COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Hawk
Satnik
Satnik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Hawk » 14 Dec 2020, 08:02

dundoivica wrote: ... opet ne mrzim nikoga.
milanović je donedavno bio protiv ovakve manije i panike oko korone a onda je jedna od ovih firmi koje rade na cjjlepivima postala donator njegove žene znanstvenice i njenih istraživanja i bum mili se okreno za 180 u svojim stavovima.
Jedna od ovih firmi ? :D Pa reci tono koja, što se ustručavaš? Astra-Zeneke, Oxford. Ma stvar je još gora, ovi su mu ženi financirali projekt i dok je on budala bio protiv, samo što su oni znali kakav je,
pa su ušli u financiranje projekta ranije, a sad kad je došlo vrime, samo su ga, naravno priko žene, uopzorili da ne sere, pa je onda on naglo prominija spiku.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 14 Dec 2020, 08:09

Trapavi, ogorčenost ovog naroda, a i foruma prema članovima stožera je po mom mišljenju zbog:

- političkog, a ne znanstvenog odlučivanja,
- ne uvođenja izvanrednog stanja, nego direktno upravljanje državom od strane jedne tj. nekoliko osoba,
- totalne nedosljednosti u tumačenjima iz dana u dan,
- debelo nedostatnog testiranja na broj stanovnika RH,
- tretmana mogućeg zaraženih (ljudi od 60-70godina satima čekaju na kiši i hladnoći na testiranje, znam iz prve ruke)
- neadekvatnih uvjeta u kojima ljudi rade i liječe se
- nepostojanje relevantnih, mjerljivih i opipljivih podataka na kojima mi se temeljile "mjere" i na temelju kojih bi ljudi znali što ih čeka i kada
- totalno poslušnički odnos prema katoličkoj Crkvi, za koju ne vrijede pravila
- bančenje članova vlade u ilegalnim barovima za vrijeme prvog lockdowna
- i stvar koja mi još najviše smeta od svega: iskrivljavanje istine i prilagođavanja činjenica sebi na mlin. Što god se dogodilo u našoj državi, jeste li primijetili da članovi vlade prokomentiraju s par dana zakašnjenja, dok smisle kako to predstaviti kao njihovu prednost. Svaki događaj koji se dogodi je nekako uvrnuto, uljepšano, izvrnuto stanje u kojem kraj zdravih očiju, ušiju i mozga trebam ipak vjerovati članovima vlade/stožera, prije nego zdravim očima.

I još, ne kažem da su članovi vlade staljnisti, ali ne bih stavio ruku u vatru da su neke metode korištene u upravljanju krizom, a i državom inače, itekako staljnističke.

Smatram da virus postoji, da bolest postoji, da je itekako opasna, da treba poštivati mjere kakve god jesu i da se treba liječiti i cijepiti (bez obzira na basnoslovne iznose koji će neki zaraditi). ALI, smatram da je upravljanje državom inače, a ovom krizom tj. stanjem pogotovo, EKSTREMNO LOŠE, te na temelju rezultata (prvi i drugi po broju slučajeva per capita i po padu BDP) imam pravo kao porezni obveznik, prozvati osobe odgovorne za takvo stanje.
Put your money where your mouth is.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Dec 2020, 08:25

timmy75 wrote:Trapavi, ogorčenost ovog naroda, a i foruma prema članovima stožera je po mom mišljenju zbog:

- političkog, a ne znanstvenog odlučivanja,
- ne uvođenja izvanrednog stanja, nego direktno upravljanje državom od strane jedne tj. nekoliko osoba,
- totalne nedosljednosti u tumačenjima iz dana u dan,
- debelo nedostatnog testiranja na broj stanovnika RH,
- tretmana mogućeg zaraženih (ljudi od 60-70godina satima čekaju na kiši i hladnoći na testiranje, znam iz prve ruke)
- neadekvatnih uvjeta u kojima ljudi rade i liječe se
- nepostojanje relevantnih, mjerljivih i opipljivih podataka na kojima mi se temeljile "mjere" i na temelju kojih bi ljudi znali što ih čeka i kada
- totalno poslušnički odnos prema katoličkoj Crkvi, za koju ne vrijede pravila
- bančenje članova vlade u ilegalnim barovima za vrijeme prvog lockdowna
- i stvar koja mi još najviše smeta od svega: iskrivljavanje istine i prilagođavanja činjenica sebi na mlin. Što god se dogodilo u našoj državi, jeste li primijetili da članovi vlade prokomentiraju s par dana zakašnjenja, dok smisle kako to predstaviti kao njihovu prednost. Svaki događaj koji se dogodi je nekako uvrnuto, uljepšano, izvrnuto stanje u kojem kraj zdravih očiju, ušiju i mozga trebam ipak vjerovati članovima vlade/stožera, prije nego zdravim očima.

I još, ne kažem da su članovi vlade staljnisti, ali ne bih stavio ruku u vatru da su neke metode korištene u upravljanju krizom, a i državom inače, itekako staljnističke.

Smatram da virus postoji, da bolest postoji, da je itekako opasna, da treba poštivati mjere kakve god jesu i da se treba liječiti i cijepiti (bez obzira na basnoslovne iznose koji će neki zaraditi). ALI, smatram da je upravljanje državom inače, a ovom krizom tj. stanjem pogotovo, EKSTREMNO LOŠE, te na temelju rezultata (prvi i drugi po broju slučajeva per capita i po padu BDP) imam pravo kao porezni obveznik, prozvati osobe odgovorne za takvo stanje.
Timmy, sa svim točkama tvoga navoda bi se složija, osim s jednim, a to je ovaj, jer mislin da je taj politički obojen.
timmy75 wrote:- totalno poslušnički odnos prema katoličkoj Crkvi, za koju ne vrijede pravila
Ka prvo, Hrvatska, iako sekularna država ima (ovisno o izvorima) 88 - 92 % deklariranih vjernika Katolika, pa bi crkva, oko koje su svrstani, tribala imati pravo što reći o bilo kojoj kriznoj situaciji, pa tako i ovoj, a ja recimo i većina Katolika koje znam ljuti smo na HBK koliko u ovom slučaju ide niz dlaku vlasti,koja se očigledno zagubila. Inače, za sve druge navode, skidan kapu.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 14 Dec 2020, 09:08

Navod stvarno nije politički obojen, niti sam ikada bio, niti planiram biti član političke stranke / partije. Štoviše, prezirem većinu oblika kolektivizma, a najviše socijalizam ako je na to aludirano. Član sam rimokatoličke Crkve i vjernik.

Smeta mi što bi naša Crkva trebala biti primjer poštivanja mjera, primjer poistovjećivanja s problemima naroda, a ne podilaziti ili ovisiti o vlasti. Crkva bi dakako trebala imati pravo reći nešto na dosta tema u ovom društvu, no to pravo nikada ne koristi osim ako se radi o materijalnim pravima same Crkve i to me jako boli. Ako i nekada dođe do barem nekakve mlake izjave, to bude normativne vrijednosti tipa: "trebalo bi", "bilo di dobro" i sl. Svaki put u povijesti je dobro završilo ako je Crkva stala na stranu naroda, a nikada nije dobro ako je stala na stranu vlasti.

Jednostavno Crkva ne stoji uz svoj narod ako na misi može biti XYZ ljudi koji ne poštuju mjere (vidio na svoje oči), a istovremeno ljudi koji žive od teretane, barova, restorana gdje sam na svoje oči vidio da se mjere poštuju, ne smiju raditi.

Također, ako se u crkvama održavaju mise sa slabim ili nikakvim provođenjem mjera, direktno se ugrožavaju oni koji misu slave, a to su najčešće stariji i ugroženiji ljudi, pa iz toga proizlazi da Crkva nepotpunim pridržavanjem mjera i sama ugrožava svoje najslabije članove. "Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!" (Mt 25, 45)
Put your money where your mouth is.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Dec 2020, 11:16

Hawk wrote:
dundoivica wrote: ... opet ne mrzim nikoga.
milanović je donedavno bio protiv ovakve manije i panike oko korone a onda je jedna od ovih firmi koje rade na cjjlepivima postala donator njegove žene znanstvenice i njenih istraživanja i bum mili se okreno za 180 u svojim stavovima.
Jedna od ovih firmi ? :D Pa reci tono koja, što se ustručavaš? Astra-Zeneke, Oxford. Ma stvar je još gora, ovi su mu ženi financirali projekt i dok je on budala bio protiv, samo što su oni znali kakav je,
pa su ušli u financiranje projekta ranije, a sad kad je došlo vrime, samo su ga, naravno priko žene, uopzorili da ne sere, pa je onda on naglo prominija spiku.
pfizer. niam se sinoč mogao sjetit a žena spavala a ona mi to rekla to je ona našla podatak

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 14 Dec 2020, 11:23

timmy75 wrote:Navod stvarno nije politički obojen, niti sam ikada bio, niti planiram biti član političke stranke / partije. Štoviše, prezirem većinu oblika kolektivizma, a najviše socijalizam ako je na to aludirano. Član sam rimokatoličke Crkve i vjernik.

Smeta mi što bi naša Crkva trebala biti primjer poštivanja mjera, primjer poistovjećivanja s problemima naroda, a ne podilaziti ili ovisiti o vlasti. Crkva bi dakako trebala imati pravo reći nešto na dosta tema u ovom društvu, no to pravo nikada ne koristi osim ako se radi o materijalnim pravima same Crkve i to me jako boli. Ako i nekada dođe do barem nekakve mlake izjave, to bude normativne vrijednosti tipa: "trebalo bi", "bilo di dobro" i sl. Svaki put u povijesti je dobro završilo ako je Crkva stala na stranu naroda, a nikada nije dobro ako je stala na stranu vlasti.

Jednostavno Crkva ne stoji uz svoj narod ako na misi može biti XYZ ljudi koji ne poštuju mjere (vidio na svoje oči), a istovremeno ljudi koji žive od teretane, barova, restorana gdje sam na svoje oči vidio da se mjere poštuju, ne smiju raditi.

Također, ako se u crkvama održavaju mise sa slabim ili nikakvim provođenjem mjera, direktno se ugrožavaju oni koji misu slave, a to su najčešće stariji i ugroženiji ljudi, pa iz toga proizlazi da Crkva nepotpunim pridržavanjem mjera i sama ugrožava svoje najslabije članove. "Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!" (Mt 25, 45)
:A28:

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Dec 2020, 15:07

Trapavi wrote:A gle bogati i NJemci glupi pa sad uvode i još strože mjere . Izgleda da i na njih djeluje Božinović . A možda i Staljinovi NKVD agenti . Bogami ako vam je to ništa ljepo udomite svak po nekoliko pozitivnih na njegu .
Neman ja ništa protiv mjera, ali iman protiv ovakvog javnog strašenja na svim režimskim medijima, toliko da nam bolesna starčad, koja samo to i gleda, umire od straha ako već nisu umrli od komorbiditeta. način na koje se bombardira ljude s isprazmin brojkama je degutantan. A što se tiče Njemaca i ostalih, o njima ne želin raspravljati, a pogotovo ne uspoređivati se sa njima, dok god sve ostale parametre ekonomske i zdravstvene, ne izjedančimo s njima, sve dotle, rasprava je bezpredmetna. Osim toga, i oni imaju isti problem prenapuhavanja ka i mi, imaju nezavisne stručnjake i pravnike, koji će nadan se uskoro oboriti, raskrinkati i ismijati sav ovaj cirkus koji se vrti.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Dec 2020, 15:30

Stožer, brojke, novooboljeli, umrli... sve je krivo, ništa nije egzaktno niti pravilno obrađeno.
Nađite nešto bar slično na jednon mistu di bi podaci tribali biti obrađeni kako triba: Državni Zadod za Statistiku.
Evo lipog primjera: Ribić Maja: Nakon dolaska roditelja iz Njemačke, na granici im je rečeno kako moraju 10 dana u samoizolaciju ili naravno na svoju ruku napraviti test koji plate ni više ni manje nego 501,49kn. Dana 12.12.2020 oboje su otišli na testiranje u bolnicu Fran Mihaljević, čekali više od 3 sata na hladnoći da bi na kraju mama dobila pozitivan test na koronu bez ikakvih simptoma. Zašto ovo pišem? Zato što nije postojala mogućnost zaraze jer nije bila u dodiru s ljudima i svake sekunde nosila masku ako bi bila na nekoj maloj udaljenosti s nekom osobom. Ovdje se sad dovodi pitanje posla na koji oni sljedeći tjedan moraju ići, a zbog takvog testa im je onemogućeno i postoji strah od otkaza i slično. Na moj nagovor da izdvoji OPET istu svotu novaca i danas OPET ode na testiranje, pristala je i otišla. Razlika u testiranju nije ni 24 sata. Nalaz koji smo dobili dana 13.12.2020 je NEGATIVAN što se vidi u priloženom.
Ovo neka vam bude primjer da brojke nisu onakve kakve vam se prikazuju.
Attachments
Covid-Poz.jpg
Covid-Neg.jpg

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 14 Dec 2020, 16:18

Pametnom dosta.
I prije sam napisao da testovi koje naši kupuju,po izjavi Primorca su do 40%lažno pozitivni.
Timmy. :A25:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Dec 2020, 16:34

...Timmy@ Lemi,kako ste,kako je sa koronom?
Nadam se da ste dobro! :A25:

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 14 Dec 2020, 18:30

Mirok wrote:...Timmy@ Lemi,kako ste,kako je sa koronom?
Nadam se da ste dobro! :A25:
Ja sam OK, miris i okus se gotovo u potpunosti vratili. :A25:
μολὼν λαβέ

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 14 Dec 2020, 18:55

timmy75 wrote:Navod stvarno nije politički obojen, niti sam ikada bio, niti planiram biti član političke stranke / partije. Štoviše, prezirem većinu oblika kolektivizma, a najviše socijalizam ako je na to aludirano. Član sam rimokatoličke Crkve i vjernik.

Protiv vjere nemam ništa, osobna stvar i blago onima koji to imaju u sebi, ja na žalost nemam. Ali protiv Crkve kao ustanove, organizacije, mogao bih štošta reći. Slažem se s ovim gore 100%. Katolička crkva nikada nije funkcionirala po principu "practice what you preach" a ovo sada je čisto ruganje vjernicima.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Dec 2020, 18:59

Hawk wrote:Stožer, brojke, novooboljeli, umrli... sve je krivo, ništa nije egzaktno niti pravilno obrađeno.
Maaaaaaaaaaa Neeeeeeeeeeeeeeeeeee, nikakooooooooooooooo, to nije istina. Ti se teoreticar ZAVJERA, siris lazne vjesti i blatis struku, dovodis raju u zabludu....itd..itd..itd... !!

PA jesi vidio da je svjeze otvorena Coca-Cola pozitivna na Covid !

PS: Mogu li ovo tvoje zakaciti na Face tako da dizem zivac tu nekim lokalcima koji bi streljali ako odbijes cjepljenje...
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Dec 2020, 19:10

Čujem da se strijeljanje planira provesti po svim mjerama zaštite.
Dezinfekcija ruku za strijelce i strijeljane,dezinfekcija metaka,obavezne maske za oboje,pješačke barijere za strijelce jer strijeljani računa se,ne bi trebali hodati......
I kada netko kaže da se mjere ne poštuju......?

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 14 Dec 2020, 20:04

lex-lutor wrote:
Hawk wrote:Stožer, brojke, novooboljeli, umrli... sve je krivo, ništa nije egzaktno niti pravilno obrađeno.
Maaaaaaaaaaa Neeeeeeeeeeeeeeeeeee, nikakooooooooooooooo, to nije istina. Ti se teoreticar ZAVJERA, siris lazne vjesti i blatis struku, dovodis raju u zabludu....itd..itd..itd... !!

PA jesi vidio da je svjeze otvorena Coca-Cola pozitivna na Covid !

PS: Mogu li ovo tvoje zakaciti na Face tako da dizem zivac tu nekim lokalcima koji bi streljali ako odbijes cjepljenje...
Bas ste vickasti vi teoretičari :mrgreen: Test sa Coca Colom je izveden na krivi način ali vama je bas ovo bilo potrebno. Naravno da bi svi trebali vjerovati nekom polupismenom političaru nego struci :mrgreen:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 14 Dec 2020, 20:07

Nađite nešto bar slično na jednon mistu di bi podaci tribali biti obrađeni kako triba: Državni Zadod za Statistiku.
Evo lipog primjera: Ribić Maja: Nakon dolaska roditelja iz Njemačke, na granici im je rečeno kako moraju 10 dana u samoizolaciju ili naravno na svoju ruku napraviti test koji plate ni više ni manje nego 501,49kn. Dana 12.12.2020 oboje su otišli na testiranje u bolnicu Fran Mihaljević, čekali više od 3 sata na hladnoći da bi na kraju mama dobila pozitivan test na koronu bez ikakvih simptoma. Zašto ovo pišem? Zato što nije postojala mogućnost zaraze jer nije bila u dodiru s ljudima i svake sekunde nosila masku ako bi bila na nekoj maloj udaljenosti s nekom osobom. Ovdje se sad dovodi pitanje posla na koji oni sljedeći tjedan moraju ići, a zbog takvog testa im je onemogućeno i postoji strah od otkaza i slično. Na moj nagovor da izdvoji OPET istu svotu novaca i danas OPET ode na testiranje, pristala je i otišla. Razlika u testiranju nije ni 24 sata. Nalaz koji smo dobili dana 13.12.2020 je NEGATIVAN što se vidi u priloženom.
Ovo neka vam bude primjer da brojke nisu onakve kakve vam se prikazuju.
Prije 15 ak dana je umrla osoba sa blagim oblikom astme. 44 godine ,covid. Obično ljudi ne umiru od blagog oblika astme. Egzaktno i pravilno obrađeno...

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 14 Dec 2020, 20:09

Mirok wrote:Čujem da se strijeljanje planira provesti po svim mjerama zaštite.
Dezinfekcija ruku za strijelce i strijeljane,dezinfekcija metaka,obavezne maske za oboje,pješačke barijere za strijelce jer strijeljani računa se,ne bi trebali hodati......
I kada netko kaže da se mjere ne poštuju......?
Ovo čak niti vickasto nije... :mrgreen:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Dec 2020, 20:35

dundoivica wrote:kompjuterskih virusa je bilo od pojave hakera ali oni su napadali ko i danas računala i servere i šta već ne koji su im od interesa. i onda se našao neko ili neka grupa ljudi koja je dosjetila se kako zaraditi hrpu para napravili viruse i pustili ih na internet da zaraze gomilu računala te nakon toga otvorili firme koje proizvode anti viruse i ponudili ljudima riješenje za njihova bolesna računala.
nije sve tako crno/bijelo... po tome je izumitelj penicilina isto prije toga "napravio" bolesti da bi ih mogao lijeciti i zaraditi na penicilinu? kako objasnjavas srcane/kardiovaskularne tegobe koje se lijece konzumacijom exploziva? Tu je Ascanio Sobrero sigurno pobrao grdne novce...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Dec 2020, 20:36

lex-lutor wrote:... PA jesi vidio da je svjeze otvorena Coca-Cola pozitivna na Covid !
kako ne, ja to nebi propustija, oduševljeno gleda Austrijskog zastupnika i njegov vatreni govor dok je testira Coca Colu.
Šteta što je govorija na Njemačkom, a bez titlova, kako bi tek bilo da san bolje razumija ili ima titlove?
Što me još fasciniralo (za razliku od onog našeg kokošinjca) sabornica puna, pola ih na nogama, a većina plješće.

Ajme da možeš li s tim na Face? dapače, triba ljudima otvarati oči na sve moguće načine.
Last edited by Hawk on 14 Dec 2020, 20:50, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Dec 2020, 20:41

Mike_Torello wrote:
dundoivica wrote:kompjuterskih virusa je bilo od pojave hakera ali oni su napadali ko i danas računala i servere i šta već ne koji su im od interesa. i onda se našao neko ili neka grupa ljudi koja je dosjetila se kako zaraditi hrpu para napravili viruse i pustili ih na internet da zaraze gomilu računala te nakon toga otvorili firme koje proizvode anti viruse i ponudili ljudima riješenje za njihova bolesna računala.
nije sve tako crno/bijelo... po tome je izumitelj penicilina isto prije toga "napravio" bolesti da bi ih mogao lijeciti i zaraditi na penicilinu? kako objasnjavas srcane/kardiovaskularne tegobe koje se lijece konzumacijom exploziva? Tu je Ascanio Sobrero sigurno pobrao grdne novce...
Pa baš i nije konzumacija eksploziva.....?

Post Reply