Nož za svaki dan (ECK = Everyday Carrying Knife)
Re: Nož za svaki dan (EDC = Everyday Carrying Knife)
Ima dinga 8australskoga9 nacrtanog?? Vidio sam to, prodavalo se u King Crossu, jeftakuša, ali simpatična.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: Nož za svaki dan (EDC = Everyday Carrying Knife)
da ovaj moj ima dinga ugraviranog na oštrici
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Re: Nož za svaki dan (ECK = Everyday Carrying Knife)
Nož za poneki dan
nobile ti si LUD
mislim pozitivno
reci mi obi benchmade kako si zadovoljan njime
citam na stranim forumima dosta svadja spayderco i bench fanova itd
vidim da su i dosta skulji
btw ovi tvoj spayderco je jeben
mislim pozitivno
reci mi obi benchmade kako si zadovoljan njime
citam na stranim forumima dosta svadja spayderco i bench fanova itd
vidim da su i dosta skulji
btw ovi tvoj spayderco je jeben
HE, HE, HE
Hvala na komplimentu.
Imao sam od Spyderca Enduru, Police, još nešto malo, čelično, ali se više ne sjećam imena, imaš ga na slici u mojim noževima, Military, Spot, Bwana ili nešto slično, dizajnerski (isto sam zaboravio ime), a ostavio sam samo Strecha, to je nož kojeg si je gazda firme napravio za sebe. U USA košta 350$, i to verzija sa ručkom od kratona, ove nema nigdje, bar je ja nisam našao. Dobio je na zadnjoj IWI nekakvu nagradu za najbolji nož u nečemu, izuzetno je kvalitetan (VG 10 čelik, gumeni inserti na ručki, ugodan za nošenje i korištenje, a možeš ga nositi i uz odijelo.
Benchmade je poseban, imao sam i ACFK, ali sam prodao jer je imao oštricu pola-pola, ne volim zube na nožu.
Spyderco je entry klasa, Benchmade je mercedes. Ali, ima i boljih auta od mercedesa, pa tako i boljih noževa od Benchmadea.
Imao sam od Spyderca Enduru, Police, još nešto malo, čelično, ali se više ne sjećam imena, imaš ga na slici u mojim noževima, Military, Spot, Bwana ili nešto slično, dizajnerski (isto sam zaboravio ime), a ostavio sam samo Strecha, to je nož kojeg si je gazda firme napravio za sebe. U USA košta 350$, i to verzija sa ručkom od kratona, ove nema nigdje, bar je ja nisam našao. Dobio je na zadnjoj IWI nekakvu nagradu za najbolji nož u nečemu, izuzetno je kvalitetan (VG 10 čelik, gumeni inserti na ručki, ugodan za nošenje i korištenje, a možeš ga nositi i uz odijelo.
Benchmade je poseban, imao sam i ACFK, ali sam prodao jer je imao oštricu pola-pola, ne volim zube na nožu.
Spyderco je entry klasa, Benchmade je mercedes. Ali, ima i boljih auta od mercedesa, pa tako i boljih noževa od Benchmadea.
Last edited by nobile157 on 12 Apr 2009, 20:15, edited 1 time in total.
Za posao Ontario 499 AF survival,u šumu Ontario SP17 (s tim da sam stavio drvenu dršku),malu Wetterlings sjekiricu ili CS TrailHawk,i 12" Ontario CT1 ili CT2 mačetu,ili nekada Tramontinu.
Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you…
A fotke?????? 
evo;svakodnevno za posao,u ruksaku i u džepu ruksaka u PPhttp://i270.photobucket.com/albums/jj11 ... C00171.jpg
i za po šumi,s tim da je nož uvijek na meni.http://i270.photobucket.com/albums/jj11 ... C00172.jpg
i za po šumi,s tim da je nož uvijek na meni.http://i270.photobucket.com/albums/jj11 ... C00172.jpg
Budi ljubazan i postavi fotke na forum jer je ovaj forum namijenjen tome. Ako fotke na linku pobrišeš, post nema nikakvog smisla. Ovako, fotke ostaju i objašnjavaju temu koja je bez fotki bezvrujedna.
Hvala
Hvala
Malo mi je novo ovakvo postavljanje slika,ali evo
- Attachments
Last edited by mariobab on 10 Nov 2008, 21:36, edited 1 time in total.
Slike same po sebi dovoljno govore znalcima, ali svakako bi bilo dobro staviti i koje slovo.
Koliko mi je poznato Pevec je do tih noževa došao preko Domjankovića, tako da bi s njim trebalo vidjeti od kuda i kako je nabavio iste, prilikom kupovine mislim da je Domjanković nešto povoljniji od kupovine u samom Pevecu, ako ništa drugo barem možeš pitati što te zanima i dobiti kakvu korisnu informaciju.nobile157 wrote:EDIT by Mike Torello: kad radite Quote, text koji quotate mora biti selektiran i onda stisni gumb quote... prije nego sto stisnete SUBMIT ili posalji, prvo odi na PREVIEW ili pregled da vidis kako ce to izgledati i onda moze skizis koje su greske u kodu...Ima ga u Pevecu, ali to nisu originali nego kopije. Provjerio sam u Al Maru i rekli su da nisu ništa izvozili u RH, pogotovo ne stare modele koje je Pevec prodavao po 2.000 knNe znam je li i gdje kod nas uopće ima kupit AL MAR-a?
Inače za Al Mar možete kontaktirati i RepliArt ,iako nema na stranicama,na popisu proizvođača koji mi je poslao a koje nabavlja,nalazi se i Al Mar.
Da, ali NOVE modele, a ne one stare koji se godinama ne proizvode.
Ja sam moja dva AL MAR-a našao u Italiji, u malom mjestu u nekakvoj tabacheriji, gdje su stajali godinama i kako je cijena bila previsoka za klijentelu koja tamo zalazi, ostali su neprodani.
Kada sam vidio što Pevec prodaje i u kojim količinama, a nakon što sam pitao na Al MAr štandu na IWI u Nurnbergu, postalo je jasno da to nisu originali. A kako falsificiraju i satove i štošta drugo, zašto ne bi i noževe?
Ja sam moja dva AL MAR-a našao u Italiji, u malom mjestu u nekakvoj tabacheriji, gdje su stajali godinama i kako je cijena bila previsoka za klijentelu koja tamo zalazi, ostali su neprodani.
Kada sam vidio što Pevec prodaje i u kojim količinama, a nakon što sam pitao na Al MAr štandu na IWI u Nurnbergu, postalo je jasno da to nisu originali. A kako falsificiraju i satove i štošta drugo, zašto ne bi i noževe?
Bok društvo, svaka čast na noževima. Takve oštrice si ja ne mogu priuštiti (stambeni kredit), pa se držim one stare, ak nemreš kupit, probaj napraviti sam. Tak da sam do sad napravil dosta oštrica koje i koristim u lovu i svim mogućim prilikama dok sam u šumi, vinogradu itd. Na poslu nosim victorinox swis champ i mali lapis plus bear claw (koji uz malo truda u radioni stvarno postaje uporaljivi nožić). Uz to stalno uz mene je jeftilenski valorov (čitaj kineski) hawk bill folder, sa nazubljenom oštricom, kojeg sam svojedobno kupil u maestralu i s kojim sam doslovce prešel od nemila do nedraga. Sorry kaj nema slika, al nemam komp. pa vam šaljem ovak prek mobitela. Ako uspijem negdje naći, tiha patnja mi je emersonov karambit folder ili jeftiniji foxov. Hvala na razumjevanju.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Dobrodosao, vjeruj mi, ima nas ovdje mnostvo onih koji imao stambeni,
mnostvo onih koji niti ne mogu dici kredite, a i onih kojima ne trebaju.
Dakle, jos jednom, dobrodosao, sudjeluj, ali nemoj traziti jamce!
mnostvo onih koji niti ne mogu dici kredite, a i onih kojima ne trebaju.
Dakle, jos jednom, dobrodosao, sudjeluj, ali nemoj traziti jamce!
Nešto radova sam poslikal sa Karlom i stavil na njegovu stranicu, www.stari-nakovanj.com pa klikneš udrugu.
- Knife_maniac
- Satnik

Majstore, svaka cast !!
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
- Original_G
- Cinker - bojna

prekrasni su radovi, nemoj ni početi kupovati noževe bilo bi šteta 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Zahvaljujem na pohvalama, još da je naći više vremena, bilo bi još toga.