Ballistol Ulje
Re: Ballistol Ulje
Gdje kupuješ Balistol?nobile157 wrote:Balistol je vrhunsko ulje za oružje, koristim ga goodinama. Inače, WD 40 sasvim dobro obavlja posao, samo treba obrisati suhom krpom.
- Fleet Admiral

u bilokojoj trgovini lovacke opreme
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Znači put pod noge pa u Osijek.
već par godina samo balistol razrijeđen sa vodom, u početku sam bio skeptik ali hebeno dobro čisti i održava zdravlje, prije toga sam koristio neko specijalno sa teflonskom bazom i dobro je za zglobove ( ALI NE KORISTITI U CIJEVI VATRENOG ORUŽJA, VRUČI TEFLON JE JAKO AGRESIVAN I PAPA ČELIK )
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to su aluminijske tave presvucene teflonom, mozda ne izjeda aluminij...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
ma to na tavama nije čisti teflon već sa puno dodataka. jednom sam pomagao frendu rastopiti čiste teflonske valjke da si nešto izlije u kalupu, kalup sam napunio s dobrim djelom žebelezne rajngle.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
u garazi iman teflon sprej koji mi je reka covik da on koristi za konzerviranje nekih zglobova zupcanika itd. keze da bicikle pred zimu prodje tim i da ostane kao povrsina koju pobrise/ispuse prije upotrebe i da mu je ludilo
sta mislite o tome za nozeve?!
posto vidin da svi imaju u kolekciji bajuneta odlucia san i ja imat
pa san dobia od prijatelja i sad san je ja lipo ocistia sa wd-om
kad smo sili u ulici pricat cim bi bilo dobro proci oni metal sta ide u korice ovi mi je donia sprej sta se prodje s njim vanbrodske motore zimi tako da ih sacuva.
koliko van se to cini pametno?!
iman doma i neku wurth mast (isto u spreju) na kojoj pise da je dobra za britvele, sine, vodilice i slicno.
?!
il da oden u neki armyshop i kupin to ulje?!
sta mislite o tome za nozeve?!
posto vidin da svi imaju u kolekciji bajuneta odlucia san i ja imat
kad smo sili u ulici pricat cim bi bilo dobro proci oni metal sta ide u korice ovi mi je donia sprej sta se prodje s njim vanbrodske motore zimi tako da ih sacuva.
koliko van se to cini pametno?!
iman doma i neku wurth mast (isto u spreju) na kojoj pise da je dobra za britvele, sine, vodilice i slicno.
?!
il da oden u neki armyshop i kupin to ulje?!
teflon je ipak OTROVAN za rezanje špeka.
ponavljam se ali...
kad je ulje već napravljeno za oružje i koristi se već stoljeće u tu svrhu, čemu otkrivat toplu vodu.
jeftino i lako dobavljivo.
http://www.firehawktech.com/v/vspfiles/ ... istory.asp
ponavljam se ali...
kad je ulje već napravljeno za oružje i koristi se već stoljeće u tu svrhu, čemu otkrivat toplu vodu.
jeftino i lako dobavljivo.
http://www.firehawktech.com/v/vspfiles/ ... istory.asp
zato sta ovoga svega iman u garazi a za ostalo moran ic do ducana
btw danas mi je palo napamet vazelin sprej?!
btw danas mi je palo napamet vazelin sprej?!
A da probaš s rakijom?
Pa sve je već izmišljeno, samo treba koristiti
Pa sve je već izmišljeno, samo treba koristiti
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ballistol odlicno ulje za svo oruzje, kako vatreno, tako i hladno
Sa njim nemozes fulati. Postoji verzija i u spreju.
- archerfish
- Pozornik

Balistol je zakon..
Najbolje od svega je što nije na naftnoj bazi i biodegradabilan je...
može se koristiti i za stvari koje dolaze u dodir sa hranom....stotinu mjesta primjena...ne stari, ne mijenja sastav...
ma klasičan njemački proizvod
A mala digresija- mi smo ga koristili u svakodnevnom poslu i za tretiranje vanjskog slušnog kanala kod pasa..
Najbolje od svega je što nije na naftnoj bazi i biodegradabilan je...
može se koristiti i za stvari koje dolaze u dodir sa hranom....stotinu mjesta primjena...ne stari, ne mijenja sastav...
ma klasičan njemački proizvod
A mala digresija- mi smo ga koristili u svakodnevnom poslu i za tretiranje vanjskog slušnog kanala kod pasa..
Ja sam na selu-prigradskom naselju,alate od ugljičnog čelika koristim svakodnevno,a takvi su mi i noževi za šumu.Nikada mi nije palo na pamet koristiti Balistol za te namjene jer nije bilo potrebe.Sjekire i mačete premažem Lancolom,noževe ionako svaki dan glancam,a ako baš ne ,premažem lanolinom ,rijetko maslinovim uljem.
Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you…
Je, samo je pitanje, što kada si u šumi i želiš narezati komad kobasice i slanine? - To sigurno nećeš raditi s nožem koji si prethodno namazao lancolom. Upravo zato i je pitanje mazanja i održavanja oštrica bitno. Radni alati nisu nebitni, ali svaki komad strojnog ulja je zapravo dobrošao.... a problem s maslinovim i ostalim jestivim uljima je u tome što s vremenom značajno stare i stvaraju katranizirani sloj koji je izuzetno teško skinuti, osim s nekim otapalom.
Ma, sjekiru,mačete i kukri mažem Lancolom,a ponavljam,noževe koje koristim ionako stalno glancam,a one koje ne barem jednom u 2 tjedna.Naravno da je za ugljični čelik to dovoljno da zahrđaju,ali ne u tolikoj mjeri da se ne bi dalo očistiti starom vunenom(100%) kapom.Osim toga neki su premazani alkoholnim octom,istina izgube sjaj i dobiju sivkastu patinu,ali štiti od hrđe.
Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you…
Da, u pravu si kada radis premaz sa alkoholom. Ostavlja patinastu prevlaku, a jednostavno je skinut. Za ocat, hm, buduci je kiselina, mislim da je ipak bolje ne stavljati jer dugorocno kao i luzina moze nanijeto samo zla....
Nedavno sam kupio Balistol u spreju.. 50kn jedna boćica košta. Ima ih navodno u svakoj lovackoj trgovini (za one iz okolice Osijeka ,ja sam ga kupio u Vumiru pokraj Mercatora u Osijeku).
Čistio sam oružje nekoliko puta s njima i za sada sam prezadovoljan (nakon dugogodisnjeg koristenja wd-40 i finog mehanickog ulja
) .. odlicno čisti i podmazuje ,ostaje fini tanki film na povrsini.. a cini mi se da ce i dobro posluziti pri cuvanju oruzja koje duze vrijeme se nekoristi.. iskoristit cu ga za svoju kolekciju bajoneta kao zastitu.
Čistio sam oružje nekoliko puta s njima i za sada sam prezadovoljan (nakon dugogodisnjeg koristenja wd-40 i finog mehanickog ulja
Ja koristim Ballistol i u spreju i normalno ulje,
kombiniram kad cistim/podmazujem.
Koznu torbu sam namazao, super je sad.
kombiniram kad cistim/podmazujem.
Koznu torbu sam namazao, super je sad.
Nemam ništa protiv balistol spreja, mislim koristim ga i to, ali užasno mi ima neugodan miris.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!