Izbor optike

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
Stanky
Civil
Civil

Izbor optike

Post by Stanky » 24 Jul 2016, 19:08

U fazi sam nabavke nove puške i optike...ova Waltherova optika mi je zapela za oko...

http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... s_id/13412

Valja to cemu,ili da se okanem toga i uzmem Nikko Stirling Gold Crown Airking 4.5-14x50?? Na Airkingu me malo pati što navode da se paralaksi mogu štelovati tek od 20m na dalje,dok je kod Walthera od 10m na dalje...i Walther ima veće povećanje...ali strah me da ju springerica neće "stresti"...
"You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone."

Al Capone

Bruno Strat
Pozornik
Pozornik

Re: Izbor optike

Post by Bruno Strat » 25 Jul 2016, 05:48

Imao sam tog Airkinga i na najvećem povećanju ne možeš narediti paralax na 10m. Sa povećanjem od 6x bez problema možeš narediti. Čak i na 9X ali ne bude baš tako oštro kao recimo na 3-9x42. Ovaj Walther je odličan ali je tto dosta velika optika i meni nije mogla stati na anschutz 335 pa si uzmi svakako u obzir da li ti optika uopće stane na pušku. Da li će je "stresti" Neće... Ima ju kum na HW97 i drži nulu odlično.
Netko radi što zna a netko zna što radi...

Stanky
Civil
Civil

Re: Izbor optike

Post by Stanky » 26 Jul 2016, 07:05

Aha...hvala...Walther daje dvije godine garancije,ali opet bolje provjeriti,nego reklamirati poslije...Optika bi išla na Gamo CFR...tako da mislim da stane...ali cu jos dobro sve proučiti...ima vremena,ne žurim se nigdje...
"You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone."

Al Capone

Post Reply