Walther P 38 vs Mauser 08

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Walther P 38 vs Mauser 08

Post by Iggy » 30 Oct 2014, 10:33

Vidio sam ga maloprije,ac 43. Broj 6503 H. Stanje savršeno, tri spremnika i original futrola. A veselja ljudi moji! Ne mogu docekat nabavnu!!

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 30 Oct 2014, 15:44

Poslikaj kad kupiš , usput da pitam ako nije tajna koja je cijena?

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 30 Oct 2014, 16:43

Cijena nije velika...ide s njime i streljivo iz tog vremena u platnenoj vojnoj vrećici. Kad bude u ormaru biti ću miran.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 30 Oct 2014, 22:43

Iggy wrote:Vidio sam ga maloprije,ac 43. Broj 6503 H. Stanje savršeno, tri spremnika i original futrola. A veselja ljudi moji! Ne mogu docekat nabavnu!!
:A25: ja nebih mirno spavao dok bi ga cekao Iggy.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 31 Oct 2014, 00:21

Darko11 wrote:
Oerlikon wrote:
Što misliš,bili se dao napraviti moderan pištolj (dodati visok kapacitet,pouzdanost) na bazi
P08(sačuvati ergonomiju,kvalitetu,po mogučlnosti izgled)
Preciznost,kvaiteta .....bla bla bla....mit vezan uz taj pistolj.Novi pistolji su daleko precizniji i kvalitetnije izradjeni tako da nema smisla ;) .Osim toga P08 je imao bravljenje koljenima koje je potpuno promaseno rjesenje i ne trpi razlicite laboracije streljiva te cesto dolazi do zastoja,inferiorno u odnosu na Browingovo bravljenje.Pistolj zasluzuje paznju sam zato sto je Njemacki iz doba rajha i nista vise.
Ja bi samo ispravio neke stvari sa kojima se ne slažem, ne bi rekao da su današnji pištolji kvalitetnije izrađeni i precizniji , nego samo modernije konstrukcije, iako današnji HS ima indikator metka u cijevi isto kao i luger isto tako kočnicu na dršci kao i ranije varijante lugera , p08 je jako kvalitetno i precizno izrađen odlične ergonomije i odlično leži u ruci kod pucanja , proizvodili su ga razni proizvođači(ne samo njemački) od 1900 neprekidno do 1945 za razne države , pa onda 70 , 80 (komemorativni mauzerovi modeli) a mislim da se i danas se još proizvodi po americi i nisu baš jeftini tako da ne bi baš rekao da je promašene konstrukcije za ono doba.
Imam Švicarski luger iz 1924 godine u savršenom stanju ispucano do sada 300 tinjak metaka bez ijednog zastoja(nije puno ali puca se samo za gušt) , tvorničko okidanje na njemu iznosi izmjereno u prosjeku 1,6 kg i vrlo je precizan.
Ispucano cca 2000-3000 metaka iz raznih drugih lugera koje posjedujem bez konkretnih zastoja , zajstoji se dešavaju zbog neispravnih (limenih) spremnika, i zbog zamjene cijevi koja najčešče nisu dobro zamijenjene i metak se obično zaglavi na ulaznoj rampi, ispravan mauser luger 1936-1942 u vrlo dobrom do odličnom stanju radi sa svim elaboracijama municije FMJ čak i sa vrlo slabom municijom gdje zatvarač ne ostane u zadnjem položaju nakon zadnjeg metka.
Inace jako je osjetljiv na prljavštinu i zato se obično nosio u zatvorenoj futroli i daleko od toga da se može uspoređivati sa modernm pištoljima, i izrađivati nešto slično tome ali modernije nema smisla, jer uvijek se može nači očuvani primjerak i guštati se sa njime iako najviše služi za sakupljanje i kolekciju.

Za kraj Heinrich Keller of Frauenfeld 1949 ISSF competition in Buenos Aires
Attachments
1 Swis.jpg
Originalna meta
Originalna meta

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 01 Nov 2014, 13:23

Berto,cijenim tvoje iskustvo i znanje o pistoljima ali kao poznavalac trebao bi znati zasto je koljenasti zatvarac napusten,jer ipak konstrukcije koje se pokazu dobre prolaze dalje.Napusten je zbog osjetljivosti na laboracije i sam takav sustav bravljenja je relativno skup za izradu.Naravno da je to kvalitetan i legendaran pistolj, i sam vrebam da se docepam jednog,to je povijest u rukama i simbol Njemacke kvalitete i finoce, ali danasnji moderni pistolji ne zaostaju sa kvalitetom,sto vise imaju garancije na 100 000 metaka i vise i sl sto je nekad bilo prilicno ne zamislivo.O tim mitovima pricam, iako i sam mrzim plastikanere i opcenito danasnji dizajn pistolja a volim stare pistolje.Moje misljenje je da je ipak browingov sustav bolji dizajn a to sto Ameri lude za Lugerom je logicno jer je rijedak a skup i ruku na srce samo zato jer je Njemacki a razgovor o ,istina, neupitnoj kvaliteti njihovih proizvoda,ipak, cesto zna ipak preci i u pretjerivanje, a i povijesno je legendaran sto je najveci razlog.Kao sto neko napisa u drzavama gdje je nemoguce doci do njega prva zelja je Kalasnjikov,iz istih razloga,legendarno i pouzdano povijesno oruzje ali u drzavama gdje vlada crno trziste ili je rat on ne vrijedi ni kilu brasna.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 01 Nov 2014, 22:57

Darko11 wrote:Berto,cijenim tvoje iskustvo i znanje o pistoljima ali kao poznavalac trebao bi znati zasto je koljenasti zatvarac napusten,jer ipak konstrukcije koje se pokazu dobre prolaze dalje.Napusten je zbog osjetljivosti na laboracije i sam takav sustav bravljenja je relativno skup za izradu.Naravno da je to kvalitetan i legendaran pistolj, i sam vrebam da se docepam jednog,to je povijest u rukama i simbol Njemacke kvalitete i finoce, ali danasnji moderni pistolji ne zaostaju sa kvalitetom,sto vise imaju garancije na 100 000 metaka i vise i sl sto je nekad bilo prilicno ne zamislivo.O tim mitovima pricam, iako i sam mrzim plastikanere i opcenito danasnji dizajn pistolja a volim stare pistolje.Moje misljenje je da je ipak browingov sustav bolji dizajn a to sto Ameri lude za Lugerom je logicno jer je rijedak a skup i ruku na srce samo zato jer je Njemacki a razgovor o ,istina, neupitnoj kvaliteti njihovih proizvoda,ipak, cesto zna ipak preci i u pretjerivanje, a i povijesno je legendaran sto je najveci razlog.Kao sto neko napisa u drzavama gdje je nemoguce doci do njega prva zelja je Kalasnjikov,iz istih razloga,legendarno i pouzdano povijesno oruzje ali u drzavama gdje vlada crno trziste ili je rat on ne vrijedi ni kilu brasna.
Znam da je browningow sistem bolji i pouzdaniji to nema govora, kad sam govorio o kvaliteti mislio sam na samu izradu ne na pouzdanost , iako ja nemam problema sa svojim lugerima ni sa kojom municijom, nije baš da samo amerikanci lude za lugerom vidiš da ima i Hrvata :A03: sa istom problematikom, inace nisu samo nijemci proizvodili lugere, prvi su ga u svoje naoružanje uveli švicarci a kasnije i proizvodili u intresantnom kalibru 7,65 parabellum, isto tako amerikanci , a nešto i englezi, koristile mnoge države.
Nije tako rijedak pištolj proizvedeno ih je cca 2 000 000, niti je po mojem skup zbog toga što je nijemački .

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 02 Nov 2014, 04:27

Berto, koja se preciznost moze ocekivati od Lugera na 25 metara?
Ima li razlike u preciznosti od mornarickog do vojnog lugera? Ovaj s duzom cijevi vjerojatno ima prednost zbog duze nisanske linije.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 02 Nov 2014, 08:09

jolly wrote:Berto, koja se preciznost moze ocekivati od Lugera na 25 metara?
Ima li razlike u preciznosti od mornarickog do vojnog lugera? Ovaj s duzom cijevi vjerojatno ima prednost zbog duze nisanske linije.
Nemam nijedan mornaricki jer su oni poprilicno rijetki , preciznost ovisi o strijelcu i o konkretnom pistolju, duza cijev svakako da daje prednost.

Post Reply