Novi prijedlog zakona o oružju travanj/2016
Re: Novi prijedlog zakona o oružju travanj/2016
I to lakše nego ovdje, čudo toga ide prema zapadu svaki dan. Nešto se otkrije, ali dosta prođe svakakvim načinima i kanalima. Pištolji pogotovo.
Sve odavde je otislo za Njemacku ,malo je ostalomirkof wrote:Jedno je kupiti oružje na crno u našim krajevima gdje je tog posijano tko zna koliko okolo no u jednoj Njemačkoj ipak nebi trebalo biti moguće da jedan balavac od 18 godina, još k tome psihijatrijski slučaj može kupiti pištolj i streljivo na crno.
Ma meni ide na ku**c što uvijek podvaljuju muda pod bubrege i moraju postrožiti zakon o oružju jer ga ovi nabavljaju na crno, pa halo mamlazi izvadite podatak koliko je zločina počinjeno legalnim oružjem i od strane legalnog imatelja dozvole, ali ne taj podatak bi im svima začepio žvaljave čvalje pa ono...bolje da to ne spominjemo, nego ajmo mi samo pisati kako je oružje zlo, a vlasnici mahniti sadisti željni nevine krvi, a nažalost javnost...ovce ko ovce, što ovca zna zašto je gazda hrani, njeno je da bleči i čeka kad će na ražanj. Jer pazi logiku pištolj je taj koji sam hoda gradom i traži sirote građane, kod nas je oružje takav tabu jer lakše je pričati o karanju koza, nego o imanju oružja.
Ne samo to,registrirani vlasnici oruzja sigurno su i mirniji od prosjecnog gradjanina koji ne posjeduje registrirano oruzje i manje skloni tucama i nasilnim situacijama, jer mogucnost bilo kakve prijave je mogucnost da trajno ostanes bez arsenala.frulica wrote:bolje da to ne spominjemo, nego ajmo mi samo pisati kako je oružje zlo, a vlasnici mahniti sadisti željni nevine krvi,
I pazi kakvim se umnim igricama služe pri pljuvanju vlasnika oružja, a to je krenulo u Kaliforniji, imaš 2 pištolja i AR-15 i automatski te se svrstava u imatelja arsenala oružja, kad prosječna ovca čuje u medijima da je zaplijenjen arsenal oružja on će reći joj sreća pa je policija neutralizirala divljaka, jer je sigurno imao tenk sa priključnom haubicom.Darko11 wrote:
Ne samo to,registrirani vlasnici oruzja sigurno su i mirniji od prosjecnog gradjanina koji ne posjeduje registrirano oruzje i manje skloni tucama i nasilnim situacijama, jer mogucnost bilo kakve prijave je mogucnost da trajno ostanes bez arsenala.
Nije nitko rekao da ilegalnog oružja u Njemačkoj nema, no da jedan klinac koji baš i nije nešto previše bistar dođe do pištolja bez puno truda - e to je zabrinjavajuće.
Uočite da se nigdje u članku ne spominju legalni vlasnici oružja - njihovi političari su pametni pa ne izlijeću ga slijepo nego svi pozivaju da se prvo utvrdi kako je točno došao do oružja. Oni traže jaču kontrolu prodaje i distribucije oružja, nitko nije spominjao nikakve restrikcije prema legalnim vlasnicima oružja.
Inače, pojavila se vijest da je dotični Glock zapravo preuređeni kazališni rekvizit nabavljen iz Slovačke preko darkneta. Koliko je to istinito, neznam.
Uočite da se nigdje u članku ne spominju legalni vlasnici oružja - njihovi političari su pametni pa ne izlijeću ga slijepo nego svi pozivaju da se prvo utvrdi kako je točno došao do oružja. Oni traže jaču kontrolu prodaje i distribucije oružja, nitko nije spominjao nikakve restrikcije prema legalnim vlasnicima oružja.
Inače, pojavila se vijest da je dotični Glock zapravo preuređeni kazališni rekvizit nabavljen iz Slovačke preko darkneta. Koliko je to istinito, neznam.
Zakon nikad neće moći utjecati na dostupnost i distribiciju ilegalnog vatrenog oružja, a Njemački zakon je već sada dovoljno rigorozan i nema nikakve potrebe za njegovom izmjenom ili dopunom kako navodi oval leftardski isprdak u linku koji sam dao.
Znači Zahtjev, terenska provjera i liječnički pregled, kud ćeš više kontrole, dakle ne nije njima cilj spriječiti nabavku ilegalnog oružja, već poštene i korektne građana onemogućiti u nabavci legalnog oružja. Ovo govorim u kontekstu izmjena i dopuna zakona o vatrenom oružju, zakon kako sam na početku posta naveo nikad nije, niti je, niti će moći utjecati na dostupnost oružja na crno, bilo da se radi o Brazilu koji ima apsolutnu prohibiciju na civilno posjedovanje oružja, do Texasa gdje je to praktički dostupno u Walmart-u.
Znači Zahtjev, terenska provjera i liječnički pregled, kud ćeš više kontrole, dakle ne nije njima cilj spriječiti nabavku ilegalnog oružja, već poštene i korektne građana onemogućiti u nabavci legalnog oružja. Ovo govorim u kontekstu izmjena i dopuna zakona o vatrenom oružju, zakon kako sam na početku posta naveo nikad nije, niti je, niti će moći utjecati na dostupnost oružja na crno, bilo da se radi o Brazilu koji ima apsolutnu prohibiciju na civilno posjedovanje oružja, do Texasa gdje je to praktički dostupno u Walmart-u.
Logicne Europske odluke kao ii uvijek
.Paradoksalna odluka, isto kao kad je 91ve rezolucijom UNa donesena odluka o embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u Jugoslaviju, a Srbi naoruzani do zuba oruzjem cetvrte sile u Europi.Nejednakost snaga i i bas zato nastaje veci pokolj.Time je direktno oduzeto pravo na samoobranu ostalim narodima bivse Juge koje je garantirano opet poveljom UNa
.
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Koja je logika da nemos imat poluautomatski AK jer liči na automatski oružje. Naš zakon je stvarno usran na nekin mistima (vjerovatno jer ga je slaga neko ko zna samo pucat a ne rastavit i sastavit) zakon tribaju pravit puškari koji znaju sve o oružju a ne neki telci ko u nas pa naprave pola zakona nerazumljivon da spizdi čovika.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
Nisi valjda toliko naivan da vjerujes u to ??Darko11 wrote:..........rezolucijom UNa donesena odluka o embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u Jugoslaviju,....
Jedina svhra svih emarga je ZARADA, u normalnim uvijetima metak kosta 50 centi, pod embargom taj isiti metak kosta 3-eura a prodaje ti ga isit onaj koji je postavio embargo !!! ( naravno uz to ti uzmu malo banaka, malo telekomunikacija, malo infrastrukture itd..itd..itd.. )
Nemoguće je Nemoguće
lex-lutor wrote:Nisi valjda toliko naivan da vjerujes u to ??Darko11 wrote:..........rezolucijom UNa donesena odluka o embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u Jugoslaviju,....
Jedina svhra svih emarga je ZARADA, u normalnim uvijetima metak kosta 50 centi, pod embargom taj isiti metak kosta 3-eura a prodaje ti ga isit onaj koji je postavio embargo !!! ( naravno uz to ti uzmu malo banaka, malo telekomunikacija, malo infrastrukture itd..itd..itd.. )
Odluka je sluzbeno donesena,a daljni razvoj situacije si dobro opisao.Preneseno na ovu situaciju u Njemackoj npr,stroziji zakon o oruzju zbog dvostruko vecih taksi gradjanima, a mozda da idem malo dalje pa da kazemo da je oruzje na crno nekoliko puta skuplje nego registrirano a o tome ko ga prodaje i uzima mast dalo bi se raspravljati.
Koliko generacija nase djece ce placati svaki taj metak ispaljen u zadnjem ratu nekad se zapitam a ja mislim da ih je bar milijardu ispaljeno u zrak samo u noci medjunardnog priznanja nezavisnosti.
Dotični članak koji je u našem zakonu smješten u A kategoriju, u slovenskom zakonu se nalazi u B kategoriji! Pogledajte na youtube-u ekipu iz "Polenar tactical" iz slovenije sa čime rukuju, a nabavku vrše u rebec.si. trgovini! Zavidim im! Kod njih je to uređeno, a šta je sa nama? Opet zaostajemo!
A zar smo nekada bili rame uz rame sa nekim po pitanju naprednijih opcija tog zakona ?Operator wrote:..... Opet zaostajemo....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
UK, Indija, Brazil, Japan.... ima I gore, ima... Lex nije sve tako crno. Daj malo optimizma!!!! 
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Joooooj,,,
Odmah mi tlak skoci na 1000 a znas zasto, zato jer nam je valjda nekom magijom ili specijalnim operacijama mozga usađeno da se ODMAH uspoređujemo sa LOŠIJIMA od sebe ali u SVEMU I SVAČEMU i da stvar bude bolje to je jedan od jačih argumenta svim političarima, direktorima, zapravo svim luzerima koje savršeno boli kru...za sve osim da je dobro njihovoj guzici.
" Budite skromni, pokorni i ponizni " i ne vjerujte drugom, samo meni ! TAko da Vas mogu guzit do kraja života a da niste ni svjesni !
Jedna rečenica koja opisuje 99% stanja nacionalne svijesti !
Odmah mi tlak skoci na 1000 a znas zasto, zato jer nam je valjda nekom magijom ili specijalnim operacijama mozga usađeno da se ODMAH uspoređujemo sa LOŠIJIMA od sebe ali u SVEMU I SVAČEMU i da stvar bude bolje to je jedan od jačih argumenta svim političarima, direktorima, zapravo svim luzerima koje savršeno boli kru...za sve osim da je dobro njihovoj guzici.
" Budite skromni, pokorni i ponizni " i ne vjerujte drugom, samo meni ! TAko da Vas mogu guzit do kraja života a da niste ni svjesni !
Jedna rečenica koja opisuje 99% stanja nacionalne svijesti !
Nemoguće je Nemoguće
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Indiju i Brazil nemoš s ničin usporedit to su zemlje di su silovanja ubojstva kamenovanja normalna pojava,u brazilu niko živ zakon o oružju ne poštuje osim policije i vojske tako da je kod njih oružje kućne izrade više manje standard, indija je vukojebina sama za sebe... U nas je ka i svi drugi zakoni jednin dijelon bez ikakvog smisla. Moraju ti doć i ispitat susjede... jeeeej ništa bolje od toga kad ti susjedi misle da si islamist pa pričaju između sebe šta se policija raspitiva o tebi. Dosta je lječnički,da vide di ćeš držat pljuce,i provjera jel radiš sra""""a. Al jebiga onda oni nemaju oni za novi Audi A8 svake godine ako te ispilaju min 100 eura na dozvolu i još te jebu par miseci za to. Plinski pištolji, ove jače zračne uopće ne tribaju prijavu,samostreli možda da.jolly wrote:UK, Indija, Brazil, Japan.... ima I gore, ima... Lex nije sve tako crno. Daj malo optimizma!!!!
Sam kujem svoju sreću/oružje.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Pa evo, na pr. BiH, optike se upisuju na oruzni list. U svedskoj ili Norveskoj (nisam siguran u kojoj od dvije) broj lovackih pusaka ogranicen na 6 komada.
U italiji nije dozvoljen kalibar 9x19 za civile, u Francuskoj ne mozes registrirati kalibar vojnog proijekla ni u lovackoj puski,u Grckoj nema karabina za lov, samo sacmarice.... itd, itd... To su sve zemlje u EU, ili barem na Evropskom kontinentu.
zelim reci, kod nas nije idealno, ali ima I losijih zakoondavstava od naseg, ali i boljih. Po mojoj gruboj procjeni cini mi se da smo ipak u gornjoj trecini po kvaliteti zakonodavstva o oruzju (lovu i streljastvu) kad gledam globalni presjek. Vecina se nece sloziti, ali treba pogledati malo dublje. (Svojvremeno sam na forum stvaio link na stranice sa globalnim stanjem u zakonodavstu po razlicitim zemljama, pa se moze usporediti,a ako se iskoristi opcija trazilice)
http://www.gunpolicy.org
U italiji nije dozvoljen kalibar 9x19 za civile, u Francuskoj ne mozes registrirati kalibar vojnog proijekla ni u lovackoj puski,u Grckoj nema karabina za lov, samo sacmarice.... itd, itd... To su sve zemlje u EU, ili barem na Evropskom kontinentu.
zelim reci, kod nas nije idealno, ali ima I losijih zakoondavstava od naseg, ali i boljih. Po mojoj gruboj procjeni cini mi se da smo ipak u gornjoj trecini po kvaliteti zakonodavstva o oruzju (lovu i streljastvu) kad gledam globalni presjek. Vecina se nece sloziti, ali treba pogledati malo dublje. (Svojvremeno sam na forum stvaio link na stranice sa globalnim stanjem u zakonodavstu po razlicitim zemljama, pa se moze usporediti,a ako se iskoristi opcija trazilice)
http://www.gunpolicy.org
Turn better into best!
Ma sve su to medijske igrice u sprezi sa mamlaznom antigun zagovornicima i njihovim predstavljanjem upotrebe vatrenog oružja u javnosti, primjerice Brazil ima stopu smrtnosti uzrokovanu vatrenim oružjem 21,2 na 100 000 stanovnika, a od toga su umorstva 20, a imaju totalnu prohibiciju na civilno posjedovanje oružja. Dok Hrvatska recimo ima 2,68 smrti na 100 000 stanovnika, a od toga na samoubojstvo otpada 2,37. Za primjer Švicarska (izuzetno liberalan zakon) ima stopu smrti 3,08 na 100 000 stanovnika, a od toga su samoubojstva 2,68. Iz toga proizlazi da mi (Hrvatska) uopće nemamo nikakvih problema sa vatrenim oružjem i kultura rukovanja istim je, iako se neki ne bi složili na dosta visokoj razini. Dakle samo dekriminalizirajte posjedovanje AR platforme i ja sretan (a i mnogi drugi vjerujem).
Na sto konkrento mislis pod time AR ? Poluautomatske AR-modele ili nesto drugo ? PA-AR nije zabranjen kod nas koliko ja znam...frulica wrote:...... Dakle samo dekriminalizirajte posjedovanje AR platforme i ja sretan (a i mnogi drugi vjerujem).
Nemoguće je Nemoguće