sig sauer p210-2
Re: sig sauer p210-2
Tko "slučajno" otpusti dugme za spremnik pa mu on ispadne, pištolj mu ni ne treba, a te "pobornike" je vrijeme pregazilo odavno.
Ni jedan moderni pištolj nema takav način utvrđivanja spremnika.
Ovo je tema o SIG-210 pištolju a ne o treningu pucanja.
Ni jedan moderni pištolj nema takav način utvrđivanja spremnika.
Ovo je tema o SIG-210 pištolju a ne o treningu pucanja.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Armalite Kid
- Banned
Nisam ni mislio da ćeš nešto smislenije odgovorit.nobile157 wrote:Tko "slučajno" otpusti dugme za spremnik pa mu on ispadne, pištolj mu ni ne treba, a te "pobornike" je vrijeme pregazilo odavno.
Ti si izjavio da Sig ima "zastarjeli sistem otpuštanja spremnika",nobile157 wrote: Ovo je tema o SIG-210 pištolju a ne o treningu pucanja.
uostalom i pričamo o Sig-u i njegovom načinu utvrđivanja spremnika,
naslov teme je koliko vidim "sig sauer p210-2", ali neznam, možda to samo meni piše, možda ostalim članovima je ta tema drugačije nazvana.
magisches schwein
Teško je smisleno odgovoriti nekome tko ne čita ili ne razumije što je napisano.
Armalite, dosadan si, spamaš teme, iritiraš i maltretiraš članove ovog foruma. Već si opomenut i ovo je posljednja opomena.
Ako se želiš svađati, spamati i provocirati nađi si neki drugi forum.
Armalite, dosadan si, spamaš teme, iritiraš i maltretiraš članove ovog foruma. Već si opomenut i ovo je posljednja opomena.
Ako se želiš svađati, spamati i provocirati nađi si neki drugi forum.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Nisam siguran jesam pronasao pravu sliku ss p210-2,ako nisam neka netko stavi jer nisam imao prilike vidjeti ga.
Tako je, to ti je slika na kojoj mozes uociti dosta mana ovog pistolja (kapacitet, SA...), ali kad ga uzmes u ruke pa rastavis, sastavis, repetiras ga par puta i pomazis se s njime - zaljubis se u njega i odmah znas da je to ona prava ljubav koja ce trajati cijeli zivot 
Da,to je sig sauer p210-2,savrsenstvo od pistolja.Moj je bas takav,plasticne rucke,matt finish.Da i dobro je receno,to je ljubav za citav zivot.Svaka cast za sliku,sve je za 5.
TT se danas može nać i za 500 kuna,možda i manjenobile157 wrote: A TT se 91 prodavao i za 2000 DM. Istina. Nije bilo oružja, embargo, rat na vratima. Cijene lete u nebo. Danas? ne možeš za tt dobiti 700 kn.
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
- Original_G
- Cinker - bojna

ja sam jednog TT-a upravo udomio za 100kn uz 200 metkova , a baš sam prije godinu odbio jednog na poklon jer mi je bio kao ružan, a sad kad ga držim baš mi je simpa komad željeza 
- Original_G
- Cinker - bojna

da li netko zna koliko košta rabljeni u ok stanju .SIG P-210/6., sa tvorničkim mikro. ciljnikom, da li se može naći za cca 10 000 kuna...
Recimo da je to neka realna cijena za takav gun u dobrom stanju, no ako ga zelis prilagoditi za pucanje moras:
I-faza
1. Kupiti NIL rucku koja kosta 180 Eur
2. Beavertail jos cca 70-100 Eur ( bez njega navlaka zna "gristi" ako drzis gun duboko u saci )
II-faza
3. Cijev od 6-incha
4. Laufgewicht
5. prednji nisan za LG
( tada je to SIG P210-5 )
Cca- 1000 Eura zve zajedno 3-4-5
III-faza
Navlaka od 6 incha sa prednjim nisanom npr,
Cijena ???? No kako se radi o SIG-u vjerujem da je od 600-1000 Eur
------------------------------------------
Uglanom Svabe su to ocito skalkulirale davno pa su proizveke noviju varijantu P210-super target
UZIVAJ....
I-faza
1. Kupiti NIL rucku koja kosta 180 Eur
2. Beavertail jos cca 70-100 Eur ( bez njega navlaka zna "gristi" ako drzis gun duboko u saci )
II-faza
3. Cijev od 6-incha
4. Laufgewicht
5. prednji nisan za LG
( tada je to SIG P210-5 )
Cca- 1000 Eura zve zajedno 3-4-5
III-faza
Navlaka od 6 incha sa prednjim nisanom npr,
Cijena ???? No kako se radi o SIG-u vjerujem da je od 600-1000 Eur
------------------------------------------
Uglanom Svabe su to ocito skalkulirale davno pa su proizveke noviju varijantu P210-super target
UZIVAJ....
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Tema je malo stara, zato mali ispravak: ne postoji sig sauer P210-2 nego SIG P210-2 ili SIG ARMS.lex-lutor wrote:Uglanom Svabe su to ocito skalkulirale davno pa su proizveke noviju varijantu P210-super target
Nije to nova verzija SIG-a P210 nego neki ''klon'' ali sada proizvođača SIG-SAUER, što nema veze sa SIG ARMS. Garantirana grupa pogodaka je unutar promjera od 50mm na 25m-što je sramotno za taj famozni Target i Super target. Cijena ne opravdava kvalitetu niti (NE)preciznost
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
istra champion wrote:........... je unutar promjera od 50mm na 25m-što je sramotno za taj famozni Target i Super target. Cijena ne opravdava kvalitetu niti (NE)preciznost
Malo su pretjerali sa cjenom za danasnje vrijeme to je definitivno, mada ja ne mogu shvatiti kako uz danasnje CNC strojeve, lasere, svemirske materijale NEMAJU tolerancije kao sto ima stari SIG, X-six klepece kao stara kanta kada mices navlaku na stazama okvira....NE KUZIM !
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Istra nek me ispravi, ako sam gdje pogrijesio.lex-lutor wrote: Malo su pretjerali sa cjenom za danasnje vrijeme to je definitivno, mada ja ne mogu shvatiti kako uz danasnje CNC strojeve, lasere, svemirske materijale NEMAJU tolerancije kao sto ima stari SIG, X-six klepece kao stara kanta kada mices navlaku na stazama okvira....NE KUZIM !
Medjutim ima jedna osnovna razlika u konstrukciji mehanizma izmedju sig 210 (njemacki, svicarski, svejedno) i sig 226.
Single stack i double stack ne navodim, jer mislim da za moj post nije toliko bitno.
Dakle, kod sig p210 zatvarac (ili navlaka, iliti 'slide") navlaci se na tijelo pistolja kao muski dio - odnosno ulazi u njega. (bolje reci uvlaci se u njega)
Kod sig-a 226 - isti taj zatvarac, je zenskog tipa, odnosno navlaci se preko njega. (slike sam skinuo sa interneta)
Kod navedenih razlicitih konstrukcijskih rijesenja - pojedini strucnjaci navode da je 'muski" sistem zatvaraca precizniji i dozvoljava "manje klepetanja".
Drugi primjer "muskog" zatvaraca je na primjer dobro poznata cz 75b, koji slovi za jedan od najpreciznijih sluzbenih / serijskih pistolja u svijetu. Zenski ztavarac je opet na HS-u. (usporedi preciznost oba)
Stavljam i slike od 226 i 210 gdje se vidi razlika u muskom / i zenskom sistemu zatvaraca / navlake / slide-a.
Drugi dio price - mogu biti tolerancije koje navodis (svicarske ili njemacke i njihova razlika), medjutim nisam uspio doci do konkretnog saznanja o razlicitim standardima, osim slicnih komentara iz praxe i na osnovu iskustva.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
PROFIT !
Mislim da je to karika koja nedostaje, nekada je bio cilj napraviti nesto NAJBOLJE i BOLJE od ostalih bez obzira na ulozeni trud-vrijeme, to znaci puno rucnog rada na svakom komadu. DANAS je cilj ZARADITI vise od drugih i ponuditi zadovoljavajuci proizvod...
Mislim da je to karika koja nedostaje, nekada je bio cilj napraviti nesto NAJBOLJE i BOLJE od ostalih bez obzira na ulozeni trud-vrijeme, to znaci puno rucnog rada na svakom komadu. DANAS je cilj ZARADITI vise od drugih i ponuditi zadovoljavajuci proizvod...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Lex,
ne mozes reci da nema dobrih stvari na trzistu. Samo ih treba platiti.
ne mozes reci da nema dobrih stvari na trzistu. Samo ih treba platiti.
Turn better into best!
Nisam to rekao, ali mogu na osnovu iskustva koje imam u nekim granama reci svoja zapazanja koja bas i nisu pozitivna za krajnje korisnike nego samo potvrdjuju glad za profitom. Prakticki je NESTALA DOBRA SREDNJA KLASA opreme, gruba podjela danas je na :
1. CONSUMER products - relativno jeftino i traje tek toliko da zadovolji zakonske uvijete garancije
2. CUSTOM made - bolesno skupo i nedostizno za 90% populacije
Primjer iz prakse: Kolega mi radi na projetiranju motora za PSA ,( Pezo-Citroen + neki xy ), osnovni task pri projekciji za motor je bio 250.000 Km danas je to 150.000 Km
Jos gluplji primjer iz prakse: pokusaj negdje SAM na cesti promjeniti zarulju u prednjem faru na autima koji se rade od 2005 na dalje, na 8 od 10 auta je to nemoguce bez servisa ili alata kojeg sigurno nemas u bunkeru.
Smith & Weson: gotovo svi djelovi mehanizma nakon 90-h godina su radjeni postupkom mikroljevanja bez dodatne obrade, nekada je sve bilo kovano i rucno dotjerano
Vecina puski danas ima okvir i stitnik okidaca od plastike, nekda je sve bilo strojno radjeno, zatim je bila faza presanja lima, i danas je PLASTIKA....
Pogledaj PREKLOP okvira za municiju kako je radjen prije 20g i danas,
APSURD: SIG X-SIX koji kosta 2600 Eura dolazi sa SMECEM od okvira kojeg proizvodi McGuar....
Itd..itd....
1. CONSUMER products - relativno jeftino i traje tek toliko da zadovolji zakonske uvijete garancije
2. CUSTOM made - bolesno skupo i nedostizno za 90% populacije
Primjer iz prakse: Kolega mi radi na projetiranju motora za PSA ,( Pezo-Citroen + neki xy ), osnovni task pri projekciji za motor je bio 250.000 Km danas je to 150.000 Km
Jos gluplji primjer iz prakse: pokusaj negdje SAM na cesti promjeniti zarulju u prednjem faru na autima koji se rade od 2005 na dalje, na 8 od 10 auta je to nemoguce bez servisa ili alata kojeg sigurno nemas u bunkeru.
Smith & Weson: gotovo svi djelovi mehanizma nakon 90-h godina su radjeni postupkom mikroljevanja bez dodatne obrade, nekada je sve bilo kovano i rucno dotjerano
Vecina puski danas ima okvir i stitnik okidaca od plastike, nekda je sve bilo strojno radjeno, zatim je bila faza presanja lima, i danas je PLASTIKA....
Pogledaj PREKLOP okvira za municiju kako je radjen prije 20g i danas,
APSURD: SIG X-SIX koji kosta 2600 Eura dolazi sa SMECEM od okvira kojeg proizvodi McGuar....
Itd..itd....
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Nije Mec Gar baš smečelex-lutor wrote:APSURD: SIG X-SIX koji kosta 2600 Eura dolazi sa SMECEM od okvira kojeg proizvodi McGuar....Itd..itd....
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER