PRODUŽENJE DOZVOLE
Re: PRODUŽENJE DOZVOLE
Hvala momci, imate pivo od mene.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
Ja sam prije Božića obavio liječnički. Otišao u PU s oružjem, ispunjenim obrascima i 350kn biljega, potrebna je kopija L iskaznice. Bila mi provjera a budući su bili prije par mjeseci samo su utvrdili da je stanje isto kao i par mjeseci prije. Čekam da me zovu iz PU pa da odem na upis produženja. U međuvremenu je OL istekao te trenutno nisam išao ni u lov niti u streljanu.
Ja sam jutros bio u Petrinjskoj i podneo zahtjev za produženje oružnog.
Kad sam vidio da radi gđa. Renata, skoro sam se okrenuo i otišao kući, ali rekoh sam sebi, ajde obavi to kad si već tu...
I tako, predam ja sve obrasce, priložim takse i potvrde, a ona mi kaže da moram donijeti oružje na uvid.
Nije mi se dalo natezat s njom, pa sam joj rekao da su mi na informacijama rekli da ne moram donositi oružje pa je ipak zaprimila moj zahtjev.
Da ga kojim slučajem nije htjela zaprimiti, ja bi tražio da zove šefa.
Mislim, nije problem, ako treba donijeti oružje na uvid u PU donijet ću ga ako je stvarno takva procedura, ali ako su na ovom forum dva čovjeka koji su nedavno produživali oružni rekli da se oružje ne mora donositi, pa onda je valjda tako.
Inače, ja baš nemam dobrih iskustava s pomenutom gospođom, a koliko sam čuo i druge kolege po oružju imaju loših iskustava s njom, pa sam danas još i poslao upit u službu za odnose s javnošću u vezi donošenja oružja, pa postam odgovor kad ga dobijem.
Kad sam vidio da radi gđa. Renata, skoro sam se okrenuo i otišao kući, ali rekoh sam sebi, ajde obavi to kad si već tu...
I tako, predam ja sve obrasce, priložim takse i potvrde, a ona mi kaže da moram donijeti oružje na uvid.
Nije mi se dalo natezat s njom, pa sam joj rekao da su mi na informacijama rekli da ne moram donositi oružje pa je ipak zaprimila moj zahtjev.
Da ga kojim slučajem nije htjela zaprimiti, ja bi tražio da zove šefa.
Mislim, nije problem, ako treba donijeti oružje na uvid u PU donijet ću ga ako je stvarno takva procedura, ali ako su na ovom forum dva čovjeka koji su nedavno produživali oružni rekli da se oružje ne mora donositi, pa onda je valjda tako.
Inače, ja baš nemam dobrih iskustava s pomenutom gospođom, a koliko sam čuo i druge kolege po oružju imaju loših iskustava s njom, pa sam danas još i poslao upit u službu za odnose s javnošću u vezi donošenja oružja, pa postam odgovor kad ga dobijem.
Ta situacija je takodjer nedostatak koji bi trebalo predvidjeti novim zakonom. Zakon se oslanja na lovce od kojih vecina ima dva duga i jedno kratko oruzje sto i nije neki problem donijeti....No sto ako treba donijeti 20 primjeraka kratkog i 20 primjeraka dugog oruzja ili cak i vise ? Puno jednostavnije je da dodju doma na uvid kao i kod provjere ormarica...
Nemoguće je Nemoguće
Moraš biti član nekog streljačkog kluba i imati najmanje jedno natjecanje godišnje po kalendaru HSS-a.Glocker wrote:Danas sam htio produžiti dozvolu za posjedovanje oružja ali evo da ukratko opišem što mi se desilo:
posjedujući list za držanje oružja gdje je oružje registrirano kao sportski pištolj (glock 34) a ja trenutno nisam nikakav član niti jednog sportskog kluba niti saveza dotična gospođa na šalteru mi je izjavila da mi to takvo isto oružje
ne može registrirati .
Što se sada dešava: ona to isto oružje meni preimenuje u oružje za "SAMOOBRANU" ,makar sam ja u papirima napisao da je razlog
isključivo sportske i rekreativne naravi kao što je i dosada bio .
Trenutno sam ispao nekakav bolesnik ili (čitaj:mafijaš) kojemu netko prijeti ili se nekoga boji mada sam joj sto puta rekao da mi je za hobi i rekreaciju .
Nisam nikada dosada imao problema sa tim ,sve je uredno registrirano i poštujem slovo zakona ali na kraju ispadam jebena stranka
jer mi je to hobi i rekreacija.
Kada sam bio član streljačkog kluba i tražio dozvolu za posjedovanje i nošenje (i uredno im priložio svu dokumentaciju) rekli su mi ne ....dovoljna ti je samo za posjedovanje jer ti ionako ideš samo na streljanu i to je i OK jer mi je stvarno trebala za streljanu
....a sada ispadam nekakav jebeni Rambo koji se nekoga boji.
Kako glupanima na šalteru dokazati da nisu u pravu,i da li i dalje kod nas vrijedi ono SPORT I REKREACIJA ILI ĆE mi kao i dosada uzimati novac praviti me budalom i je...ti mi mater.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Znači, dva mjeseca PRIJE isteka valjanog oružnog lista valja zatražiti produljenje istog, a prilikog toga već treba imati liječničku potvrdu (i tu se "gube" ta dva mjeseca, koje spominje kolega)ante12 wrote:Bas jucer sam radio sve ovo.
Za informaciju ovo mi je MUP odgovorio na upit kad treba krenuti s produzenjem.
"Zakonom o oružju nije propisan rok u kojem je vlasnik oružja obvezan podnijeti zahtjev za produženje oružnog lista, međutim kako je nadležno tijelo (Policijska uprava ili postaja prema mjestu prebivališta) obvezna podneseni zahtjev riješiti u zakonskom roku od 2 mjeseca, preporuča se zahtjev podnijeti dva mjeseca od isteka roka valjanosti oružnog lista."
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Tu je opet SIVA zona jer sto ako: platis ljecnici 700 Kn a onda ti ne odobre produzenje dozvola ? Nekako bi bilo logicno da nakon administrativnog pregleda imas neki rok za dostavu ostale dokumentacije....TORCIDA VŽ wrote:,,,,,,, a prilikom toga već treba imati liječničku potvrdu,,,,,,
Nemoguće je Nemoguće
evo dva smiješna događaja od prije tjedan dana.
naime, dva frenda mijenjaju puške, ja posrednik
jedan ima marlinku 9mm luger poluautomat, a drugi mauzer m98 8x57
prvom je slučaj da su mu kalibar upisali 9mm R Vostok u PP Dugo Selo, (a na nabavnoj i starom oružanom listu je pisalo 9mm luger), a ovaj što je uzeo mauzera, uzeli su mu pušku na utvrđivanje modela, a jasno i glasno piše u starom oružanom listu i nabavnoj mauzer m98, sa žigom tormentacije i svim serijskim brojevima istima na oružju- PP Novi Marof.
sad ko je tu lud?
naime, dva frenda mijenjaju puške, ja posrednik
jedan ima marlinku 9mm luger poluautomat, a drugi mauzer m98 8x57
prvom je slučaj da su mu kalibar upisali 9mm R Vostok u PP Dugo Selo, (a na nabavnoj i starom oružanom listu je pisalo 9mm luger), a ovaj što je uzeo mauzera, uzeli su mu pušku na utvrđivanje modela, a jasno i glasno piše u starom oružanom listu i nabavnoj mauzer m98, sa žigom tormentacije i svim serijskim brojevima istima na oružju- PP Novi Marof.
sad ko je tu lud?
I na taj problem se pokusalo ukazati posto se desavaju jako stetne situacije za kupce ! Tj. desavalo se a ocito se desava jos uvijek da vlasnik UREDNO odjavi oruzje u svojoj PP a novi vlasnik upadne u 101 problem oko utvrdjivanja modela, brojeva itd. iako je oruzje bilo uredno registrirano. Kupac ostane bez oruzja i bez novaca a kriv je TKO ??
Sasvim logicno je bilo da se onda napravi provjera prije odjave ?
Sasvim logicno je bilo da se onda napravi provjera prije odjave ?
Nemoguće je Nemoguće
Evo i službenog odgovora od Službe za odnose s javnošću MUP-a:
''Poštovani,
Prilikom podnošenja zahtjeva za produženje roka valjanosti oružnog lista, a u cilju utvrđivanja istovjetnosti podataka o oružju (marka, model, kalibar i tvornički broj oružja) vlasnik oružja dužan je donijeti na uvid oružje u policijsku upravu/policijsku postaju prema mjestu prebivališta, slijedom čega je potrebno da kontaktirate nadležnu policijsku upravu kako bi se dogovorili o terminu i načinu pregleda oružja.
S poštovanjem,
Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH''
''Poštovani,
Prilikom podnošenja zahtjeva za produženje roka valjanosti oružnog lista, a u cilju utvrđivanja istovjetnosti podataka o oružju (marka, model, kalibar i tvornički broj oružja) vlasnik oružja dužan je donijeti na uvid oružje u policijsku upravu/policijsku postaju prema mjestu prebivališta, slijedom čega je potrebno da kontaktirate nadležnu policijsku upravu kako bi se dogovorili o terminu i načinu pregleda oružja.
S poštovanjem,
Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH''
Znaci, 7.1.2016 predao sam sve papire potrebne za produzenje.
U subotu 21.01. dosao je policajac kuci, provjerio sef, provjerio modele i brojeve na oruzju.
Iz policije su me zvali u petak 29.01, no kako nisam bio kuci, dozvole sam odnio tek 4.2.
Danas 12.2. dobio sam sve produzeno uz jos jednu nabavnu dozvolu.
Sve u svemu, za divno cudo, vrlo ugodno iskustvo, profesionalno (narocito policajac), brzo i bez ikakvih problema odradjeno.
U subotu 21.01. dosao je policajac kuci, provjerio sef, provjerio modele i brojeve na oruzju.
Iz policije su me zvali u petak 29.01, no kako nisam bio kuci, dozvole sam odnio tek 4.2.
Danas 12.2. dobio sam sve produzeno uz jos jednu nabavnu dozvolu.
Sve u svemu, za divno cudo, vrlo ugodno iskustvo, profesionalno (narocito policajac), brzo i bez ikakvih problema odradjeno.
BAs za pohvalu, svaka cast...Koliko te kostalo to zadovoljstvo u finalu ???
Nemoguće je Nemoguće
15.01. podneo zahtjev za produženje. 15.03. me zvalo iz MUP-a da je produženje gotovo. Puna dva mjeseca...al glavno da je gotovo.