Transport optike preko granice RH-BiH
Transport optike preko granice RH-BiH
Zanima me koja je zakonska procedura da se može preći granica s optičkim ciljnicima preko granice RH-BiH.
Hvala.
Hvala.
Re: Transport optike preko granice RH-BiH
potrebno je samo platiti davanja na nju prilikom ulaska u drugu zemlju
a ako si i malo normalan nećeš platiti ništa, bar se ona da sakriti
Mislim da nije samo to, a ujedno me nagovarate na počinjernje kaznenog djela utaje poreza i ostalih djela zabranjenih zakonomSpinnaker wrote:potrebno je samo platiti davanja na nju prilikom ulaska u drugu zemlju
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Dobro ti je čovjek rekao sakrij je pa nije to vatreno oružje pa da bezveze bacaš pare, radije popij piće ili daj lovu u humanitarne svrhe kad te već žulja (lova)!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Sad za ozbiljno, ako si jako glup prijaviti ces je nadleznim organima i platiti porez.
A ako si malo pametan otvoriti ces kutiju s optikom, malo je proteraj kroz prste i prasinu.Kutiju i upute baci. Racun za nju spremi u kuvertu i posalji si je na kucnu adresu. Pa neka netko dokaze da nije tvoja vec godinu dve i da ti se vozika u gepeku.
A ako si malo pametan otvoriti ces kutiju s optikom, malo je proteraj kroz prste i prasinu.Kutiju i upute baci. Racun za nju spremi u kuvertu i posalji si je na kucnu adresu. Pa neka netko dokaze da nije tvoja vec godinu dve i da ti se vozika u gepeku.
Uvoz optike u RS je zabranjen. Ako te uhvate mogu te kazniti kao da si komplet pusku ponije na crno. U Federaciji i RS Du razliciti zakoni. U RS mozes je uzeti bez dozvove ali je moras uroku nekoliko dana prijaviti sa racunom. Ili ako je kopis polovnu potrebna je kopija od oruznog lista osobe koji su je predhodno posijedovali. Ja san se raspitao jet ja Zeisovu ili swaroski optiku mogu u trecinu cijene dobit nego koliko kosta u bih.
Sto ovdje znaci RS, republika srpska ili nesto trece ? Imaju li RS i drzava Srbija iste zakone ili ne ? Sve skupa je jako zbunjujuce, pored toga ispada da se opticki siljnik moze koristiti samo uz oruzje sto je totalno pogresno ?
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
lex-lutor wrote:pored toga ispada da se opticki siljnik moze koristiti samo uz oruzje sto je totalno pogresno ?
Lex, ja moram da sam totalno izlapio!
Ajde objasni mi cemu jos moze posluziti opticki ciljnik? Ako nije na puski?
Jel bi neko normalan kupio nekog Zeissa, ili Swarovskog sa ne znam kojom konacnicom, platio 3000 eura, i onda ga koristio ko kanocal?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pa ne bas kao kanocal ali recimo u mom poslu ti treba podesavanje usmjerenosti parabolicinih antena ( i neke slicne opreme) na udaljenostima od 500m pa do 50 Km sa velikom tocnosti, cak +/- 2 stupnja ponekad. Kada sam u dobrim uvijetima vidljivosti na dionici npr Pula - Ucka sto je cca 30 km ciljnik sa objektivom od 56 i tubusom koji mi pase u pripravu ustedim dosta vremena za tocno pozicioniranje tih igracki. ne gubim nikakvo vrijeme na malo ljevo, pa malo desno, pa malo gore pa malo dolje....pozicioniram , zasarafim i idemo dalje....jolly wrote:lex-lutor wrote:...
Jel bi neko normalan kupio nekog Zeissa, ili Swarovskog sa ne znam kojom konacnicom, platio 3000 eura, i onda ga koristio ko kanocal?
II.
Uzmimo npr. Uredjaj za mjerenje vibracija staklenih ili drugih povrsina na poprilicnim udaljenostima, tada ti treba neka generacija IC-lasera uparenog sa sto je moguce boljom optikom a praksa je pokazala da su ciljnici upravo idealni za prijem reflektiranog signala..itd...itd...itd....
Hocu reci da SVA dodatna oprema za oruzije ima visestruku namjenu i ne treba je gledati kako je to iskljucivo samo dio oruzja jer je to pogresno i ogranicavajuce za razvoj.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ah, pa da... kako se nisam sjetio!?

Turn better into best!
Sa stvarno se cudim...hahahhahahahjolly wrote:Ah, pa da... kako se nisam sjetio!?![]()
Nemoguće je Nemoguće
U nas u BiH u rs se Optika uvodi u oruzni list serijski broj i Brend
do u ostalo svijetu moze dijete kupiti tu optiku bez pitanja, Stavio
je na pusku ili ne nije bitno, koristio je u lovu ili ne isto nije bitno
bitnija je tezina i energija kugle koju koristis.. Naprimjer u Svajc.
do u ostalo svijetu moze dijete kupiti tu optiku bez pitanja, Stavio
je na pusku ili ne nije bitno, koristio je u lovu ili ne isto nije bitno
bitnija je tezina i energija kugle koju koristis.. Naprimjer u Svajc.
Nista tu nije cudno, to su birokratska nasljedja iz JNA Rezima i dio vlasti koji pise te zakone nije se niti trudio da razmisli da li je to dobro ili lose nego je samo pravila prebacio u civilni sektor. U JNA je svaka puska imala svoju optiku i onaj tko je duzio npr. M-76 morao je znati broj svoje puske + broj optike.D_Magnum wrote:U nas u BiH u rs se Optika uvodi u oruzni list serijski broj i Brend
...
Q: za tebe posto ti je ocito poznto kako to ide u RS/BiH, kako ce ti upisati jednu optiku na dvije ili tri puske, bojim se da o tome nikto nije ni sanjao ??
Nemoguće je Nemoguće