Revolver navy
Moderator: BoB
Re: Revolver navy
Pozz evo par slikica. Inace moram nac neki laksi nacin ili program za uplodanje jer da vam napisem kako sad saljem bila bi vam muka...al dobro,godine su tujolly wrote:Ako pise "black powder only" onda je to nedvojbeno replika.Hrvoje wrote:jolly wrote:argentum
Provjeri sve oznake i stavi sliku svake oznaka izbliza, na forum.
Prvi uvjet, koji definira repliku je da na cijevi pise "Blackpowder only".
Na originalima takve oznake nema. (I sa postojecim slikama sam siguran 99% da je original)
Uglavnom, poslikaj sve oznake koje imas na revolveru, i stavi na forum.
Nakon tog cu pogledati malo kataloge starog oruzja, pa ako nadjem cu ti reci neku vrijednost
Nemaju sve replike nužno natpis "Black powder only", primjerice belgijski Centaure, Colt 2. i 3. generacija...
Kao što rekoh, Spiller & Burr je definitivno replika, a ovaj Colt Brevete je sigurno original.
Ako je novijeg evropskog porijekla, onda mora imati makar zig tormentacije za BP.
Znaci bez oznaka "BP", kao i bez oznaka tormentacije za BP, indikacije su naglasene da je original sa Americkog kontinenta.
Kad nam kolega bude detaljnije poslikao, sve eventualne zigove, budem bacio oko na kataloge, da ustanovimo vrijednost, ako nadjem u katalogu kolekcionara.
Evo opet nije proslo...pose imate pravo na tri citata...malko me smara ovo sve., za ponovno postavit slike moram ici na prvu stranicu??! Hvala na ponudjenoj pomoci al nemam ja zivaca za ovo..