Jad i bijeda hrvatskih trgovina oruzjem

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: Jad i bijeda hrvatskih trgovina oruzjem

Post by AR15 fan » 16 Jan 2020, 15:40

Ili netko masturbira na ovakvu sapunicu u Bojni ili su se možda oni ovaj puta zaletili pa rekli da je došlo jer im prisjeo prigovor a dobili oni patku od dobavljača ili MUP-a...tko će ga više znati, dani prolaze, 30.01. se približava... tada sve maske padaju...

Pumbaa
Civil
Civil

Post by Pumbaa » 27 Jan 2020, 20:26

Pozdrav svima. Mislim da mi je ovo prvi post na forumu pa da se ukratko predstavim. Ime mi je Igor, živim u Koprivnici i od oružja posjedujenm Bergaru BA 13 iz koje još nisam ispalil ni metak, ali to se valjda uskoro bude promijenilo.
A sad na temu. Nekoliko stranica u natrag raspravljalo se o oružju koje prodaje HLS. Ja sam bil kod njih zbog sačmarice i ima nekoliko stvari koje bi podijelil sa zainteresiranima da znaju kaj ih očekuje.
1. Puške nisu očišćene. Jasnio je meni da je to polovno oružje, ali ne možeš mi prodavati hrđavu i neočišćenu pušku. I auto opereš kad ga prodaješ.
2. Ima dosta neispravnog oružja. Jedna Monte Carlo sačmarica je bila zblokana da se neda otvoriti. Na jednom karabinu nema zadnjeg nišana. Na drugom fali spremnik streljiva. Na jednoj položari je ispod potkundaka zaljepljena izolirka "nadebelo" da potkundak ne klopara po cijevima... Neznam jel bi se takvo oružje uopće moglo registrirati na MUP-u?
3. Oružje se nemože isprobati, a s obzirom na prije navedeno, po meni je to jako rizična kupnja. Bez obzira na cijenu. A i ta cijena nije pretjerano povoljna jer se i na Njuškalu mogu naći puške po tim cijenama ili malo većim, ali se barem mogu isprobati na meti.

Sa trgovcima po trgovinama do sad nisam imal problema, ali fala bogu ima vremena i za to.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 27 Jan 2020, 22:57

Pumbaa,sa nabavkom oružja polako.
Pogledaj,ocijeni,razmisli,isprobaj.
Netreba se zaletavati,možeš i tu na forumu potražiti.
Uglavnom , sretno!

Pumbaa
Civil
Civil

Post by Pumbaa » 28 Jan 2020, 08:36

Znam. Zato i nisam nikaj kupil od te krame. Cijene izgledaju smiješne, ali ako puška ne radi uzalud je kaj košta "samo" 800 kuna. A najgore mi je bilo kaj sam sam moral provuči filcanu keficu kroz cijevi da uopće vidim u kakvom su stanju. Tak da kaj se mene tiče, trgovina HLS-a je prekrižena kaj se tiče kupnje oružja.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 28 Jan 2020, 11:46

Ma zaboravite HLS trgovinu , to je prošlo pitaj boga koliko filtera prije nego je došlo u trgovinu u podrumu. Ono što je valjalo nije ni bilo izloženo . Napr karabin 7×64 u više primjeraka je od 1500-2500 kn. A svakom nešto fali a ako ne taj nije ni izložen. Na kraju krajeva kupio sam kod kuće tako reći za 3500 kn u konzerviranom stanju potpuno novi(mislim na neupotrebljavan) godište 1985 a što znači iz perioda kad je Zastava radila jako dobre karabine. Dakle okanite se Hls trgovine pol onog što je bilo povoljno se već prodaje na njuškalu, ili će za kratko vrijeme.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Jan 2020, 15:47

Pumbaa , što točno tražiš?

Pumbaa
Civil
Civil

Post by Pumbaa » 28 Jan 2020, 16:28

Točnije bi bilo kaj sam tražil. Položara, cal 16, ali sam do daljnjega odustal od tog projekta. Prvo da vidim kaj bude sa olovnim streljivom. Ako potpuno zabrane olovnu sačmu 16-ica otpada jer, koliko sam shvatil, nema povoljne alternative. Tako da sam to sad stavil na čekanje. Nabavnu budem vjerojatno vratil kao neiskorištenu, a ako se na nekaj ipak odlučim lako se zatraži nova.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Jan 2020, 16:47

Pumbaa ,ako trebaš sačmaricu ,obitelj frenda koji je umro prodaje dvije.
Ako želiš nazovi me na 098313234,Miro,Zagreb.
Oružje je u savršenom stanju,garantiram.

Pumbaa
Civil
Civil

Post by Pumbaa » 28 Jan 2020, 17:15

Hvala na ponudi, ali pare predviđene za sačmaricu sam već spiskal na nekaj drugo, a jučer je sin donesel ugovor za maturalac, tak da su druge pare već "rezervirane".
U svakom slučaju još jednom hvala na ponudi.

Ruda
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ruda » 28 Jan 2020, 17:26

Mirok wrote:Pumbaa ,ako trebaš sačmaricu ,obitelj frenda koji je umro prodaje dvije.
Ako želiš nazovi me na 098313234,Miro,Zagreb.
Oružje je u savršenom stanju,garantiram.
Ja sam zainteresiran, ali me zanima kokotara ako ima

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Jan 2020, 18:02

Ostala je Zastava položara,cal 16,cca 1500 kn i pumperica Mossberg 500,cal 12,cca 2500 kn.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 29 Jan 2020, 15:36

S Bojnom nakon što su mi potvrdili da je moj izdavatelj kartice tražio suglasnost za storno transakcije nisam imao više kontakta. Ne mislim da je Bojna do datom ih roka imala namjeru riješiti moj problem. Izdavatelj kartice je stornirao kupovinu, poništio preostale nenaplaćane rate i vratio mi do sada uplaćeni novac. Svako iskustvo je dobrodošlo ali ovakvo više nemam namjeru ponoviti nigdje. Strogo od sada pa na dalje samo plaćanje onoga što je fizički dostupno i za što se može garantirati zamjena/popravak u razumno kratkom roku.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jan 2020, 15:56

Mirok wrote:pumperica Mossberg 500,cal 12,cca 2500 kn.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Jan 2020, 21:49

AR15 fan wrote:S Bojnom nakon što su mi potvrdili da je moj izdavatelj kartice tražio suglasnost za storno transakcije nisam imao više kontakta. Ne mislim da je Bojna do datom ih roka imala namjeru riješiti moj problem. Izdavatelj kartice je stornirao kupovinu, poništio preostale nenaplaćane rate i vratio mi do sada uplaćeni novac. Svako iskustvo je dobrodošlo ali ovakvo više nemam namjeru ponoviti nigdje. Strogo od sada pa na dalje samo plaćanje onoga što je fizički dostupno i za što se može garantirati zamjena/popravak u razumno kratkom roku.
Jedino to je u redu.
Što ti je sa nabavnom,da ne istekne?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Jan 2020, 22:18

Mike_Torello wrote:
?????

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 29 Jan 2020, 22:53

Mirok wrote:
AR15 fan wrote:S Bojnom nakon što su mi potvrdili da je moj izdavatelj kartice tražio suglasnost za storno transakcije nisam imao više kontakta. Ne mislim da je Bojna do datom ih roka imala namjeru riješiti moj problem. Izdavatelj kartice je stornirao kupovinu, poništio preostale nenaplaćane rate i vratio mi do sada uplaćeni novac. Svako iskustvo je dobrodošlo ali ovakvo više nemam namjeru ponoviti nigdje. Strogo od sada pa na dalje samo plaćanje onoga što je fizički dostupno i za što se može garantirati zamjena/popravak u razumno kratkom roku.
Jedino to je u redu.
Što ti je sa nabavnom,da ne istekne?
Vrijedi još par mjeseci

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jan 2020, 23:42

Mirok wrote:
Mike_Torello wrote:
?????
pa kad je to tako poskupilo?
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Jan 2020, 10:35

Koliko znam da se slične prodaju po toj cijeni.
Ono što znam je da je to verzija sa dugom cijevi,a pucano je minimalno.
Znam da je bila kao iz izloga.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jan 2020, 11:57

Pred cca 3g sam bio kupovao 500A, 7+1, bilo ih je more po 500-1500kn komad, sve sa glatkim prednjim rukohvatom i checkeringom, ali niti jedna nije imala drvo onog oblika koje sam ja htio (corncob) osim neke u N.Gradiski za 700kn i uz nju dobio 40tak 00 patrona i remen za patrone... imala je malo skinutog brunirunga na vrhu cijevi jer je bila naslonjena negdje, i to je to, sa putem po nju, prepisom ovo ono, izasla me mozda 1000kn velikodusno zaokruzeno... 2mj kasnije se pojavio 590A, sinteticki kundak sa speedloaderom, heat shield, 8+1 spremnik, ghost ring nisani... 2000kn, iako sam zapravo zelio 590A zbog veceg spremnika u tom trenutku taman i da nisam bio kupio 500A, nema sanse da bih bio dao 2000kn za nju... eto, zato sam sada šokiran cijenom. Ne znam, mozda je kod ovih lovacih sa duzom cijevi i kracim spremnikom drugacija ponuda/potraznja pa zato idu po vecoj cijeni...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Jan 2020, 12:30

Jako dobra kupovina :A25:

Post Reply