NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
A istovremeno ti opsuj mater nekom i reci da bi ga najrađe ubio (iako ne bi) a taj te prijavi ostaješ i to sasvim sigurno bez oružja zauvijek.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ne zauvijek, ali mislim na 5 godina.Trapavi wrote:A istovremeno ti opsuj mater nekom i reci da bi ga najrađe ubio (iako ne bi) a taj te prijavi ostaješ i to sasvim sigurno bez oružja zauvijek.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

cak sam nedavno cuo da 4 godine... I to od osobe koja se time bavi... jos mi je bilo cudno kako ne 3 ili 5... no moram provjeriti da nisam nesto krivo cuojolly wrote:Ne zauvijek, ali mislim na 5 godina.Trapavi wrote:A istovremeno ti opsuj mater nekom i reci da bi ga najrađe ubio (iako ne bi) a taj te prijavi ostaješ i to sasvim sigurno bez oružja zauvijek.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
3 godine je zastara, tj. period "rehabilitacije". Ako u tom periodu ne bude nikakvih problema, dobije se nazad normalno. Osim ako stvarno nisi kreten.
- jolly
- Cinker - bojna

Jedino sto mislim, ako dodje to takvih problema, treba oruzje ako vrijedi, ili ako ima emotivnu vrijednost, prepisati na nekog poznatog, da ga on pripazi dok ne istekne zastara.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ostaješ bez oružja odmah,policija podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje ubojstvom.
Sud onda tebi određuje kaznu oduzimanja oružja(rok) i ostaloga što ti mogu natovariti,a toga nije malo.........nažalost.
Sud onda tebi određuje kaznu oduzimanja oružja(rok) i ostaloga što ti mogu natovariti,a toga nije malo.........nažalost.
-
Mirok
- Brigadni General

To je praktički nemoguće jer policija ti oduzima orużje odmah.jolly wrote:Jedino sto mislim, ako dodje to takvih problema, treba oruzje ako vrijedi, ili ako ima emotivnu vrijednost, prepisati na nekog poznatog, da ga on pripazi dok ne istekne zastara.
- jolly
- Cinker - bojna

Kupac ga preuzme u MUPu. Moze se. Vlasnik ga nema pravo posjedovati nakon oduzimanja u takvim stvarima, ali ima ga pravo prodati ili pokloniti nekom ko ima nabavnu dozvolu, i uvjete...
Turn better into best!
Nisam baš siguran da je tako ako je sa tim oružjem učinjeno neko kazneno djelo. Napr nedozvoljen lov ili neko napucavanje gdje se to ne smije itd.Mirok wrote:Ima pravo prodati ili pokloniti nakon pravomoćnoga rješenja o trajnom oduzimanju.
-
Mirok
- Brigadni General

Trap,ja sam govorio o tvojoj tezi da nekome zaprijetiš.
Ako je oružjem počinjeno neko teško kazneno djelo ,ono se trajno oduzima bez mogućnosti prodaje,poklanjanja.....
Ako je oružjem počinjeno neko teško kazneno djelo ,ono se trajno oduzima bez mogućnosti prodaje,poklanjanja.....
To je nekako i logično, i vjerovatno za trajno. Ko će znat kakva je sudska praksa u tim slučajevima .Mirok wrote:Trap,ja sam govorio o tvojoj tezi da nekome zaprijetiš.
Kod nas je bilo ljudi koji su ostali bez oružja radi neadekvatnog držanja , tako da nisam baš siguran da bi nakon par godina nakon pretnje nekom dobio oružje nazad. Možda i da ali bi koštalo živaca a i plaćanja advokata.Mirok wrote:Sudska praksa,pravne začkoljice,ajoj ,dečki ne zalomilo nam se!
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Poznajem čovjeka kojem su oduzeli pušku jer je prilikom kupnje, odnosno registracije kupljenog oružja, u OL upisan broj nekog drugog oružja!
Nakon svih mogućih problema i nevolja, oružje će biti vraćeno, uz obrazloženje da je vlasnik dužan prekontrolirati podatke upisane u OL.
Najbolje bi bilo da sami upisujemo podatke u OL pa netko tko za to prima plaću sve skupa "amenuje"!
Sve je dobro završilo, izjeo vuk magare. Sve je ok ako baš to magare nisam ja....
Pozdrav svima!
Nakon svih mogućih problema i nevolja, oružje će biti vraćeno, uz obrazloženje da je vlasnik dužan prekontrolirati podatke upisane u OL.
Najbolje bi bilo da sami upisujemo podatke u OL pa netko tko za to prima plaću sve skupa "amenuje"!
Sve je dobro završilo, izjeo vuk magare. Sve je ok ako baš to magare nisam ja....
Pozdrav svima!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Moj stari je imao godinama M48/M24 karabin, kojeg je odmah na pocetku dao urediti i brunirati a puskar je obrusio jugoslavenski grb i to na takav nacin da se ne moze staviti nosace za optiku, i valjda je jos obrusio i ime modela, takvu ju je godinama koristio, prepisao jednom mladom lovcu koju ju je također koristio nekoliko godina da bi mu pred nekoliko policija dosla u kontrolu i oduzela pusku jer je obrusen jugo grb i ne vidi se model. Sta reci na takav postupak... daj ugraviraj covjeku model i pusti ga na miru
Zbog prirode posla sam prije dva tjedna predao zahtjev za nabavu za DiN za samoobranu.
Već prilikom preuzimanja zahtjeva iako još nije nitko ni pročitao obrazloženje zahtjeva rečeno mi je da što to predajem da to neće biti usvojeno jer bi policija sama sebi uskočila u usta kada bi to odobrila.
Nakon tjedan dana zvali su me u PP na razgovor da bi me tamo pitali razlog zašto mi treba dozvola za samoobranu iako sam predao plik papira u kojima navodim obrazloženja.Pitam ih ja da li su oni uopće otvorili fasciklu sa papirima, uglavnom unjeli to u kompijuter i rekli mi da sada to mora na komisiju i da će mi javiti odluku.
Kada dobijem odgovor javim vam da li će biti pozitivan iako se puno ne nadam zbog njihove priče prilikom preuzimanja zahtjeva.
Već prilikom preuzimanja zahtjeva iako još nije nitko ni pročitao obrazloženje zahtjeva rečeno mi je da što to predajem da to neće biti usvojeno jer bi policija sama sebi uskočila u usta kada bi to odobrila.
Nakon tjedan dana zvali su me u PP na razgovor da bi me tamo pitali razlog zašto mi treba dozvola za samoobranu iako sam predao plik papira u kojima navodim obrazloženja.Pitam ih ja da li su oni uopće otvorili fasciklu sa papirima, uglavnom unjeli to u kompijuter i rekli mi da sada to mora na komisiju i da će mi javiti odluku.
Kada dobijem odgovor javim vam da li će biti pozitivan iako se puno ne nadam zbog njihove priče prilikom preuzimanja zahtjeva.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

da te utjesim malo, kolega koji se bavi nekretninama i manipulira vecom kolicinom novca je dobio...
evo potpuno isto iskustvo i kod mene. pri predaji papira službenica mi govori da nema smisla, nije praksa, trošim vrijeme, "eto možete probat"... bez da je pogledala papire.redboy wrote:Zbog prirode posla sam prije dva tjedna predao zahtjev za nabavu za DiN za samoobranu.
Već prilikom preuzimanja zahtjeva iako još nije nitko ni pročitao obrazloženje zahtjeva rečeno mi je da što to predajem da to neće biti usvojeno...
Put your money where your mouth is.