Uvoz poluautomatske puške iz SAD-a u Hrvatsku
Re: Uvoz poluautomatske puške iz SAD-a u Hrvatsku
Daj mi pojasni kako da izbjegnem PDV,koliko vidim oni su u US
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Ne znam shemu ali msm zasto bi morao ici u Sloveniju kad isto moze i kod njih platit i posalju mu...jos jednostavnije je jer je blize i unutar EU.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ne ide to tako.
Jesmo EU, ali smo jos uvijek u "Schengenu".
Dakle mora u sloveniju, zatraziti zatraziti dozvolu za izvoz na osnovu svoje nabavne, potpisati zahtjev u njihovom mupu, zatim potpisati punomoc trgovcu koji ga zastupa u poslovima tog izvoza, pa kad rijese izvoznu dozvolu, trgovac to donese na granici.
Na granici trgovac ispuni nabavnu i preda oruzje kupcu.
Kupac iz HR, isto oruzje prijavljuje nasem mup-u na granici, te nakon tog ima obvezu registracije unutar 8 dana od nabavke.
Ovo vrijedi za sloveniju. Za druge zemlje EU, ne znam.
Jesmo EU, ali smo jos uvijek u "Schengenu".
Dakle mora u sloveniju, zatraziti zatraziti dozvolu za izvoz na osnovu svoje nabavne, potpisati zahtjev u njihovom mupu, zatim potpisati punomoc trgovcu koji ga zastupa u poslovima tog izvoza, pa kad rijese izvoznu dozvolu, trgovac to donese na granici.
Na granici trgovac ispuni nabavnu i preda oruzje kupcu.
Kupac iz HR, isto oruzje prijavljuje nasem mup-u na granici, te nakon tog ima obvezu registracije unutar 8 dana od nabavke.
Ovo vrijedi za sloveniju. Za druge zemlje EU, ne znam.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Mislim da nisi u pravu. Ja sam trgovcu poslao scan nabavne i on je sredio izvoznu dozvolu. Pušku sam preuzeo u dućanu i bez ikakvih problema prenio preko granice. Naravno, prijavio sam je i njihovoj i našoj policiji. Sve je išlo, više nego glatko.
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Moguce je i da ovisi o trgovcu, a moze biti da se nesto i promijenilo od kad sam ja zadnji put to rijesio.
Turn better into best!
pa podjeli sa ljudima detalje cijelog procesa.. koji proizvod, koji dobavljač...dejandlesk wrote:Mislim da nisi u pravu. Ja sam trgovcu poslao scan nabavne i on je sredio izvoznu dozvolu. Pušku sam preuzeo u dućanu i bez ikakvih problema prenio preko granice. Naravno, prijavio sam je i njihovoj i našoj policiji. Sve je išlo, više nego glatko.
Pozdrav svima!
Vis vis....nekaj mi tu ne stimadejandlesk wrote:Mislim da nisi u pravu. Ja sam trgovcu poslao scan nabavne i on je sredio izvoznu dozvolu. Pušku sam preuzeo u dućanu i bez ikakvih problema prenio preko granice. Naravno, prijavio sam je i njihovoj i našoj policiji. Sve je išlo, više nego glatko.
Pozdrav svima!
Ak si ti njemu poslao nabavnu na scan,i onda dosao u ducan i dobio pusku.
Pa tko je pobogu onda trebao nasu original dozvolu???
Ja sam svoju original slao u ausriju,pa je on na temelju nje dobio izvoznu. I nakraju sam ja sa nasom ovjerenom nabavnom isao domov. Austrijskoj i slovenskoj policiji se nije trebalo prijaviti. Ali nasoj morate pod OBAVEZNO
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Evo detaljno: Trgovac, gospodin Uroš iz firme Artek, pucaljka, Ruger R2 cal.243Win. Pošto mi se puška dopala, kontaktiram gospodina Uroša i dogovaram da mu uplatim avans, a on mi čuva pušku, dok ne dobijem nabavnu dozvolu. To potraje, bolje da se i ne prisjećam koliko, no konačno sve je gotovo. Gospodinu Urošu, šaljem mailom scan osobne iskaznice i nabavne dozvole. Kroz dva dana on sređuje izvoznu dozvolu i ja mogu krenuti po pušku. Stanem na Bregani, kažem policajcu da idem po pušku i pokažem mu sve papire. Nakon jednog telefonskog poziva, čovjek mi ljubazno vraća papire i kaže da s naše strane nema nikakve zapreke da unesem pušku. Isti postupak ponavljam i na susjednoj granici i dobijam informaciju da se njih ne tiče što iznosim iz njihove zemlje. Dolazim do gospodina Uroša, preuzimam pušku, on zadržava primjerak nabavne i slijedi povratak. Na susjednoj granici, prijavljujem da nosim oružje, policajac kima glavom i poželi mi sretan put. Dolazim na našu granicu i prijavljujem oružje. Nema nikakvih problema, osim što mi na nabavnu udaraju pečat da sam prešao granicu. Istog dana podnosim zahtjev za registraciju, a pušku krstimo janjetinom.
Mislim da jednostavnije ne može biti!
Pozdrav svima!
Mislim da jednostavnije ne može biti!
Pozdrav svima!
Pa šta se ne priča ovdje o uvozu iz SADa?
Svejedno.
Nije mi jasno zašto ameri nedozvoljavaju izvoz kundaka van... to mi je u financijkoj konstrukciji čak i najveća prepreka.
Svejedno.
Nije mi jasno zašto ameri nedozvoljavaju izvoz kundaka van... to mi je u financijkoj konstrukciji čak i najveća prepreka.
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Ovako...trazio sam dosta po njihovim forumima...izgleda da vise nista sto se tice oruzja se ne moze samo naruciti ni da i zivite tamo...nego je potrebno ici preko tzv ovlastenog FFL dealera...sto nije svaka trgovina oruzjem...
Impact guns je jedna od njihovih poznatijih web trgovina i kod njih mozete naruciti bilo sto i salju van SAD-a...ali...opce poznata stvar papirologija...rok za dobavu od poslane narudzbe do isporuke puske na carinu kod nas je 1 godina u najboljem slucaju sa svim cistim i urednim papirima...
Impact guns je jedna od njihovih poznatijih web trgovina i kod njih mozete naruciti bilo sto i salju van SAD-a...ali...opce poznata stvar papirologija...rok za dobavu od poslane narudzbe do isporuke puske na carinu kod nas je 1 godina u najboljem slucaju sa svim cistim i urednim papirima...