Zrakarina
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Zrakarina
Da.........nažalost!lex-lutor wrote:A bio sam gotovo siguran da ce naplata zraka za disanje biti nemoguca..... kad ono cijela planeta krenula da placa ZRAKARINU ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ne pretjeruj. Onda po tome ni kirurzi na operaciji ne trebaju nositi masku?lex-lutor wrote:A bio sam gotovo siguran da ce naplata zraka za disanje biti nemoguca..... kad ono cijela planeta krenula da placa ZRAKARINU ?
ista je svrha, zastita od prijenosa mikroorganizama na druge osobe kapljicnim putem.
Vjerojatno nije 100% sigurno, ali povecava razinu sigurnosti.
100% sigurnosti je jedino autonomni aparat za disanje, sto je poptuno neprakticno.
Po meni, maska spada u razmunu mjeru zastite.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
100% sigurno je jedino kemijsko odjelo najviše razine zaštite. Znači da niti jedan dio tjela nije izložen zraku nego je sve hermetički zatvoreno a naravno diše se iz aparata na leđima . Dovod zraka za ventiliranje tjela može biti i iz udaljene banke zraka ili slično . Logično da je to jako nepraktično ,no koristi se za kojekakve akcidentne situacije ili pak ovako nešto gdje prijeti zaraza ili opasnost od nekih agresivnih tvari .
Nije da moraš taj model koristiti,ima puno ljepšihlex-lutor wrote:A bio sam gotovo siguran da ce naplata zraka za disanje biti nemoguca..... kad ono cijela planeta krenula da placa ZRAKARINU ?
- Attachments
-
- s-l300.jpg (20.54 KiB) Viewed 638 times
Da li je moguce da ti nisi shvatio iz prve ? Tko prica o zastiti ili zarazi ??jolly wrote: ,,,Ne pretjeruj. Onda po tome ni kirurzi na operaciji ne trebaju nositi masku...
Neka od 4 Mil ljudi dnevno 30% koristi masku to je cca 1 200 000 Maski DNEVNO a recimo da ti trebaju barem 3 ako zelis biti u regulama ...znaci 3 600 000 Maski dnevno pa neka je svaka samo 2 kune to je 1 MIL EURA DNEVNO i to samo u jednoj maloj HR ... pa tako 30-dana pa tako 12 mjeseci pa je to CIFRETINA !!!
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zar ti stvarno mislis da se jednokratne maske koriste jednokratno? moja jednokratna u firmi traje tjedan dana. Mene u svemu tome vise sekira to sto ih ljudi bacaju svuda, i sto ce ta kolicina smeca biti nenormalna...lex-lutor wrote:Neka od 4 Mil ljudi dnevno 30% koristi masku to je cca 1 200 000 Maski DNEVNO a recimo da ti trebaju barem 3 ako zelis biti u regulama ...znaci 3 600 000 Maski dnevno pa neka je svaka samo 2 kune to je 1 MIL EURA DNEVNO i to samo u jednoj maloj HR ... pa tako 30-dana pa tako 12 mjeseci pa je to CIFRETINA !!!
https://www.google.com/search?q=masks+i ... XP4IYqVvUM
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
Mirok
- Brigadni General

Točno!Mike_Torello wrote:zar ti stvarno mislis da se jednokratne maske koriste jednokratno? moja jednokratna u firmi traje tjedan dana. Mene u svemu tome vise sekira to sto ih ljudi bacaju svuda, i sto ce ta kolicina smeca biti nenormalna...lex-lutor wrote:Neka od 4 Mil ljudi dnevno 30% koristi masku to je cca 1 200 000 Maski DNEVNO a recimo da ti trebaju barem 3 ako zelis biti u regulama ...znaci 3 600 000 Maski dnevno pa neka je svaka samo 2 kune to je 1 MIL EURA DNEVNO i to samo u jednoj maloj HR ... pa tako 30-dana pa tako 12 mjeseci pa je to CIFRETINA !!!
https://www.google.com/search?q=masks+i ... XP4IYqVvUM
I to je još jedan razlog i dokaz da maska neće pomoći,a zamislimo samo koliko se bakterija i virusa u takvoj masci zadržava?!
Tako da njenom uporabom sami sebe dodatno kontaminiramo,a korona se i tako širi zrakom sa maskom ili bez nje.
- jolly
- Cinker - bojna

Koliko se donjeg rublja koristi svaki dan?
Koliko carapa?
Koliko toaletnog papira?
Koligo cigareta, sa nerazgradivim filterima?
Maska je kap u moru, potrosackog drustva, i za sad postoji potreba da se koristi.
Koliko carapa?
Koliko toaletnog papira?
Maska je kap u moru, potrosackog drustva, i za sad postoji potreba da se koristi.
Turn better into best!
Ma postoji moj........ Q..jolly wrote:Koliko se donjeg rublja koristi svaki dan?
Koliko carapa?
Koliko toaletnog papira?
Radi cega nitko nece stavit svoj potpis i pecat da maska stiti od Covida, ti si barem razuman covek.... koliko umm su promjeri cestica od kojih maska stiti a koliki su promjeri Virusa ? Treba li ici dalje. ?
Nemoguće je Nemoguće
-
Mirok
- Brigadni General

Maske,rukavice,zaštitna odijela,dezinficijensi na svakome koraku(koji su sami po sebi štetni,a ugrožavanje zdravlja njima je evidentirano),štitnici,viziri,pješačke barijere.........kako kaže Lex.......zrakarina koja košta milijarde.jolly wrote:Koliko se donjeg rublja koristi svaki dan?
Koliko carapa?
Koliko toaletnog papira?
A jebiga ljudi vi koji mislite da je sve nepotrebno od zaštitnog pribora nemojte ga nositi , no napr kad ulazite u bus kako ćete staroj nonici koja će se izderat na vas objasnit da je to nepotrebno. Mislim da u najmanju ruku lupate gluposti a zbog čega nemam pojma.
- jolly
- Cinker - bojna

Lex,lex-lutor wrote:Ma postoji moj........ Q..jolly wrote:Koliko se donjeg rublja koristi svaki dan?
Koliko carapa?
Koliko toaletnog papira?
Radi cega nitko nece stavit svoj potpis i pecat da maska stiti od Covida, ti si barem razuman covek.... koliko umm su promjeri cestica od kojih maska stiti a koliki su promjeri Virusa ? Treba li ici dalje. ?
Virus ulazi i kroz poru stanice. Uopce nije upitno da se ne moze provuci kroz masku. Moze.
Maska nije da zastiti zdravog od bolesnog, vec da bolesnog izolira od sirenja cestica po zraku
Virus se prenosi kapljicnim putem. (izmjesan s kapljicama kod iskasljavanja i kasljucanja)
Ako zarazena osoba nosi masku, ona stiti druge kad se zakaslje, da se ne siri po zraku kapljicnim putem
Ako se maska ne nosi, cestice se raznose nekoliko metara unaokolo. U zatvorenom prostoru pogotovo.
Kirurzi na operaciji nose masku. Ovo je cinjenica. Zasto?
(isti je razlog)
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

Korona se za razliku od drugih virusa širi i ZRAKOM.
Znači onaj koji ju ima bez obzira na masku,virus će izići sa izdahnutim zrakom.
Onaj koji nema koronu bez obzira što nosi masku,dobiti će je jer će ju udahnuti sa zrakom.
Znači onaj koji ju ima bez obzira na masku,virus će izići sa izdahnutim zrakom.
Onaj koji nema koronu bez obzira što nosi masku,dobiti će je jer će ju udahnuti sa zrakom.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

carapu, gace, toaletni papir i filter nece zivotinja nataknuti oko vrata, pamuk je puno razgradljiviji od plastike... sjeti se svih onih plasticnih prstenova, ili pakovanja od 6packa, tregera od najlon vrecica, skuzit ces na sto ciljam...jolly wrote:Koliko se donjeg rublja koristi svaki dan?
Koliko carapa?
Koliko toaletnog papira?
- Attachments
-
- images.jpg (11.82 KiB) Viewed 554 times
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

o ovome govorim...
Mislim da bi situaciju trebao KONTROLIRATI ZDRAV RAZUM i ZNANJE pa bi to svi prihvatili. Pogledaj javni prijevoz u jutarnjim satima, pun penzionera jedan preko drugog a imaju cjeli dan vremena da obave to sto trebaju. Selektivne mjere prema starosti bi mozda imale veci ucinak nego represija i zastrasivanja . 70% ljudi se MORA zaraziti htjeli mi to ili ne , naravno da nitko ne zeli da se tako nesto dogodit u istom trenutku ...Trapavi wrote:A jebiga ljudi vi koji mislite da je sve nepotrebno od zaštitnog pribora nemojte ga nositi , no napr kad ulazite u bus kako ćete staroj nonici koja će se izderat na vas objasnit da je to nepotrebno. Mislim da u najmanju ruku lupate gluposti a zbog čega nemam pojma.
Oporavak od Covida za zdrave traje 15-dana, oporavak unistene ekonomije i izgubljena radna mjesta traju GODINAMA !!
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

A oprovak za one losijeg zdravlja, starije, ili iz kriticnih bolesnickih grupa? U takvom razmisljanju se gubi humanost.
Turn better into best!
Da ali recimo mald čovjek ili čak tinejdžer sigurno neće bježat od kompanjona ili cure 2 metra, no on će se zarazit a možda neće ni znat jer će malo ili ništa šmrcat . No doć će kući pa će oca ili djeda koji je na gomili ljekova u lošem zdrastvenom stanju zaraziti i dat mu time izglednu putovnicu za na groblje. Mislim točno je da je zdravorazumsko ponašanje najvažnije ali od ljudi bez imalo represije slično očekivati je iluzija . Kad bude ko u nekim zemljama 400 eura ako si bez maske ilisi se udaljio bez veze tamo di nije dozvoljeno svi će imati 2 maske , jednu na licu a drugu u paketu.