NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by Trapavi » 25 Jun 2020, 15:52

A istovremeno ti opsuj mater nekom i reci da bi ga najrađe ubio (iako ne bi) a taj te prijavi ostaješ i to sasvim sigurno bez oružja zauvijek.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 25 Jun 2020, 15:55

Trapavi wrote:A istovremeno ti opsuj mater nekom i reci da bi ga najrađe ubio (iako ne bi) a taj te prijavi ostaješ i to sasvim sigurno bez oružja zauvijek.
Ne zauvijek, ali mislim na 5 godina.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jun 2020, 18:55

jolly wrote:
Trapavi wrote:A istovremeno ti opsuj mater nekom i reci da bi ga najrađe ubio (iako ne bi) a taj te prijavi ostaješ i to sasvim sigurno bez oružja zauvijek.
Ne zauvijek, ali mislim na 5 godina.
cak sam nedavno cuo da 4 godine... I to od osobe koja se time bavi... jos mi je bilo cudno kako ne 3 ili 5... no moram provjeriti da nisam nesto krivo cuo
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 25 Jun 2020, 19:43

3 godine je zastara, tj. period "rehabilitacije". Ako u tom periodu ne bude nikakvih problema, dobije se nazad normalno. Osim ako stvarno nisi kreten.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Jun 2020, 21:01

Jedino sto mislim, ako dodje to takvih problema, treba oruzje ako vrijedi, ili ako ima emotivnu vrijednost, prepisati na nekog poznatog, da ga on pripazi dok ne istekne zastara.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 25 Jun 2020, 21:06

Ostaješ bez oružja odmah,policija podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje ubojstvom.
Sud onda tebi određuje kaznu oduzimanja oružja(rok) i ostaloga što ti mogu natovariti,a toga nije malo.........nažalost.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Jun 2020, 21:08

jolly wrote:Jedino sto mislim, ako dodje to takvih problema, treba oruzje ako vrijedi, ili ako ima emotivnu vrijednost, prepisati na nekog poznatog, da ga on pripazi dok ne istekne zastara.
To je praktički nemoguće jer policija ti oduzima orużje odmah.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Jun 2020, 21:19

Kupac ga preuzme u MUPu. Moze se. Vlasnik ga nema pravo posjedovati nakon oduzimanja u takvim stvarima, ali ima ga pravo prodati ili pokloniti nekom ko ima nabavnu dozvolu, i uvjete...
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Jun 2020, 21:27

Ima pravo prodati ili pokloniti nakon pravomoćnoga rješenja o trajnom oduzimanju.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 25 Jun 2020, 21:34

Mirok wrote:Ima pravo prodati ili pokloniti nakon pravomoćnoga rješenja o trajnom oduzimanju.
Nisam baš siguran da je tako ako je sa tim oružjem učinjeno neko kazneno djelo. Napr nedozvoljen lov ili neko napucavanje gdje se to ne smije itd.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Jun 2020, 21:39

Trap,ja sam govorio o tvojoj tezi da nekome zaprijetiš.
Ako je oružjem počinjeno neko teško kazneno djelo ,ono se trajno oduzima bez mogućnosti prodaje,poklanjanja.....

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 25 Jun 2020, 21:50

Mirok wrote:Trap,ja sam govorio o tvojoj tezi da nekome zaprijetiš.
Ako je oružjem počinjeno neko teško kazneno djelo ,ono se trajno oduzima bez mogućnosti prodaje,poklanjanja.....
To je nekako i logično, i vjerovatno za trajno. Ko će znat kakva je sudska praksa u tim slučajevima .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Jun 2020, 23:16

Sudska praksa,pravne začkoljice,ajoj ,dečki ne zalomilo nam se!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 26 Jun 2020, 07:09

Mirok wrote:Sudska praksa,pravne začkoljice,ajoj ,dečki ne zalomilo nam se!
Kod nas je bilo ljudi koji su ostali bez oružja radi neadekvatnog držanja , tako da nisam baš siguran da bi nakon par godina nakon pretnje nekom dobio oružje nazad. Možda i da ali bi koštalo živaca a i plaćanja advokata.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 26 Jun 2020, 12:45

Poznajem čovjeka kojem su oduzeli pušku jer je prilikom kupnje, odnosno registracije kupljenog oružja, u OL upisan broj nekog drugog oružja!
Nakon svih mogućih problema i nevolja, oružje će biti vraćeno, uz obrazloženje da je vlasnik dužan prekontrolirati podatke upisane u OL.
Najbolje bi bilo da sami upisujemo podatke u OL pa netko tko za to prima plaću sve skupa "amenuje"!
Sve je dobro završilo, izjeo vuk magare. Sve je ok ako baš to magare nisam ja....
Pozdrav svima!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 26 Jun 2020, 13:51

To je tako kad ti kroji kako tko hoće.
Mislim da u Zakonu nigdje nema obaveze vlasnika da kontrolira što policija upisuje.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Jun 2020, 18:23

Moj stari je imao godinama M48/M24 karabin, kojeg je odmah na pocetku dao urediti i brunirati a puskar je obrusio jugoslavenski grb i to na takav nacin da se ne moze staviti nosace za optiku, i valjda je jos obrusio i ime modela, takvu ju je godinama koristio, prepisao jednom mladom lovcu koju ju je također koristio nekoliko godina da bi mu pred nekoliko policija dosla u kontrolu i oduzela pusku jer je obrusen jugo grb i ne vidi se model. Sta reci na takav postupak... daj ugraviraj covjeku model i pusti ga na miru
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

redboy
Razvodnik
Razvodnik

Post by redboy » 27 Jun 2020, 17:55

Zbog prirode posla sam prije dva tjedna predao zahtjev za nabavu za DiN za samoobranu.
Već prilikom preuzimanja zahtjeva iako još nije nitko ni pročitao obrazloženje zahtjeva rečeno mi je da što to predajem da to neće biti usvojeno jer bi policija sama sebi uskočila u usta kada bi to odobrila.
Nakon tjedan dana zvali su me u PP na razgovor da bi me tamo pitali razlog zašto mi treba dozvola za samoobranu iako sam predao plik papira u kojima navodim obrazloženja.Pitam ih ja da li su oni uopće otvorili fasciklu sa papirima, uglavnom unjeli to u kompijuter i rekli mi da sada to mora na komisiju i da će mi javiti odluku.
Kada dobijem odgovor javim vam da li će biti pozitivan iako se puno ne nadam zbog njihove priče prilikom preuzimanja zahtjeva.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jun 2020, 18:42

da te utjesim malo, kolega koji se bavi nekretninama i manipulira vecom kolicinom novca je dobio...

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 28 Jun 2020, 08:28

redboy wrote:Zbog prirode posla sam prije dva tjedna predao zahtjev za nabavu za DiN za samoobranu.
Već prilikom preuzimanja zahtjeva iako još nije nitko ni pročitao obrazloženje zahtjeva rečeno mi je da što to predajem da to neće biti usvojeno...
evo potpuno isto iskustvo i kod mene. pri predaji papira službenica mi govori da nema smisla, nije praksa, trošim vrijeme, "eto možete probat"... bez da je pogledala papire.
Put your money where your mouth is.

Post Reply