Hrvatski NRA
Re: Hrvatski NRA
Evo pokoja ideja:
Hrvatska udruga vlasnika oružja - HUVO
Hrvatska oružna udruga - HOU....
Hrvatska udruga vlasnika oružja - HUVO
Hrvatska oružna udruga - HOU....
To je ipak ozbiljna stvar i zahtijeva više nego 1+2 osnivača. A kakvi smo mi, dogodit će se da ćemo osnovati 10 udruga (kao i dragovoljačke), pa će se sve razvodniti i otići kvragu. Ne treba brzati, ovaj forum je svakako dobro mjesto, ali to nije posao za jedan dan,ako se napravi, onda treba napraviti kako treba.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
da slažem se i ja u potpunosti, treba to napraviti kako valja i onda se kvalitetno zauzeti za pravo posjedovanja oružja!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
- blackpowder
- Nadnarednik

Nobile ti si prije svega pravnik, drugo u tome si do grla dugi niz godina po više osnova, predugo te poznam a da bi to prošlo bez tebe. kada sam sa ekipom osnivao prvo Hoplološko društvo ideje su bile na bazi NRA što je u bivšoj Jugi bilo vrlo smjelo. Nažalost kod omasovljenja skupilo se tu svega pa kad smo početkom rata mi osnivači otišli na ratišta ostali su "trećepozivci" koji su društvo razjebali. hvala tebi i dečkima što ste uspjeli sačuvati pulski ogranak i ime. zato se moraš pridružiti.nobile157 wrote:To je ipak ozbiljna stvar i zahtijeva više nego 1+2 osnivača. A kakvi smo mi, dogodit će se da ćemo osnovati 10 udruga (kao i dragovoljačke), pa će se sve razvodniti i otići kvragu. Ne treba brzati, ovaj forum je svakako dobro mjesto, ali to nije posao za jedan dan,ako se napravi, onda treba napraviti kako treba.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

Dobar bi naziv bio i HOPLOLOŠKO DRUŠTVO HRVATSKE - HDH
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Original_G
- Cinker - bojna

dobro je ovo HDH ali "hopološko" nije baš marketinški naziv, manje više svi smo morali prvo pogledati kaj to znači (barem po postovima)!
HULJO ? (hrvatska udruga ljubitelja oružja)

HULJO ? (hrvatska udruga ljubitelja oružja)
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
O ovome HULJO sam i ja razmišljao, ali ima previše negativnih konotacija.
HHD = hrvatsko hoplološko društvo?
H2D

HHD = hrvatsko hoplološko društvo?
H2D
Dakle, kao što sam rekao, ovo je vrlo ozbiljna stvar, pogledajte što su i kako napravili srbi. Oni su osnovali NAOS- Nacionalna asocijacija za oružje Srbije i postavili su za rukovodeće ljude osobe koje su u tome jako dugo i dobro poznate. Inače, regionalni direktor IPSC-a za srbiju je zapovjednik njihove antiterorističke jedinice (SAJ), a vidim da ima istaknutu funkciju i u NAOS-u. Već su počeli i sa nekim aktivnostima i lobiranjima itd.
Prema tome, ime će se naći, to nije najvažnije, treba povezati prvo sve zainteresirane i IPSC, klasične strijelce, lovce i sve one koji vole, sakupljaju, koriste oružje na poslu itd. Dakle, treba stvoriti jednu kritičnu masu a u to ubrajam i HS produkt, kao našu jedinu tvornicu i to vrlo uspješnu, oružja. Kako mi tamo rade neki stari drugari i da ne nabrajam dalje, mislim da je ovaj forum dobro mjesto za početak. Poslao sam linkove na Gvozdanovićev blog, vrijedi pročitati a i čovjek je svakako jak u tome. Imate i web stranice Hoplološkog društva, još su u razvoju, ali postavili smo i klipove i još slika, pa možete pogledati.
Još jedna novost: upravo sam došao s treninga, uspio sam pronaći odgovarajuće mjesto, obavijestio nadležne i sve poslagao, tako da je danas povijesni dan. Od sada svake subote ili nedjelje bit će održavani treninzi, koji će biti najavljeni na web stranici kluba, a kad to malo uredimo, pozvat ćemo u goste slovence i održati neke manje seminare u rukovanju oružjem po pravilima IASC, IPSC i t.sl.

Prema tome, ime će se naći, to nije najvažnije, treba povezati prvo sve zainteresirane i IPSC, klasične strijelce, lovce i sve one koji vole, sakupljaju, koriste oružje na poslu itd. Dakle, treba stvoriti jednu kritičnu masu a u to ubrajam i HS produkt, kao našu jedinu tvornicu i to vrlo uspješnu, oružja. Kako mi tamo rade neki stari drugari i da ne nabrajam dalje, mislim da je ovaj forum dobro mjesto za početak. Poslao sam linkove na Gvozdanovićev blog, vrijedi pročitati a i čovjek je svakako jak u tome. Imate i web stranice Hoplološkog društva, još su u razvoju, ali postavili smo i klipove i još slika, pa možete pogledati.
Još jedna novost: upravo sam došao s treninga, uspio sam pronaći odgovarajuće mjesto, obavijestio nadležne i sve poslagao, tako da je danas povijesni dan. Od sada svake subote ili nedjelje bit će održavani treninzi, koji će biti najavljeni na web stranici kluba, a kad to malo uredimo, pozvat ćemo u goste slovence i održati neke manje seminare u rukovanju oružjem po pravilima IASC, IPSC i t.sl.
Pogledajte http://www.naos.org.yu
Članovi NAOS-a su lovački i streljački savez a reklama prodavaona oružja i proizvođača oružja i opreme kao u priči. Pripremaju ljudi novi zakon o oružju itd.
Što sam htio reći: ne može se samo tako osnovati nešto, a onda - ništa. Nema članova, nema sponzora, nema poznatih osoba koje imaju specifičnu težinu i koje kad nešto kažu ljudi to pomno slušaju...
Ne može se u takvo nešto ući sa : ima nas 3, pa smo si osnovali...
Nadam se da ste me razumjeli.
Treba privući ljude koji su u tome dugo i imaju veze i poznanstva tamo gdje treba. Ako to osnujete vas 3,hoće li vam HS PRODUKT sponzorirati nešto??
Neće...
Ne pozna vas tamo nitko. A ako to traži Gvozdanović, neće biti problema. Brada može bez problema dobiti podršku od par talijanskih tvornica oružja na crni barut. Može li itko od vas??
Dakle, pametno, ima interesantnih prijedloga za slogan, ili više njih, uopće nije loša ideja da se krene sa naljepnicama, treba oružje ljudima učiniti simpatičnim, nipošto odbojnim, a to se najlakše postiže sportom. Tko dođe na trening IPSC-a ili slične discipline, izvrsno će se zabaviti, a onda doći u klub. Pa privući prijatelja ili prijateljicu. Natjecanja, objava u novinama (iako iz osobnog iskustva znam da to ide jako teško, ipak mi objave na netu, a danas je i to nešto.
Idemo dalje...

Članovi NAOS-a su lovački i streljački savez a reklama prodavaona oružja i proizvođača oružja i opreme kao u priči. Pripremaju ljudi novi zakon o oružju itd.
Što sam htio reći: ne može se samo tako osnovati nešto, a onda - ništa. Nema članova, nema sponzora, nema poznatih osoba koje imaju specifičnu težinu i koje kad nešto kažu ljudi to pomno slušaju...
Ne može se u takvo nešto ući sa : ima nas 3, pa smo si osnovali...
Nadam se da ste me razumjeli.
Treba privući ljude koji su u tome dugo i imaju veze i poznanstva tamo gdje treba. Ako to osnujete vas 3,hoće li vam HS PRODUKT sponzorirati nešto??
Neće...
Ne pozna vas tamo nitko. A ako to traži Gvozdanović, neće biti problema. Brada može bez problema dobiti podršku od par talijanskih tvornica oružja na crni barut. Može li itko od vas??
Dakle, pametno, ima interesantnih prijedloga za slogan, ili više njih, uopće nije loša ideja da se krene sa naljepnicama, treba oružje ljudima učiniti simpatičnim, nipošto odbojnim, a to se najlakše postiže sportom. Tko dođe na trening IPSC-a ili slične discipline, izvrsno će se zabaviti, a onda doći u klub. Pa privući prijatelja ili prijateljicu. Natjecanja, objava u novinama (iako iz osobnog iskustva znam da to ide jako teško, ipak mi objave na netu, a danas je i to nešto.
Idemo dalje...
Ideja se razvija u pravom smjeru.
Pozvao sam g. Gvozdanovića potpisujući komentar na njegov blog, žao mi je što nemam mail (vjerojatno bih lakše došao do broja telefona nego maila
). Nadam se da će vidjeti napisano. Evo linka: http://blog.vecernji.hr/gvozdanovic/200 ... mment-2769
Krešo, ovo s propisima i pravilnicima štima i slažem se s tobom da su zakonski potrebne 3 osobe da bi proces pokrenuo. Najmanji problem je pokrenuti i tu se slažem s Nobileom, neophodno je napraviti temeljite pripreme.
Svakako bi bilo dobro da za početak ovaj forum bude izvorište iz kojega će proizaći nekoliko udruga. Upravo stoga je potrebno da se i na forum dovuce još kvalitetnih ljudi, pogotovo onih koji iza sebe imaju težinu.
Onda nije problem dogovoriti datum, mjesto i vrijeme osnivačke skupštine i početi s radom ozbiljno. Jer to je onda i u interesu proizvođača (jako podržavam ideju da se HS produkt uključi u sve) potrošača, ali i javnosti kojoj se daje do znanja da se skrbi i o ovakvim pitanjima.
Koliko vidim postoje 2 odlične i ozbiljne ideje koje nisu niti u koliziji niti u suprotnosti. Jedna je vezana za knifemaking i bladesmithing, a potekla je od nakovnja i nekolicine dečki oko njega a druga ideja je Krešo tvoja.
Pozvao sam g. Gvozdanovića potpisujući komentar na njegov blog, žao mi je što nemam mail (vjerojatno bih lakše došao do broja telefona nego maila
Krešo, ovo s propisima i pravilnicima štima i slažem se s tobom da su zakonski potrebne 3 osobe da bi proces pokrenuo. Najmanji problem je pokrenuti i tu se slažem s Nobileom, neophodno je napraviti temeljite pripreme.
Svakako bi bilo dobro da za početak ovaj forum bude izvorište iz kojega će proizaći nekoliko udruga. Upravo stoga je potrebno da se i na forum dovuce još kvalitetnih ljudi, pogotovo onih koji iza sebe imaju težinu.
Onda nije problem dogovoriti datum, mjesto i vrijeme osnivačke skupštine i početi s radom ozbiljno. Jer to je onda i u interesu proizvođača (jako podržavam ideju da se HS produkt uključi u sve) potrošača, ali i javnosti kojoj se daje do znanja da se skrbi i o ovakvim pitanjima.
Koliko vidim postoje 2 odlične i ozbiljne ideje koje nisu niti u koliziji niti u suprotnosti. Jedna je vezana za knifemaking i bladesmithing, a potekla je od nakovnja i nekolicine dečki oko njega a druga ideja je Krešo tvoja.
nobile157Koliko udruga si do sada osnovao? Pedeset zahtjeva pokazuje da ima ljudi koje to zanima i koji bi željeli nešto napraviti, ali to je vrlo ozbiljan i odgovoran posao, a pedeset članova ne znači ništa bez programa i ciljeva i ljudi koji to mogu uobličiti i prezentirati javnosti. Pogotovo ova tema je jako jako pipava, jer po mojim iskustvima, koja su dugogodišnja i vrlo bogata, opća klima je PROTIV oružja, a gotovo svi novinari kad spomeneš oružje vele :jao, pa što će vam to? To je opasno!. Imao sam predstavljanje kluba na Nezavisnoj istarskoj TV još 1999. godine i novinar prvo što je rekao, rekao je :dragi gledatelji, ne bojte se(?), ovo što ćete gledati je oružje, ali ipak se ne bojte!!!? Dakle, godinama se stvara negativan image oružja i svih onih koji ga koriste i upotrebljavaju i to se ne može rAzbiti sa pedeset članova. Godinama nastojim putem medija popularizirati oružje, sportsko streljastvo i u mojoj sredini (Istra), sam i uspio do te mjere da me ljudi prepoznaju na ulici i u dućanu i komentiraju: to ti je onaj što dobro puca. Dakle, postigao sam da sam ljudima simpatičan, u najmanju ruku. Ali, naši sportski rezultati budu objavljeni na netu, ali u novinama -jok!! Na sportskoj stranici nas nema, jer, po novinarima, nismo sport, na ostalim stranicama nas nema jer ne spadamo u ostala događanja. I tako ti je to.Krešo Bukvić wrote:Već sam primio preko pedesetak zahtjeva za članstvo. Vjerujem da nas bude, ali u početku nas mora biti 3 ili zakonski nemožemo ništa.
Jedini način da se nešto napravi je ujedinjenje, lovački, streljački, IPSC, tvornica oružja, prodavači oružja, stručnjaci na polju oružja-jedino tako možemo nešto učiniti.
Pazi: da nešto profunkcionira, mora se stvoriti kritična masa i ljudi koji hoće promjene. Ovdje kritične mase još nema, jer ovih pedesetak ljudi na forumu nije dovoljno da bi nešto pokrenuli. Zato i kažem da treba privući na ovaj forum sve one koji su involvirani u oružje i sve oko njega, a onda pripremiti stvar i napraviti nešto pošteno. Podrška je tu jako bitna. Što misliš, kakvu podršku - javnu - ćeš ovako dobiti? Od pere i janka? A zamisli da osnuješ udrugu i podrže te HS, LOVAC i svi prodavači oružja u RH, kao i organizacije i udruge izvana?
Ne pričam napamet, sve sam to već prošao i znam kako stvari funkcioniraju.
Misliš da če novine popratiti osnivanje? Ako nije bilo u novinama, kao da se i nije desilo.
A druženje knifemakera i ljubitelja oružja ( koje još nije ni organizirano da se pojavi tih pedesetak ljudi) u tom kontekstu ne znači ništa. Imaš CRO NRA i onda????
Ne pričam napamet, sve sam to već prošao i znam kako stvari funkcioniraju.
Misliš da če novine popratiti osnivanje? Ako nije bilo u novinama, kao da se i nije desilo.
A druženje knifemakera i ljubitelja oružja ( koje još nije ni organizirano da se pojavi tih pedesetak ljudi) u tom kontekstu ne znači ništa. Imaš CRO NRA i onda????
- blackpowder
- Nadnarednik

nobile od tebe bih očekivao da prihvatiš ovu ideju o osnivanju s obzirom na tvoju elokventnost i brze reakcije na napise u medijima i s obzirom na neke naše dosadašnje razgovore. Dapače sa svojim životopisom trebao bi biti jedan od eksponiranijih članova. Slažem se da je u udruzi mjesto proizvođaćima , prodavačima popravljačima, skupljačima, savezima ali prije svega VLASNICIMA oružja. Svi ostali prije nabrojani moraju sami prepoznati interes da budu članovi takve udruge (skloniji sam nazivu VIJEĆE nego udruga).
Od nečega se mora početi - Krešo je složio statut - pogledajmo ga prokomentirajmo i idemo dalje. Čekajući kritičnu masu stvar će se ohladiti i razvodniti.
Ciljevi - ŠIRENJE KULTURE DRŽANJA, NOŠENJA I KORIŠTENJA ORUŽJA KROZ BAVLJENJE SPORTOM, LOVOM, KOLEKCIONARSTVOM, EDUKACIJOM I POVIJEŠĆU .
Od nečega se mora početi - Krešo je složio statut - pogledajmo ga prokomentirajmo i idemo dalje. Čekajući kritičnu masu stvar će se ohladiti i razvodniti.
Ciljevi - ŠIRENJE KULTURE DRŽANJA, NOŠENJA I KORIŠTENJA ORUŽJA KROZ BAVLJENJE SPORTOM, LOVOM, KOLEKCIONARSTVOM, EDUKACIJOM I POVIJEŠĆU .
Za blackpowder:
To je moja ideja odavno, a ovi ciljevi koje si nabrojio pišu i u statutu mog kluba - odavno. Nije bilo teme u novinmama na koju nisam reagirao, neke su začudo i objavljene, ali većina nije. Zašto? Jer ih se ne može pobiti. Baratam samo i isključivo činjenicama, a to nekome tko barata poluistinama i glasinama ne paše.
Ovo je forum gdje se nešto može napraviti, kvalitetnim temama i napisima može se privući još ljudi i objasniti im ideju i što ona znači. Bojim se da na ovaj način ne bude uspjeha. Udruga ne može funkcionirati bez članova i članarine, ajde mi reci kolika će biti članarina i što ćes sa 50 članova, a jesi li siguran da će svih 50 platiti članarinu? Znaš gdje sam bio pet godina i što sam sve radio i znam kako to funkcionira.
Ne mogu nešto ozbiljno raditi s nekime koga ne poznajem i za koga neznam kakav je i što ustvari misli. Uz dužno štovanje
Za Krešo: da bi stvar funkcionirala, moraš imati tri stvari: strategiju, taktiku i operatiku. Strateški cilj, taktika i operatika. Na razini države, ne na lokalnoj. Sve sam to prolazio i izgubio sam više vremena dok sam ljudima sa kojima sam radio objasnio što treba napraviti. A onda je najčešći njihov argument bio: što ti misliš da si najpametniji ako imaš fakultet?
Rekao sam: ne, vi ste pametniji jer ga nemate.
Bez uvrede, nije mi problem napraviti nešto, ali moram znati sa kime i kako. Što si do sada napravio po ovoj problematici? Jesi objavio kakav stručni članak, reagirao na napis u tisku, osnovao klub, trenirao i osposobljavao ljude ili ih educirao po pitanju oružja. Statut nije problem napisati, napisao sam ih puno i za različite udruge. Popust u dućanu ne znači ništa. Koliko ljudi koji u ovome imaju ime i težinu možeš privući u udrugu?
To je moja ideja odavno, a ovi ciljevi koje si nabrojio pišu i u statutu mog kluba - odavno. Nije bilo teme u novinmama na koju nisam reagirao, neke su začudo i objavljene, ali većina nije. Zašto? Jer ih se ne može pobiti. Baratam samo i isključivo činjenicama, a to nekome tko barata poluistinama i glasinama ne paše.
Ovo je forum gdje se nešto može napraviti, kvalitetnim temama i napisima može se privući još ljudi i objasniti im ideju i što ona znači. Bojim se da na ovaj način ne bude uspjeha. Udruga ne može funkcionirati bez članova i članarine, ajde mi reci kolika će biti članarina i što ćes sa 50 članova, a jesi li siguran da će svih 50 platiti članarinu? Znaš gdje sam bio pet godina i što sam sve radio i znam kako to funkcionira.
Ne mogu nešto ozbiljno raditi s nekime koga ne poznajem i za koga neznam kakav je i što ustvari misli. Uz dužno štovanje
Za Krešo: da bi stvar funkcionirala, moraš imati tri stvari: strategiju, taktiku i operatiku. Strateški cilj, taktika i operatika. Na razini države, ne na lokalnoj. Sve sam to prolazio i izgubio sam više vremena dok sam ljudima sa kojima sam radio objasnio što treba napraviti. A onda je najčešći njihov argument bio: što ti misliš da si najpametniji ako imaš fakultet?
Rekao sam: ne, vi ste pametniji jer ga nemate.
Bez uvrede, nije mi problem napraviti nešto, ali moram znati sa kime i kako. Što si do sada napravio po ovoj problematici? Jesi objavio kakav stručni članak, reagirao na napis u tisku, osnovao klub, trenirao i osposobljavao ljude ili ih educirao po pitanju oružja. Statut nije problem napisati, napisao sam ih puno i za različite udruge. Popust u dućanu ne znači ništa. Koliko ljudi koji u ovome imaju ime i težinu možeš privući u udrugu?
evo ako ti nije problem možeš i meni mailat statut, ja bi recimo mogao popričati i s par trgovaca u Zagrebu!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
ili skraćeno UPKO,tigi wrote:imam dobar naziv, UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE ORUŽJA
možda je ipak bolje dodati ispred Hrvatska pa onda bude HRVATSKA UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE ORUŽJA iliti HUPKO
- Cinker - bojna

potpispatch wrote:ili skraćeno UPKO,tigi wrote:imam dobar naziv, UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE ORUŽJA
možda je ipak bolje dodati ispred Hrvatska pa onda bude HRVATSKA UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE ORUŽJA iliti HUPKO
HUPKO, je zvučno i neagresivno
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ne misliš da je naziv malo smiješan? HUPKO????