SNIMKE zrna pri udaru
SNIMKE zrna pri udaru
Mozda sam vec jednom i zkacio ovaj link no posto ga volim svako toliko pogledati za svoje guste da Vas malo podsjetim ...
http://www.youtube.com/watch?v=QfFoMyMoiX4
Uzivajte
http://www.youtube.com/watch?v=QfFoMyMoiX4
Uzivajte
Nemoguće je Nemoguće
- technotronic
- Stožerni Narednik

Re: SNIMKE zrna pri udaru
Zamisli koji je ovo slow motion.Zrno rotira oko 150 000 okreta u minuti,vrtnja F1 motora je smijesna naspram ovogatechnotronic wrote:Zanimljivo je vidjeti i rotaciju zrna u zraku...
- technotronic
- Stožerni Narednik

Ma kakva F1 ....
Igracke se vrte najbrze na svijetu !!!
Nemoguće je Nemoguće
- technotronic
- Stožerni Narednik

Avionceki, Formulice, itd....
Ne znam da li si imao prilike vidjeti rastavljen neki od tih motorica, to je zivi smjeh no materijali su prokleto dobri kao i finalna obrada. A cijene su BOLESNE i dan danas !!! Progooglaj malo cisto iz radoznalosti...
Ne znam da li si imao prilike vidjeti rastavljen neki od tih motorica, to je zivi smjeh no materijali su prokleto dobri kao i finalna obrada. A cijene su BOLESNE i dan danas !!! Progooglaj malo cisto iz radoznalosti...
Nemoguće je Nemoguće
- technotronic
- Stožerni Narednik

ma gledao sam nešto na televiziji, čini mi se da idu na mešung alkohola i benge....
Da,cak i diabola od jace zracne puske rotira bar 2 puta brze od F1 motora kad je on na maximumu(ona rotira oko 50 000 rpm.Nevjerovatno ali istinito.technotronic wrote:pa zrno se onda rotira nekoliko puta brže od njega....
Jel ovo dvotaktni sa 3 kanala bez ventila (kao u motorne pile npr) ?Ti motori se bez problema vrte i na 25 000 rpm.lex-lutor wrote:Ma kakva F1 ....