Do kada ovako ???
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Re: Do kada ovako ???
E, tu smo, tu je dakle bolna tocka!Woolf Blaser wrote:! Placamo najskuplje oruzje i streljivo vjerojatno na svijetu!!!
kakva civilizacija, kakvi bakraci?
sad padoh od smijeha.... a ja pricam civilizacijskim tekovinama.... LOL
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Naravno da me boli!!! Ako ne mogu puniti streljivo i ako i dalje se bude zakon tretirao ovako
da pogoduje krupnim lopinama, a da kaznjava sitne prekrsitelje (sa oduzimanjem oruzja po
nedokazanoj krivnji), onda se vise ne mislim ni baviti s tim, barem ne u Hrvatskoj. Opet se
vracamo na isto, tj cini nam se sustavna nepravda,,a nitko nista ne poduzima!
Meni to uopce nije smijesno da imamo najskuplje oruzje i streljivo...imamo mi i zabranu
reloadinga...imamo pizdarija takvih da smo po njima raritetna nacija...koga to briga...imamo
definitivno najvise politicara po broju stanovnika...likovi koji hodaju u odijelima i kravatama,
a definitivno ih ne zasluzuju...a to su dokazali svojim (ne)djelima...kad se vec spomenuo
pokojni Predsjednik dr. Tudjman, podsjetilo me na '92 god, na predizbornu kampanju u Osijeku
na trgu Ante Starcevica, predsjednik je drzao govor...nije mu govor bio nesto...bio je i jako
iz zvizdan od strane nas branitelja...svi smo jos bili ogorceni zbog Vukovara...ali Predsjednik
je odrzao govor pred nekoliko tisuca Hrvatskih Branitelja koji su vecinom bili naoruzani, sto
kratkim,sto dugim oruzjem, neki su imali bombe i tromblone...Kakav bio, da bio, ali nije bio
kao ovi pizduni...imao je muda stati pred svoj narod...naoruzani narod!
Ovo sto se radi legalnim posjednicima oruzja u Drzavi nije dobro, jos ce nam uvesti i
,policijski sat, i da se moramo javljati svaki dan u obliznju policijsku postaju jebote!
A najbolje mi je sto se povremeno pojavi neka pickica na forumu (ne mislim na nikoga
konkretno) koja bi se jebala, a da joj ne udje! Ako moram strepiti da ce mi netko primjeniti
suludu odredbu primjene nedokazane krivnje, onda ne zelim biti posjednik oruzja i baviti
se s time...barem ne u RH dok je takva situacija!
da pogoduje krupnim lopinama, a da kaznjava sitne prekrsitelje (sa oduzimanjem oruzja po
nedokazanoj krivnji), onda se vise ne mislim ni baviti s tim, barem ne u Hrvatskoj. Opet se
vracamo na isto, tj cini nam se sustavna nepravda,,a nitko nista ne poduzima!
Meni to uopce nije smijesno da imamo najskuplje oruzje i streljivo...imamo mi i zabranu
reloadinga...imamo pizdarija takvih da smo po njima raritetna nacija...koga to briga...imamo
definitivno najvise politicara po broju stanovnika...likovi koji hodaju u odijelima i kravatama,
a definitivno ih ne zasluzuju...a to su dokazali svojim (ne)djelima...kad se vec spomenuo
pokojni Predsjednik dr. Tudjman, podsjetilo me na '92 god, na predizbornu kampanju u Osijeku
na trgu Ante Starcevica, predsjednik je drzao govor...nije mu govor bio nesto...bio je i jako
iz zvizdan od strane nas branitelja...svi smo jos bili ogorceni zbog Vukovara...ali Predsjednik
je odrzao govor pred nekoliko tisuca Hrvatskih Branitelja koji su vecinom bili naoruzani, sto
kratkim,sto dugim oruzjem, neki su imali bombe i tromblone...Kakav bio, da bio, ali nije bio
kao ovi pizduni...imao je muda stati pred svoj narod...naoruzani narod!
Ovo sto se radi legalnim posjednicima oruzja u Drzavi nije dobro, jos ce nam uvesti i
,policijski sat, i da se moramo javljati svaki dan u obliznju policijsku postaju jebote!
A najbolje mi je sto se povremeno pojavi neka pickica na forumu (ne mislim na nikoga
konkretno) koja bi se jebala, a da joj ne udje! Ako moram strepiti da ce mi netko primjeniti
suludu odredbu primjene nedokazane krivnje, onda ne zelim biti posjednik oruzja i baviti
se s time...barem ne u RH dok je takva situacija!
Head in the City. Hearth in the Field.
slažem se sa vama, ali zato muž uzme "kalaš" na crno pa raspali 'nak ljudski po ženi, ženinom dečku, djeci, itd...mirkof wrote:I da i ne. Na stranu što mi svi vlasnici oružja mislimo ovdje ipak je stvar malo kompleksnija.lex-lutor wrote:U zakon jednostavno MORA uci odredba da se radi remecenja JRM i nedokazanih ili anonimnih prijetnji NE moze oduzimati oruzje.
Oružje se mora oduzeti svakome tko krši zakon i tu nema previše razgovora. Problem je u tome što se oružje oduzima odmah nakon prijave a ne nakon pravomoćne presude. Sad s jedne strane je to sranje jer svatko od nas može dobiti prijavu radi bezveznoće i ostaje bez oružja, no s druge strane može biti i slučaj gdje je vlasnik oružja kriv ali do pravomoćne presude može proteći i par godina. Ako mu nećeš oduzeti oružje odmah onda slaba vajda od oduzimanja uopće.
Hipotetski primjer - nasilje u kući. Čovjek je "malo" konfliktan i namlati ženu. Žena odluči da joj je dosta da ju muž mlati i prijavi ga. Muž uzima oružje i ubija ženu. Da mu ga je policija odmah oduzela nakon intervencije nebi ju imao čime.
Naši zakonodavci su ovdje išli na "ziheraški" pristup. Oduzmi oružje odmah pa onda raščiščavaj. Što je sranje jer ti se oružje može oduzeti za svaku sitnicu no s druge strane da se dogodi gornji slučaj onda bi svi galamili kako je moguće da netko tko mlati ženu legalno ima oružje.
to ak mu se neda prljat ruke, a kako smo mi dinaridi, ljudi ipak najviše vole priklat ili zatuć raznim alatima(uglavnom sjekira ili čekić) ili cjepanicom (ako je kuća negdje u selu), možda je prije mislio samo je zašamarat ali kad mu radi žene (s kojom se možda samo posvadio) oduzmu oružje, vjerojatno je u stanju je ubit.
ne podnosim nasilje pogotovo naspram nekoga tko se nije u stanju braniti, ali oduzimanje oružja neće spriječiti nekoga da ubije, bilo bi bolje kada bi bilo više "sigurnih kuća", ili kada bi se nasilnik poslao na lječenje, jer je takav čovijek očito bolestan.
Druga stvar je to što smo mi legalni vlasnici oružja a priori smatrani za ubojice i u biti smo građani drugog reda jer se ne smijemo braniti kada smo napadnuti inače "zbogom oružje".
Nitko u nama ne vidi kolekcionara(neka su oružja zbilja remek djela), sportaša(zamislite samo da Černogorecu u restoranu dođe pijani gost i napadne ga), lovca (radim dosta sa Austijskom firmom i od kada sam im rekao da sam lovac gledaju me sa puno više poštovanja jer tamo je lovac gospodin a ne kako kod nas vole misliti da smo pijana rulja koja naoružana tumara šumom).
Mogu samo reći da sam kao aktivni strijelac upoznao jako puno ljudi koji imaju oružje i mogu reći da kada bi se u ophođenju prema drugima svi ugledali na te ljude policija i pravosuđe bi imali puno manje posla.
O politici ne želim govoriti jer mi je muka od dvoličnih ljudi, mogu samo reći da zakon o oružju nije dobar i da treba unjeti izmjene koje bi i nama dale pravo na normalan život, mislim ako mogu LGBT zajednici dati prava mogu i nama legalnim vlasnicima vatrenog oružja.
pozdrav!
Sve ovo vodi samo u jednom smijeru, nakuplja se gorcina, mrznja prema sustavu, politicarima, i manje vise svim drzavnim sluzbama. Na zalost puknut ce prije ili poslje a to nece biti dobro za nikog. Banda ce opet bjezati iz drzave u Australiju, Argentinu i slicne zamlje da sacuva glavu na rametnu....a drzava ce nam ostati u rasulu i siromastini. Onda ce se opet pojaviti neki lik padnam "Tiletu" koji ce morati lupati sakom po stolu jer mi ocito drugacije ne znamo.....!
Ovo je tek pocetak, masa ljudi trenutno nema pojma da se radi TIHA reorganizacija upravnih sluzbi , ukidaju se neke PU, lokalne porezne ispostave, planiranje se objedinjiavanje svih vodovoda na podrucju HR, tj. u prvoj fazi ce kao fol biti samo jedan REGIONALNI a onda od svih tih regionalnih jedan drzavni koji ce naravno biti prodan strancima. Posljedica ce biti 400% skuplja voda i neodrzavanje sustava, dalje ne smijem niti nabrajati jer nije dobro za zdravlje...
Ovo je tek pocetak, masa ljudi trenutno nema pojma da se radi TIHA reorganizacija upravnih sluzbi , ukidaju se neke PU, lokalne porezne ispostave, planiranje se objedinjiavanje svih vodovoda na podrucju HR, tj. u prvoj fazi ce kao fol biti samo jedan REGIONALNI a onda od svih tih regionalnih jedan drzavni koji ce naravno biti prodan strancima. Posljedica ce biti 400% skuplja voda i neodrzavanje sustava, dalje ne smijem niti nabrajati jer nije dobro za zdravlje...
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Koja je uopce bila poanta Domovinskog rata!? Zasto su ljudi ginuli!? Zasto je Vukovar krv lio!?
Bagra nam je razjebala, rasprodala, pokrala Drzavu. Sjebali su ne samo nas, vec i generacije koje
dolaze! Trebalo bi ih optuziti za izdaju Domovine i zapljeniti svu imovinu.
Bagra nam je razjebala, rasprodala, pokrala Drzavu. Sjebali su ne samo nas, vec i generacije koje
dolaze! Trebalo bi ih optuziti za izdaju Domovine i zapljeniti svu imovinu.
Ako bas hoces da ti kazem istinu onda je ona gorka i teska ali na zalost shvatljiva jako malom broju ljudi....
ZAPAD je tako odlucio i tako mora biti, za par 100 000 maraka su potkupili raju koju je trebalo na obje strena i gurnuli nas u rat, na zalost malo nam je trebalo jer nismo rascilstili neke stvari jos od WW2 a onaj tko je trebao je to jako dobro znao....Jednom kada krv potece stvari krenu same od sebe, u nasem slucaju igra se otela kontroli no ne u nasu korist....!
Moja teorija je vrlo jednostavna.....kako ce Zapad objasniti svom vjeronom i programiranom radniku da radi cijeli zivot, nema svoju kucu ili svoj stan, placa zdravstvo, skolstvo, jede smece od hrane, zivi u duznickom robstvu a da narod u jednoj EX-Yu koja zivi u nekom soc-komunizmu zivi cca 10 puta bolje. Pojavio se internet, brza razmjena informacija, i tesko je nesto kontinuirano skrivati... Dalje je valjda vecini jasno....ako nije onda moram dodati jos jedan detalj.... U HR cca 80% stanovnistva posjeduje 80% vlasnistva nekretnina, na Zapadu 20% stanovnistva posjeduje 100% vlasnistva... Pametnom dosta !
ZAPAD je tako odlucio i tako mora biti, za par 100 000 maraka su potkupili raju koju je trebalo na obje strena i gurnuli nas u rat, na zalost malo nam je trebalo jer nismo rascilstili neke stvari jos od WW2 a onaj tko je trebao je to jako dobro znao....Jednom kada krv potece stvari krenu same od sebe, u nasem slucaju igra se otela kontroli no ne u nasu korist....!
Moja teorija je vrlo jednostavna.....kako ce Zapad objasniti svom vjeronom i programiranom radniku da radi cijeli zivot, nema svoju kucu ili svoj stan, placa zdravstvo, skolstvo, jede smece od hrane, zivi u duznickom robstvu a da narod u jednoj EX-Yu koja zivi u nekom soc-komunizmu zivi cca 10 puta bolje. Pojavio se internet, brza razmjena informacija, i tesko je nesto kontinuirano skrivati... Dalje je valjda vecini jasno....ako nije onda moram dodati jos jedan detalj.... U HR cca 80% stanovnistva posjeduje 80% vlasnistva nekretnina, na Zapadu 20% stanovnistva posjeduje 100% vlasnistva... Pametnom dosta !
Nemoguće je Nemoguće
ima tu dosta istine...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Samo tamo imaju stanove i to za bagatelu, naravno ovisno o kvartovima grada.... a kod nas k***c...pa gdje bi mi stanovali?? pod šatorom.....??? takva je bila politika komunizma...pa su svi uzimali kredite i radili kuće...nije mi jasno što je tu problem....kakva ti je to retorika,?? sad moraš znati da mi uglavom živimo u kućama koje su izgradili naši roditelji....barem ja malo sam popravio i obukao je a ostala je ista i tako je skoro po cijelom zagorju.....u Zagrebu su poduzeča i grad podjelili stanove radnicima...i tako se riješili održavanja....ljudi ih otkupili...i kaj sad mi smo kapitalisti.....
Last edited by Papilon on 14 Dec 2013, 20:24, edited 1 time in total.
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Radnici na zapadu uzimaju veće stanove skupe aute namještaj i žive uglavnom ok kod nas održavaš stari stan ili kuću nemaš novi auto a namještaj je iz austrougarske ili neko novo smeče....plačamo zdravstveno i za razliku od zapadnjaka moramo do kraja svog vijeka živjeti u nekom selu ili kvartu....ma kako bi željeli preseliti...zapadnjak to može kad mu se digne k***c a smeće jedemo i mi i oni....i jesti ćemo i još gore....ali to je posljedica globalizacije iGMO uzgoja....jebi ga kad se danas jede kilotone mesa a nekad smo isto jeli samo za veće svetkovine....
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Moze mi netko zamjeriti...i reci da smanjim dozivljaj ili slicno...ali nema veze.
Zatekao sam se tu gdje jesam...nije mi to bila namjera...zivot me naneo tu...nije mi zao...
sve mi je,samo ne lose, ali lagao bi kad bi rekao da mi srce nije doma...i da je istina da je
sve to lijepo, ali sa Domovinom se nista ne moze usporediti!
Nije ni ovdje lako kupiti kucu ili stan, ali je lakse nego kod nas, naravno svatko prema svojim
mogucnostima. Razlike su jednostavno neusporedive, ono sto je ovdje standard, tj sto se
podrazumijeva, kod nas je naucna fantastika!
Jucer sam bio u Gradskoj vijecnici po neki papir, inace, u Gradskoj vijecnici se izdaje doslovno sve,vozacke
dozvole, dozvole za tocenje alkohola, za brak, biznis, naknade za nezaposlene...i picke materine...
prijavis se,traje pola minute, sjednes, cekas da ti se na monitoru pojavi (najdulje sam cekao jednom
prilikom 4 minute, jos par minuta da ti sluzbenik rijesi sto trebas...hvala...ugodan dan zelim...i to je
to. Kad smo usli u City Holl, vidim premijerku Onteria!!! Normalno razgovara sa nekim ljudima, nema
osiguranja, nema pratnje...nema picke materine...nema sluzbenog auta,vozaca, benificija...
Ovdje to politicari nemaju...dolaze na svoje radno mjesto, imaju svoju placu, dobiju putni trosak i
gotova stvar. Ako hoce kavu ide ju kupiti preko puta u Starbucks i ceka u redu kao svi ostali.
Bogata Drzava,stabilna, ali ne pada nikome na pamet da si dozvoli da trosi Drzavni novac na
ono sto nasi politicari koriste sakom i kapom u nasoj jadnoj, siromasnoj zemlji. Naspram politicara
drugih, razvijenih zemalja, nasi politicari trose enormna sredstva svojih gradjana.
Zatekao sam se tu gdje jesam...nije mi to bila namjera...zivot me naneo tu...nije mi zao...
sve mi je,samo ne lose, ali lagao bi kad bi rekao da mi srce nije doma...i da je istina da je
sve to lijepo, ali sa Domovinom se nista ne moze usporediti!
Nije ni ovdje lako kupiti kucu ili stan, ali je lakse nego kod nas, naravno svatko prema svojim
mogucnostima. Razlike su jednostavno neusporedive, ono sto je ovdje standard, tj sto se
podrazumijeva, kod nas je naucna fantastika!
Jucer sam bio u Gradskoj vijecnici po neki papir, inace, u Gradskoj vijecnici se izdaje doslovno sve,vozacke
dozvole, dozvole za tocenje alkohola, za brak, biznis, naknade za nezaposlene...i picke materine...
prijavis se,traje pola minute, sjednes, cekas da ti se na monitoru pojavi (najdulje sam cekao jednom
prilikom 4 minute, jos par minuta da ti sluzbenik rijesi sto trebas...hvala...ugodan dan zelim...i to je
to. Kad smo usli u City Holl, vidim premijerku Onteria!!! Normalno razgovara sa nekim ljudima, nema
osiguranja, nema pratnje...nema picke materine...nema sluzbenog auta,vozaca, benificija...
Ovdje to politicari nemaju...dolaze na svoje radno mjesto, imaju svoju placu, dobiju putni trosak i
gotova stvar. Ako hoce kavu ide ju kupiti preko puta u Starbucks i ceka u redu kao svi ostali.
Bogata Drzava,stabilna, ali ne pada nikome na pamet da si dozvoli da trosi Drzavni novac na
ono sto nasi politicari koriste sakom i kapom u nasoj jadnoj, siromasnoj zemlji. Naspram politicara
drugih, razvijenih zemalja, nasi politicari trose enormna sredstva svojih gradjana.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Sto se tice zdravstva...to je besplatno. Citam nedavno na portalima u kakvim uvijetima
su djeca oboljela od raka kod nas...pisu i da zbog birokratskih problema taj odjel nije mogao
primiti donaciju od mislim PBZ-a od 20 miliona kn. Ako je to istina, onda bi stvarno odgovorne
trebalo izbaciti iz svih drustvenih struktura za sva vremena...i kazniti!
Ovdje su bolnice integrirane u sami grad...imaju bolnicu ,Sick Kids,, takodje bolnica za djecu
oboljelu od raka...najbolja bolnica takve vrste u svijetu...potpuno besplatna...sa smjestajem
za roditelje...hrana se narucuje iz menija...a opremljena...to se ne moze opisati. Ma nije toj
nesretnoj djeci i roditeljima do nicega, ali je ipak lakse kad se zajednica tako brine za njih!
Nema redova za cekanje, netreba ,veza,, netreba potplatiti nekoga...tvoje je da nazoves,
odredi se termin, tvoje je da dodjes 15 min ranije, odvede te se u tvoju sobu i cekas da dodje
doktor da te pregleda! U posjetu mozes doci bilo koji dan, u bilo koje vrijeme i ostati koliko
zelis! Zena mi radi u St. Michael's hospital, pa sam vise puta ima prilike vidjeti kako rade.
Bolnica ima 15 katova, proteze se cijeli jedan blok ulice. Tolika je da u predvorju imaju posadjene
Canadske javore. Cijeli jedan kat sluzi za trening, recimo mladi kirurzi treniraju na robotima...robotima
,teku suze,,curi krv,, znoje se...jebena naucna fantastika! Oboljeli od raka imaju 50 posto vece sanse
da prezive i zive nego kod nas!!! Djecja bolnica se financira jednim dijelom od Drzave a ostalo pokrivaju
donacije!
Zasto kod nas nije samo priblizno tako!? Imamo preduvjete...imamo pametne i strucne ljude...
imamo svasta...ali sve nam to nista ne vrijedi kad smo sami sebi najveci neprijatelji.
su djeca oboljela od raka kod nas...pisu i da zbog birokratskih problema taj odjel nije mogao
primiti donaciju od mislim PBZ-a od 20 miliona kn. Ako je to istina, onda bi stvarno odgovorne
trebalo izbaciti iz svih drustvenih struktura za sva vremena...i kazniti!
Ovdje su bolnice integrirane u sami grad...imaju bolnicu ,Sick Kids,, takodje bolnica za djecu
oboljelu od raka...najbolja bolnica takve vrste u svijetu...potpuno besplatna...sa smjestajem
za roditelje...hrana se narucuje iz menija...a opremljena...to se ne moze opisati. Ma nije toj
nesretnoj djeci i roditeljima do nicega, ali je ipak lakse kad se zajednica tako brine za njih!
Nema redova za cekanje, netreba ,veza,, netreba potplatiti nekoga...tvoje je da nazoves,
odredi se termin, tvoje je da dodjes 15 min ranije, odvede te se u tvoju sobu i cekas da dodje
doktor da te pregleda! U posjetu mozes doci bilo koji dan, u bilo koje vrijeme i ostati koliko
zelis! Zena mi radi u St. Michael's hospital, pa sam vise puta ima prilike vidjeti kako rade.
Bolnica ima 15 katova, proteze se cijeli jedan blok ulice. Tolika je da u predvorju imaju posadjene
Canadske javore. Cijeli jedan kat sluzi za trening, recimo mladi kirurzi treniraju na robotima...robotima
,teku suze,,curi krv,, znoje se...jebena naucna fantastika! Oboljeli od raka imaju 50 posto vece sanse
da prezive i zive nego kod nas!!! Djecja bolnica se financira jednim dijelom od Drzave a ostalo pokrivaju
donacije!
Zasto kod nas nije samo priblizno tako!? Imamo preduvjete...imamo pametne i strucne ljude...
imamo svasta...ali sve nam to nista ne vrijedi kad smo sami sebi najveci neprijatelji.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Sad se moram nadovezati. Mislio sam da neću nikad izgovoriti ove riječi, no sramim se što sam državljanin jedne zemlje, koja skupljajući pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti na državnoj televiziji objavljuje broj telefona na koji građani, pozivom doniraju svoj teško zarađeni novac, a dolje na ekranu sitnim slovima piše: "cijena poziva xxy kn, PDV UKLJUČEN"!
Kako nazvati čovjeka koji na milodar naplaćuje porez? To je jedini razlog zbog kojeg nikada neću okrenuti neki humanitarni broj. Ako država ne može preživjeti bez tih novaca, nek propadne! Nije li sramotno biti na bilo kojoj čelnoj poziciji države koja naplaćuje porez na milodar. SRAMOTA! Moj susjed, čovjek operirao karcinom, ostaje mu par mjeseci života, kirurg mu propisuje steznik koji košta jebenih 180 kuna, a kontrolor HZZO-a to odbija. Kako bi nazvao tog kontrolora, MUČKO ĐUBRE, koje živi od građana ove zemlje, a posao mu je da im uskraćuje olakšanje u zadnjim danima života. Koliko bi života učinili kvalitetnijim da netko da radnu knjižicu tom smeću, i taj novac preusmjeri ljudima kojima je potreban? I sad mi netko govori o nekakvoj pravnoj državi i uvođenju reda.
Neću više komentirati jer postajem ljut i izgovorit ću što mislim, a to neće biti pristojno ni primjereno mjestu, a mogao bi doći i u sukob sa zakonom zbog govora mržnje i poticanje na kazneno djelo...
Možda sam zastranio, a možda i ne razumijem stvari oko sebe (stalno me u to uvjeravaju), ali ovo ne mogu prožvakati.
Pozdrav svima!
Kako nazvati čovjeka koji na milodar naplaćuje porez? To je jedini razlog zbog kojeg nikada neću okrenuti neki humanitarni broj. Ako država ne može preživjeti bez tih novaca, nek propadne! Nije li sramotno biti na bilo kojoj čelnoj poziciji države koja naplaćuje porez na milodar. SRAMOTA! Moj susjed, čovjek operirao karcinom, ostaje mu par mjeseci života, kirurg mu propisuje steznik koji košta jebenih 180 kuna, a kontrolor HZZO-a to odbija. Kako bi nazvao tog kontrolora, MUČKO ĐUBRE, koje živi od građana ove zemlje, a posao mu je da im uskraćuje olakšanje u zadnjim danima života. Koliko bi života učinili kvalitetnijim da netko da radnu knjižicu tom smeću, i taj novac preusmjeri ljudima kojima je potreban? I sad mi netko govori o nekakvoj pravnoj državi i uvođenju reda.
Neću više komentirati jer postajem ljut i izgovorit ću što mislim, a to neće biti pristojno ni primjereno mjestu, a mogao bi doći i u sukob sa zakonom zbog govora mržnje i poticanje na kazneno djelo...
Možda sam zastranio, a možda i ne razumijem stvari oko sebe (stalno me u to uvjeravaju), ali ovo ne mogu prožvakati.
Pozdrav svima!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Kontrolor je postupio tako zato sto je u pitanju ,obican, gradjanin! Da je bio u pitanju neki drkavi
politicar kontrolor bi mu i kitu popusio ako treba! Politicari kad se razbole onda idu na lijecenje
izvan RH ! Naravno, o trosku gradjana!
politicar kontrolor bi mu i kitu popusio ako treba! Politicari kad se razbole onda idu na lijecenje
izvan RH ! Naravno, o trosku gradjana!
Je zato sam ja svojeg račića operirao i liječio tu u klinici za tumore...u sobi sa sedam kreveta....samo što je moj, posljedica rata u borbi za Hrvatsku državu a političar liječi svojeg vani...pa naravno nije ga dobio zbog Hrvatske....
kod nas neke stvari nisu posložene kako trebaju i vjerujem da još dugo neće ni biti......
Kad se sjetim da su onog Šprema slali vani a prema svim medicinskim parametrima nije su tu više dalo niš napraviti......zar je on bio iznad boga....a masam branitelja tu umire u bijedi ili gladna,... zgadi mi se sve!!!
kod nas neke stvari nisu posložene kako trebaju i vjerujem da još dugo neće ni biti......
Kad se sjetim da su onog Šprema slali vani a prema svim medicinskim parametrima nije su tu više dalo niš napraviti......zar je on bio iznad boga....a masam branitelja tu umire u bijedi ili gladna,... zgadi mi se sve!!!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Kak se veli ,o mrtvima sve najbolje,, ali da, pao mi je on na pamet...Papilon wrote:Je zato sam ja svojeg račića operirao i liječio tu u klinici za tumore...u sobi sa sedam kreveta....samo što je moj, posljedica rata u borbi za Hrvatsku državu a političar liječi svojeg vani...pa naravno nije ga dobio zbog Hrvatske....
Napisao sam već da može i tako ali za to mu ipak treba nešto vremena i truda dok svoje oružje već ima pri ruci. Onog tko se namjeri nećeš zaustaviti ali mu možeš otežati pa možda u konačnici i izgubi volju ili se ohladi...James wrote:slažem se sa vama, ali zato muž uzme "kalaš" na crno pa raspali 'nak ljudski po ženi, ženinom dečku, djeci, itd...
Smiješ se braniti ukoliko je to unutar onog što kazneni zakon smatra samoobranom. No kod nas nema fora ko floridski "stand your ground" ili ko onaj Zimmerman koji je ubio klinca samo zato jer mu je bio sumnjiv.James wrote:Druga stvar je to što smo mi legalni vlasnici oružja a priori smatrani za ubojice i u biti smo građani drugog reda jer se ne smijemo braniti kada smo napadnuti inače "zbogom oružje".
I napadne ga pijani gost i ovaj izvadi pištolj i ubije ga na mjestu? Nije li i to malo pretjerano?James wrote:Nitko u nama ne vidi kolekcionara(neka su oružja zbilja remek djela), sportaša(zamislite samo da Černogorecu u restoranu dođe pijani gost i napadne ga),
Ali... za takav imiđ su si sami lovci krivi. Kad ja vidim ove svoje lokalne lovce ni ja ne mogu misliti drugačije jer se tako i ponašaju. Kad bi lovci uveli reda među svoje članove onda bi ih valjda i drugi drugačije percipirati.James wrote:lovca (radim dosta sa Austijskom firmom i od kada sam im rekao da sam lovac gledaju me sa puno više poštovanja jer tamo je lovac gospodin a ne kako kod nas vole misliti da smo pijana rulja koja naoružana tumara šumom).
Sorry, ali teorija ti je totalno off. Niti smo mi ovdje živjeli 10x bolje niti je u to doba bilo Interneta.lex-lutor wrote:Moja teorija je vrlo jednostavna.....kako ce Zapad objasniti svom vjeronom i programiranom radniku da radi cijeli zivot, nema svoju kucu ili svoj stan, placa zdravstvo, skolstvo, jede smece od hrane, zivi u duznickom robstvu a da narod u jednoj EX-Yu koja zivi u nekom soc-komunizmu zivi cca 10 puta bolje. Pojavio se internet, brza razmjena informacija, i tesko je nesto kontinuirano skrivati... Dalje je valjda vecini jasno....ako nije onda moram dodati jos jedan detalj.... U HR cca 80% stanovnistva posjeduje 80% vlasnistva nekretnina, na Zapadu 20% stanovnistva posjeduje 100% vlasnistva... Pametnom dosta !
Lex je to dobro posložio i dosta istine tu ima...mirkof wrote:Sorry, ali teorija ti je totalno off. Niti smo mi ovdje živjeli 10x bolje niti je u to doba bilo Interneta.lex-lutor wrote:Moja teorija je vrlo jednostavna.....kako ce Zapad objasniti svom vjeronom i programiranom radniku da radi cijeli zivot, nema svoju kucu ili svoj stan, placa zdravstvo, skolstvo, jede smece od hrane, zivi u duznickom robstvu a da narod u jednoj EX-Yu koja zivi u nekom soc-komunizmu zivi cca 10 puta bolje. Pojavio se internet, brza razmjena informacija, i tesko je nesto kontinuirano skrivati... Dalje je valjda vecini jasno....ako nije onda moram dodati jos jedan detalj.... U HR cca 80% stanovnistva posjeduje 80% vlasnistva nekretnina, na Zapadu 20% stanovnistva posjeduje 100% vlasnistva... Pametnom dosta !
ali ti, ili nisi pročitao, ili nisi razumio, a ne možeš se suzdržati od brzopletog komentiranja...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Jedina istina koja se tu vidi jest da su nam uvijek krivi neki drugi a nikad mi sami.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

...zbilja ne citas potpuno postove Mirkof, a ovo tvoje tumacenje je meni potpuno neshvatljivo!
Jao si ga nama da dodjemo pod nekog suca koji razmislja kao ti...a Cernogorec sigurno
ne bi pucao u svojeg gosta, vec bi usljed neke svadje sa nekim neugodnim gostom mogao
ostati bez oruzja...zbog takvog nakaradnog zakona koji ti tako strastveno podrzavas!!!
Nitko na ovome forumu ne zeli u nikoga pucati, ali isto tako ne zelim da me netko jebe
zbog svojeg degutantnog shvacanja zakona i de molim te nemoj vise tvrditi kako se s time
nesto sprecava...tj sa takvim pristupom...preventivno djelovanje...nedokazana krivnja i slicna
komunisticka sranja, samo se zagorcalo zivot ljudima, a spasili niste nikoga...i boli me kita
sto zakonodavac ,misli, , jel mislit i srat nije isto, a zakonodavac je taj koji bi se trebao drzati
cinjenica, a cinjenice ne govore u prilog zakondavcima!
Jao si ga nama da dodjemo pod nekog suca koji razmislja kao ti...a Cernogorec sigurno
ne bi pucao u svojeg gosta, vec bi usljed neke svadje sa nekim neugodnim gostom mogao
ostati bez oruzja...zbog takvog nakaradnog zakona koji ti tako strastveno podrzavas!!!
Nitko na ovome forumu ne zeli u nikoga pucati, ali isto tako ne zelim da me netko jebe
zbog svojeg degutantnog shvacanja zakona i de molim te nemoj vise tvrditi kako se s time
nesto sprecava...tj sa takvim pristupom...preventivno djelovanje...nedokazana krivnja i slicna
komunisticka sranja, samo se zagorcalo zivot ljudima, a spasili niste nikoga...i boli me kita
sto zakonodavac ,misli, , jel mislit i srat nije isto, a zakonodavac je taj koji bi se trebao drzati
cinjenica, a cinjenice ne govore u prilog zakondavcima!