalo da se uvijerim kako nije u pitanju neki polimer ili foto-tapeta koliko je obrada bila dobra.....
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Nikako nemoj lakirati kundak... 
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Možeš ići i do 2000 s brusnim papirom i to onim za autolimariju,samo radiš bez vode.Po meni je 1500 više nego dosta za završavanje. Napisao sam već,pamučna krpa i ulje.Trljaj...ne treba upirati kao sivonja.Više slojeva nanijeti svakako.Meni je sa Prontom rezultat bio super.
Čime da se odmasti kundak ?
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "
Probaj alkoholom ili med.benzinomkarlo22hr wrote:Čime da se odmasti kundak ?
Medicniski benzin ti je najboli i imaš ga u svakoj apoteci!!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
A kak ošmirglati i skinuti lak na djelu gdje je kundak čekiran?