NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Hawk
Satnik
Satnik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by Hawk » 20 Dec 2013, 13:03

evo jedno pitanje...
koja je najbezbolnija procedura za kupiti rezervnu cijev za XDM 9mm, 5.25"...???
znači isti kalibar, za pištolj koji je uredno registriran na DIN OL...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

carrR
Civil
Civil

Post by carrR » 20 Dec 2013, 14:41

Samo da odgovorim, hvala vam na odgovorima ali otišao sam u petrinjsku u MUP i porazgovarao sa tetom... Nisu vise na šalterima Btw u uredima su :) sad će lakše proć bombonjera :) rekla mi je da ja na poslu u svojoj personalnoj moram zatražit nekakvu potvrdu od MORH-a i kad donesem tu potvrdu predajem ju uz zahtjev, i na temelju tog dobivam dozvolu za DiN, sad je samo pitanje koliko će sve to skupa trajat, a i oslobođen sam plaćanja liječničkog i tog tečaja u Mup-u...

Sto se tiče streljackog kluba, samoga natjecanja problem je sto uz to ja neću dobit dozvolu za DiN a na temelju MORH-a hoću, tako su mi rekli u MUP-u... Javim kad sredim sve :) hvala

Edit: a kad dobijem dozvolu za DiN bez problema oružje mogu koristit i kao oružje za sport

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 20 Dec 2013, 16:00

Vezano na pitanje koliko traje postupak:
Po zakonu ti moraju rijesiti unutar dva mjeseca. (bilo pozitivno / bilo negativno)

I ne zaboravi osigurati uvjete za siguran smjestaj. (sef / ili metalni ormar)

:A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

carrR
Civil
Civil

Post by carrR » 20 Dec 2013, 21:02

jolly wrote:Vezano na pitanje koliko traje postupak:
Po zakonu ti moraju rijesiti unutar dva mjeseca. (bilo pozitivno / bilo negativno)

I ne zaboravi osigurati uvjete za siguran smjestaj. (sef / ili metalni ormar)

:A25:
e da da, ali koliko ce MORH-u trebat da mi izda potrvrdu da me oslobodi placanja lijecnickog i tecaja :) hmm, moje misljenje cca mjesec dana, plus jos mjesec dana od MUP-a...

Covjece za 2 mjeseca bi tenk prešverco iz rusije... :A31:

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 20 Dec 2013, 22:17

carrR wrote:Samo da odgovorim, hvala vam na odgovorima ali otišao sam u petrinjsku u MUP i porazgovarao sa tetom... Nisu vise na šalterima Btw u uredima su :) sad će lakše proć bombonjera :) rekla mi je da ja na poslu u svojoj personalnoj moram zatražit nekakvu potvrdu od MORH-a i kad donesem tu potvrdu predajem ju uz zahtjev, i na temelju tog dobivam dozvolu za DiN, sad je samo pitanje koliko će sve to skupa trajat, a i oslobođen sam plaćanja liječničkog i tog tečaja u Mup-u...

Sto se tiče streljackog kluba, samoga natjecanja problem je sto uz to ja neću dobit dozvolu za DiN a na temelju MORH-a hoću, tako su mi rekli u MUP-u... Javim kad sredim sve :) hvala

Edit: a kad dobijem dozvolu za DiN bez problema oružje mogu koristit i kao oružje za sport
Svi decki( 4 njih) koje ja poznajem a rade u vojsci bez problema dobiju oružje na DIN u svrhu samoobrane, bar je tako bilo do sad.

Fitzgerald11
Pozornik
Pozornik

Post by Fitzgerald11 » 23 Dec 2013, 13:52

carrR;
javi nam ako ti prođe dozvola za DiN na osnovu toga sto radis u MORH-u :A27:

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 14 Jan 2014, 22:22

ja sutra idem ponovo podnijeti zahtjev za DiN! Ovog puta ću primijeniti malo drukčiju taktiku, al tko zna- možda se smiluju. (vjerojatno neće :D )

luger08
Pozornik
Pozornik

Post by luger08 » 21 Jan 2014, 15:17

još pitanja:
na lovačku dozvolu mogu staviti 3 komada oružja, pošto za sva 3 ide jedna provjera mislio sam odmah ubiti 3 muhe jednim udarcem

može li biti kombinacija sačmarica+revolver+samokres ili može samo dvije lovačke puške i jedan pištolj?
Smije li se lovačko oružje prenositi u vozilu van lovne sezone? Imam vikendicu blizu lovišta pa bi ponekad isprobao pušku a lokacija je udaljena 50km od mog mjesta boravišta, za pištolj znam da mogu u streljanu, ne bi ga koristio na otvorenom

Hvala

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 21 Jan 2014, 15:36

Mozes na istu dozvolu koju god hoces kombinaciju (pod uvjetom da je dozvoljeno zakonom registrirat kao lovacko).
Lovna sezona traje 12 mjeseci tako da oruzje u autu mozes voziti kad hoces i koliko hoces, pod uvjetom da je prazno i u futroli.
Pucanje pokraj vikendice nije dozvoljeno, jedino ako se vikendica nalazi u tvom lovistu, onda je u nekoj sivoj zoni, moze proci kao isprobavanje oruzja sto je dozvoljeno u vlastitom lovistu, ali kao sto rekoh to je neka siva zona, isto mozes imat problema sa policijom.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 21 Jan 2014, 16:13

zhrvoje wrote:..... ali kao sto rekoh to je neka siva zona, isto mozes imat problema sa policijom.
Ma sve je to kod nas SIVO.....jer nije logicno da ja ne mogu u svom podrumu pucati sa vatrenim oruzjem ako tom radnjom ne predstavljam opasnost za druge i ne uznemiravam nekog drugog....
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 21 Jan 2014, 17:55

luger08 wrote:još pitanja:
na lovačku dozvolu mogu staviti 3 komada oružja, pošto za sva 3 ide jedna provjera mislio sam odmah ubiti 3 muhe jednim udarcem

može li biti kombinacija sačmarica+revolver+samokres ili može samo dvije lovačke puške i jedan pištolj?
Smije li se lovačko oružje prenositi u vozilu van lovne sezone? Imam vikendicu blizu lovišta pa bi ponekad isprobao pušku a lokacija je udaljena 50km od mog mjesta boravišta, za pištolj znam da mogu u streljanu, ne bi ga koristio na otvorenom

Hvala
Na JEDAN oruzni list, mozes imati 3 komada oruzja.
Medjutim, mozes imati I vise oruznih listova.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 29 Jan 2014, 08:10

Pozdrav ekipa evo ja sam jucer podnija dva zahtjeva za nabavnu poluautomat i revolver. mogu rec da me teta na salteru ugodno iznenadila kad je rekla da nema vise provjera sefa itd, to su dobre vijesti naravno da to nevazi za one koji prvi put registriraju oruzje eto neznam dali ste culi za tu novost sto se tice provjere pa samim tim se i postupak oko nabavne ubrzava, tako mi je receno u policiji da vec za koji dan mogu ocekivat nabavne , eto lip pozdrav. :mrgreen:

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 29 Jan 2014, 16:52

capitano wrote:Pozdrav ekipa evo ja sam jucer podnija dva zahtjeva za nabavnu poluautomat i revolver. mogu rec da me teta na salteru ugodno iznenadila kad je rekla da nema vise provjera sefa itd, to su dobre vijesti naravno da to nevazi za one koji prvi put registriraju oruzje eto neznam dali ste culi za tu novost sto se tice provjere pa samim tim se i postupak oko nabavne ubrzava, tako mi je receno u policiji da vec za koji dan mogu ocekivat nabavne , eto lip pozdrav. :mrgreen:
I meni su to rekli pa sam eto jucer opet imao provijeru zbog dva zahtjeva, i dalje isto bar kod mene , i onaj stari sistem svugdje drugacije kao da nismo u istoj državi.

Fitzgerald11
Pozornik
Pozornik

Post by Fitzgerald11 » 29 Jan 2014, 20:11

i meni su dosli drugi put na provjeru sefa al nisu nista zajebavali.imam pitanje do kada radi PU Zagrebacka u petrinjskoj?tj.odjel za oruzje?nigdje ne mogu naci na netu,ako netko zna neka napise.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 29 Jan 2014, 23:10

Dao Bog da tako bude! Ja sam zahtjev za nabavnu podnio prije više od mjesec dana, bili u provjeri, mada ima u ormaru već nekoliko cijevi, a ujedno mi rekli da će se potruditi da to riješe u zakonskom roku od 2 mjeseca. E sad ga j... izgleda da svaka teta na šalteru, radi u svojoj firmi po nekim internim pravilima.

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 29 Jan 2014, 23:13

Da izgleda da je tako

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 30 Jan 2014, 01:21

Ja to ne kuzim...tj tko su te ,tete sa saltera,, sto je njihov posao, da li su uopce ovlastene
za nesto ili su tu da zaprime zahtjeve!? Mislim...ne znam, pa pitam!
Head in the City. Hearth in the Field.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 30 Jan 2014, 02:58

zaprimaju zahtjeve i rade administrativne poslove u vezi oružja.
izdavanje dokumenata vezanih za oružje (nabavna dozvola, oružni list itd).
to su inače upravni referenti ali mi ih od milja zovemo tete sa šaltera.
i svaka teta sa svakog šaltera ima neki svoj propis i skoro svaka radi drukčije ovisno o mjestu gdje radi :D
na kraju krajeva nisu ovlaštene za ama baš ništa (osim gore navedenog), jer o svemu što se tiče direktnog odobravanja nabavki itd. - to odobrava komisija.
ali one si vole uzeti ovlasti koje im ne pripadaju i nametati ljudima neke svoje propise makar uopće nemaju na to pravo.
ja hvala bogu sa svojom tetom na šalteru nema problema, stvarno je odlična, korektna i radi svoj posao kako treba. nekada mi čak i napravi neke sitne ustupke.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 30 Jan 2014, 04:35

Hvala Hackervis!
U P.P.Beli Manastir je malo drugacije. Imas saltere za vozacke,prometne,osobne...,ali za oruzje
ides u prostoriju ,referade za oruzje,,tu je referent, platis onaj papir,doneses taksene marke, na
licu mijesta sve ispunis,nakon toga moras ici u postu uplatiti onu pristojbu,vratis se,predas
kopiju uplatnice...nakon toga dolazi ti doma policija u provjeru, obave razgovor s tobom, naprave
zapisnik, pregledaju sef, u zapisnik navedu i o kakvom se sefu radi, koliko ,brava,,tj opisu i sef,
takodje obave i razgovor sa susjedima. Nabavnu isto odobrava komisija. Prilikom kupovine
oruzja, isto donosis u prostoriju referade, tu se pregleda da li je tv.broj pravilno napisan na
nabavnoj, a kad je novo oruzje u pitanju moras priloziti i racun. Ako imas mijesta u OL odmah
ga i dobijes nakon potpisa ovlastene sl. osobe, ili ako je novi ol onda ga dobijes za koji dan,
a do tada imas ovjerenu potvrdu. Dakle,sve sto se tice oruzja obavljas u prostoriji referade,
a ne na salteru. Po meni, sasvim ok, jel mislim da ne izgleda lijepo ako vadis oruzje na uvid
na nekom salteru, a oko tebe gomila gradjana. Mada ne znam kako se to rijesava u drugim
PP, tj uvid oruzja.
Head in the City. Hearth in the Field.

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 30 Jan 2014, 04:55

ma i kod nas je u posebnoj prostoriji smještena referada za oružje, ali to su opet naše "tete sa šaltera". Eto navikli se mi njih tako zvat.

Post Reply