Revolver navy

Oružje proizvedeno prije 1870. godine te oružje koje se puni s ušća cijevi crnim barutom, a pali se kremenom, fitiljem ili kapislom.

Moderator: BoB

argentum
Pozornik
Pozornik

Re: Revolver navy

Post by argentum » 29 Dec 2020, 12:35

jolly wrote:
Hrvoje wrote:
jolly wrote:argentum

Provjeri sve oznake i stavi sliku svake oznaka izbliza, na forum.

Prvi uvjet, koji definira repliku je da na cijevi pise "Blackpowder only".
Na originalima takve oznake nema. (I sa postojecim slikama sam siguran 99% da je original)

Uglavnom, poslikaj sve oznake koje imas na revolveru, i stavi na forum.
Nakon tog cu pogledati malo kataloge starog oruzja, pa ako nadjem cu ti reci neku vrijednost

Nemaju sve replike nužno natpis "Black powder only", primjerice belgijski Centaure, Colt 2. i 3. generacija... ;)
Kao što rekoh, Spiller & Burr je definitivno replika, a ovaj Colt Brevete je sigurno original.
Ako pise "black powder only" onda je to nedvojbeno replika.
Ako je novijeg evropskog porijekla, onda mora imati makar zig tormentacije za BP.

Znaci bez oznaka "BP", kao i bez oznaka tormentacije za BP, indikacije su naglasene da je original sa Americkog kontinenta.
Kad nam kolega bude detaljnije poslikao, sve eventualne zigove, budem bacio oko na kataloge, da ustanovimo vrijednost, ako nadjem u katalogu kolekcionara.
Pozz evo par slikica. Inace moram nac neki laksi nacin ili program za uplodanje jer da vam napisem kako sad saljem bila bi vam muka...al dobro,godine su tu :) Inace vokim ovu starudiju,svaceg ima po malo..
Evo opet nije proslo...pose imate pravo na tri citata...malko me smara ovo sve., za ponovno postavit slike moram ici na prvu stranicu??! Hvala na ponudjenoj pomoci al nemam ja zivaca za ovo..

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Re: Revolver navy

Post by jolly » 29 Dec 2020, 15:58

:A00:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply